Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@pe_tu_ss_ka to znám. To jsem měla tu první noc. Ona skoro nespala a při tom ráno byla ok a já ko. To fakt pomohlo včera a spaly jsme až do osmi
@krisatko snad to brzy přejde, teď odsávám úplný maličko, ale má to vzadu a slyším, jak to polyká a pak se kucká..
Tak to nase mrne uz si od vcera stoupa s pomoci. Predvedl to u stolu, u gauce a u postlky. Dneska se mu nahodou podaril i sikmy sed, ze ktereho sam.byl prekvapeny a trval jen par vterin. Ale.udelal ho 2x. Teda aspon myslym,.ze to je sikmy sed 😅 jedna noha v predu, druha v zadu a na te.zadni hacal.
@pe_tu_ss_ka úplně stejně to má ta naše. Teče jí to do krku a buď to pouští pusou ven když je to naředěný tou mořskou vodou nebo pak chrble a Kucka. Včera se mi dokonce poblinkala kvůli tomu po obědě a to jsem před obědem odsavala.
@veselaopicka skip hop vibrant village
Ahojte maminy Este kojite? Jaky maji Vase mimi jidelnicek? My mame malo zeleza krome stravy Maltofer sirup navic, ktery zapeka nevim uz jak nasi kvetince pomoct...
@martinasip já pořád z 99% kojim, na oběd sní cca půl skleničky prikrmu jinak jen ochutnává
@martinasip nás malej je děsnej žrout, na snídani má 200g kaše, svačinu 200g ovoce, na oběd 200g maso/zeleniny, svačina 200g ovoce a před spaním 240ml mléka, ale jinak mezi jídly a hlavně 2-3x v noci kojím.. Prso má pořád rád, jen už mu to nestačilo, vrhal se nám pořád do talířů.. 🤷♀️ Jinak měl maltofer malý bral od února až do července.. Zpočátku ho to ucpavalo děsně, ale jak se začal hýbat a začala jist pravidelně oběd, tak už mu ani maltofer nevadil, a kadil asi 3x denně.. Teď už to je i kolikrát 5x denně 🙊 hlavně pomohlo do každého oběda dát lžíci oleje, jinak dřív se nevykakal jinak než přes rourku (krom pár světlých dní, kdy to zvládl sám)..
@pe_tu_ss_ka jeee hezky papa...Mala furt miluje prso. Olej davam ale chudera nekdy rve jak tlaci.
@malecek nasa tomu taky moc neda a jak vidi ze to je zelene spenat brokoli atd tak uz ji to asi leze krkem
@martinasip my taky hlavne kojime. V poledne sni cca 120g prikrmu a pak vecer cca 120g ovoce vareneho. Asi pristi tyden zkusim zavest jogurt, takze to bude 3.prikrm. Nespecham na nej. Mm je pro mimca prospesne a ted, jak zase zacnou nachlazeni, chripy atd.jsem.rada, ze muzu kojit... i kdyz to obcasne kousnuti by si mohl odpustit
@martinasip já už to utnula. Malá je žíravina, kousala u kojení každou chvilku, takže jsem to během dvou měsíců stopla. Hlavně po kojení měla za necelou hodinu už zase hlad tak jsem nechtěla trápit ani sebe ani ji. Takže teď má na snídani UM (bebu), pak svačinku domácí kaši s ovocem, pak oběd, na odpolední svačinu buď placky, koláček, chleba, jogurt s ovocem atd... A na večeři střídám kaši a UM. A mezitím vším pojídá ovoce do ruky a kukuřičné křupky. To si bere jak má chuť.
@martinasip rano ma kasi sni tak z 100ml pak ma obed to sni cca 190g pak ma kolem 15h cca jogurt nebo pribinak a nebo presnidavku pak ma nekdy trosku nutrilonu kolem 17h ale nekdy ani nechce a pak ma cca 200ml mlika pred spanim a v noci se 2x budi na mliko a to sa 150ml /vody/ tak mlika hotovyho to je vic.. rikala sem si ze ji malo ale v poledne ani po svace mliko uz nece a za cely den nezabreci tkaze predpokladam ze ji to staci. Rozjedla se hodne co je v zidlicce- polohovaci. A kadi jednou denne nekdy 2x ... ale nechce kousky.. ale nema taky este ani jeden zub.. 🙂🙂 a nekojim. Kojila sem prvni dva mesice. Skoda ted pres zimu byxh uvitala hlavne na me leze nejakej moribundus ..asi angina.
@martinasip pamatuju na jeho začátky, to byl masakr (do té doby byl schopný makat i 8x za den, při téměř každém kojení.. A jen co dostal (nejdřív Aktiferin - to byla úplná katastrofa, po jednom dni jsme to vysadili a volali do Motola, kde ležel po operaci, a tam mu napsali maltofer), železo, tka byl boj a boj.. A z něj klidného a odložitelného miminka byl uřvánek a celé dny jen na ruce.. Lepšilo se to se snižováním dávek a nakonec jsme mohli vysadit, když měl min 4x týdně maso k obědu a když začal jíst i kaše na snídani a teď asi 14 dní mléko před spaním (oboje kendamil), kde to Železo v nějakém podílu je také, tak už to má snad v pořádku - minulý týden byl na kontrole, a teď se nám ani neozvala doktorka s výsledky, tak si myslím, že už to má srovnané a jen nám přijde zpráva domů, jinak nám totiž vždy volala... 🙂 Ale opravdu pomáhala rourka, když bylo opravdu ouvej, to se vyprdel i vykadil.. A dost mu to ulevilo.. Ale jinak mi říkala doktorka od nedonošenců, že většina plně kojených dětí je chudokrevná, akorát se na to u jinak zdravých děti nepřijde, protože se jim jen tak nedělají krevní testy..
@priefi my skusame vecer kasu ale prd dve lžičky a řve ze chce prso
@pe_tu_ss_ka mala krvacela po porodu uvolnila se spona na pupku tak proto mame malo železa. Uměle mléko mi nechce flasu vubec
@martinasip chudinka to si taky hned po narození zkusila.. ♥️ Uricte bych jí do jídla nenutila, malý taky že začátku nechtěl skoro nic a jen prso.. Tka jsem dala skoro 3 týdny pauzu, a pak začal na 50g a propracoval se po měsíci a něco na těch 200g k obědu a až za další měsíc 200g svačiny, a po dalším čase jsem přidala k snídani kaši, a teprve asi 14 dní zpátky jsem přidala dopolední svačinu.. No a asi nwclee 3 týdny zpátky jsem zařadila i před spaním to mléko.. Ale prsa si hlídá přes den pořád a v noci taky.. Jinak dneska třeba neměl ani oběd a jednu svačinu ani nedojedl, jak má rýmu a dneska teda teplotu 38,3.. Tak je většinu dne na prsu a jinak spolu spíme v ložnici, jak je chudák úplně unavený.. Jsme ráda, že se ještě neodstavil, i když jsem z toho měla strach, jak přešel na normální jídlo..
@veselaopicka moribundus.... jo... tak by se dalo nazvat to co nás trápí teď všechny. Začlo to u mě kýcháním, vlezlo to na malou, pak na chlapa. Já a malá už regulérní rýma plus kašel a chlap zatím smrká. Prej je to teď všude no... Snad se nás to brzo pustí nebo se zblázníme. Byly jsme zvyklé být 80% času přes den venku..
@krisatko u nás taky, ale s tím že nejdřív malý rýmu a hned druhý den teploty a navíc se mu naráz po tom prvním zoubku tlačí dole druhá 1 a hned 2 vedle.. A pak jsem včera odpadla já.. 😬
Holky mám další kartičky - zvířátka, nějak mě žádná další nenapadla, kdyby jste měly tip dejte vědět...
Ahojky všem. Zase po nějaké době od nás info. Ko dopadla dobře jen jsme pribrali "jen" 290g prý je to tím, že už leze, seda i stoupá tak má výdej a už prostě tolik přibývat na váze nebude. Red nás dva dny už trápí rýma a zvýšená teplota, takže jsem zahájila protiútok. Cpu se ovocem, malé od rána varim vyvar z domácí slepice, kterou jsem dostala od kamarádky a tahnu vyvar už 6hodin ta si dá do nosu ❤️ jinak my kojime furt jen oběd má každý den a srm tam ovoce, krupky pro děti a už měla i bílý jogurt s jahodami. Jogurt hlavně kvůli tomu, že pořád hůř kaka a tlačila a narikala, tak jogurt zabral a je to ok. Pry máme začít dávat kaše, ale mě se nechce ji dávat další chody. Chci pořád kojit co to půjde. Jinak někdo tady zmiňoval to železo, co jsem zkoumala na se 1x týdne dávat hovězí maso na doplnění železa a vaječný žloutek. Takže se snažím to dodržovat. Vajíčka mám domácí a žloutek chutná a tocim kralika, krepelku, hovězí a teď kureci dáme, všechno jsrm sehnala domácí takže jsrm ráda, že bude mít na zacatek maso z domácího chovu.. Snažím se syslit na zimu. Teď zpracuji jablíčka a hrusky a snad bude dost vitamínů, aby tohle nachlazení bylo poslední za zimu
@halasovci007 to nachlazení je teď všude no ☹ u nás už od pátku nebo od kdy.... Děs běs.... Chudera už má úplně červenej nos a už i ten prospan jsem nasadila
Tak jak sem psala jak krasne usina v 19h tak posledni 3 dny kataatrofa... jak ji dam do postylky tak histerie a brekot a jak prijdu k postylce tak klid a usmev.. uz po treti uspavam v posteli... pak prendam a chrni. Nehlede na to ze dneska mi jedla v 9 rano kasi k obedu 5 lzicek prikrmu v pul 5 asi 80g a vecer asi 20ml... myslite ze by zuby???? Jinak pres den nebreci a je vysmata....
@martinasip my jeste kasicky nedavame 🙃
@krisatko tak mě začala princezna pěkně kaslat tak jsem dnes letěla k pediatrovi a naštěstí dobrý. Jen lehká viroza povídal. Na antibiotika to není. Akorát ji prej mám udržet co nejvíc doma v klidu a hodně dávat tekutiny. No v klidu teda nevím jak ji udržet. Že zoufalství ji už poustim i pohádky. 🤦♀️ A ona by si hrála a blbla. Njn musíme vydrzet. 💪
@halasovci007 u nás pomáhá naopak chodit ven. To přestává soplit a dobře se jí dýchá, musím otvírat přes den i okno na spaní
U nás se holky taky marodí ve velkém. Já nachcipna jako kráva a Rozka rýmu, občas horecka a do toho zuby. Už zase nespí. Už zase. Mě picnou

@krisatko já dneska asi 4x odsávala.. 🙄 Jsme u rodičů, tak dneska doma dám tu vodu na topení a asi se stavím pro ten olejicek.. Ale jako ráno vstával, jako by spal celou noc a ja jsem jak zombie 🙈