icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

krisatko
27. črc 2019

@halasovci007 s tím vstavanim taky bojujeme. Ale když se vrtí nad ránem před pátou tak nakojim a zůstávám s ní v pokojíku, to vydrží ještě třeba do půl 7 až do 7 spát a pak vydrží do osmi na další kojení. Dneska mi nějak zlobila chůvička, takže jsme vstávali všichni až v 7, docela mě překvapilo že nebyla vzhůru dřív.. respektive asi byla ale nebrečela a když nikdo nepřišel tak zase usnula. A stejně mi vydržela se snídaní až do té cca půl 8.... Snažím se ty jídla plus minus půl hodiny držet abych nemusela řešit jestli bude mít hlad někde na výletě nebo nebude. Takhle vím že jíme kolem 8, 10, půl 1, půl 4 a půl 7. Pak v 22-23 dám BEBU a spíme až do těch nejdřív 5 a dnes teda do 7 až.

halasovci007
27. črc 2019

@malecek no prave sechno se odviji od toho v kolik vstane..

halasovci007
27. črc 2019

@krisatko u nas jeasi problem, ze teď pres leto porad nrkde trajdame a hlavme se ridime dle male. Vsechno slo stranou..

veselaopicka
27. črc 2019

@halasovci007 aha .. no ja jsem koupila kd aventu ucici hrnicek a ten vozim porad sebou a uz si ho umi drapanout a napit se sama ale musim ji ho podat.. a uz dokonce prisla na to ze to musi naklonit aby neco teklo.

fly80
28. črc 2019

Krásné ráno holky. Rozka k ránu už spí se mnou v posteli. Kdybych ji po kojení presouvala, vzbudí se. Ale cestuje už po posteli, tak se bojím že mi jednou spadne. Máte někdo nějakou vychytavku co s tím. Zatím to mám vyřešené takhle, ale to jí už dlouho nezadrzi. (toho bordelu za ní si nevsimejte, to jí sem starší nosí svoje hračky)

halasovci007
28. črc 2019

@veselaopicka tak to mate dobry teda. Takze s hrneckem v pohode.. Ja se furt bojim ji cokoliv dat, aby nam to nezkazilo kojeni.
@fly80 z jedne strany zed, z druhe postylka, zvadu zed a celo postele a dole u nohou kojici polstare.. Ale taky uz se bojim.. Mala uz couva jak o zivot a vetsinou zrovna tam k těm polstarum

malecek
28. črc 2019

@halasovci007 já právě když trajdáme tak nejvíce cením to kojení že můžu nakojit kde a kdy chci ikdyz tedy Keliška se zajímá o vše okolo tak je to kojení ta na 20x 🙈 ale dobrý.

malecek
28. črc 2019

@veselaopicka ten hrneček Avent též mám doma zatím jsem ho nevyzkoušela. Teď v těch vedrech zas visí furt u prsu tak by si nevzal

veselaopicka
28. črc 2019

@halasovci007 ja jsem to od zacatku neresila proto jsem ji dala flasku kdyz jeem dokrmovala nutrilonem.. nemyslim si ze kojeni je nejdulezitejsi. Samozrejme je to dulezite ale jsou dulezitejsi veci co se tyka miminka. To by si ji nemohla nic dat.. i prikrmy ti to muzou pokazit.

fly80
28. črc 2019

@halasovci007 přesně, taky mi leze zrovna tam, kde by spadnout mohla 😂
@veselaopicka to tak úplně pravda není. Flaska ti kojení může ukončit, ale je spousta děti, kterým nevadí. A pak jsou bohužel děti, co dostanou flašku a už prso nechtějí. Ale je to věc prvních pár týdnů života. U těch našich velkých mazaků už to tolik nevadí. A příkrmy ti kojení pokazit nemůžou, pokud myslíš jídlo a ne UM.
@halasovci007 neboj se malé už dávat. Kojení ti už nic nepokazi, když si to dokázala až do teď 😉 oni jsou miminka chytré a v tomhle věku už ví, jak si mlíčko vytáhnou a kvůli napiti vody na to nezapomenou 😉

lindikova
28. črc 2019

@halasovci007 taky dávám hrneček, hezky z toho pije. V půl roce si už kojení nezkazíš... stejně je ambice, aby třeba do 3/4 roka už něco jedly dětičky i samy.

veselaopicka
28. črc 2019

@fly80 tak kamoska davala prikrmy a nekdy v 7. Mes holka zacla odmitat prso a meli problem ze ani mliko ne.e..

priefi
28. črc 2019

@halasovci007 my ho taky dostaneme, jeste jsem ho nikdy nemela, tak sama jsem zvedava, co od toho cekat. Vyzkousi oba kluci a mozna, pokud trochu zustane, tak i my.

priefi
28. črc 2019

@fly80 ja davam ke kraji postylku
@halasovci007 to piti muzes vyresit tak, ze koupis napr.avent hrnicek se slamkou, mala Ti bude muset sat ze slamky a kojeni tak stale bude v kurzu 😉 ja uz pomalu pro ten hrnecek se slamkou sahnu 😉

bemo
28. črc 2019

Ahoj holky, tak na vás jdu kouknout.
@krisatko to spíte krásně, my stále jedeme po 3 hodinách v noci, ale napije se a spí dál, takže to jde.
@fly80 no, marná sláva, asi ti to takhle dlouho nevydrží. Taky jsme obskládání. Děti furt něco nosí a já u toho napůl spím 😀
@halasovci007 my jsme malí, tak mi dr řekla ať dávám jak zeleninu, ovoce a kaše, tak třeba i UM, ale Šimonek to vůbec nechce, zacpe si pusu a já se s ním skoro rvu o to aby mě do té pusy pustil. Asi se na to vykašlu a budu jen kojit a snad se dojí tou zeleninou a ovocem.

bemo
28. črc 2019

Minulý týden jsme byli na křtinách a takhle to naše čtvrté dítko zvěčnila paní fotografka

krisatko
28. črc 2019

U nás se teď tři dny sklízelo seno. Co se potu a dřiny týče nejdražší seno. Manžel vozil 30 balíku po jednom z 8km vzdálené louky.uf.. a už tu zase leje

krisatko
28. črc 2019

@bemo to ti nezávidím. S apetitem naší malé bych musela pořád kojit každou hodinu.... Jsem za to normální jídlo ráda, fakt že jo

krisatko
28. črc 2019

@fly80 já jsem už poprosila manžela aby mi udělal na velkou postel v pokojíku zábrany. Ušila jsem k tomu mantinely tak máme na chvilku klid. Malá někdy spí v postýlce a někdy se mnou v té posteli se zábranou, kde se jí už tím pádem nemusím bát nechat samotnou dospat, protože se nemá kam odkulit

zzuzzana1
28. črc 2019

Holky vy co davate uz i maso jak pripravujete? A zamrazujete ? Pripadne jak dekuju moooc

adel_si
28. črc 2019

@halasovci007 já normálně kojím a malej pije cajik z lahvičky už tak 2 měsíce a poslední měsíc si i lahvičku už drží sám. Kojení nám to nezkazilo. Koupila jsem asi za 50 korun lahvičku s pušky v pepcu a je super.

halasovci007
28. črc 2019

@malecek ono by to bylo fajn, kdyby nase princezna nechtela kojit jen v leze. Oni nam v porodnici dali na vyber. Mel po siti vyhovovalo v leze a ani mi nejak nedoslo, ze to muze byt neprakticke. Kdyz jsrm ji to chtela naucit uz povyrostla a nelibilo se ji to. Vzpirala se a jecela, takze kojime v leze a ne vsude muzes hodit zada. I kdyz ted je alespon teplo. Uz jsem kojila u Kosti, na louce a to se da, ale ted jsme chteli do Prahy a nevik jestli nekde v detskym koutku nakojim..
@veselaopicka ze by prikrm pokazil kojeni to jsem jeste neslysela. Kazdopadne kojit chci pokud to bude v mich silach. Nejdůležitější je zdravi a to podpori i to kojeni pokud to jde a maminka muze kojit proc by nedala svemu diteti to nejlepsi a nejzdravejsi co muze? Ja teda duvod nemam a radeji obetuju i spani celou noc v kuse i to a vsechno kolem a pokud to pujde rozhodne budu kojit.
@fly80 dekuji za utechu. Porad premyslim z xeho davat zatim davam ze lzicky, tu uz znaz prikrmu. Dostala jsem jakysi ucici hrnecek a lahvicku od Nuku, ale u toho jsem nevycetla zda je na mliko nebo na vodu tak nevim zda ho dat. Jj jsou chytra, ale taky vykataleba ta nase miminka 🤨😲🤪
@lindikova uzdavam prikrm v poledne 60g, jelikoz me do toho vsichbi tlacily, odolavala jsem do tech 6m ale i pediatr mi uz doporicil at dame. Ne kvuli vaze, ale kvuli vyzive. Pry od 6m uz mm uplne nepokryje veskere vitaminy..
@priefi ja mela patizon obalovany je dobry ale to uz je leta. No male teda dvakrat nejel, ale nakonec snedla celych 60g. No necelych pac mi jednou prskla 🤣👌 patizon jsme mely ve vlasech obe 🤣🤣🙈
@adel_si tak to jsem rada, ze se dari kojeni i s lahvickou. Ja z toho msm hruzu, uz jsme prozily nekolik bojkotu tak snad to uceni na vodu zase ustojime.

veselaopicka
28. črc 2019

@halasovci007 jo to ja nerikam... nekojim a stejne nespim celou noc... je vzhuru i 3x za noc nevadi mi to... ale nejsem z tech mamin abych kojila za kazdou cenu.. kdyz jsem videla ze se trapime obe dve tak jsem to proste utla.. a bylo to tim ze ji to proste nestacilo.. kojila sem co dve hodiny a rvala mi hlady ... presli jsme na UM a bnreci max kdyz je pretazena ale nikdy ne kuli tomu ze by mela hlad 🙂🙂 ale vis jak kazdy jiny nazor... hlavne ze jsou ditatka zdrave a spokojene.

lindikova
28. črc 2019

@halasovci007 tak jsem to nemyslela, taky už basti zeleninku. Ale ještě nějakou dobu bude hlavně na mm.

halasovci007
28. črc 2019

@lindikova jasnacka.Me to neprislo divny, ptz znam holku, co jeji mala bechtela jist prikrmy, takže pry kojila do roka a pak mala sahla do talire a proste si vzala jidlo. Takze to vlastne mame nastejno. Kolem me davaly holky mnohwm driv nez ja teda, kdy budes davat neco s lepkem?

halasovci007
28. črc 2019

@veselaopicka fakt tak ja prave myslela, ze na um deti spinkaji celou noc, ze je jakoby hustejsi a vic je zasyti, tak to mam milny predstavy.. To je jasny pokud jste se trapily obe, tak bych udelala to same. Pro me je kojeni dost dulezite, ale kdyby mela trpet hlady, taky bych ji dala um, to by se nedalo nic delat. Orece byvh ji netrapila hlady ze jo. Ja mam teda fakt smetanu, mala prospiva i kdyz kojime z jednoho prsa. Druhe nechce.. Proto se bojim, aby nam to neco nepokazilo kdyz to mame tak komplikovane, ale zaroven tak fajnove rozjety. Strasne by me mrzelo, kdyby nam kojeni pokazila treba flaska na vodu.. Jinak bych to neresila. Jenze kazde dite je stejne jine. Jednomu to kojeni nepokazi a jinemu treba muze. Ale jak pises urcite je nejdulezitrjsi, ze jsou zdrave a spokojene deticky. A to ocividne jsou. 😍😍😍

halasovci007
28. črc 2019

@bemo to me mrzi, ze Simonek je malinkaty. Treba zeleninka a ovoce postaci a povyroste. Jinak mas nadhernou dcerku. Ma kudrlinky jak andilek 😍

malecek
28. črc 2019

@bemo krásná princezna

pe_tu_ss_ka
28. črc 2019

@halasovci007 malému jsem lepek dala poprvé minulý týden (7,5 měsíce).. Měl kuskus, a pak dostal několik dní na to maliny s piškoty bez cukru (dostal skleničku, kterou jsme dostali).. Jinak dostává na dopolední svačinu ovoce s kaší.. Holky fakt tukam, žádná reakce..

halasovci007
28. črc 2019

@pe_tu_ss_ka tak to je super, tuk tuk.. Tak to mame ještě mesic cas..

Strana