Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Holky já mám už pár dní po dlouhém spaní. Opět se v noci budime po třech hodinách
@krisatko to máme každou noc 😂
@priefi ježiš, to muselo bolet.. Pamatuju, když mi opravoval jedničku nahoře, kde mi zůstala skvrna po rovnátkách, a on to asi nějak víc vzal a mě se udělal zánět, který mi pak léčil přes rok, pořád se mi vracel.. Tehdy jsem v noci brečela bolestí a taky nespala a musela v sobotu na pohotovost do Krče, takovej řezník, co tam seděl.. Prý injekce není potřeba.. Já málem rozkousala křeslo a pak se tam rozbrečela.. Debil.. Taky se musím objednat.. Teď mě občas zabolí zub..
@pe_tu_ss_ka mě už právě spavala i 7 hodin. Ale je fakt že natahuje jídlo přes den taky na ty dvě hodinky tak asi není najezena dost do zásoby
@bemo To máš pravdu, jako děcka jsme ven chodili sami. Já si nepamatuji, že by mamka s nama šla na hřiště. Na procházku jo, ale na hřiště ne.
@sarinka_nevesta Mikulášek má 7 kg už teď a to jdeme na kontrolu až 20 😀 Kdoví, co řekne nám, že mám dávat už mrkvu 😀
@priefi Jejda, to sis teda užila. Hlavně, že už to máš za sebou, snad se to bude rychle hojit 🙂 Je super, že máš takovou mamku. Já se děsím toho, že bych potřebovala jít k doktorovi - nemá mi kdo pohlídat děti.
Holky od kdy budete davat prikrmy u nekojenych deti??
@krisatko buď ráda, že po třech hodinách u nás teď hrůza. Dnes jsme byli vzhůru od 3:30 do 5:59.
Jsrm si dělala srandu že přesně do začátku snídaně s Novou 🤣 ale úplně jsem teď ko. Ještě sme měly dneska cvičení. Nevím, zda dokizkam vůbec hokej.
@veselaopicka ahoj, my máme v neděli 4 měsíce a 21 jdeme k dr. Plánuji po té pořádně zkusit mrkev 😊co máte za um? A jak ti spí?
@halasovci007 nářečím nevím, bydlime v olomouckém kraji.
@halasovci007 Já jsem ze znojemska a tam se používá hodně poněmčenych slov. Takže Krýgl je půllitr německy. Jen se to píše s prehlasovanym u.😊
@veselaopicka no my mely mesice ted 8. Ale jeste jsme právě nic nedavaly , porad premyslim kazdej na to ma jinej nazor a ja vubec nevim, mam doma koupenou nemlecnou ryzovou kasi , ale jak rikam nevim kdy a cim zacit, mala spi dobre v noci vetsinou od tech 9 do 5 do rana tahem
@zzuzzana1 mě říkala Dr že ty kaše by dávala jediné pokud by nespala dobře přes noc. Jinak já teda sice kojim ale začala jsem pomalinku po lžičce ve 4,5M . Malá jevila zájem o naše jídlo tak jsem zkusila a postupně přidáváme po trosicce, takže stejně má hlavní složku oběda pořád mléko.
@tynka75 davam nutrilon.. kdyz je v aute nebo kocarku tak pres den spi ..kdyz jsme doma tak po jidle si da tech pul hodinky jinak ne ... ale klapne pul 7 zacne byt protivna a po 19h vetsinou spi ... bud se zbudi kolem pulnoci na jidlo a pak spi az do 7mi nebo se zbudi cca ve 4 a pak spi do pul 9..jak kdy.
Malej je plně kojený, a asi začneme zkoušet už za měsíc, i když mu budou regulovaně 4 měsíce.. Ale začneme zelenou zeleninou, a formou BLW.. Taky už začíná pokukovat, když jíme.. Pořád si ale myslím, že má čas.. Z poradny pro nedonošené máme čas až do srpna.. Ale určitě nechci jen mixovat a strkat mu to jak huse 😁
@kleninka me to zacalo bolet v pondeli odpo. Zubar tady je jen ve ctvrtek. Nemeli jsme auto a tak se nekonala pohotovost (navic jsem mela strach z pristupu na pohotovisti).
@ange_de_la_morte no to teda... to jak me to bolelo jsem si nejak prirovnala ke kontrakcim, taky to bylo co 10 min😂 ale bolelo to jako cert. Nad vodou me drzela vidina, ze jen vydrzet do 9h a budu mit po bolesti
@bemo dekuji, ted to je ok. Bala jsem se, protoze horni 8 me bolely, ale to se zda byt lepsi, sice jidlo, to gamlam pekne dlouho a jim jen mekose, ale kazde polknuti zadre jazyk o zlomenou 6, tak to zastipe, ale jinak se to fyzicjy da. Spis psychicky me to trochu dostalo
@krisatko pokud jsi tam byl napisledy do 2 let, tak urco ne 😉 ja uz mam horni 8 venku, dolni cekaji na trhani. Ale raci bych bezkomplikacni akci blesk z cista jasna, jako u tech predchozich, nez planovany zakrok, to mam infarktove stavy.
@pe_tu_ss_ka a co delal na pohotovosti bez umrtveni? No bolelo to strasne
@tsasenka mel jit se mnou manzel, ale mel zrovna komplikovanou situaci v praci a tak se psalo mamce, kdyby nemohla, prace neprace, musel by on
@lindikova @halasovci007 dekuji
@kleninka aha tak to se tady vůbec nepoužívá.
@zzuzzana1 kazdej ma jinej nazor.. ja teda zacnu za ten mesic a pul.. zeleninou se zacina a ma se davat treba 3 dny stejny kuli alergii to je tak jediny co vim.. podle dr to resit nebudu .. budu podle toho jak to tu delaji kamosky co maji o 3 mes starsi deti. Podle dr ani caj nemam dat a ted kdyz ji ho dam tak po nem jde jak blazen jakou ma zizen .. ji to neublizi.
Holky, mě říkala sestra, když jsem měla přednášku o začátku příkrmů, že dřív se začínalo jen a pouze jednodruhovou zeleninou po několik dní a pak se zkoušela další... Ale že teď podle nových výzkumů, že se kvůli chudokrevnosti kojených dětí má začínat zelenina + maso.. 🤔 co vy na to?
@veselaopicka čaj bych nedávala jen čistou vodu. Zatěžuje to ledviny. Moje starší byla jen na prsu do 10 měsíců. Skrz teplo jsem ji častěji kojila. Příkrmy od 5 měsíců. Ale zase je fakt, že nechtěla pít z žádné lahve ani uciciho hrnečku. Až v těch 10ti vzala na milost tu láhev s brčkem z DMka.
@priefi : akorát na konci porodu víš že máš dítě v náručí - že ta bolest k něčemu byla - tohle u zubů nějak postrádám ... a už je lepší ?
@pe_tu_ss_ka : tohle jsem neslyšela , asi nemám dostatek informací abych se k tomu mohla vyjádřit, nicméně my asi pojedem klasicky zelenina, pak k tomu maso ( u Matyho jsme maso přidali cca po 3-4 týdnech), beru to tak že mimčo je stejně pořád kojené takže si bere nejen z příkrmu ale i z MM ... s příkrmy chceme začít až v půl roce ( pokud budu stále bez problému kojit a Klárka nebude vyjadřovat nějakou extra touhu po jídle) ... akorát uvažuji i zavedení lepku v tom imunologickém okénku 4-6 M ( i když i to je kontroverzní - prý to není jasně prokázané že něco takového vůbec je) - Matyho jsme začli s příkrmy ve 4měsících - bojovala jsem s mlíkem a ten příkrm byl cesta abych nemusela dávat UM
@veselaopicka : taky bych dávala spíše vodu pokud kojení na žízeň fakt nestačí
@ange_de_la_morte no to tam teda chybelo no 😅 ale presne jak hodinky, co 10 min a dokud jsem.neudelala vyplach, hrozne to bolelo a zesilovalo. Pak se to zkratilo na 5 min. A bolest byla horsi a horsi. Ale.urco je to jiny druh bolesti. Ale rikala jsem si, vydrzet cca do 9 a pak uz mi snad pomuzou a bude po vsem. Uz pichnuti anestezie byla silena uleva, jak zacla pusobit. To bylo snad poprve, co jsem.mu tam skoro neomdlivala pri vidine te jehly 😅 jo po vytrzeni dobre, az jsem.se divila, protoze, jak mi trhal 8 bolelo to pak jako cert dalsi 2 az 3 dny. Ted to pro me byla uleva. Akorat me zacina tak nejak skrabat v te 6, tak mam.strach, aby se teda zachranila, aby se nemusela nakonec taky umrtvovat. A pokud jo, at se to udela.hned a ne, ze se da plomba, ja budu trpet jak zvire a pak se teda umrtvi.
Ahoj holky tak dneska 5 měsíců to naše škvrně 🙂 už se občas přetáčí na břicho až do pasení koníčků, momentálně se vzteká že neumí lozit, háže rukama nohama kolem sebe ale neví co s nima 😂 jinak začala se opírat do patiček a nadzvedává zadek a záda od podložky... Co myslíte nevadí to? Dělají to všichni? No a 21.5. jdeme poprvé na tu rehabilitaci kvůli tomu "špatnému" pasení koníků. Malá už začla pomalu sama otvírat ty pestičky ale uvidíme co nám řeknou tam.
Fuuuj, zuby, to už mám taky za sebou. Ozvalo se mi to parkrat v tehotenstvi, ale nebylo to lokalizované. Bolela mě práva půlka horní i dolní čelisti a pant. Já celá silena, ale po par dnech to přešlo. Pak se to přihlásilo dvakrát po porodu. Po několika dnech se to uklidnilo. Ale v dubnu to už nepreslo, lezla jsem po zdi bolesti. Objednala jsem se tedy k zubari, termín za 10 dnů, to bych se z toho pod...ono to mezitím zase přešlo. K zubari jsem ale šla. Podle rentgenu zub úplně v prd, že už mi tam umřel nerv. Já chorobný strach ze zubaře jsem se klepala. Chtěl mi udělat ještě takový ten rentgen zevnitř, jenže ta věc se mi nevešla do pusy, tak jsme tam s tím bojovali, doktorovi tekly nervy, já se dávala. No na nekolikaty pokus se povedlo udělat snímek. Umrtvil mi to, vrtal a že vyčistí kanálky. Pořádně se mi tam nemohl dostat k té sedmičce, jak mám malou pusu. Ke kanalkum se nakonec nedalo dostat, tak se rozhodl zub vytrhnout. Zase se mu tam nedařilo dostat, při páčení bolest. Prý že je to umrtveny, že to nemůže bolet. No bolelo, tak že mě pošle na čelistní, ať mi to vyndaji. Rikam, že ne, že už v tom křuplo, ať to ještě zkusí, že nechci nechat zub na půl cesty. Tak zabral a zub byl venku. Rozervalo mu to pěkně dáseň, protože ty kořeny rostly na všechny strany ven. Proto nešly vyčistit ty kanálky. Jak někomu rostou blbě osmičky, já to mám se sedmickami, nemají místo pro růst, tak jsou tam všelijak. Taky to dost krvacelo, bolest za par hodin přešla a je klid. Ale na to, že jsem 25 let nebyla u zubaře, tak nemam žádný kaz s kapla jsem na skvělého doktora, kterého se nemusím bát. Potom mi ještě opravoval sklovinu kvůli obnaženym krčkum a úplně bez bolesti.
Jinak my v 3 měsících měřili 60 cm, váha skoro 4,5 kila a doktorka je s tím úplně v pohodě, prostě pribirame svým tempem, jen první hexu jsme odložili.

@priefi smarja pano chudaku..... Au au au... Já oddaluju i trhání osmiček co nejvíc a zrušila jsem v lednu preventivku a doteď jsem se nepreobjednala... Snad mě ještě nevyřadila