Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi já jsem to včera zaregistrovala(mě se to vždycky zobrazí když to lajkne někdo z oblibenych) , že to snad nějaká paní Zuzana dala na fcb. Ona byla odsud ze skupinky ta co to dala na fcb? Jestli to dobře chápu teda? 😫 Nějaké maminky ji dokonce psaly a ta paní jim odpověděla, že co se sdílí veřejné ze může použít (na fcb dala, pribeh včetně parte do nějaké skupiny proti očkování o jsem se docetla zde) což je teda pro mě hyenismus. Psala slovensky co dávaly ty maminky screeny obrazovky konverzaci s ní.. Já jsem ji tady nezaregistroval.. Chudák maminka, které se to stalo, nejen že ji potkalo takové neštěstí., ještě tahle paní to zneužívá. K tomu očkování dnes jsem byla u dr a bavila se s ní o tom. Přímo o tomhle případu už věděla a taky říkala, že se meningokok nepotvrdil, že to byl asi pneumokok.. Ale ptala jsem se jí osobně jako naši dr. (máme celkem mladou nás pediatr měl ještě mě, už je starý a ona tam teď bývá víc než on) má své děti očkované na oboje. My jsme dali zatím jen Synflorix a máme nausnicky. Malá byla statečná víc než já. Já musela do čekárny a byl tam s ní manžel , ale ona plakala, že ji drželi víc nez kvůli nastřeleni. Máme 6700g a 66 cm. I predilekce je ok. A máme začít dávat příkrmy. Mě se teda nechce vůbec. Kort když prospívá..
@halasovci007 ne, tady k nam chodila Misakri. Pribeh nevim, zda tam byl, ja jen cetla ten prispevek s partem, jak psala, ze to nebyl meningokok, vice tam nemela. Pribeh jako takovy tam neni, spis zamysleni Misakri, co mohko byt jinak. Cely prispevek tam ta hyjena prekopirovala a otocila to, ze za to muze ocko. Tezko rici, zda za to mohlo, nebo ocko nebylo ucinne. Kazdopadne je to opravdu hyjena. Ale je to na trestni oznameni... fakt hnus
@priefi aha tak tzmu jsem nějak nezaregistrovala.asi moc nepřispívala do skupiny příspěvky. Ta ženská ta co to zveřejnila by zasloužila veřejný pranyrovani normálně. A ještě si to obhajuje.. Nechápu jak můžou bejt lidi tak zlý a kort pokud jde o malé dítě a tady se snad maminky snaží si pomáhat a radit a ne že někdo udělá tohle mi to hlava nebere. Asi všude se najde někdo, kdo by zasloužil a že se ty maminky do ní pěkně pustily. A to jako myslíš, že by reakce na očkování způsobila tu tragédii? To snad není možné ne? Mimo to musela mít v záznamech v prukazce, že ji očkovali, to by dr. viděli v průkazce přece kdy byla očkovaná a reakci by museli předpokládat kdyby hrozilo něco tak strašného tak by to asi nebylo povoleny očkovat ne? To spíš zřejmě ještě nemela tu imunitní odpověď a nebo jiný typ. Já četla na netu, že existuje 90 druhů a očkování je na, 10 a druhé na 13 druhů, ale zase lepší něco nez nic.. Zase to je na ty nejrozšířenější..
@halasovci007 Taky nám dr. řekl, že máme začít dávat zeleninové příkrmy a já jelikož malému po každém kojení dávám dokrm, sice jen 30ml ale dávám, tak jsem začala. Taky se mi do toho moc nechtělo, ale všude teď slyším, že se doporučuje začít mezi tím 4-6měs. skoro švagrová začala, až po tom 6měs. a teď to honí, že to nestíhají všechno zavádět, že už by měli vejce, lepek a všechno a prostě to nestíhají, tak mu začala dávat kaše na noc, ale on jí toho i po tom měsíci moc nesní prý. To my jsem začali mrkví, první den 4 lžičky, 2.den 8 lžiček a další už 15 a to chtěl furt ještě, ale nechtěla jsem mu toho dávat moc. Jedu si pěkně v klidu, mrkev měl 5 dní a dneska se chystáme na dýni, tak jsem zvědavá, jak mu pojede ta.
@zetta01 jak nestihaji? Copak je to zavod? Nemyslim si, ze je nutny stresovat maminky i deti tim kdy se co musi stihnout..
Holky co myslíte tento hrníček? Nebo na jaký máte políčeno Vy?
https://www.miminiki.cz/ucici-hrnecek-od-4-mesi...
@zetta01 nestihaji tak max tabulky od dr.😉 muj starsi se na to vyprdnul a jidlo nechtel. Mohla jsem tlacit horem dolem, stlacil horni a spodni zuby a proste nic jsem do nej nevtlacila. Navic kazdy ma jiny pohled na to, kdy co zavest. A imunologicke okno? Podle me to je zvast... bud dite ma nebo nema alergii. K lepku jsme se dostali pekne pozde a ten je nastesti ok. Jogurt jsme poprve podali v 9m a krasne ukazal totalni alergii. Maso? Pokus do nej dostat maso, to bylo neco, jakmile ho citil, tak prikrm plival. Maso vzal na milost az kolem roku. Jako snazila jsem se mu davat aspon malinko masa, aby to necitil a neco snedl. A vajicko, mno... jeste ze jsem mela rozum a nezdalo se mi... ma totiz na vajicko totalni obri alergii. Taky jsem byla ve stresu, ze dr.rika a zavest to a tamto a ze "nestihame". Pak jsem se na to vyprdla a najednou to v klidu slo. Ted to absolutne nebudu lamat pres hul... a abych mela jistotu, 1 prikrm = cely tyden. A zacneme nejdrive v 6.m
@halasovci007 ona tady chodila ze zacatku, pak vymazala sve prispevky a nepsala (mozna jen obcas). To je tezko rici, bud reakce na vakcinu, nebo jeste nestihla zabrat, nebo jiny typ, nez se ockuje. Ale je to hrozne zajimava nahoda, ze se naockuje proti tomu a to mimi to chytne hned a navic na to a zemre. My se to uz nedozvime, jak to bylo, mozna ani samotna maminka nezjisti, jak to skutecne bylo. Ja jen vim, ze kamaradka nechala naockovat rotaviry a za par dni s ditkem skoncila v nenocnici s prujmovym onemocnenim a nikdo nevedel, co se deje. Jen jedna dr.se prekecla a rekla ze prvne toto naockujou a pak se divi, jenze to remcala sama pro sebe a kdyz se ji kamaradka zeptala, jak to myslela, tak ji rekla, ze nic nerikala (ruka ruku myje). Pak, u jeji detske ji bylo receno, ze to nejspis nebylo tim ocko, ale ze rozhodne nedoporucuje 2. preockovani rotaviry. Takze tezko rici, zda ditko od kamaradky melo proste smulu, anebo to bylo vakcinou... kazdopadne takovych pripadu je vic, kdyz se neco naockuje a obratem to to dite chyti. Nejsem doktor.ani se v tom nevyznam, ale kazdopadne neprekvapilo by me to, kdyby to bylo vakcinou. Nebylo by to bohuzel ani prvni ani posledni miminko. Bohuzel kazde ocko muze byt nebezpecne. Do toho telicka predem nevidis. Bud to bude ok, nebo muzou byt nezadouci reakce. Staci se podivat do pribaloveho letaku. Problem je, ze kolikrat nezasouci ucinek neuznaji jako nezadouci ucinek.
@sarinka_nevesta No popravdě já jsem ji vůbec nepochopila, když to na mě vybalila, že to vůbec nestíhají. Jsem si říkala právě, že snad je jedno kdy se začne jestli ve 4 či. 6 měs., ale prostě vše se musí zavádět postupně pomalinku na to bych se já osobně vyprdla.
@priefi á bych taky nezačínala kdyby malý nebyl na dokrmu, ale tak beru to tak pěkně pozvolna, žádný 3 dny a nová zelenina, mrkev měl teď 5 dní a dnes jsme najeli na dýni
@krisatko dýni jsme dali dnes prvně a úplně se do ní pustil. On už jen vidí lžičku a otvírá pusinku. Ale chtěla jsem se zeptat kolik je tak ta gramáž co by +- mohl sníst? On toho sní totiž opravdu hodně, už to ukončuji já, pač mám strach, aby toho zase nesnědl moc a nebolelo ho bříško, on by ještě pokračoval
@krisatko my mame tento, ale modry
https://www.pilulka.cz/avent-hrnek-s-brckem-ben...
Starsi z toho pil uz kolem 9m (mozna by pil i driv, ale kupovali jsme to az v te dobe)
U syna jsme měli tenhle hrneček https://funbaby.cz/netekouc-hrnek-explora-230ml... - jen měl tuším 150ml .... zvládal z něj víceméně pít už od těch cca 5měsíců kdy jsme začli s příkrmy .... budu asi zase kupovat i Klárce a pak jsme měli i tenhle https://detske-hrnky-a-pitka.heureka.cz/nuk-net... - ten byl taky super ( měl ho cca do roku a půl) ale je to trošku jako flaška tak nevím jak s kojením - hodně to zvažuju ( syn byl částečně na UM)
@krisatko no doufám, že mu to vydrží ta chuť k jídlu. Právě od bráchy dávají ty dokrmy, už pomalu 2 měsíce a malý sní sotva 2 lžičky a včera mi říkala švagrová, že se jí zdálo, jak moc toho snědl a když to zvážila, tak že snědl sotva 20g. Tak jsem právě měla strach jestli těch 40-50g není na něj moc na to že dáváme dokrm sotva týden. Jinak tady ho pak ještě kojím
Jinak holky u nás teď stop stav s otáčením na bříško a piluje se lozeni. Jeje to je breku. Souka nohy pod sebe, vedle sebe, ale dopadne to vždycky tak že zaboří hlavu do deky a plazi se. Jako had. Rehabilitace nám odložili až na příští týden. Očividně si z toho nic nedělají. Přece kdyby to bylo vážné tak by nás brali hned.... Ne?
@ange_de_la_morte nase se pretoci max z bricha na zada ale takovym stylem ze se rozhoupe a tak dlouho to zkousi az se ji to povede ..
Ale jinak vubec ani na bok... 6.6 bude mit 4 mes.
@priefi ja tomi verim. Moje mamina si nechala naockovat proti chripce loni a behem 2 mesice chytla takovou chripku ze takovou jeste nemela....
@veselaopicka moje babi taky tak. Ale ocko chripky je tzv.ziva vakcina, teda aspon tohle mi rekla detska dr., kdyz se resilo neockovani starsiho kvuli jeho zdravotnim problemum. Nevim, jak je na tom ocko na pneumokoka, rotavity a meningokoka.
Ale uprimne... zajimalo by me, kolik dnu po ocku to bylo. Ptat se nebudu, nema cenu se v tom zdarat a ublizovat mamince. Ale nasla jsem si diskuzi, ve ktere bylo napsano, jak se to stalo... a no nevim... podle popisu mi to spis prislo, ze to byla reakce na to ocko. Ale je to jen a pouze moje domnenka, osobne tomu vubec, ale vubec nerozumim.
Pribalovy letak synflorixu, 4.bod nezadouci ucinky...
https://www.google.com/amp/s/pribalove-letaky.c...
Prevenar, taky bod 4
https://www.google.com/amp/s/pribalove-letaky.c...
@zetta01 no vidis, mi starsi poprve snedl az 5 lzicek a pak byl problem dostat aspon tu jednu 😅 ale tak jako nedivim se mu. Ja kravka mu strkala bataty a brambory a on chudinka na to mel alergii. Nedivim se, ze se pak bal. Zacinali jsme mrkvi, pokracovali brambory, brokolici, cuketou, bataty.... ted zacinat budeme asi cuketou, mrkvi,ndyni, brokolici a pak az brambory

@priefi takže měla meningokoka i pneumokoka? Nebo jen pneumo?