Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Ahoj vsem. Tak uz se taky radime mezi ty, kdo uz ochutnal prikrm. Mala napoprve sbastila celych 60g cukety a jeste se dokojila. Je to jedlik jeste mrucela, ze by si dala tak jsem ji popadla a strcila prso 🤣 coz jsem strasne rada, nejvetsi hruzu jsem mela, ze az ochutna neco jineho na prso mi bude kaslat. Dotaz kdyz davate olej kdy ho do ty zeleniny davate? Cuketu jsem delala na paracku jakoby v pare v hrnci a kdy se pridava ten olej? Pri ohrivani? Je vubec treba ho davat kdyz dokojim? Dnes jsem z toho byka tak ve stresu ze jsem nedala - uplne mi to vypadlo z hlavy
@halasovci007 já dávám vždy před krmením.. Dávám do každého jeho jídla, a kadí i 4x denně, což jsem před tím znala, než mu nasadili železo, teď si konečně užívám, že už na něj nepoužívám rourku.. 🙂
@halasovci007 : olej dávám do hotového ohřátého příkrmu - prostě těsně před podáváním :Đ ... i když kojíš stejně je dobré olej dávat - přece jen nemá plnou porci - nemá tolik tuků a některé vitamíny jsou rozpustné jen v tucích ... taky se mi stane že někdy zapomenu, nijak to nehrotím ale je prostě dobré dávat do každé zeleninky ( do ovoce jsem staršímu nikdy nedávala)
@halasovci007 vidíš šikulka. Neboj oni se o prso připravit nenechají 😉😉 pokud jsou prsomilci tak si místo v bříšku vždy nechají 😉😉
Olej určitě dávej , když zapomeneš nic se nestane, ale jak už se tu psalo některé vitamíny se rozpouští jen s tukem a hlavně jim to pomáhá při kadění 😉
@halasovci007 já olej dávám před koncem vaření, tolik to nezmění chuť , máslo až po uvaření, ale minule mu jídlo s máslem moc nejelo. Oliváč má raději.
Holky vy co děláte doma přesnídávky, mrazite je nebo zavarujete?
@malecek : mrazím, nechce se mi to zavařovat , už tak zavařuju dost a dost, ale až nastane sezóna jablka - hrušky - švestky budu muset nejspíše přístoupit i na to zavařování, protože kapacita mrazáku je omezená 🙂
@pe_tu_ss_ka
@ange_de_la_morte
@malecek dekuji za rady.. Jj je to jedlik. Jsem rada, ze je prsomilka 🤣👌
@krisatko : já kupuju skleničky od Bricolu - mají milion velikostí a mám osvědčené že hezky chytnou kdy zavaříš 🙂
@halasovci007 ja skoro vzdy na olej zapomenu 😅
Trosku jiny dotaz... posl 14 dni pokazde kdyz si dam kafe s mlikem - rozpustny.. behem pul h krece do bricha a uz litam... nevite nekdo proooooc???? Nemate to nekdo? Nikdy mi to problem nedelalo.. napadlo me alergie na laktozu ale jogurty atd mi to nedela.. pouze kafe at teply tak studeny..
@veselaopicka v jogurtech neni laktoza 😉 to je kysane... mno, krom laktozy by to mohko byt kafe samo o sobe, resp.kofejn... ja kafe nesnesu vubec, vzdy me prozene a jako bonus mi busi z nej o srdce
@priefi tak ja dostanu krece do strev a pak se radne pos.... 😁😁😁 bomba proto si nedavam kafe nikde venku kde neni moznost zachoda.
@veselaopicka : a nezkusila jsi třeba bezkofeinové ? Mi vadí rozpustné kafe - bolí mně z něho žaludek, dělám si jen 100% arabicu do italské konvičky a pak to víc naředím horkou vodou ať nemá malá takovou kofeinovou pecku
@ange_de_la_morte bezkofeim sem nezkousela dokud sem kojila tak sem nepila kafe vubec .. prave ze piju to rozpustny coz podle me neni ani kloudne kafe... arabica je na me silna a horka. Popripade si delam latte. Zkusim si koupit nejakou vlakninu na posileni strev a uvidim.
@veselaopicka : no právě že to rozpustné je prostě humus, a když se do toho přidá mlíko tak za zažívání fakt mazec - mi osobně vadí ta robusta, když kupuju kafe dívám se jen na Arabicu a pak si to doleju horkou vodou dle potřeby ... probiotika a vláknina neuškodí
@ange_de_la_morte hm asi si neco koupim no... prave ze ja ani tak casto kafe nepiju.. sama doma vubec. Pritel ho nepije.. a tak jedine s kamoskou😀😀😀 ale tam sem posledni 2 mesice jako doma uz. Budu to muset omezit.
@veselaopicka : já se snažím si vařit spíš Caro nebo Meltu když ta naše kočka už tak moc nenaspí, ale poslední dobou mám furt hroznou chuť na kafe tak si vařím když přijde manžel z práce 🙂 ale jinak teda jídlo flákám hrozně, i si uvařím ale už to moc nestíhám jíst, tak většinou narychlíka něco přikusuju za pochodu a pak mi na večer není dobře
@ange_de_la_morte to mi ani nemluv. Ja sem mela v planu shodit jeste 5 kg. Pritom sem uz na vaze co sem mela pred tehot. Prijde mi spis teda ze sem zavodnena.. a muzu si za to sama. Pac prd piju.. spis na to zapominam v tom poklusu a pak zjistim ze sem dala max litr za den..jak sou vedra tak vic a jidlo to same. Jsme doma pres den sami. Takze ja si dam kolikrat jen chleba se sunkou a tak a me to staci na obed ..a vecere se konaji az mala usne takze cca v 20h coz je take blbe.a snidani jak kdy... nekdy za pochodu jogurt ... je to bida semnou... nekdy ani nemam chut k jidlu a ani hlad..a takhke asi vzivote neschodim...
@veselaopicka
@ange_de_la_morte holky, s jídlem to mám stejně. Nestíhám, max snídani. Ale i tu si dávám kolem oběda. Pak kolem páté večeři a slus. Bohužel to není nic moc na váhu. Spíš pribiram 😤
Hlásím se do klubu.... pít téměř nestíhám, max si udělám přes den dvě cara nebo meltu a ráno velveta. Když už je mi skoro na omdlení tak cucnu vychlazeného piva z lednice, ale pitný režim jako když jsem přijela z porodnice vzal čert. Pokud malá přes den usne tak se naobědvám (pouze v případě že mám uvařeno něco z předchozího dne) a když ne, jedu jogurty a müsli až do večera :D
@veselaopicka @krisatko : mně ,,zachraňuje,, že Mayášek má prázdniny, takže mně to nutí vařit kvůli němu, jinak bych taky asi obědvala chleba se šunkou :Đ
@fly80 : já jsem se poslední dobou nevážila, ale mám pocit že od porodu mám ještě určitě alespoˇm 5-8kg navíc , u Matyho jsem už touhle dobou měla původní váhu :/
@ange_de_la_morte já jedla včera taky protože jsem pekla malé cuketu s lilkem a vařila k tomu brambory, tak jsem se přicmrndla a jedla to samé, akorát jsem si to na talíři dochutila :D
Holky, jak by se dala pro Rozku zpracovat cuketa? Už rostou jako blázen, tak bych je ráda využila i pro ni.
@krisatko j ale bacha na to. Me se to piti pred asi 6 let vysmtilo a sekla sem sebou v hradci kralove v obchodaku. Byla semnou mama talze mi volali rychlou a okamzite do fakultky. A vysledek silna dehydratace a do vecera na kapackach..ja bych musela mot na krku petku privazanou pak bych asi pila.

@malecek cca druhý měsíc plné dávky zeleniny