Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Nas prcek se dneska postavil o lehatko a udelal i krucky dopredu a dozadu
@pe_tu_ss_ka já mám pocit, že ti spichálci to tak budou mít asi celej život, u nás je to to samý.... malá se začíná při stoupnutí pouštět jednou rukou... Očividně Vánoce už budem volat "nech tu baňku na stromečku a pojď si za náma sednout" :D :D :D
@krisatko 😂 to je přesný.. Asi místo stromečku nazdobeného stromečku letos koupíme tapetu na zeď 😄
@priefi to jejak kdybys psala o našem.. Nemůžu se ani otočit.. A těch držkopádů, co už měl.. Že jsem se nestihla otočit.. A on stejně jde a udělá to znova.. 🙊
@pe_tu_ss_ka dneska lezl kam nemel a dostal takovou tafku po ruce... myslim, ze si uz zapamatuje, ze tamtudy cesta nevede... mela jsem strach, zda tu ruku nema zlomenou, jak jsem slysela tu ranu a jeho rucicku pod dvirkama od botniku... a to chvili pred tim vylezl na botnik a stal a starsi sel k nemu a drzel ho a volal na me, at prcek nema au
@priefi chudák 😬 jsou to kousci.. Náš by potřeboval helmu, jak pořád hází záda.. Věčně ho sundávám od sedačky, od stolu, od podnozky, od křesla, od barové židle, od nohy židle, odevšad kde nemá být... Přijde mi, že nedělám nic jiného 😂 ruce si zatím neskřípl, i když šuplík už si taky otevřel 🙊
Ahoj holky, zase se hlásím, u nás není čas vůbec na nic ☹ pořád v jednom kole, buď kolem malého, baráku a nebo přípravy zavařování pro malého na zimu. Je to teď už vše mazec, dneska máme 8 měsíců a po 2 měs. jdeme do poradny, tak jsem zvědavá. Už máme 2 zoubky a jak se nám v 7 měs. postavil, tak teď, už nám doma pěkně obchází kolem nábytku, ale taky jistota pouští se jednou rukou a pak jsou to pády, jinak když stojí, tak se celkem rychle naučil padat na prdelku, tak to není taková hrůza s těma pádama, ale člověk mu musí být furt za zadkem :-/ ted jsem o vík. objevila v puse na rtíku, jak bílý puchýřek, večer už ho měl i na spodním rtíku a do rána víc, tak jsem valila do lékárny a myslím si, že jestli to není ta moučnivka či jak, spodní rtík, už má pěkný, ale na tom vrchním to má furt, tak uvidíme co dnes řekne dr. Holky prosím kdy se pak dává 3. očkování?
@pe_tu_ss_ka tak jako u nas 😅 a suplik taky uz otviral. Ale ten botnik to je takove to vyklapejici
@zetta01 tusik ze 11 az 13 mesic treti davky hexy
@zetta01 myslím taky až kolem roka... Jee už aby se taky naučil padat na prdku a ne zády k zemi a nejlíp, když má nohy pod sebou 🙊
@veselaopicka děkuji 🙂
@pe_tu_ss_ka taky jsem za to ráda, on takhle začal docela rychle díky tomu, že se postavil prvně v ohrádce, tak tam vždy stál a jak už ho to nebavilo, tak pustil zadek k zemi a sedl si a tak už mu to pak zůstalo. Jako když se pustí jednou rukou, tak taky padá do boku, ale to málo.
Jinak tedy máme dnes po kontrole a máme v 8 měs. 74cm a 9450g
@zetta01 jee naše míry teď na 9 měsících, jen tedy o 200g méně 😀 no on právě v cestovní postýlce se takhle blbě naučil padat, ale do měkkého, a teď pak čučí, že tady to jako bolí 🙊
@pe_tu_ss_ka tak to věřím, to u nás je asi tak, když já jsem ho přidržovala při chůzy a jistila ho a on si na to navykl a teď když doma obchází nábytek se najednou pustí vytočí a bác a je na zemi a řev, taky pěkně hledí co se děje pak 🙂
@priefi to ano, teď lítám z jedné strany na druhou a sama na sebe teď dost kašlu, ale poslení dobou se cítím divně, blbě se mi dýchá hlavně k večeru, dneska jsem vlezla na váhu a při své výšce 169cm mám 54kg, což mě trochu rozhodilo, naposledy když jsem se vážila jsem měla 56,5kg. Je fakt že se v klidu akorát nasnídám, když malý pak usne ráno ještě a přes den, když něco uchytnu tak a pak až večeře u ulice a to ale něco lehkého, pač jak se najím víc je mi pak zle v noci :-/ už jsem si říkala, že se budu muset podívat i po nějakých vitamínech aspoň
jinak jako je si zase nemůžu stěžovat v ohrádce si malý krásně sám pohraje, jsem v srpnu pekla dokonce bráchovi na svatbu cukroví, sice jsem měla k ruce mamku, která se starala při potřebě o malého, ale byl zlatý. Už máme i nějaký ten systém posledních 14 dní vstává v 6 ráno, takže nakojím, pak sváča, oběd, sváča, kolem půl 7 kojím a pak poslední kolem 21hod. a jde se spát a spíme až do rána s tím, že se v noci tak 2x vzbudí zakňourá, vstanu k němu dám dudana a spíme dál, dneska se vzbudil třeba jen 1x, ale za to já se budím furt a kontroluji, pač když se nebudí, jak jsem zvyklá, tak jsem z toho pak nervní zda-li je vše ok, tak ho kontroluji a sama se pak rozeberu a než usnu je to děs. Spím teď hůř, jak on 🙂
@zetta01 mi se delaji silene modriny, jen tak... a na 175cm mam 55kg, ale to uz tak mesic dva. Ja beru chytre miminko super folin,.hlevne po vysevu modrin a pak obcas vapnik a horcik. Jinak chapu, chapu 😊 ja mam doma jeste starsiho triletaka, takze obcas mladocha zabavi a obcas litam i diky nemu vic, nez je treba 🙈
Tak dnešní kontrola v centru pro nedonošené děti.. Nějak už jim vylezl z tabulek jeho korigovaneho věku 😂 prý no a můžete nabízet krupky, zavést lepek... Ehm... No to on už všechno má 🤷♀️😂 byla z něj na větvi paní doktorka 🥰 Jinak dneska ten most s prdkou ve vzduchu povýšil a snaží se tak chodit, to je taková sranda 😂
@pe_tu_ss_ka naše tak "skáče" :D vždycky se pak rozplácne trubka...
@krisatko 😂 😂

@krisatko ještě jednou moc děkuji, už mám vytištěno ☺️
Jako holky já vůbec nevím, kam ten náš malej chlap tak pořád spěchá.. Nejdřív na svět, pak po cvičení to vzal tak hopem s otáčením na bříško a zpátky, pak kolem osy, pak se plazil jak padlej voják, zvedal se do vzpřímeného kleku, během týdne se houpal na kolenou, a ani ne za týden lezl, během toho dne co začal lézt, si stoupl, sedl si přes prdelku z kleku do strany a ve vzpřímeném kleku začal chodit s hračkou před sebou a dneska, další týden poté (i když ho přes den do postýlky nedáváme) začal dělat kroky do stran v postýlce 🙈 vždyť mu bylo teprve 9 měsíců, kam tak chvátá, vždyť je to ještě takové miminko 👀🤷♀️