Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@ange_de_la_morte Mne Miky pribral 1.25 kg za 4 tydny 😀 A co jako, ze pribira? To je dobre, ne? Si nedokazu predstavit, ze maly rve a ja mu reknu, broucku prso bude az za hodinu a 20 minut. Dr. jen poznamenala, ze materske plnotucne a nic vic
@ange_de_la_morte koukám že máte taky doktorku srandystku 😂 musíš to malé vysvětlit, jako že jeďte to nejsou tři hodiny, počkej 😂 Já tu naší taky zprazila, ale o očkování mlela a když sem jí řekla svoje, tak se mi tam málem rozbrecela. Že nevím co to je, když trne, aby neockovane dítě něco nechytlo. Že nesmíme nikam jezdit a být doma.
@fly80 no stejně je to i u nás.. Přesně dotáhli sem tyhle lidi i s nemocema a člověk se bojí i za bilyho dne v určitých částech města.. Chrápu tady ve stanech a policajti je vyhodí a postaví to o. Kus dál.. Chlastaji a spí na lavičkach v parcích a to samé, nemají jim ani co vzít pac nemají majetek a dělají že nerozumí. V horsich případech nechávají valet i strikacky kolem.. No tady právě nikdo k policii nechce i když dávají velké naborove příspěvky. V pomáhají tady cizinci policajti bylo to i ve zprávách..
@tsasenka @fly80 : no fakt mě to pobavilo ... přesně - mám asi vysvětlovat dítěti že má počkat, že ještě nejsou 3 hodiny , jako Klárka přes den chce prso tak co 1,5-2 hodiny, někdy i častěji si jen cucnout ... bychom tady měli fakt veselo kdybych ji nedala mlíko kdy si řekne, jsem si myslela že dneska už snad všichni ví že plně kojené dítě se kojí na požádání ... nevešli jsme se do tabulek tak je to holt problém
@ange_de_la_morte to je jak ta naše, ta má furt poznámky o tom že ji hned chovám když brečí. Tak ju asi nenechám řvát zbytečně ne? Když vím, že nebrečí nikdy jen tak z plezíru.... Vždycky brečí jen když ji neco je.... Prej "to si na sebe šijete bič" ... fakt krá.... ehm... no.. paní doktorka :D
@ange_de_la_morte monča doteď jedla pořád co hodinu. respektive dojedla třeba 10:00 a znovu chtěla v 11:00 ... cca ... teď se mi druhý den poštěstilo, že vydržela i hodinu a půl... a po ránu jí třeba místo půl hodiny už jen 10-15 minut... teprv teď prostě začíná jíst trošku lépe.... a to má tři měsíce, dneska přesně.... korigovaně samozřejmě necelé dva no...
@krisatko : to víš, šiješ si na sebe bič .. děláš to blbě že zvedneš na ruky své plačící miminko 😀 no škoda mluvit ... Klárka se kojí celkem rychle přes den, v noci třeba 20 minut, přes den ji stačí 10 minut - dost hltá a mlíko mi teče ...
Holky, kdy vás čeká první očkování? Mě řekla doktorka ve 3 měsícich. Máte to taky tak?
Ty jo, to koukám, co máte za dětské doktorky 😯 naší jsem si našla podle recenzí, a je teda skvělá.. Ta mi právě taky řekla, že mám kojit na požádání a jak se malý narodil dřív, tak nás poslala všude (od rehabilitace až po centrum pro předčasně narozené děti) takže i skrz očkování jsme krytí, že ho nedostane dřív, než to v centru pro nedonošeňátka povolí, a na rehabilitaci je malý hlídaný, zatím nemusíme nic cvičit, ale pro jistotu nás tam poslala.. Takže já si nemůžu stěžovat 🙂 za to, když byl malý na dětské jip, tak tam jsem se s podobnými názory taky setkávala.. Držely mu tam 3 hodiny, navíc měl povolené omezené množství mléka, kvůli operaci.. Takže jsem tam dost bojovala, aby dostal dřív, když brečel hlady, že přeci doma nebudu vstávat ke kojení každou hodinu... A stejné názory, že ho nemám brát na ruku, když za brečí.. No jako nechápala jsem, zvlášť když byl drobek o 7 týdnů narozený dřív, 12 hodin po porodu šel na operaci a já ho viděla až druhý den od porodu, navíc jsem za ním mohla jen docházet a teprve týden před propuštěním mě k němu přijali... Takže tyhle řeči byly něco pro mě, abych ho nechala vyplakat, když mě potřebuje, nebo mu nedala najíst, když se o to hlásí... Někteří mají fakt názory, že to je na pohlavek.. 🙄
@ange_de_la_morte mne vydrzi pres den 3 hodinky mezi jidlem a v noci uz 4. Den spine stylem od 22h do 6h. Krasne se vyspime ale musela jsem mezi odstrikat ale nebudila sem. Podle dr budit po 3h maximalne. Nechapu a nedelam to kdyz krasne pribira.
No koukám že my máme taky úžasnou doktorku, protože, co se týká kojení je taky zastáncem toho, že když piraňa chce tak holt chce a jinak by byla hysterická scéna. A vyplakavat taky nenechávám , pláčem něco naznačuje když jen tak herecky poknikava tak vím že zkouší.
Kojim dle potřeby, někdy po hodině někdy po dvou či třech, fakt jak chce prcek.
Ze
Taky kojím jak si malá záda dle jejich potřeb.. Někdy chce jíst co hodku a půl až dvě a v noci vydržela jednou i šest hodin.. Záleží kolik při předchozím kojení vypije a následně vyblinka.. Nás pediatr kojení vůbec neřešil pac jsme prej dobře živeny a máme dvě brady, pěkný faldiky a pribirame.. Říkal, že holt mateřské je plnotucne.. Kamarádka má listopadatko a je tak najedeny, že když se kojí teče mu curek potu po celé a má přes 7kg! A přeci je totální kravina mu nedat když si žádá.. Někdy nemusí mít dítě hlad, ale má žízeň.. Vždyť nic jiného nedostává k pití jakoby.. Oni i ty "tlustoucký" miminka to pak vybehaji až se to naučí.. Nechápu jak někdo s tak blbýma nazorama může dělat pepiatra.. 😓😢 Pardon, ale fakt mi to přijde divný..
Dnes asi erupce na měsíci. 3:42 jsme byly připraveny po kojení a odrihnuti spát a ještě teď nespíme.. Jsem total ko. Furt něco vymejsli, dudlík plive, sundáva ponožky a pak se rozčiluje vrtí a mrska, vzala jsem ji do postele, nepomohlo.. Prso nechtěla-řev, že jsem ji vzala dudlika (kteryho stejně plivala) 2x jsem prebalila i když v plince byla kapka jen, pak už nevěděla co, tak si prso vzala trochu popíla a konec.. Nevím co se děje dneska, ale prdi, břicho by ji bolet nemělo... Teď zavírá oci tak snad konečně usne lumparna jedna... Že bych se před tím ortelem dnešním ještě trochu vyspala 💪👌🤞
V dnesni dobe a stale nazor kojit po 3 hodinach ... jsem myslela, ze je to uz davno prekonanw. Nechat vyrvavat ... konec. Prece je kontaktni rodicovstvi a koji se dle potreb ditetre. Kdyz mi Mikulasek pribira vic, kilo za mesic, tak zacnu s prikrmy az v 6. mesici a to bude asi problem. Nasa dr zacina od 4. mesice a nehledi, jestli je mimi kojene.
Ockovat jdeme v 9.tydnu, budu pak navic davat prevenar a tuberkolozu. Ockovani tubery mi zachranilo prvni dceru. Ucil u nich AJ cizinec nekolik let a pak mu zjistili tuberu-cela skola musela na kontroly a nekteri meli slabsi protilatky, protoze uz se to nepreockovava a vim, ze na plicnim je nejak sledovali. Ted me spis desi ty spalnicky
@halasovci007 jj dnes erupce, sice spal , ale budil se co hoďku na kojení a to byl z večera najedený až až.
@tsasenka Tomu jsem se včera upřímně zasmála. Někde na mě na internetu vykouklo to, jak dítě prospívá okolo 2. měsíce. Kojení po 3-4 hodinách, v noci spí i 8 hodin. Haha. Já kojím snad i 2x do hodiny, když chce. 3 hodiny vydrží výjimečně když někam jedem autem na výlet a pak ho hned naložím do kočáru. Příkrmy nekomentuju. Neumím si představit, že bych do něj "musela" už za měsíc a půl rvát normální jídlo. Nejsem žádná matka alternativka, ale ty příkrmy mi přijdou strašně brzo. Tchýně se už těší, jak to za měsíc začně a nějak jsem jí už přestala vysvětlovat, že nezačne, že má ještě dost času. Taky jsem si už několikrát vyslechla, že bych měla uvažovat nad UM (je plně kojený), aby mě moc nevysiloval - viděla, jak často se kojí, tak se mě ptala, kolikrát kojím. Když jsem jí řekla, že 10-12x tak nechápala, prý si myslela že tak 4-5x za den 😀
Tchýně je hodná, opravdu, vycházíme spolu dobře, ale některé názory jsou fakt úlet. Začít dávat UM protože "moc kojím" je fakt parádní rada 😂
@niki8193 My máme jít v 9. týdnu. To povinné a ještě k tomu Prevenar. Doktorka mi říkala, že když se dávají tyhle dvě očkování dohromady, děti to líp snáší. Bojím se toho, ale asi půjdeme. Já se v očkování moc nevyznám, debaty tady číst nechci. Očkovat určitě budu (s rozumem). Argument proč by neměla teď očkovat a proč to přesouvat nemám (to, že je brzo a je ještě malý moc nepovažuju za rozumný argument). Tak sama nevím, ale asi naočkujeme v termínu.
@journals Já se ani nedívám na hodiny, jak často kojím. Prostě, když má hlad, dám prso a vůbec neřeším. Příkrmy ... ségra začala ve 4. měsíci - um, mateřinu, mrkvu a za chvilku maso a ten její 11 měsíční váží stejně, jako moje 3 letá dcera (12 kg). Ať mi nikdo nevykládá, že je to správně.
Já budu dávat Prevenar zvlášť, ale minule mi řekli, že je na to ještě brzy, tak uvidíme, co nám řeknou příští týden 🙂
Já mám v plánu začít vážně hodně pozvolna kolem 5 měsíce. Chlap jede duben-cerven pryč takže na to budu mít klid a až se vrátí tak mu jenom řeknu jestli si má brát krycí štít na obličej a bránit se útokům jídla nebo nemusí 😂😂
@tsasenka Já chci právě taky první příkrmy odložit, o měsíc minimálně. Myslím, že není kam pospíchat. Času dost... ale zase - pojedeme tou dobou na dovolenou, tak nevím, jestli tam budu chtít něco zkoušet. Uvidíme. Nechám to na okolnostech, ale zatím si troufám tvrdit, že hned po dokončeném 4. měsíci nezačnu...
Holky co jezdite - uz jste sedely na koni? Ja jeste nemela odvahu, jsem po CS, kobyla je podes, ale uz si pomalu delam zalusk na to, ze si na ni konecne sednu 😊 od dubna bych uz rada jezdila pravidelne, ale nevim, co na to jizva...
Holky Klárka dneska spala normálně 6 hodin - nechápala jsem ... no sice pak už znovu neusla a plakala kvůli bříšku jak se hodně najedla ale těch 6 hodin - to je pro mně úplně zázračné
@niki8193 : naše doktorka chtěla očkovat v 6 týdnech, my jsme odmítli, nejdřív ve 3 měsících, uvidíme
@halasovci007 : jsem si včera dělali s manželem srandu že nejdříve nám řekne abychom dodržovali 3 hodinové rozestupy a pak nám ještě třeba doporučí abychom dávali k pití čajík, aby neměla mezitím žízeň 😀
@tsasenka : taky chci začít s příkrmy v půl roce pokud budu mít dost mlíčka

Dneska jsme byli na 6-ti týdenní kontrola - Klárka už má 4260g, délku nevím, ale nosí stále 56 ... u doktroky docela sranda, nezdá se ji že Klárka pořád blinká a přibírá prý hodně ( 240g/ týden) , takže prý ji mám kojení regulovat a držet ji rozestup mezi kojením 3 hodiny, takže jsem ji řekla že mně sice pobavila ale to asi těžko ... no takže za 14 dní znovu na kontrolu jestli pořád tak moc přibírá ... no nicméně po tom jak jsem ji spražila s tím kojením, tak ani necekla o očkování