Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@ange_de_la_morte Tynka kdyz usne tvrde tak ji malo co zbudi. Taky jsem uplne koukala ze se nezbudila ani prevlikanim a krasne spolupracovala.😀😀 mimochodem dneska od 9 do 19h hlidal tatinek.. mela zrovna blbej den. Pry casto brecela ... mne pres den nebreci. Bojkotovala jidlo a spala max 40 min. Prijel domu zdrhanej a na nervy... jsem rada ze si to zkusil ze to neni sranda a jednoduchy.
@veselaopicka u nás když výjimečně hlídal táta, nafasoval nejzlatějšího spáče. Prej jak můžu nestihat....
Hlásím že s kojenim o stupinek lepší, pristupuju k tomu velice opatrně a pokud možno hned po probuzení, nebo v leže. Pořádnej vztek tak byl jen večer.
@priefi no malý je už právě několik týdnů docela v pohodě a nebečívá, tak jak dřív, teď se spíš vzteká, když se mu něco nelíbí a nebo se mu nedaří. Začala jsem mu každé kojení dávat infacol a od té doby nás ani bříško netrápí. Trošku té krve měl v plinečce jen v ten pátek a pak trošinku v SO z rána, ale teď už zase nic. Jediný rozdíl je v tom, že dřív kakal 1x za 2 dny a teď kaká, tak 2-3x denně. Mě sestra řekla, že to může být ta alergie, že mám na 3 dny zkusit vysadit mléčné výrobky a že když tak krev nezmizí, tak je zase můžu jíst, že to tím nebude, ale jelikož to zmizelo, tak normálně snídám tvaroh a jím sýry a musím zaťukat, že je to dobrý, tak nevím. Kdyby to byla ta alergie, tak tu krev tam bude mít asi pořád ne a ne jen 1x? A asi by byl i plačtivý. Už ani tak nezvrací občas ublinkne, ale jen kapičku jsem si říkala jestli si teď víc neodsaje a nepřejídal se pač místo 10min. mu teď stačí tak 7-8min. a už mi strká prsty do pusy, do nosu , směje se s pusou plnou mlíka. Mě tak napadlo jestli jsem to nemohla způsobit i já tím, že jsem 2x denně pila odvar ze sušených švestek, pač jsem nemohla na wc a tak jestli to neprohnalo i jeho a ta krev třeba nebyla nějaká prasklá žilka z toho, jak tlačil
@zetta01 po svestkach taky malá kaka. Určitě to mohlo být po nich. Jestli máš ty problémy zkus Psylium já ho užívám kazdy den. Je fakt, vze malá nic, ale u mě problém vyřešen 😉
@halasovci007 super, moc děkuji, zítra jdeme na kontrolu, tak ho hned koupím. Myslím si, že kdyby to byla ta alergie, tak by to zvracení a krev neustalo a měl by to furt, kor když já jím furt stejně
Nikdy jsem si nemyslela, že budu řešit neockovani, ja takový zastánce očkováni. Chodíme na dětskou terapii kvůli tomu věčném řvaní a doktorka mi rekla, že malou určitě neockovat, že kdyby to bylo na ní, odsunout hexu tak na 9 měsíců, protože je malá atp. Naštěstí s dětskou doktorkou je řec, zatím do 4 měsíců odloženo, pak je další kontrola a dal se domluvíme. Ono měli jsme očkovat v těch 3 měsících a dětské doktorce se stejně nějak nezdálo, poslala nás pro jistotu na odběry, naštěstí vše v pořádku, nicméně to očko už jsme zrušili. V 13 týdnech ksme vážili 4,36 kg.
@zetta01 spis bych hledala pricinu v necem, co jsi jedla st az pa. Nejedla jsi vic mlecneho nez obvykle, nebo nepridala sis k tomu vajicko? Treba starsi syn krev ve stolici nemel vubec, jen jednou, kdyz byl starsi, ale to uz byl na prikrmech a spis to vypadalo, ze ho poranila tvrda siska. On mel priznaky ridkou stolici, neklid a ekzem. Co se tyce eliminacni diety vseobecne, tak aby mela efekt, ma se drzet 14 dni.
Tak se hlásím, malý v úterý téměř v 5 měsících první očkování inf. hexa a byl úplně v pohodě, žádná teplota nic 🙏🙂
@veselaopicka : to je fajn že tsi to táta zkusil 🙂 u nás je to že když hlídá tát tk jsou děti vysmáte a hodné a já pak poslouchám že proč si stěžuju že jsou skvělí, tak nevím co dělám blbě
Nejak to poprehazovalo slova 😅
@priefi to tedy slyším poprvé. Asi je to o faráři. Ale já bych dala opravdu jen do košíčku a když by se zeptal, tak bych řekla že jste dali peníze právě tam.
Jinak my dnes měli 3.měsíční prohlídku, tak máme 5550 g a 64 cm. Máme za sebou první očkování. Tak doufám že to vše bude v pořádku. Z každého očkování jsem vždycky nesvá a jsem ráda až je za námi to období po které se můžou objevit nějaké reakce.
Holky včera jsem byla u švagrové - má 10ti denní holčičku a je to sranda - holky vypadaly skoro stejně dlouhé :Đ taky jsem měla během včerejška půjčené kojící korále od švagrové a fakt je musím koupit - byla to paráda - Klárka si je držela a neškrábala, neštípala mně do prsou - akorát si nemůžu vybrat :Đ dneska se ale musím rozhodnout 🙂
Kojici korale, to slyším prvně. Ale kdyby mě ta moje mrška neškrábala, to by byla paráda 😄. Neexistuje ještě něco proti kopání? 😀
@zavodnice : proti kopání nevím, snad jen třeba poloha fotbalisty ? bude kopat do vzduchu ? já ty korále vybírám na fléru a nemůžu se rozhodnout pro barvu :Đ potřebovala bych tak troje
@ange_de_la_morte Ty korale jsou super, moc se mi to líbí. Já se v těch polohách moc nevyznám, doma nejradši v leže na boku a jinak vsedě v autě, ta je nejlepší 🙂.
@ange_de_la_morte nojo byl troski zniceny sel sni na obed do restaurace a ona mu to tam probrecela... jenze je to tim ze ja kdyz nekam sni jdu tak si to naplanuji tak aby to bylo tesne po jejim jidle.. zitra rano jedme na svatbu tak sem zvedava jak to budeme zvladat ..🙂 snad nevstane prdelkou na pred 😆
náš bojkot kojení pokračuje, ale začínám vědět jak na něj - prostě musí být po spaní. Ospalý před spaním to nezabírá, to je vzteklý úplně. Takže přivázaná doma číhám, kdy se probudí a nacpu prso. Včera k večeru jsme byli z 80% úspěšní i s lahvičkou (těch 20% skončilo vyplivané na bodyčku, ale většinu jsme nakonec natlačili). Přes den se nám tedy celkem daří bez zuření, večery stále náročnější. Upřímně doufám ve zlepšení, v neděli chci odjet na pár dní konečně na výlet, jinak už 10měsíců trčíme doma.
Mlíka mám myslím dost, zakoupila jsem tedy vše, co jste doporučovaly, bylinky přišly až dnes a připadá mi, že ani nebudou potřeba. Ale - výrazně se zhoršilo noční spaní. Už jsme byli třeba na 5hodinách prvního dlouhého spánku, teď max 3-4, ale hlavně pak to následuje třeba po hodině. někdy hodina a půl, někdy třeba jen třičtvrtě. Takže třeba dneska 22h-1:30-3:00-4:00-5:30 (a vždy půl hodinka než si zase můžu lehnout) a to řekl že je ráno. Poněkud ubíjející... předpokládám, že to s rozhozením kojení souvisí, v noci se napije vždy míň než dřív, vždy jen z jednoho prsa a je tuhej. V mezičase hůř spí, pěstičkuje, vykřikuje. Řekněte mi prosím, že se to zase zlepší!!!??
Dneska jsme byli poprvé na plavání ve vaničce a super. Nejdříve to vypadalo, že to bude asi nic moc, ale nakonec se ve vodě adaptoval a užíval si to 😍

@krisatko my mame jen hexu, 1.ocko bylo ve 3m a druhe nas ceka v 5m. Snad nebude mit reakci a bude v klidu, drzim Vam pesti.