Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@krisatko ty jo zubejda.. Malej stále bezzubka.. Ale už to vypadá, že nějaký leze, sem tam něco cítím při kojení, ale do pusy nás nenechá sáhnout..
@ange_de_la_morte u nás začal blbnout s uspáváním. Dřív usnul u prsa a teď je rozjetej, jak kdyby bylo pravý poledne... Přes den usne sám v kočárku na balkoně, nebo když jdeme na procházku. Ale večer 🙄 včera pil z obou prsou, a nakonec musel na míči uspávát chlap.. Jinak pak naštěstí spí.. To vaše uspávání a buzení snad brzy přejde, já už bych byla zombie.. Fakt tě obdivuji..
@halasovci007 už jsem kojila i v nosítku, nejdřív jsem říkala že nechápu jak to může někomu jít, a jde, je to super. Byli jsme teď na grilovacce a odjížděli jsme az o půl dvanácté, Ada spokojené spal v nosítku
@veselaopicka nám to doktorka odmítla naočkovat, že až v roce nejdříve.
@malecek to je vlasáč zubatej 😄
@semmi krasne fotky! Preji i krasny spolecny zivot naplneny laskou, spokojenosti, vernosti, vzajemnym respektem a zdravim!
Ja na svatbu hrozne rada! Byl to pro me pohadkovy den 😍 a klidne bych se prenesla v case a prozila ho znova! Ale taky jsme meli male problemy, fotograf prisel s tim, ze ma anginu, ale teda nakonec to zvladl (a my se zvladli nenakazit 😅) a kdyz se davaly kytky, zjistilo se, ze pro druzicky je jenom jedna misto dvou. Ja si ten den rekla, ze nic nebudu resit a necham ten den vse plynout (obvykle vse resim), podstatni jsme tam byli jen my dva, byl to nas den a vse ostatni bylo doprovodne
@malecek vidis to a nam dr rekla ze muzeme v zari v 7 mes... tak si vyber ze a ver si doktorum
Když tady rozebírate očkování, Rozka nemá ještě ani jedno. Sice mi to doktorka připomíná, ale já nějak nechvatam a když už si řeknu že na něj půjdeme, tak na to zapomenu 😂
Holky 6 mes a 7 dni a ma 64cm a 6750g. Jinak nas poslala na detskou gyndu kuli pipine ma to tam nejake slepena tak ji to dr oddeli. Jako nechapu netusila sem ze to muze zarust a nechapu proc mi o tom nikdo nerekl. Nastesti to nema moc a jen to setrne oddeli.
@veselaopicka chudinka, o tom jsem tu četla, že některým holčičkám to musí mazat nějakou mastickou, že jinak jim to srusta opakovaně 👀
@fly80 to je hustý, úplně chápu, já bych měla zástavu srdce 👀 tak si přejí, aby už lezl a podobně, ale tohodle se děsím, on se plazí všude po hlavě a je mu jedno, že se mu tam ta kebule nevejde.. 🙊 Kolena chvílemi objevuje, ale takovej skokan tedy naštěstí ještě není..
@veselaopicka mi o tom říkala sestřička v porodnici, zdrbala mě že to špatně čistím, jenže před ní mi nikdo neřekl, ž musím i mezi pysky ....
@pe_tu_ss_ka ma se to pry oddelovat prave nastesti to mame malinko ale pry kdyz se to nedela tak to pak srusta a musi se to rezat..
@krisatko ja si pripadala hrozne a hlavne se mi 10 min pred nez sme meli k dr jit posrajdila az po bricho takze mela nad pipinou trosku jako ze neznatelne pidi a to sem si pripadala jeste hur.. a holcina co sla po me tak tu poslali taky na gyndu. Ja sem presvedsena ze mi o tom v porodnici nerekli a dr mi na to rrjla ze by na to mely klast duraz a ze nekladou.
@veselaopicka jojo mě kdyby nesjela ta jedna sestřička tak to taky nevím, přitom moc dobře všichni vědí že jsem prvomaminka takže vubec nemám páru o ničem... na inkubátorech byli mnohem příjemnější a všechno trpělivě vysvětlovali a ukazovali. Ale tam jsem se o ni až tak nestarala já, spíš sestřičky.
@krisatko : no kdybych Klárku neměla vedle sebe tak nevím - to bych asi nespala - ona je dost kontaktní, potřebuje aby se jí někdo dotýkal, často se v noci mrví a stačí ji jen dát ruku, ale právě první spánek má nejdelší a když už se vzbudí na kojení jednou tak pak už fakt co hodinu, někdy se vzbudí až kolem 4:15, dneska třeba už v 2:35 :/ ale přisuuju to tomu že jsme teď u taťky a spíme v podkroví takže je tu o dost větší vedro než jsme zvyklí zdomů .... zuby jsou peklo, pamatuju si u staršího - hodně jsem dávala ledově vychlazené ovoce v krmící síťce - to jediné totiž asi pomáhalo, Klárce zatím nerostou
@pe_tu_ss_ka : a taky sebou při uspávání tak mlátí a dělá kraviny ? Klárka se právě třeba 3 hodiny otáčí, hází sebou, máchá rukama apod- přitom je vidět že by už spala ale nedokáže ani 3 sekundy vklidu ležet
@ange_de_la_morte jj, přesně u nás.. Malej terorista.. Kope nohama, ale jakože zjistil, že oběma zaráz to bude větší pecka, nebo když má nahatý nohy, tak mi dře o moje, že by mi málem slezla kůže, propíná se, otáčí, štípe, bouchá, kecá, prdí jazykem, nebo huláká, a nakonec řve.. No jako moje nervy.. 🙄
@pe_tu_ss_ka : jo no, nebo dělá ,,nenene,, a to jí vydrží i hodinu ... ale jak se jen zvednu třeba na záchod tak hysterák jakoby ji vraždili
@ange_de_la_morte no to bylo dnes i u nás.. Hysterák pokaždé, když jsem ho položila.. Ve vaně chvíli klid a pak nanovo.. Takže jsem mu zase dala Nurofen a calgel na dásně, pak obě prsa a teda teprve pak se uklidnil, když mu zabral Nurofen, ale udyndat jsem ho musela zase na míči v ruce.. To pak úplně usnul sám v postýlce.. Jemu tak dlouho trvá, než mu vylezou zuby, a teda dává mu to pěkně zabrat.. A já už jsem zralá na Bohnice.. Fakt se divím, že u nás ještě nikdo nezvonil, že ho tyram, když tak řve 🙈
Hura! Konecne dorazila prebalovacka! Dokonce mi ji i ztratili cestou 😅 nastesti se nasla.
Miky dostal predevcirem poprve kruti maso... a jeste mi nekakal... tak snad zitra. Jinak jsme zjistili, ze se lozoplazi, plazeni preskocil a sune se po kolinkach, obcas jde dolu, a natahne se. Ale uz proste cestuje, jeste to nejsou takove ty klasicke perdy po vsech 4, ale uz se to bliži. A snazi se uz stavet... nohy natahne, jednu ruku do vrchu a pak bum 😅 jsem zvedava, kdy si sedne
Devcata tak jsem teta po druhe 😁😁😁 ted pro zmenu segra 😁😁😁 skoro 4 kilca
@priefi to přesně s tím stavěním mi delá malá.... v kočáře už opřená o hranu polostála... mě z toho asi jebne.... dva měsíce se houpala na kolínkách, snažila se lozit ale nešlo jí to (právě to krok dopředu dozadu a pak se rozplácla na zem) a před pár dny se prostě vzbudila a najednou lozila jak kdyby to uměla vždycky a hned k tomu začla přidávat to stoupání na nohy ..... asi mě jebne protože už ani nevydrží u přebalování furt se točí a chce někam utíkat :D
@krisatko jelikoz si jeste neseda, tak mame korbu, ale uz to je o nervy, porad v korbe peruje na kolinkach, toci se a prijde mi, ze by i rad vyskocil 🙈 prebalovani je u nas o nervy od doby, co se zacal prevalovat na brisko, takze chapu, o cem pises. Ten nas je ted pomaly cestovatel a cestuje po celem obyvaku, pomalinku, ale cestuje 😅 az zacnou perdy a otvirani vseho, co pujde a kramareni, tak to zacne teprve ta prava sranda. Jak se vratime domu, tak uz pujde postylka niz, mam obavy, aby nevyskocil. Ale otazka zni jestlu ji dat jen doprostred, nebo uuuplne dolu
@priefi my zatím dávali jen do středu.. Tak snad mu to vydrží, zatím nemá páru, jak by si měl postavit na kolena, natož si úplně stoupnout.. 😀

@ange_de_la_morte uf, co hodinu ☹ to bych asi nedala.... už tak mi mladá dává zabrat když se kvuli zubum furt vrtí a spí cca 20-23 pak do půl 2 většinou - to jen uspím a musím zustat s ní v pokojíčku a kolem půl 5 se zase budí na jídlo už.
Ty zuby jsou u nás holky peklo, snad to brzo skončí protože to je mazec. Věčně ruky v puse, z venku si šahá na čelist jak ji to bolí a zby pořád lezou a lezou a nedají si ani jeden den přestávku. Nechápu kam spěchají. V 8 měsících (6,5) mít 6 zubů už venku a další těsně před prořezáním...