Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@zuzekk se starsim jsem mela taky strach cokoli rici nebo napsat, ze je lip, protoze se to v zapeti zmenilo 😅 chapu 😉
@krisatko mimi musi spinkat ve vyvysine pozici, aby hlavicka byla vys (my mame v kocarku sim klin z kojaku a v postylce spesl polstar z lidlu, ktery je neco jako sim klin, ale je sirsi, akorat do postylky) poustet zvlcovac vzduchu (my do nej davame i vincentku 1/2voda a 1/2vinc., dr.pres den dororucila davat i do zvlhcovace eukaliptusovy olejicek, v lekarne nemeli, tak jsem resila to rymovnikem na nosik), sestricka doporucila napr. tymianovou mast na hrudnicek od justu, ale tu jsme nemeli, dr.doporucila do nosanku kapat libenar pro deti (je to solny roztok) anebo morskou vodu pro deti (napriklad phsynomier nebo tak nejak, my pouzivame libenar) a pak zkusit odsat po 10 min. Pri zelene ryme nasivin baby (my nastesti nemeli).Nevim, jak ta vysavacova, ale ta na baterky musi mit podtlak, prstem ucpu druhou dirku a saju z te prazdne smerem dolu k dutinam
@zuzekk jojo mléka je asi už dost, mam mokré vložky do podprsenky a když se malá rychle neprisaje, tak ji to teče všude možně 😀 ale teď je asi líná, vytáhne tak 50ml a usne. Asi to chce zkoušet, co bude nejlepší, ale dnes jsem kojila docela dlouho a vytáhla stejně, jak kdybych ji tam nechala 2x 10 minut.
@malecek musi se ta koupel od Weledy jeste oplachovat cistou vodou?
@veselaopicka ml celkem
@halasovci007 ja to nedělám. Dávám do koupele trošku a pak malou promažu olejíčkem od Weledy
Taky mam koupal od weledy a nekoupu po tom jen vodou, taky jen promazu tím olejem od weledy potom
@niki8193
@zzuzzana1 mě jde o to že mám kosmetiku Sebamed a Dove tam je psáno, důkladně opláchněte. No takže nepoužívám ani jedno.. Koupu jen ve vode čisté a mažu olejickem slunečnicovým z lékárny. Nevím totiž jak bych v ty vaničce malou po koupeli ještě sprchovala čistou vodou to přece nemá logiku 😲 a mám jen dvě ruce 😝😇 tak premyslim že koupím tu Weledu..
@zuzekk aha jj.
Tak by jsme meli jit zitra domu. Akorat teda ja jdu jeste pod narkozu protoze mi tam neco zustalo z placenty.. jinak mala by klidne uz mohla jit domu ta je ok a pribira. Dnesni noc opet zazitek. Doufam ze se to doma srovna.
@zuzekk Zuzi, já jsme taky bojovala s kloboučkem, a z porodnice s dokrmem... a aktuálně vypioje přes 120, bez kloboučku. Moc doporučuju purelan, mažu po každém kojení. Jak se prsa nalila, hůř se chytá, hlavně v noci. Ale ségra mi poradila fintu, jak ho na prso "naklapnout", aby se přisál. Třeba taky pomůže. Kojím nejčastěji v sedě, záda opřený, Rukou, z té strany, ze které kojím (levý prsa, levá ruka), podepřu prso pod dvorcem, palec nad dvorcem, s prsem nehejbu. Malýho si přivinu celýho k sobě, leží jakoby naboku, A druhou rukou ho jemně chytnu za hlavičku zhruba v linii uší. Nechám ho chvilku cumlat bradavku a jakmile hooodně otevře pusinu, tak ho na prso jakože naklapnu. Nevím, jak to líp popsat... no prostě se mi osvědčilo mimi na prso, ne prso k mimi a čekat, až fakt hodně otevře pusinu, aby do ní chňapl i část dvorce. Pak si ho přivinu a hlavičku mu pustím, aby měl klídek na sání. A piju 3x denně weledí koji čaj, přijde mi, že to na mlíko fakt pomáhá...
Ženy drahé, ty dny letí ani nevím jak... malej zatím luxusně v noci spí (a taky mám strach to psát:D), dneska třeba dal 6 v kuse, protože zdárně přibírá, tak mudra říkala nebudit. Přes den jak kdy, včera nám proječel celý podvečer, putoval tu z mého náručí do manželova a uspala ho až pak ječící Škopková ze Slunce sena, asi se bál, aby neměl taky takovou maminku🙂)) Moc na vás všechny myslím, jak to zvládáte. Já se snažím po večerech hodinku tu a tam pracovat, beru to jako relax. A slíbila jsem ten porod, tak to napíšu sem, já už nevím, komu jsem to chtěla poslat... všechny už jsme porodily, tak snad to nikoho strašit nebude;) Krásnou spací sobotu všem!
@krisatko : a zvažovala jsi šátek ? třeba by byla klidnější když bys ji měla na sobě
@fly80 : nám tak pediatrička říkala že ať máme doma akorát Paralen 100, kdyžtak se dá dát půlka čípku ale tak malé mimčo by stejně prý měl vidět lékař ještě ten den pokud je teplota ( klidně na pohotovost), jinak snad mořská voda nebo Vincentka jinak asi nic pro tak malé miminka není
@halasovci007 @fly80 taky máme od Welledy - ale měsíčkový olej - v porodnici to lila sestřička přímo do koupání a neoplachovala jsem, pak se malá nemusela mazat, teď je hodně suchá takže ji ještě stejným olejem namažu, sestřička v porodnici tím olejíčkem i umývala pod plínou - že klidně můžeme a pak nemusíme dávat krém proti opruzeninám, ten olej i koupel mají v DM myslím za 300Kč
@lindikova : tyjo fakt mně mrzí že jsi měla takový porod ... v mnoha ohledech mi tvůj porod přípomíná můj první porod se kterým jsem se úplně nesrovnala ani po 6 tiletech - přesně jak píšeš, všechno jinak než jsi chtěla a jsi spíše divákem celé události než by šlo o tebe , je to šílené , taky jsem první rodila ve velké nemocnici, teď jsem si zvolila malou nemocnici a jsem moc ráda, tak nezbývá než si z toho vzít jen to že příště jinde a jinak a hlavně !! že jste oba vpořádku a doma
Tak posilam svuj zazitek z porodu.. 6.2 o pul 2 rano me zbudila ostra bolest do podbrisku ktera hned presla a takto po 10 min asi 4 krat zasebou.. pak behem dopoledne se to natahlo i na dve hodiny.. po obede se to zaclo zkracovat na 20 minut.. jeste se dalo rozdejchat.. v pet hodin sem dala sprchu a zaclo to v mziku po 10 min... volala sem pritelovi ze asi pojedeme jeste ten den. Kdyz prijel dala jsem znova sprchu to bylo kolem pul 7 a behem chvilicky kontra po 5 min vzali sme veci a jeli jsme. Mame to do porodnice cca 13 km za tu dobu jsem mela snad 4 kontra uz silnejsi.prijeli jsme do porodnice o pul osme nez to semnou sepsali udelali monitor bylo pul 9.. dali mi klistyr vlezla sem do sprchy otevrena na 5 cm.. uz sme byli na boxu pichli mi vodu behem 5ti min otevrena na 9cm a cekalo se jeste na ten 1cm to uz jsem mela fakt bolesti. Vsichni strasne mily ochotny. Na asi 5 zatlaceni byla mala venku. Nastrih nebyl jen male poraneni. Pak nas nechali na sale jeste dve hodiny ktere strasne utekly. Ani ve snu by me nenapadlo jak to bude ten konec bolet. Mela jsem nejakou ztratu krve takzr vcera transfuzi a dneska revizi delohy kuli kousku placenty. Nemit tam chlapa tak by to stopro bylo horsi pro me. Byl trochu vykulenej ale dal to. Mala je uplne v poradku a zitra by jsme meli jit dom. Na to jakou jsem z toho mela hruzu tak si myslim ze to dopadlo dobre.
@veselaopicka to bylo opravdu parádně rychle. Já když rodila poprvé, tak sem se těšila a vůbec sem si neuměla představit, jak to bude bolet. Pak třeba 5 hodin před tím, než jsem porodila sem si říkala, že už to nemůže být horší. Bylo 😁 Takže chápu. Hlavně že přítel vydržel a neutek 😁 Doma si to uzivejte
@halasovci007 my koupeme jen a pouze v ciste vode, zadne olejicky nic 😉 mimi je krasne (u starsiho jsme kosmetiku ze startu pouzivali a mel kuzi hodne suchou, tehdy jsme pouzivali hipp sprchac a linolu, pak jen adermu a pak uz nic). Za me je nejlepsi cista voda.
@veselaopicka predpokladam, ze to asi zjistiki diky utz, ze tam jeste zustal kousek placenty? Anebo jsi mela teplotu? A po porodu to nepoznali, ze neni cela?
@lindikova nevim, co na to napsat 😔 je mi to lito, ze ta porodka byla tak silena a ani mimi u Tebe nemohlo byt 😔
@veselaopicka krasny porod 😊 a na prvorodicku i docela rychly 😉
@malecek tak me napada, nevadi ten sed ve vanicce? Anebo to nepada do kategorie klasickeho sedu a jedna se o bezpecnou a nezatezujicu pozici? Prece jen se miminka nemaji davat do sedu, dokud to nezvladnou samy, protoze to hodne zatezuje pater.

@journals posazuju od začátku. Nejdříve se trošku bulal ale dobrý, teď už sedí jak pán. Foto z jednoho z prvních koupání.