Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi my asi musíme jezdit k rodičům na chatu.. Dneska se tu taky předváděl 😄 doma ani za nic nevleze na kolena, eady a před prababi, babi a dědou a jak se ukazoval, jen ještě odlepit ruce a už to bude mít 👀
Ahoj holky, nestiham docitat, tak jen napisi co u nás nového. Elianka má dva zuby, valí sud, sem tam se snaží kolinkama, ale žádná slava. Zato sw umí pekelně vztekat, když neco chce a nedostane to. Hlasite se chechta kazde blbine a ted mame teda chovaci obdobi. 🙈👌 Jinak minulou aobotue jsem se vdavala a doufam, ze už nikdy víc 😂 14dni pred začaly komplikace. Nejdřív telefonát z radnice, ze jim dělníci na nádvoří, kde bude obřad postavili lešení (to byl nakonec nejmensir problém), poté jsem hledala narychlo novou vizazistku, protože ta původní co mi nalicila... sem se bála i jet MHD pak domů. To sw take vyřešilo. Ovšem tchán... ve zkratce priblizim. Člověk co vybudoval firmu v oboru gastro. Opustil rodinu, vse prpepsal na tehdejsi milenku, aby u soudu vyšel s co nejmenší "újmou." Takze tri děti nechal v poloeozpadle barabizne a děravou střechou a uzivale nabyté bohatství s novou ženou. O deti ani vnoučata se nijak extra nezajímá. Minulý rok, kdyzze jsme oznámili zásnuby, tak se horlivě hlasil o to, ze zaplati veskwree pití na svatbě, ze je to jeho ptcovska povinnost a kdesi cosi. Ve zkratce to dopadlo tak, ze si vymyslel výmluvu, ze protože ho muj chlap nepozval na rotlucku sw svobodou, ze neprijde na svatbu. Takova blbost! Ale protože ja většinou mam odhad, pocitala jsem s tim dopředu a nasetrila bokem. Ale napsat 12dni pred svatbou, ze neprijde, protože se jeho syn nechová jako syn prej a nepřijit synovi na svatbu, to je moc. Samozřejmě jsem mu napsala o tom svý a ani mi neodepsal. Nejlepší bylo, ze hned ten den mu volal i pritel, aby se dozvěděl, coze vlastně měl udělat tak špatného a tchán mu ani nevzal telefon 👌😂 Tal to jen něco málo od nás. Jinak i přes nepřízeň počasí jsme so náš den užili. I kdyz teda pro puntickare jako jsem já to bylo dost stresující. Déšť- hudebníci museli být schovani v povzdálí ve vchodu, takže je ani nebylo videt a 4000,- v haji. Vyzdoba venku, taky nikdo neresil. Vsichni jsme se tesili az se budememi moci schovat. Do toho nástup. Tchýně zmatkarka nahodila tempo, ze všechny zmatla, takže misto any jsme sli pozvolna tak jsme vsichni leteli za nema. Na videu to vypadá fakt vtipně. Y🙈👌😂 Ale jinak joo. Bylo to hezky. A jaka vzpomínka ze svatby utkvěla vám v mysli? Pojďte holky zavzpomínat. 😉
@semmi omlouvám se za preklepy, ale konik mi nejak stavkuje. Vzdy kdyz sem chci psat, strašně se mi seka klavesnice, takze opravovat preklepy by byl horor na pul dne. Jinak toto jsou fotky od kamarada. Profi jesret nemame. Ale meli jsne super trhleho fotofrafa, tak se tesim. To byl typek, co u swbe nosi pinerky, pudr, valecek na chlupy a bůhví, co jeste. Fakt vybavenej na vse. 😂
@semmi krasny fotky... ja vdana nejsem a ani po tom netouzim...😁😁😁
@semmi také nejsme sezdaní.. Ale jako by jsme byli.. Jsme spolu 11 let, a věřím, že jednou ten den přijde i mám o něm představu, ale chtěla bych tam mít už děti 🙂
@veselaopicka
@pe_tu_ss_ka ja taky žádnou změnu nepociťuji. Jedina vyhoda je, ze mam uz stejné příjmení s dětmi. Jinak v tom nic extra nevidím. Rychle to uteče, stojí to spoustu nervů a peněz a pak je to fuč. Jsem v tomhle takova asi jina. Dokonce jsem i chvilkama měla myšlenky, ze se vlastně vůbec vydávat nechci 👌😂 Ale kdyby nedej bůh to ted nevydrželo vím určitě, ze podruhé už bych sw nevdavala.
@semmi no mě láká něco malého, jen my, děti, rodiče a svědci... Někde na nějakém pěkném místě v přírodě, zajít po tom někam na jídlo, piknik nebo grilování.. Prostě udělat si opravdu jen nás den, k nás.. Žádná velká svatba a nervy a stresy okolo 🙂 tak snad se mi to splní, protože jinak celé naše rodiny, to je jak sjezd Hujerů 😂🙈
@pe_tu_ss_ka To znaaam. U nas to bylo presne Hujerovic. =D Ale nakonec byla sranda.
@semmi tak věřím, že i u nás by byla sranda, jen tohle už by byla sešlost, že od mojí představy svatby je to na míle vzdálené.. 🙈
@semmi Já na svatbu vzpomínám hezky docela, celý den proběhl jak jsme si naplánovali. Brali jsme se 10.6.2011 Taková krpa hned na začátku - zapomněla jsem doma občanky :D Tak pro ně tchán musel zajet. Po obřadu jsme jeli s policejním doprovodem (manžel dělal na PČR tehdy) do parku kde nás náš známy fotil a pak jsme se přesunuli na chatu k babičce, kde jsme měli už od rána známého co rožnil prase, plus babička ještě nachystala polívku a guláš, prej kdyby měl někdo hlad dřív než to prase bude :D Taťka (nevlastní) nachystal obložené mísy a mamka zajistila cukroví... V podstatě nás ta svatba vyšla na úplný prd, řekla bych tak do 25tisíc i s šatama (e-bay za 3500 i se spodničkou). Jediné co mi tak jako utkvělo, že jsem koupila dva lampiony štěstí abychom já i manžel něco napsali a pak je solečně každý svůj večer na chatě vypustili. A ten "můj" si zapálil a vypustil švagr... no... tak to mě docela jako nasejřilo no...
@semmi zmenu prijmeni si mohu udelat tak jako tak bez svatby... mne by se tam asi porvali rodice.. mama a tata spolu nemluvi..tata po 8 letech nenuze prekousnout ze se mama odstehovala a podala rozvod... takze u nas je to slozity
@veselaopicka taky jsme to resili. Prave tchan s tchyni. Ta mu nemůže přijít ani po 15. letech na jmeno a ja se ji tedy nedivím po tom vsem. Koumali jsme zasedací pořádek, aby na sebe vubec neviděli a tchán pak stejně nepřišel. 🙈😂
My dnes přesně 7.měsíců a u nás opět zlomový, krásně lozíme po 4 a včera večer se nám poprvé postavil sám v ohrádce, takže nová dovednost ho nadtchla a dneska se stavíme celý den 🙂 po kolenách po domě mete jak blesk 🙂
@semmi krasne fotecky gratuluju!!!
@semmi moc gratuluji ke svatbě. Přeji vám šťastný společný život, ať se máte každý den rádi. Já na naší svatbu vzpomínám moc ráda. Taky tam bylo pár chyb, ale to prostě ke svatbě patří. Hrozně moc se nám líbilo, že hned druhý den po svatbě jsme letěli na Mallorcu. Všechny stresy z nás opadly a my si užívali jeden druhého. Pak zajímavost z dovči byla že jsme se tam seznámili taky s novomanželama a dokonce měli stejné příjmení jako my 😀
@semmi gratuluji ke svatbe, moc vam to sluselo. Ja bych se hned vdavala znovu(s manzelem samozrejme, ale ten o tom nechce ani slyset, jelikoz jsme prakticky vsechno zarizovali sami, ja i vyrabela dekorace, s kamaradama zdobila sal,atd atd, takže mraky priprav. Hostinu jsme totiz meli v sokolovne, ale prijel nam tam teda varit kuchar a byl uplne uzasny..Ale ingredience, piti, nadobi, vyzdobu jsme museli, navozit takze fakt mazec.. ) I kdyz bych udelala nektere veci trochu jinak, nase svatba byla uzasna a ja si ji strasne uzila. Byl to jeden velkej mejdan a nelituju, ze jsem pozvala lidi, ktery jsem chtela a ne ty, co bych mela, rozumej byli tam vetsinou kamaradi a pratele a napr rodina tolik ne. Kdyz mas pribuzne, ktere nevidas nebo se s nima max pozdravis v obchodě kdyz se nahodne potkate, takove jsem na svatbu proste nezvala.. Nejradeji vzpominam na kviz s botama, to padali lidi smichy pod stoly a kdyz nas svazali kazdemu jednu ruku a museli jsme prebalovat panenku jakoze kakala a mela v pline Nutellu jako hovinko a pak na vecerni paleni prskavek kdyz nekdo zacal zpívat vanocni koledy 😅🤣 nezapomenutelna byla tombola kdy nam kamarád venoval jako specialni cenu selatko a pak jsme kamaradku strasili, ze ho vecer dostane domu fakt jako zive 🤣 chudak, nakonec nam selatko opekal na akci za nejaky cas samozrejme. Strasne me bavily pripravy a hned bych do toho sla znovu 😅❤️
@malecek kojis v satku to je parada, me uz prislo nositko tak to chci zkusit v nem, ale ted je na to moc horko, by se mi mala uvarila v tom..
Holky nemate nejaka tip na dobrou termosku na jidlo na cesty?
@veselaopicka no á už snížila rošt protože někoolikrát se mi stalo že jsem se šla jen tak podívat v noci a ona rukama opřená o postýlku a nakukovala přes a ve chvíli kdy jsem otevřela dveře to její klasický "heheee" :D
Mam dotaz. Davala jste nektera vakcinu boxsero?? Je to meningokok.
@krisatko taky máme už o stupeň níž postýlku.. Zrovna včera to chlap snižoval.. Protože už se pěkně přes to věšel a čučel přes, aby mu něco neuteklo.. 😂 A jak jsme ho tam dali, tak trouba myslel, že se zase podívá.. A několikrát si ťuknul o šprucle, než mu došlo, že jsme ho převezli 🙊 a už se mu tam nelíbilo 😂
@veselaopicka my teď dali jen prevenar na pneumokoky.. Ale řešila jsem to tu nedávno.. Někdo mi tu psal, že zrovna Bexero je v USA a snad ve Švýcarsku zakázána vakcína (nevím, jestli komplet nebo do určitého věku).. A pak jsem našla i článek nějaké doktorky, že dělali výzkum, a téměř většina dětí ve věku 3 let, i když byly tímhle očkované jako miminka, tak neměly žádné protilátky... Takže my asi do bexera nepůjdeme.. Musím ještě prostudovat ty jiné vakcíny.. Měla by být snad ještě jedna na to B.. Tak se musím poptat a číst..
@pe_tu_ss_ka tak kdyby si zjistila tak mi tu pisni..
@veselaopicka dobře 🙂
Ahoj holky, nestíhám vás dočítat - jak je doma starší tak nevím co první :Đ Minulý víkend jsme byli u sestřenky na svatbu a tenhle víkend jsme výletovali - v sobotu ZOO Lešná a včera z Pusteven na Radhošť a zpět , pak grilovačka a koupání u nás - přijely švagrovky s dětmi
@pe_tu_ss_ka to jsem psala ja, me to rikala kamaradka ze je to v usa a Svycarsku zakazane. Hodne jsem to resila a bakonec dame jen pneumokoky.
Jinak s tím Klárčiným spaním jsem zaznamenala první náznaky zlepšení 🙂 večery jsou sice stále hororové kdy kolem 7 začne fňukat a slavnostně ji kolem půlnoci odkládám od prsa, ale přes den už si celkem ustálila odpolední 1,5-2 hodinový spánek - i když je to teda jediný spánek během dne .... taky už nevstáváme v 5 ale až mezi 6-7 takže je to o mnoho lepší. V noci se kojí většinou 2x , někdy víc, každopádně platí pravidlo že po prvním kojení už je kojení co hodinu

Taak... plazeni... kdyz ho neco zajima, tak tam je, nevim jak, ale je. Ted se houpe na kolenou a dela hop a hop a takto se posouva. Dneska jsem dokonce videla naznak lozeni. A ted vecer vypnul dupku nahoru 😍