Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 letí to jako blázen 🤪
Holky musím říct, že teď jak už malá více jí (a jakože je fakt otesánek) tak si nedovedu představit kolik bychom utratili za příkrmy ve skleničkách včetně přesnídávek.... Ta naše popelnice by potřebovala pokaždé minimálně skleničku a půl na jedno jídlo... jsem ráda že jsem se rozhodla vařit. Sice než někam jedem tak ráno hodinu chystám malé tašku a jídlo, ale na druhou stranu vidím, kolik ušetříme.... je to mazec..
@krisatko to je pravda, v porovnání s velkým nákupem ovoce a zeleniny a kolik by bylo za stejné peníze skleniček.. 🙂
Holky ten náš kluk je tak nasírací, jak mu nejde se plazit 🙈 je ráno a mě už hučí v hlavě.. A zklidní se, jen když ho vezmeme na ruce a on vidí všude, kam že země nedohledne.. Keliška jedna 😂
@pe_tu_ss_ka taky máme.... Akorát u nás se asi lozeni přeskočí to tak vypadá. Přestává strkat kolena pod sebe a o to víc dělá to áčko a nohy vedle sebe a odráží se o celé chodidlo
@krisatko malej právě vzteky vždycky ty kolena pod sebe nacpe.. Ale jak mu to nejde dal, tka sebou plácne o zem a zaboří hlavu a roni krokodýlí slzy 🙈 jsem zvědavá, kam se ti zase posune.. Zatím valí sudy, ale to mu nestačí..
A já ještě hlásím pokrok stran uspávání... Už třetí den se mi daří večer a dnes i po obedě uspat malou jen držením za ruce, buď v její postýlce nebo ve velké posteli v pokojíku... uspím a jdu pryč 🙂 Já to říkala, že nebudu houpat na rukách do patnácti :D
Ahojte,tak dnes máme za sebou poradnu v 6 měs. a malý má 72cm a 8500g a od dr. máme dovoleno příkrmy zvednout na 250g. Jelikož jsem z toho byla už nešťastná, pač snědl plnou dávku 200g a furt chtěl, konec byl, když dojedl a byli jsme u kamarádky co krmila svou holčičku a on to viděl a přesto že byl po jídle se začal vztekat, pištěl jak siréna a otvíral pusu dokořán. Dr. říkal, že prostě my nejsme podle tabulek, pač manžel je velký a malý je prostě po něm a potřebuje tedy i víc. Tak jsem ráda, že dal souhlas 🙂 jinak u nás je to taky s tím mluvením to mama a hlavně když hlídá manžel 😀 a vždy na mě volá, že mě malý volá a chce být semnou a ne sním 😀 teď máme poradnu, až za 2 měs.
@krisatko no poznat je to všude, hlavně na těle a ty vrásky ☹ ale ten otočený foťák na mobilu je milosrdný 😀 a něco umaže.
@fly80
@priefi
@pe_tu_ss_ka holky, diky moc. Ale teda už to na mě jde vidět, i ségra mi řekla že mám vrásky. Ale ty naše štěstíčka ty vrásky dělají jen hezčí, že 🙂
Sice se nevyspím, ale jak otevřu oči a tam na mě kouká ten můj brouček, tak mám hned lepší náladu. I když po čtvrté během šesti hodin už se asi moc neusmívám 😀
Jinak pohybově jsme sice super akční, ale plazit se nám stále nedaří, i když se snaží.
Nas prcek jeste ani nemluvi ani se neplazi. Max se posouva kolem vlastni osy a diky tomu se posune i nekam dal. Ted zacal borit hlavu dolu, nozky pod brisko a sunout se nebo se otoci z briska na zada, ale tohle dela zasadne jen a pouze na posteli.
To mě ženský překvapujete s tím mluvením, protože já si říkala, že to není možný. U nás frčí "mááám", když chce něco podat nebo na mě nevidí. Ale přišlo mi to nemožný🙂 a taky máme hroznýho vztekanátka @pe_tu_ss_ka jsem poslední dobou úplně vyflusaná. Minulý týden jsem měla navíc angínu a přijdu si, jak s vybitejma baterkama. A divočák odpoledne vůbec nespí, pořád na natažených rukách, dá jen tu a tam půl hodinku a jede, jak když má někde nataženej klíček.
@bemo teda ty mas fakt pet deti? Vypadas jak sestra a strasne ti to slusi.. Ty vlasky ma Simonek uzasny 😍
@lindikova no malému se tlačí ty zuby a poslední dny jsou na palici, taky nejradši na rukou.. Dneska jsem už vytáhla Nurofen, a doufám, že se všichni tři vyspíme.. Dnešní noc stala za všechny prachy.. Přes den dal alespoň 3x hodinu, ale každou půlhodinu z toho se probudil pláčem a musela jsem podat dudel a uplacat na prdelce zase ke spánku.. Takže stejně jsem nic moc doma nestihla.. Tak se těším až teď usne a snad mu ten Nurofen fakt uleví.. 👏
@pe_tu_ss_ka taky jsem když byly zuby uplácávala ke spaní... teď nám daly asi pár dní pokoj, ale prořezaný ještě nejsou (ach jo) ...
Holky, to byla dneska noc 🎑 Rozka spala do jedenácti, pak se probrala a ani za boha usnout. Až sem musela kolem třetí vzbudit přítele na pomoc. Byla sem úplně hotová a tedy sem i teď. Vrrr Snad bude trochu chrnet přes den.
@krisatko no jemu se tohle táhne od 4m, má naznačené 2 čárky dole a 2 nahoře.. A má vždy období, kdy pořád pláče.. Ale teď poslední víc než týden to fakt stojí za to, ale přes noc to vždy šlo, jako by to dospával.. Ale na včerejšek to byla teda děsná noc.. Dneska po nurofenu to bylo klasický 3x za noc a vstával až teď.. Teď tam brouká v postýlce, tak zatím dělám, že spím, kdyby chtěl pokračovat 😂 ale musím mu zkontrolovat pusu, teď nad raném mě to docela bolelo už 🤔
@fly80 já to četla při kojení v noci, že nespíte.. Chudáku, já bych odpadla 😮 snad ti bude spát přes den, abyste to dospaly.
@pe_tu_ss_ka teď se jí snažím uspat, tak bych chrnela s ní. Akorát ta větší dole hulaka jak na lesy 😂 buuuu
@fly80 joooo, já zapomněla, že Rózka je druhá 🙈 to s tím spaním přes den asi moc nevyjde, viď?
@pe_tu_ss_ka ale jo, naštěstí nejsou brzy po sobě, takže Viky je už samostatná jednotka. Je jí pět a když ji řeknu, že si musím schroupnout, tak neruší a hraje si v obýváku. Je tam s ní děda, takže se nebojim.
@fly80 to je super.. Tak šup na kutě, až malá usne 😊
@pe_tu_ss_ka tak prd no, spala deset minut 😂😂😂 Já se picnu.
@fly80 mě by zajímalo, kam na tu energii chodí 🤔
@pe_tu_ss_ka tak to mě taky 😂 i u té větší. Ta je jak na klíček
@fly80 když jsem hlídala ty dvě holky, tak vždy úplně po nějakém pochodu odpadávaly v autě cestou domů, a jak hned dají sprchu a půjdou spát.. A kulový, jakmile překročily práh domu, tak jako by nikde nebyly 😂
@krisatko já se přiznám že zatím semtam vařím semtam koupím skleničku, ale to proto, že zatím teprve ochutnává a nesní toho moc, ale už se těším až bude jíst více a vyplatí se vařit. A režim nemá ani v jídle zatím 😟 jen se snažím aby s námi "stoloval" aby měl odmala zažité, že se jí u stolu a společně
@malecek my jsme prave vcera koupili zidlicku jidelni, ktera jde polohovat kdyz jeste mala nesedí, prave kvuli tomu, aby kulturne stolovala a hlavně, aby s nami sedela pak u stolu treba na Vanoce.. Kdyz uz teda budu davat ty prikrmy, tak at jsem na to pripravena se vsim vsudy. Treba nekdo krmi v tech lehatkach, tak nase princrzna v nem nechce byt a vztrka se v tom.
Zeptám se ještě tady...
Je normální, že po příkrmech mimčo víc zvrací? Začínám si všímat, že teď s přírmy syn zvrací víc. Není to každý den, ale třeba 3x do týdne po obědě (v rozmezí 15 min - 2,5 hodin po jídle) se pozvrací a můžu se na hlavu stavět, ale neudělám nic. Dneska poprvé dostal kuřecí maso (+ dýně a brambory, všechno čerstvé, kvalitní) a strašně se třikrát pozvracel. Po každém jídle se ho snažím udržet v klidu, ale dneska i po dvou hodinách strašně zvracel. Nemuselo mu to sednout, ale dneska jsem si uvědomila, že teď s příkrmy je to častější. Kdyby to přetrvávalo, budu konzultovat s dr., ale ona je v příkrmech dost cáklá, tak zatím moc chuť konzultovat nemám.

@pe_tu_ss_ka
@bemo přesně sem to chtěla napsat, kde že je jako poznat že je mamka tolika dětí