icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
7. čer 2019

@lindikova ten hyc asi zpusobil potnicky 😉 zkus koupel v cernem caji. Ja vcera zkusila jahodu, takze pokud se osype, vim z ceho 😂

lindikova
7. čer 2019

@priefi přesně černý caj říkala mudra, dik! Držím palce s jahodou, já už jim kromě nadymaveho vše a naštěstí nikde nic, ani po kynutym🙂

krisatko
7. čer 2019

@priefi ach jeje ☹ to je na přesrž...u

krisatko
7. čer 2019

@lindikova tak to já už jim uplně všechno delší dobu.... jahodu teda ještě nee, ještě nemám přístup k českým a ty trhané zelené ve španělsku dovážené sem fakt eee @priefi

lindikova
7. čer 2019

@krisatko já měla krásný česky někdy minuly týden. Drahy jak slak🙂

priefi
7. čer 2019

@krisatko to ja nemela ty spanelske, fuuuj 😅 ale polskou 😉 ty uz se prodavaj ve velkem

halasovci007
7. čer 2019

@krisatko tak to se máš..
@priefi no to se ti nedivím, že si byla vytocena. Já si to pamatuji jak si každou chvíli zvracela z těch jejich tlacenek 😖 někdo holt nemá soudnost.. Ale že i manžel to tak bere to je špatný 😢 třeba fakt pomůže až najdete nové bydlení. Budu držet pěsti ať je to co nejdřív..

halasovci007
7. čer 2019

@krisatko
@lindikova holky já měla včera první naše tři jahody, nám takovou radost, že se mi podařilo je vypěstovat v květináči a malá se neosypala. Jinak jsem měla ve smootie kupovaný, ale to dám do velkyho kelímku taky tak max 3 jahody a zbytek jablko nebo teď meloun. Jim jich raději jen po malu.

ange_de_la_morte
7. čer 2019

@halasovci007 : hlídáš si ještě co jíš ? já to už moc neřeším, vyloženě mexické fazole si nedám ale jinak teda třeba ovoce neřeším

priefi
Autor odpověď smazal
halasovci007
8. čer 2019

@ange_de_la_morte hlídám si to, ptz když jsem si dala do smootie hrst borůvek malá se osypala, takze jahody a borůvky opravdu po malu. Jinak nejím nadymave, stále moc nesolim a nekořením a už u toho asi zůstaneme, zvyklý jsme si už od dob tehu. Manžel si max občas přisoli na talíři. Nejím cibuli, když dělám omáčku tak cibuli výběru přes sítko. Vyhýbám se agresivním dzusum z citrusů a bublinkam víceméně (stalo se mi, že v kavárně domácí limca byla bublinková tak jsem je brčkem vykvrdlala). Kafe mám bezkofeinove jen na ledovou kavu a čaje piju jen kojící a fenyklovy. Už se těším na černej 😇 ale chci zkusit pomalu do smotie do jablíček zařazovat mandarinku, ptz citrusy teda taky zatím jen plátek pomeranče do dzbanku a tak. Ptz zase kamarádka mě furt lanari, že je lepší když to malá hadostane nejprve přes mliko. Což dává smysl a asi bych to tolik neřešila, kdyby mi dr. Neřekla, že bude naše princezna mít hodně citlivou kůži. Třeba v týdnu jsem byla u kamarádky a nechala jsem ji bez plenky a ty jednorázový podložce a už se osypala z toho. Do rána to naštěstí zmizelo, jako potnicky ale komplet všude byla víc červená a pupinkova 🙄😖 apropo už jíte zelí? Třeba bych si dala kachnu s červeným zelim (kachna bez zelí nebyla to pravé ořechové)
@priefi jen je strašne, že na to manžel přijde až po tvé reakci. 😣 To by si měl uvědomit sám. A vlastně pokud to není z její hlavy tak by tě měl taky bránit. Jo to chlapi jsou někdy jak já říkám polena. Myšleno, že jim některý věci prostě nedochází.

ange_de_la_morte
8. čer 2019

@halasovci007 : tak máš můj obdiv, já to moc neřeším a docela si to užívám - Matýsek měl taky problémovou kůži, pak i ekzémy a to jsem sakra musela hlídat co jím ( ke konci kojení ji bezlepku, bezmléka apod. protože už jsem nevěděli co mu vadí) .. zelí jsem ještě neměla, včera jsem dělala k obědu kedlubnové zelí a dala jsem si jen trochu - zatím dobrý, Klárka si prozatím nestěžovala

ange_de_la_morte
8. čer 2019

@halasovci007 : a jinak jednorázové podložky a plíny u nás hrůza - Klárka je v látkovém a mám dvě látkové nepromokavé podložky a ty točím když je rozbalená, když se výjmečně stane že sáhnu po jednorázovce ) ještě jich mám asi 15) tak potom většinou lituju :/

krisatko
8. čer 2019

@ange_de_la_morte a to já už měla i Trenčanské párky s fazolů 😂

zuzekk
8. čer 2019

@halasovci007 jsem ekzemazik, takže že bude malej něco mít je min.50%, ale jím prakticky vše. Pokud je treba v salátu spusta čerstvé cibule, vybírám ji, ale ne důsledně. Razím teorii, že nic do extrému- tedy důsledné vyhýbání se ani samozrejme zbouchat kotel chilli con carne... pokud je alergie nebo reakce jasná, tak se holt nedá nic dělat, ale preventivně se omezovat mi nepřijde moudrý....

krisatko
8. čer 2019

@halasovci007 zrovna se chystám vařit segedín 🙂

priefi
8. čer 2019

@halasovci007 jak to tak ctu, jsem rada, ze nejsem jedina, co resi, co ji a co pije 😅 ale cerny caj piju a ok 😉 sice ne extra louhovany, ale rano sacem na hrnecek a chvilinku vyluhuji a pres den sacek na konvici a to se delim se synem (starsim). Mladsi bez problemu. Jde o to, ze u starsiho jsem cerny nepila a jen ovocne a kojici a tehdy mi bylo receno (s ohledem na jeho ekzem, pupinky atd.), ze nejbezpecnejsi je slaby cerny nebo rusky (nemam sajna, co to je rusky caj). Jinak zeli je nadymave, ale je sranda, ze jsem taky zrovna mela chut na zeli v souvislosti s kacenou, ktera bez nej byla takova nic moc 😂
Mno... to mas tak, kdyz nekdo asi jede jako zasekla gramofoniva deska, anebo kdyz ma dobre mirene kecy, tak staci malo a ja to mam na taliri. Ja presne vzdy poznam, kdyz si tam nekdo stezuje... manzel pouzije treba jen slovicko, ktere normalne nepouziva. Treba priklad za priklady... starsi syn ne a ne se naucit na nocnik, proste mel svuj cas a vsechny moje pokusy nedopatrenim vzdy zhatil manzel a tim, ze syna dohnal do revu z nocniku, musela jsem vzdy pockat nejaky patek, aby emoce z nocniku opadly. Vzdy jsme se bavili o nocniku... a jednou prisel s tim, ze nechodi na hrnecek, protoze se malo snazim. Mno tak co myslis/myslite? Mel to ze sve hlavy? Jinak nakonec se mi podarilo to, ze prvne chodil ze chce curat do pliny, pak ze dne na den zacal chodit curat na nocnik a jen kakal do pliny a pak ze dne na den nocnik. Vse se zvladlo v ramci mesice, do te doby nocnik uhlavni nepritel a to jsme zacinali uz v roku, ale tam se proate nejaka ta chybka naskytla a pak vzdy to skoncilo fiaskem... ale proc byla chybka? Protoze manzel a jeho sourozenci uz daaavno curali na hrnecek (coz o to, ja taky) a manzel pak to chtel zvladnout za jeden den... ale mi nastesti nikdo nic primo nerekl a kdyz rekl, byla jsem s nim hned hotova... slusne samozrejme.

priefi
8. čer 2019

@krisatko trencanske parky 😂😂😂😂 to by naseho asi roztrhlo vejpul 😂😂😂 ale dala bych si... vsak ono to rychle utece 😅

lindikova
8. čer 2019

Ženský, já tedy kafe piju, i tři slaboučký za den (jinak bych padla), jím už všechno kromě těch fazolí, čočky a zelí, květáku a brokolice, i když na zelný salát ze syrovýho zelí se chystám. PO malým jsem začala s ořechy, teď už je jím normálně, jím všechno ovoce, citrusy, všechno... po6ti nedělí jsem zkusila, když nic, jím normálně.

veselaopicka
8. čer 2019

@halasovci007
My dnes prozmenu papali ve dve a pak az v 7 rano... ma.to jak kdy.. min noc tu byla silena bourka a nam to prastilo na zahrade do sloupu kterej mame u okna... slupa to byla ze ji to zbudilo ale strasnej plac spis az rev... takze sem ji 20 min uklidnovala a pak sem so jo vzala do postele triskalo to celou noc..

halasovci007
8. čer 2019

@ange_de_la_morte děkuji, no snažím se, aby malá netrpela jako minule. Nevím po čem, ale 3x za noc se vzbudila se strašným pláčem a museli jsme dávat trubicku. Nejde to vydržet úplně, třeba prý nadyma i paprika a tu normálně jim. Minule jsem měla domácího hamburger s ledovým salátem a v pohodě. Tak snad bude Klárka v pohodě. Jinak nám plenky nevadí jednorázový, ale ty podlozky pokud na ni je dyl než na prebaleni. Jakože na návštěvě jsem ji dala na podložku si hrát nahatou na jejich deku, aby ji nepocurala a čeká se mi osypala.
@krisatko a co malá na to? Jak já se těším na květák 😅🙏
@zuzekk nevím jestli je to moudrý nebo ne. Mě zase nepřijde moudrý kvůli tomu, že mám na něco chuť nechat trpět dítě. Cibuli, hrášku, fazolim a kukuřici, květáku se vyhýbám, ty citrusy chci pomalu zařazovat. A celkově chci pomalu zařadit všechno. Já razim teorii, že je lepší ať to dostane přes mliko nejdřív než pak v příkrmu natvrdo. Ale zase díky tomu, že jsem vydržela se tolik netrapila s bříškem a teď když už se pretaci se pěkně vyprdi na bříšku takže jsem ráda, takze jsem nepodlehla.
@krisatko to dek vědět jak malá po tom segedinu a nech si chutnat 😉
@priefi já mám ráda černý s karamelem už se na něj těším. Možná že bych slabý mohla zkusit. Spíš ráno už piju Caro, čaj na kojení a fenyklovy tak nevím jestli další hrnek ještě vypiju 😅🙏 ruský čaj to neznám, to bude nějakej spesl asi 😅🤣kachna bez zelí nebyla špatná, ale nepochutnaka jsem si hele. Lepší počkat fakt.. No nemáš to tam vůbec lehké. Mě taky všichni cpou horem dolem ať dávám malé čaj, že my jsme ho taky měli a že je teplo. Ale když jevutnu začnou s tím zas až druhej den 😖 mě se pořád nechce do příkrmu, ale minule už i dr říkala ať koncem pátého začneme no uvidíme..
@lindikova ono prý kafe se může, ale já kafar nejsem tak mi tolik nechybí. Jen teď v horku dělám ledovou Javu se zmrzlinou a to srm si koupila malé bez kofeinu. Mě spíš chybí ten raní cajik černý s karamelem.
@veselaopicka my jsme se chystali na bourku a u nás jen malinko sprchlo. Chudinka ta se musela leknout. Mě malá takhle plakala když nám před okny projela řvoucí motorka nebo když tchán flaknul vratama a zebrikem. A to sebou úplně trhla taky jsem se pak dozvěděla, že si tím zebrikem rozbil sklo u auta 🙊 a manžel že přeháním že taková rána to bejt nemohla, tak prej asi mohla mno..

halasovci007
8. čer 2019

@priefi máš to tam u vás těžké. Hlavně tom, že bydlíte hned naproti. I když me i moje máma pořád říkám ať dám malý čaj, že my jsme ho měli taky a nechápe že když se plně kojí, že ji to stačí. Tak vysvětlují a to je jak házet hrách na zeď. A to třeba jak bylo horko volala jestli už jsem dala malé napít tak jsem odpověděla, že jo že jsme predchvili dokojili 🤣 si pak připadám jak tyran, že nechci dát dítěti napít ty jo 😖🤔

zuzekk
8. čer 2019

@halasovci007 pokud malá na něco vyloženě reaguje, tak je jasné, že se tomu vyhybas, ale taky si myslím, že je lepší když v malém množství dostává dítě vše, přeceděný přes mlíko. My měli bolebřich 2x - jednou jsem měla zeleninu směs z pánve, tak asi něco. Podruhé v podstatě dietu (sýřenky) - tak to moc neřeším. Toho zelí si dám holt míň než obvykle, ale jo. Ovoce neřeším vůbec, zeleninu minimálně.

halasovci007
8. čer 2019

@zuzekk co jsou syrenky? To neznám. Jinak prakticky mám stejný názor, že precedit přes mliko jen to ještě nepraktikuji, začínám až teď když se malá otočí na bříško aby se vyprdela. Dnes jsem už měla trochu hrášku v polivce 💪🙈 asi 5 kuliček. Tak snad nebude bříško bol. Zelí teda zatím nejím, taky začnu ale až dyl.

krisatko
8. čer 2019

@halasovci007 uplně v pohodě

krisatko
8. čer 2019

@halasovci007 já jsem si udělala asi měsíc po příjezdu z nemocnice svůj oblíbený hrášek na smetaně a vůbec mě nenapadlo že by to mohlo vadit. Až mi pak doktorka vyjmenovala co všechno je nadymave, zaťukala jsem si v duchu na čelo a jedla normálně všechno. Občas prdíky byly, občas i s pláčem ale od 3 měsíce vůbec a fakt už nic neřeším. A kafe piju jedno rozpustné ráno taky s ledovým klidem od toho 3 měsíce.

krisatko
8. čer 2019

Jinak holky ze čtvrtka na pátek byla u nás taky bouřka a ve 4 ráno tady praštil takový hrom že se zatrepaly všechny okna a taky to malou samozřejmě vzbudilo. Naštěstí je od narození na hluk docela imunní (na pokoji spadla spolubydlící polohovací postel, rána že jsem sebou škubla a malá nehla ani brvou) takže to nebylo s pláčem ale musela jsem ji už nakrmit.

veselaopicka
8. čer 2019

@halasovci007 mne takhle brecela kdyz jsme jeli autem a jal bslo otevrene u ridice okno a projel kamion tak to udela takovej ten hnusnej zvuk tak se strasne lekla a uplne se zalykala..musela sem zastavit.. dneska usinala u jidla a tatka si kejchnul tak se taky lekla. Jinak od 19h spinkame.. 😍😍 a to sem cekala ze bude spat driv protoze dneska za celej den nespala ani minutu.

veselaopicka
8. čer 2019

@krisatko nase je taky zvykla usinat za normalniho domaciho pochodu.. dokonce jsme privrtavali police a chrnela ale todle byla takova rana ze to i nas zbudilo..dokonce i naseho tatku kteryho normalne nezbudi ani to kdyby me chteli ukrast i s posteli.....😃😃

zuzekk
8. čer 2019

@halasovci007 nastrouhaný eidam+vajíčko a strouhanka, osmažené. Z toho nemůže bolet břicho nikoho. 🙂
Vtipné jsou ty babičky - moje máma mě chrání před každým kouskem cibule, květáku atp. , tchýně servirovala knedlozelovepro ve 2týdnech (!), příště přivezla na návštěvu zelnacku a segedin, no hlavně že "mi navařila", tentokrát smažený hlavy květáku...

Strana