icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

pe_tu_ss_ka
24. zář 2019

@krisatko tak malému se dělá líp, a je pravda, že když spí v kočárku na balkoně, tak spí déle a vůbec mu neteče z nosu..
Ale jako, jak jsem pořád psala, že je bezzubka.. Tak teď to stojí za to.. Nejdřív jednička vpravo dole.. A pak necelý týden po tom, co se prořízla, tak hned dvojka dole vlevo (nechápu to) a teprve tam prosvítá ta druhá jednička.. Jsem se těšila. Že bude vypadat jak králíček s těmi dvěma zoubky.. 😂 A ona mu nejdřív vyleze jako druhá dvojka a teprve pak vedle jednička.. 🤷‍♀️ Snad pak nebude mít křivé zoubky, když mu to jde takhle na přeskáčku..🙊

pe_tu_ss_ka
24. zář 2019

@fly80 jako bys psala o nás... Včera nám usnul až kolem 12 a teprve, když jsem z posledních sil přinesla z balkonu kočár, tak teprve usnul v něm 😣 jinak řev, vzpirani.. Nechtěl mě, prsa, chlapa, nechtěl být na ruce ani ležet.. Prostě marný.. Když už mu je lépe, a po 3 dnech byl bez teploty, tak začaly zuby.. 🙄 A já bych tak spala, abych se vyležela.. Taky mám nudli a jsem úplně marná..

fly80
24. zář 2019

@pe_tu_ss_ka ty jo, fakt. Tak v tom nejsem sama. No naše taky nechce nic. Prsa nebo tatínek vždycky zabraly a teď prd. Teď tedy spí, ale mě na břiše. Tak nevím na jak dlouho. Tak držím palce, ať je to zítra lepší 😉

pe_tu_ss_ka
25. zář 2019

@fly80 tak jsme zase ve 3 stěhovali kočár.. A i ten přestává působit, protože jsme jezdili a kvrdlali hodinu, než usnul.. A pak se za 2 hodiny vzbudil, nakijil se, usnul u mě na hodinu a šílený řev a vzpouzení až do luku.. No teď má znova zvýšenou teplotu 37, 8 po odečtu a nevím, jestli to nepatří k zubům.. 😣 Asi si dneska udělané výlet k dětské, ať ho pro jistotu prohlédne..

krisatko
25. zář 2019

@pe_tu_ss_ka jak se malé draky zuby tak to bylo děs běs. Snad tři dny nespala jinak než se mnou v posteli a i tak byla co hodinu vzhůru, přes den uřvaná, no hrůza... Takže chápu jak to u Vás je navíc když jsi taky nachlazená, tak to musí být zážitek

pe_tu_ss_ka
25. zář 2019

@krisatko on je právě přes den úplně v pohodě, hezky jí i spí.. Ale jak přijde noc.. 😬 Včera tedy dá se říct normálně usnul.. I když jsem ho mazlíčka a konejsila na zemi mezi postýlkou a postelí, protože v postýlce se do 20 minut vzbudil a nechtěl ani postel ani postýlku.. 🤷‍♀️ Chlap se pak děsně chechtal, když mě musel s jim v náručí zvedat, protože tak usnul.. No a pak to mělo pokračování ve 3 ráno do 4, a pak zase před 6.. To už tedy dostal Nurofen na bolest a tu zvýšenou teplotu, aby se mu ulevilo, no a v půl 7 usnul, tak snad fakt zuby.. Zkusím pak zavolat k dětské, jestli máme přijít.. Nezávidím ani chlapovi, mě je sice mizerně, ale věřím, že si aspoň na chvíli přes den lehnu.. On to musí vydržet v práci po té noční jízdě..

fly80
25. zář 2019

@pe_tu_ss_ka tak si představ, že jsem ji tedy musela uspat na sobě a bylo to za pekelneho řevu, ale kolem desáté usnula. Tak sem jí dala do postýlky že se uvidí a ona vstávala v půl osmý 🙈🙉🙊

krisatko
25. zář 2019

@fly80 já posledni dobou uspávám jedině v náručí... pak přendám do postýlky a občas chodím pohladit a mezi 2-4 se přesouvám za ní do postele protože se tváří že vstává.. a to já jako fakt neeeee takže ji uspím znova a už spíme spolu tam

pe_tu_ss_ka
25. zář 2019

@fly80 ty brdo, ta musela být unavená 😊 My si udělaly výlet na orl, naštěstí krk čistý, jedno ouško podrážděné, ale bez nutnosti píchat.. Odešel s kapičkami do ucha a nosu.. Tak teď ještě čekáme u dětské.. Ať na něj mrkne.. Protože když se vzbudil kolem 12, tak šílený řev, teplota ke 38,5.. Ani prso nic nechtěl, stěží se napil vody.. 😣

krisatko
25. zář 2019

@pe_tu_ss_ka Ty jo vosy bych se taky nenapila 😂😂😂 néé já vím že to je automatická oprava nebo překlep :D ale přišlo mi to vtipný :D

Jinak holky u nás momentálně neustálý padání a brečení. Mladá už se snaží přechytávat a chodit okolo věcí a zároveň se snaží už pouštět a hledat rovnováhu bez opory. Takže věčně na zemi s brekem.... Někdy mám tendence ji zachraňovat, jenže to by se neodvážila pustit a ťapat sama nikdy no... hold si tím musí projít... Žádná chodítka apod nechci...

semmi
Autor odpověď smazal
semmi
25. zář 2019

@semmi *pardon od roku 2009*

pe_tu_ss_ka
Autor odpověď smazal
semmi
25. zář 2019

Ahoj holky, tak se po nějaké době hlásíme. Meli jsme to ted náročné. Starší dcera hned prvni tyden školky odpadla s horečkou a nahrazením. Elianka to chytla ve formě rýmy. Ta teda ani ne do týdne zmizela, takze jsem se zaradovala. Předčasně.... minulý tyden v nedeli v noci zacala mit horecku, ale jinak si hrala, papala, byla veselá. Teplota vyskocila vzdy k veceru. V úterý uz to zacalo byt po odectu 39,8 takže jsme ve středu leteli k lékaři. Rano už jsem si všimla, ze ji vytika ušní maz z ousek, tak uz jsem tusila která bije, byť zánět jsem vyloučila, protože za ouska se netahala, ja ji na ne normálně sahala atd. No nicméně diagnoza byla oboustranný zánět uši, plus jeden bubínek volně prasknul sam =( Takže jsme dostali Ospen a v pondělí na kontrolu. Vysledky steru od obvodacky mely byt v patek a nebyly. Byly az v pondělí. Táže v ousku streptokok a nejaka nova bakterie, která se v CR vyskyteje teprve od rokuroku 2009! Takže musime za 14dni na stery, jestli Ospen vyhubil i tuto bakterii. Ale tak nejak jsem premyslela a rikala si, že bych měla na vytery vzít i starší dcerku, jestli to nema v sobe i ona. Protože bacil pravděpodobně donesla ze skolky. =( No tridu mají teď plnou Rumunu a různých etnik. Docela tento rok ziram. Nejsem rasista, nebo tak. Ale uvažovala jsem nad temi různými bakteriemi, co nejsou typicke pro naše prostřední. A děsím se, co nás letos ještě čeká.

pe_tu_ss_ka
25. zář 2019

@semmi chuďátko (a ty vlásky 😍) malému na to přišli asi včas.. Naštěstí má jen podrážděný bubínek.. 🙄 Ale také měl rýmu, rychle se jí zbavil, i teplot.. Včera byl první den úplně bez teploty a dnes jen řev, nechuť jíst, teplota... Ať je holkám brzy dobře ♥️

veselaopicka
25. zář 2019

Jezisi to je den dneska.... mala si vzteky skubala usi az si vyskubla nausnici kterou ma mesic. Sama jsem to nedala tak prijela kamoska a dali jsme ji zpatky tak snad uz to bude ok.... jinak jeden den ji druhy den skoro vubec ...jinak je to nase zlato. Zacla na kolena takze uz je ji vsude plno

veselaopicka
25. zář 2019
priefi
26. zář 2019

@semmi smankote, to jste si teda uzili 😔

krisatko
26. zář 2019

@semmi já se teda priznam že na jistý etnika asi rasista jsem a rozhodně bych nechtěla, aby s nimi moje malá přišla do styku už ve školce. Zrovna Rumuni, by mi asi tak moc nevadili, aleje fakt, že čím víc přistěhovalců tu je, tím víc nemocí. Viz spalničky a podobně že.

martinasip
26. zář 2019

@pe_tu_ss_ka Sak Jo nenutim ju uzivame si kojení furt

krisatko
27. zář 2019

Ahojky :D Zase jsem měla chvilku tak posílám - čísla, písmenka a barvy :D
https://www.uschovna.cz/zasilka/QT3CTN7KZTR63I3...

malecek
29. zář 2019

@semmi No pěkně , tak at už je lépe

malecek
29. zář 2019

Tak náš pohodar se rozhodl že se tedy semtam nějak někam poposune 😉 ale hbitý je jak štika a kolikrát je ho co udržet, už si i sám umí z boku sednout.

pe_tu_ss_ka
29. zář 2019

Holky setkaly jste se u takových mimin, že by v noci špatně Špály, měly noční desy nebo byly náměsíčné (a jako by zpracovávaly zážitky předešlého dne..).. Malý nám tohle začal teď dělat, že spí, a začne lézt, stoupat si.. A když se ho snažíme houpat a uklidnit, tak začne plakat.. 👀 Vím, že tohle měl můj chlap jako malý.. Ale byl tedy o dost starší, a ne takové miminko... 🤷‍♀️

veselaopicka
29. zář 2019

@pe_tu_ss_ka nam mala tydle desy ma zticeho nic zacne doslova rvat histericky hazi sebou tak posledni tyden to dela od ty doby co sme zacli na plavani chodit.. ale muj bracha to delal do svych aai 8 mi let ... strasne brecel a u toho mel otevrene oci ... prisel treba k moji posteli a zacal skakat na miste a u toho brecel. Pomohlo az kdyz mu mamka propleskla - jakoze jemne.. v tu chvili zacal brecet uplne jinak jakoby ze bolesti a v zu chvili se probral vubec o sobe nevedel. Museli jsme zamykat protoze chodil takhle po baraku. Dr rikala ze to jsou desy besy a ze na to nic nepomaha. Ze zpracovava zazitky ze dne. Delal to od nejakych 9 mesicu rikala mamina.

pe_tu_ss_ka
29. zář 2019

@veselaopicka no partner právě ze spaní chodil a prý pomáhalo ho postavit k záchodu a nechat vyčůrat.. Ale to mu byli asi 8.. Pak prý u tohle nepomáhalo, tak normálně s tím divným mimo pohledem hrál s mámou karty, dokud se jj akiby neprobudil.. Měla zakázáno ho budit (konzultovala to s primářem z psychiatrie), mzseki ho zabavit, než se sám probudí.. A tehdy právě říkal, že tohle mají vnímavější děti a do 12 let to vymizí, nebo se to až pak řeší.. 🙄 Tak dlouho nevydržím nespat 🙈

zzuzzana1
29. zář 2019

@pe_tu_ss_ka nam to mala taky deka vcelku dlouho uz , proste zničeho nic zacne silene rvat a haze sebou ale oci ma zavrene , tak se ji clovek snazi nejak uchlacholit a ona za chvili prestane a spi dal

veselaopicka
29. zář 2019

@pe_tu_ss_ka to vypadá že je to samé Ale mámě Jediné co zakázali tak ho budit sprchou protože by prý mohlo upadnout do šoku doktorka jí vyloženě řekla aby ho probleskla abych ucítil nějakou bolest a tím pádem se vzbudil druhý den ráno si to samozřejmě nepamatoval naši podnikali takže jsme zůstávali hodně doma sami a hlídala nás babička Já už jsem teda věděla co s ním mám dělat Byla jsem o čtyři roky starší ale i tak to bylo šílené jednou právě vy pochodoval ven na schody od té doby jsme museli zamykat ale pak ze dne na den to úplně přestalo nikdy to neřešili s psychologem ale jenom s dětskou doktorkou Možná bych se zeptala spíš dětské doktorky jak bys ho měla co nejšetrněji probudit

pe_tu_ss_ka
29. zář 2019

@zzuzzana1 no on se právě strašně vzpouzí, otáčí se jak žíža a chce lézt, a nebo stát.. U mě se vůbec neuklidní.. Ale přijde chlap, vezme si ho na ruku a hned je klid, ale nesmí si ho v ruce jakoby položit, jinak řve znova.. Tak s ním chodí po tmě po bytě zády k sobě, kdy mu sedí v rukou.. A pak buď pomůže po delší chvíli prso a tam usne a nebo když mu začne vadnout, tak ho pomalu položí na rukou a chodí s ním do usnuti...

pe_tu_ss_ka
29. zář 2019

@veselaopicka fakt taky ti prcci musí podědit kdejakou blbinu 🙈🙊 po mě má šílený teploty a bolesti při prořezávání zubů a po chlapovi tohle 🙊

Strana