Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@bemo to bych mu flakla telefonem a jeho pak něčím po hlavě 🤣🤣 strašně tě obdivuji zvládat ukocirovat 5deti když on je pryč. A ještě řekne že on se vyspal to bych zurila..
@ange_de_la_morte krásně popsány porod je z toho "cítit" i ze sis to "užila" víc než první i to jak ti udělala pa tu lázeň.. To bych brala a u nás to nedělají vůbec.. 🙄
@fly80 oni tím jak mají hodně děti tak to berou jinak. Já vím, že kojení je v podstatě půd a přirozená činnost, ale mě to přijde velice intimní a i můj taťka odchází když jdu kojit. Jediné před kým kojím bez ostychu je manžel, mamka nebo ségra..
@ange_de_la_morte krasny porod 😍 je super, ze to tak krasne vyslo
@veselaopicka no super! Zacal porod, drzim pesti! Pokud mas rbp, tak v ramci mimi balicku mas narok 500, resp.miminko, maminka ma po porodu na veci na kojeni 1000kc.
@halasovci007 😂😂😂 no nechci byt hnusna, ale nerikala jsem to, ze porodem zacnou byt drzi? A to byli tchanovci, nebo znami? Protoze mi pres prah muzou jen tchanovci a moji rodice. Moje mamka mi taky vlezla do loznice pri kojeni, tak jsem ji poslala ihned pryc. Tchanovci by si to nedovoliki, manzel by je v zubech vynesl kdyby jo.
@krisatko no co dodat... s usmevem vzpominam, jak jsem tady psala, ze mam z toho hruzu a des a uz to mate taky. Ja musim uznat, ze uz pred porodem jsem vrcela na manzela, co si nepreji a ono to zabralo a tuk tuk prozatim se to respektuje. Ale manzel byl tzv.bity za usima, kdyz predal moje podminky. Tchan se dokonce urazil, ale uprimne, po tom, co jsem diky nemu zazivala v tehu je mi to putna, at se kkidne urazi az na pudu. To jak mikymu hrozil predcasny porod ve me zustalo a asi to jen tak neprekousnu.
@bemo vazne nechapu, jak Ti mohl tohle rici...
@krisatko ja taky zalizam na kojeni a jediny, kdo mize pri me byt je syn a manzel a na verejnosti tsky zalezu nekam do kouta a u dr.taky nechci kojoz
@halasovci007 hele, promluv s manzelem, at udela poradek zavcasu.... mi presne tohle delali tchanovci pri Matovi a manzelstvi slo do kytek, jen jsme se hadali. Hranice je treba nastavit hned na zacatku, pak uz to jde hur, mysli na to
K tomu kojení na veřejnosti - nějak to neřeším, když se narodil syn přestala jsem mít ,,prsa, ale začla mít ,, krmící zařízení,, a s malou to mám stejně ... když má dítě hlad je mi jedno kde jsem a klidně kojím, samozdřejmě pokud je kam si zalézt tak zalezu, ale když ne tak to nehrotím a vytáhnu prso ať jsme kdekoliv
@veselaopicka : já abych byla upřímná výhody pojišťovny nečerpala , nějak mně to nenapadlo, no možná pak využiju na vaničkování o kterém uvažujem ... noo paráda, to se nejspíše rozjede samo, ze mně taky odcházely krvavé hleny až před porodem a taky jsem měla kontrakce všelijak, pravidelné nebyly ani když jsme dojeli do porodnice
@priefi : super , děkuju za tip
@halasovci007 : já jsem byla úplně v šoku jak může vypadat péče o rodící ženu , fakt u prvního to tak nebylo .... možná skutečně lepší zvolit menší porodnici kde je ten přístup opravdu osobní a individuální než velkou porodnici kde se děti rodí jak běžícím páse a pro PA jsem jen další ,,složka zdravotnické dokumentace,,
@halasovci007 no ty vole! To jsou drzosi:(
@ange_de_la_morte noo ja to mela v noci vselijake pak sem rano nekdy od pul 6 do 7 spala a ted to mam tak po 8 min pak 17 mimut ted pet minut.... vselijake uvidim musim si to psat. Prd si pamatuju.
@ange_de_la_morte To se tak krásně čte! Já jsem si za podobný postup u porodu zaplatila 6 tis. Ale stálo to za to! Jinak těžko soudit jak by vypadal můj porod, kdybych neměla svou PA. Ta “původní” na směně nás totiž sjela už mezi dveřmi, hlavně teda manžela. Ještě že neasistovala 🙏🏻
Holky, je tu někdo, kdo šátkuje nebo nosíte? U nás jsou výživný dopoledne, když musím vařit, případně se chci věnovat staršímu, ale nejde to, když malá siréna furt vysílá. Jen u mě je v klidu, tak uvažuji nad šátkem. U prvního jsem jela hodně v nosítkách, ale chci zkusit šátek, kvůli lepšímu podsazení.
@priefi tchánovci.. Jj říkala a bohužel se to naplňuje..
@ange_de_la_morte krásně napsáno.. Asi máš pravdu i když já měla úplně úžasnou pa Alena to že je to sadová porodnice nemají vůbec vany jen sprchy ale nadstandart byl jak hotel to zase jo..
@cerlada zrovna dnes jsem si domluvila že si půjčím šátek na zkoušku jestli v tom malá bude chtít být a kdyztak pak šátek koupím..
@veselaopicka takhle mi začal porod, ale trvalo to od těhle kontrakcí po dlouhé době ještě docela dlouho :/
@veselaopicka : já si na to stáhla appku - jen jsem mačkala start a stop ... já myslím že je to na dobré cestě, držím palečky ať je to ještě dneska 🙂
@cerlada : jako že sis platila soukromně PA / dulu ? ... šátek mám, syna jsem nosila asi od 6-ti týdnů, malou jsem měla včera poprvé navázanou ( dneska má týden) ... umím si představit mateřství bez hodně věcí ale bez šátku ne 😀
@halasovci007 : já měla trošku i štěstí - mají 4 porodní boxy a jen jeden s vanou ale zrovna jsem byla jediná kdo rodil 🙂
@sarkoc ja jdu v 7 rano ma vyvolani zitra tak by to bylo super kdyby se to samo rozjelo az prijede pritel tak si dam vanu.
@cerlada a kvuli cemu ho sprdla?
@ange_de_la_morte ja mela taky fajn PA a taky jsem se dostala na box s vannou, ktery tam je taky jediny, jinak tam je dalsi se sprchacem a dalsi, kde je sprchac pak zvlast mimo box a je k dispozicu i pro hekarnu. Ale vanu jsem v tom fofru ani nezahlidla 😅 a to jsem si o ten box s vannou jeste rekla, ze ho chci 😅
@ange_de_la_morte Jj, zaplatila jsem si soukromou PA. Takže jsme přijeli do porodnice a ta služba, co tam byla, tak odešla a my šli rodit. Na závěr jen přišla doktorka, což je prý nutné.
@priefi Prosím tě, takový hovadiny-měla mu ukázat kde je zázemí pro otce, dát mu oblečení na sál a tak. A pindala na něj, že snad není nesvéprávný a najde si to sám.
Pak u automatu na něj něco békala, já nevím. Podle mě byla podrážděná, že jsme měli soukromou PA a ta jí jakoby dávala na starost tyhle věci, ať je zabezpečí. Ale kdybych jí neměla, tak by to stejně musela udělat ona...🤷♀️
@cerlada taky jsem se bála, ale kamarádka mě to naučila sna během deseti minut navázat...dvakrát jsem si to zkusila s její asistencí a pak už sama...ještě mi to zabere docela dost času, tak pět minut, než to pořádně utáhnu atd...ale pak to je tak za dvě minuty navázané, coož je super 🙂 Mě se to asi zalíbilo natolik, že prodám Manducu a budu nosit jen v šátku...a nebo jí nechám manželovi, protože v Manduce nosil, ale pochybuju, že si bude chtít vázat šátek :D
Holky je možný aby malé mlíko z jednoho prsu - půl hodiny - na jídlo nestačilo? ona mi ted dva dny po soboe jí co hodina a kolikrát dojí, deset minut a už zase hlad a dokonce slysím, jak jí kručí v bříšku.... :-O
@krisatko a netráví jí spíš? Já kolikrát slyším jak bříško pracuje. Jelikož na malou v noci moc nemluvím..
@cerlada : vidíš a manžel ani převlečení na sál nedostal - mohl být normálně v civilu jen si musel přezout boty .. se šátkem je to jen o cviku, ze začátku jsem se malinko trápila ale pak už to je rychlovka ... jen doporučím zanošený šátek, já si na první koupila nový a trvalo tak 2 měsíce než byl ideální
@sarkoc : u nás je to taky tak že já jsem šátková a manžel nosil syna v nosítku 🙂
@krisatko : u těch dětí je to s tím mlíkem různé - asi zrovna teď potřebuje víc jíst a taky si myslím že spíš slyšíš trávení než kručení
@veselaopicka : už jste jeli ?
@ange_de_la_morte mam kontra po 10 minutach a jsou cim dal silnejsi takze dam sprchu a asi pojedeme. Stejne mam v sedm rano nastup.
@veselaopicka to se asi mimčo zaleklo nástupu do porodnice 😉 budu na tebe myslet a držet všechny palce 🧡

@krisatko my včera i prevcirem šavle že vyblinkala vše co snedla a v noci jsem si psala se sestrenkou aprave říká že je to tím že se uspava na prsů ptz občas i tam mlíčko polkne když teče a pak je přejede a. A mám zkusit jiný dudlík když tenhle nechce tak jdu vytvářet dudlíky a večer zkusím. My uzdva dny od 7 do půlnoci vzhůru.. A pak spí do půl 5 jak je unavená. Prebalim a nakrmime a spí do 9..