Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 tohle je pro větší děti. Je to lampička a nebo noční světýlko. Zvuky to nedělá žádné. Ale je tedy taky krásná. Užijte si vítáni mezi občany.
@krisatko : já to řeším kojením v posteli a už nepřesouvám - jinak bychom to měli jak ty píšeš - není šance přesunout - ihned se probudí a jsme tam kde jsme byli
Me asi slehne 😥 asi mi zacina uz MS 😣
A ja se tesila, ze budu mit klid 9m, jako u starsiho. Miky ma 2m a par dni a ta mrcha uz je asi tu 😥
@veselaopicka cokolada spolu s rajcaty, jahodami a paprikou jsou histaminovou bombou. A histamin nekterym miminkum vadi
@bemo do mlika listerie nejde (ani tasemnice 😅), ale mas oslabenou imunitu a pro Tebe by to mohlo mit horsi dopad, mimi by melo byt v bezpeci, v tehu to pres placentu jde a mize zpusobit postizeni, predcasny porod.nebo smrt ditete. Ale kojeni by melo byt bezpecne (ale ruku do ohne bych za to nedala. Otazkou je, jak po tom bude chutnat mliko...
@halasovci007 kde mate tu vyrazku? A co Ti dal za masticku? Doufam, ze ne kortykoidy?
Kdyz tady pisete o tech myskach, neda mi to 😅 ja je sice zrovna nemusim, ale kdyz Miky ma jecici den, tak mu rikam obcas Mikymauzi 😅
@priefi : já taky už 2 dny polemizuju jestli mi nemohly očistky plynule přejít v MS .... už jsem jen lehce špinila a skoro nic, teď zas červená a pobolívání podbříšku tak nevím co si o tom myslet :/ ... je to na houby, kruci vždyť kojíme tak jaká MS ?
@bemo akorat nevim jak akutni toxoplasmoza, dokonce se polemizuje, zda neni nakazliva i stykem (akutni, ne latentni), nejspis neni, ale 100% si jisti nejsou
@ange_de_la_morte asi tak nejak, akorat, ze ja uz tyden nespinila, pak ko 7 tydnu po porodu, ster, pak podrazdeny cipek a spineni, pak necely tyden klid a zase spineni, trosku jsem citila podbrisek, bolela me hlava, vcera uz docela klid, rekla jsem si aha, tak po kojeni spinim, takze se jeste asi cistim a dneska teda dost podbrisek (ale zadna hruza, vim, ze pri ms jsem trpela bolesti) a spineni nabralo na intenzite a uz bych to pojmenovala ms. Kojim co 2h, vyjimecne je tam delsi rozmezi v noci, ale posledni dny prave spis ne 😅 ale Miky se koji hrozne kratce a pak nema zajem o prso. Mozna kamen urazu je dudlik? Nevim no... kazdopadne Miky dudlik zboznuje a prso jen kdyz ma hlad, dudlat ho dudla malo kdy
Ahoj holky, tak 6nedělí máme za sebou. Miky váží 5,25 kg 😀 (za 4 týdny přibral 1,25 kg - no jo, plnotučné mateřské 😀 ) a měří 58 cm. Kyčle máme OK, jen na noc máme mít široké balení, protože Miky má nožičky jakoby dole místo aby je měl roztažené. Dneska jedu s dětmi za mamkou na jarní prázdniny a v pátek po cestě domů na kontrolu na gyndu. No, moc se tam netěším. S manželem jsme to už zkoušeli, ale mám hrozně vyschlou sliznici a sex prostě bolí, i když nemám žádné poranění z porodu. Je to asi blbé, ale zeptám se dr co s tím ☹
Jinak doufám, že vás začnu stíhat, aspoň trošičku. Jsem se ptala bezdětné ségry, co jako dělá, že musí mít tolik volného času a doma vyuklízeno 😀
@ange_de_la_morte stejný MS pocity... ale dnes klid. Tak teda nevím. Přesně 5 týdnu po porodu.
@priefi taky jsem se těšila, a dostala jsem to v jeho 2 měsících... Je to nefér, co? 😬
@lindikova já se zase dozvěděla, že na zahradě bude dělat jen chlapsky práce a žádný kytičky semnou a babičkou 😂
@lindikova tak to ja obema rikam Mysko nebo Kotatko 😄
@pe_tu_ss_ka no to teda 😅 uz intimku vystridala vlozka a neni co resit, teticka z Ameriky hold dorazila...
@lindikova tak to ja obema rikam Mysko nebo Kotatko 😄
@pe_tu_ss_ka no to teda 😅 uz intimku vystridala vlozka a neni co resit, teticka z Ameriky hold dorazila...
@tsasenka já nedávno narazila na hlášku
"Byla jsem fakt vtipná, když jsem si myslela, že jsem unavená, než jsem měla děti, FAKT VTIPNÁ." 😂
@pe_tu_ss_ka chacha, to teda u nás v tomhle bude gender neutral, i kdyby se tatinek postavil na hlavu:D
@lindikova no to u nás taky, jen o tom ještě neví 😂 myslím, že ani jeho máma se ho ptát nebude, až k nim na zahradu dojedeme 😁
@priefi Odezva žádná, tak čekám, jestli mi v červenci dojde výplatní páska.
Prosím Tě a kojíš, když už jsi to dostala? Já doufám, že budu mít půl roku pokoj, než to dorazí.
@pe_tu_ss_ka Ségra mi říká, jak nestíhá uklízet a nemá vůbec čas. Nejlepší je moje švagrová, je teď doma a má psát diplomku a učit se na zkoušky - je těhotná. Ale školu prý nedodělá, že nemá čas se naučit a dopsat to ... prý půjde na zkoušky až v září, až porodí, že to bude lepší.
A já když mám jen doma Mikyho jsem šťastná, jaký mám doma klid s jedním 😀
@tsasenka taky si vzpomínám na čas před porodem a před otěhotněním, jak jsem "neměla čas" a přitom se mi jen nechtělo 😂 a teď když by se mi chtělo, tak ten čas fakt není 🙈 a odsunout školu až po porodu, je taky dobrá vize, řekla bych až naivní.. S malým jsem ráda, že se najím a výjimečně mě nechá i vykoupat, a když usne, tak jsme ráda, že tu doma něco stihnu udělat 😂 jako taky si říkám, že vytáhnu němčinu a angličtinu... Ale zatím je to jen vroucí přání 🤣
@tsasenka jinak taky plně kojím a menstruace přišla po šestinedělí, přesně 3 týdny po kontrole na gyndě... 😮 Tak jsem se těšila, že si užiju bez vložek a tampónů aspoň půl roku... Ale smůla no 🤷
@tsasenka kojim plne, zadne um nedavam. Asi mi haprujou hormony. Miky se koji cca co 2h, ale koji se kratce, pk ho chytne brisko a dal uz nechce a kdyz uz ne brisko, tak blinka. Pribira krasne, takze asi ma dobry tah, takze asi peilis kratka doba kojeni, nebo fakt nevim. Ted vecer je zase ticho po pesine, ale pres den jsem citila podbrisek a vypadalo to na ms, nebylo to spineni. Asi v utery brknu k dr.
@ange_de_la_morte hele ja jsem si rikala vcera ze mam pokoj a dnes se mi spustila zas cervena a misty nejaky cucky spousti se mi to kdyz kojim...
Holky nutrilon good sleep mate nekdo zkusenosti? Mamina se prehmatla a koupila mi good sleep. Udajne by mel dle lekarnice zasitit vic. Ale je mozne ze u nas to pusobi opacne? V noci i pres den dala predtim klidne 4h vkuse i vic.. ale po good sleep kazdy dve hodiny vzhuru... muze to byt tim nebo jen shoda nahod??🙄
Vidím že s tím špinením je nás tady více tak jsem klidnější, už jsem si říkala jestli se nemám objednat na kontrolu dřív, jsem objednaná až na konci března ( 2 měsíce po porodu)
Dneska má Matýsek turnaj, manžel je v práci tak jedu já s dětmi - no bude to na 3-4 hodiny takže jsem zvědavá jak to s Klárkou zmáknem, beru kočár i šátek, jen škoda že ani venku není hezky :(
@priefi : já se vždycky snažím první dávat prso a pak až dudel , ale Klárka dudel stejně moc neche, víceméně ho vezme jen v polospánku a to spíš ve fázi kdy se budí, takže ho skoro nepoužíváme, na prsu by nejraději byla pořád
@tsasenka : já po prvním porodu taky měla pořád vyschlou sliznici, bez lubrikačního gelu by to nešlo, upravilo se to docela za dlouho
Dnes má Adámek 9 týdnů a váží 6,9kilo.
Vcera měl spící maraton odpoledne usnul před třetí odpoledne, spal až do půl osmé večer a to jsme byli v místní restauraci kde byl sobotní mumraj, sním to ani nehlo. Večer jsem ho nakojila a spal dal pak v noci časy přesně nevím ale spal a nebantoval. Jen se vzbudil víckrát protože neměl nakojeny do zásoby. Teď ještě spí 😍

Holky nějaký tip na zkrácení večerního kojiciho maratonu? Poslední 3 dny od 20 do půlnoci v podstatě non-stop na prsu. Když už to vypadá že bude spát. Dáme do postýlky a za minutu vzhůru a hledá