icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

fly80
24. čer 2019

@priefi já taky mixuju. První tři dny sem to nedělala a madam snědla čtvrt lžičky a vypadala, že se udusi, nebo zbleje. Čtvrtý den sem dala úplně rozmixovane a ona snědla půl mističky a ještě se natahivala, že by si přidala.

ange_de_la_morte
24. čer 2019

@priefi : Matýsek jedl jen nastrouhané, popučen, i maso jsem jen nakrála na pidi kousíčky - jedl to vpohodě, neměl problém ... švagrová má chlapečka a ten pokud to neměl vymixované do konzistence kupovaného příkrmu tak to nepozřel ... tak uvidím, budu to řešit dle potřeb dítěte

priefi
24. čer 2019

@malecek ja budu zase varit ve vode, ale znama varila na pare tak, jako se vari knedlik, cili na tom nadstavci.
@malecek presne tak, je treba zkouset, co ditku sedi 😊
@pe_tu_ss_ka tak to je super 😊

priefi
24. čer 2019

@ange_de_la_morte presne, kazdemu mimcu sedi neco jineho

veselaopicka
24. čer 2019

@pe_tu_ss_ka ja jsem ji vcera delala brokolici s bramborou a natahovalo ji to. Dneska jsem ji dala od hippu z nemecka tykev rozmixovanou a malem.mi to snedla i se lzickou. Kouknu na tu bibli.

veselaopicka
24. čer 2019

@fly80 meli sme to stejne.. zrudle zacla ji natahovat a mixovane v pohode. Podle me to je tim ze se musi nejdriv naucit to posouvat v ty pusine ...

krisatko
24. čer 2019

@malecek jak co. hrášek fazolky a brokolici na páře, dýni taky a cuketu, batáty a pod. vařím ve vodě. A na napařováku na kndelíky.

krisatko
24. čer 2019

Holky jak často teď kojíte? Já mám pocit že zas začíná malá vyžadovat častěji... Jí v 7, 9, 11:30 má oběd - příkrm, k tomu vodu, Potom jí v 13:30 a v 16:00 má ovocný příkrm. pak spí cca půl hodinky a právě že dneska mi přišlo že po tom spaní chtěla v 17:00 zase mlíčko... Večeři (uspávací kojení) začínáme v 18:30 .... V noci jí 2-3x podle toho jak dobře spí. Tož co myslíte, dát jí v těch 5 ještě nakojit? Během dne vypije cca 150 ml vody.

pe_tu_ss_ka
24. čer 2019

@krisatko malého kojím stále i 13x za den, ale z toho jsou 3-4 rychlovky na max 4 minuty.. Ve 12 má zeleninový oběd většinou kolem 80g a během toho k dispozici vodu, ale stejně chce pot prso.. Přijde mi, že to má kolikrát jen na napití.. Řídím se ale pořád potřebou malého, ať má žízeň nebo hlad, vždy má prso k dispozici.. Ale musím říct, že se na něm nezdrzuje nějak dlouho, vždy si odbyde jídlo nebo pití a už ho nechce, kdyby mohl tak mi přijde, že by se sám i od něj zvedl 😂 klidně bych jí v těch 5 to prso dala..

lindikova
24. čer 2019

@krisatko tak já jsem asi extrém na druhou stranu, kojim většinou 6x za den, malý spi celou noc. Takže většinou mezi 6-7 ráno, pak v 9-10, ve 12, v 15, 17 a před spaním v 19.00 dneska teda hodil rekordní spánek dopoledne, takže jsem kojila jen 5x. Ale kojim z obou prsou a dlouho, i 15 minut.

krisatko
24. čer 2019

@lindikova já z jednoho kolem těch 15-20 minut večer přes půl hodiny.... ale přijde mi právě že teď jí to jakoby nestačí no ☹ @pe_tu_ss_ka na to že má 200g zelenina+maso+občas něco dalšího na oběd a odpoledne 150-190g ovoce..... asi jí to chybí nebo nevím.... že se cítí ošizená o to mlíko....

pe_tu_ss_ka
24. čer 2019

@krisatko no malej myslím, že by dokázal sníst i víc oběda, dneska už dal skoro 100g.. Ale přijde mi, že se bojí, že prso nedostane, tak prostě vystrčí jazyk a konec, ale to předtím by mi snědl i se lžičkou 😂

sarinka_nevesta
24. čer 2019

@krisatko v noci vetsinoiu jednou kolem 4 nekdy ani to ne, pres den jak si rekne... Ale rekla bych, ze tak 3-4hlavni kojeni a pak treba 3x jen tak pozuzlat... Nic krome mlika nebasti jeste

fly80
24. čer 2019
bemo
24. čer 2019

@fly80 ty jo, to je úžasný video. Úplně mě malá teď rozesmála. To fakt nemá chybu. Ten miminkovský smích je dokonalý 😀

fly80
24. čer 2019

@bemo viď. Já se smála s ní. Stačilo se na ni jen podívat a už se hehnila

ange_de_la_morte
24. čer 2019

@fly80 : to je boží 🙂 Klárka se taky řehní a ruku v puse - někdy se z toho pak poblije ale to je věc druhá :Đ

ange_de_la_morte
24. čer 2019

Ke kojení - u nás je kojení často - přes den i vícekrát do hodiny, poslední kojení je večer mezi 22-23 a pak většinou vydrží do cca 4 hodin, to se stěhuje ke mně a je u prsa víceméně do rána, několikrát se přisává a píje a znovu usíná ... Celkově přes den nevydrží déle jak 1,5 hodiny bez kojení a to je už u nás docela dlouho - máme to tak už od narození ... jinak většinou pije krátce, jen pár minut, delší kojení je jen párkrát za den ( a stejně nejí déle jak 10-12 minut), pak už jen žužle prso a dělá ksichty ... Řekla bych že víc než jídlo hledá uklidnění

fly80
24. čer 2019

@ange_de_la_morte jejda 🤭 Rozka naštěstí neblila nikdy, není blinkaci tip 😂😂😂

ange_de_la_morte
25. čer 2019

@fly80 : u nás se blije furt, máme fakt velký šatník :Đ :Đ

krisatko
25. čer 2019

@fly80 to je dobrý video, takových mám taky plno... akorát u nás je k tomu potřeba vždycky nějaké slovo, každý den je to navíc jiiné slovo :D jednou je to pšt, pak třeba baf, dokonce se mi začla řehnit kdysi na "nic tam nemáš v té plínečce" :D vždycky si prostě vybere čemu se zrovna bude řehnit a pak je to zábava i na půl hodiny :D protože my samozřejmě to slovo opakujeme dokud se směje jak je to vtipný. Minule stačilo i "ha ha" ... :D

fly80
25. čer 2019

@krisatko u nás stačí, když se jakoby schovam za telefon a vykukuju 😂😂😂

fly80
25. čer 2019

Jinak krásné ránko. Holky, já myslela že máme hrací deku a prd, je to obří kousátko 😂😂😂

krisatko
25. čer 2019

@fly80 u nás je momentálně kousátko všechno včetně kočárku :D

fly80
25. čer 2019

@krisatko taky všechno okusuje, ale zuby to nebudou. A začala štípat mrska malá 😂 a tatínkovi trhat chlupy 😂

malecek
25. čer 2019

@fly80
@krisatko u nás se taky ožírá úplně všechno co jde 😂😂

malecek
25. čer 2019

@fly80 mě potvor tahá za vlasy a jak se u toho rechta když se rozčiluju 😂😂

veselaopicka
25. čer 2019

Holky silena noc ... usnula sice v 19h a ja sla spat v 21h coz sem netusila .. ja uplne sileny sny a Tyna co hodinu vzhuru a rev. I pres otevreny okna tu bylo 28 st. Minimalne 20x zq noc sem k ni urcite vstavala

Jsem k.o a asi poprve si sni po obede pujdu lehnout.

malecek
25. čer 2019

Včera dorazila hraci podložka, to bylo radosti (hlavně já co si budem 😂😂)

pe_tu_ss_ka
25. čer 2019

@fly80
@malecek tak takový sadista je i ten náš prcek... mě strašně začal štípat při kojení, jinak vlasy nejradši tahá u ucha a nebo ty krátké vzadu, co mi nejdou do culiku.. a jak chytne, tká proste nepustí, pak mě musí někdo vysvobodit 😂 chlapovi, když s ním dělá blbiny, tak stipe a tahá fousy a když si ne sundá brýle, tak mu je suverénně chytne oběma rukama a sundá 😂 a z rukou má plácačky, takže už jsme oba několikrát chytli pěkného lepaka 😁

Strana