icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
23. říj 2019

@veselaopicka obcas jeste zasilha, myslim, ze ocka se jeste stale formuji. Neco jineho je, kdyby silhala porad nebo hodne casto

veselaopicka
23. říj 2019

@priefi tak to si me uklidnila. Zasilha obcas

krisatko
23. říj 2019

@veselaopicka My jsme byly v té ortoptické ambulanci a pan doktor diagnostikoval pseudostrabismus... že má široký kořen nosu a oko se schová za něj ale vlastně nešilhá

fly80
25. říj 2019

Krásný večer holky. S naší malou je to mazec. Rsp s malou a tou větší dohromady. Jsem country 😂😂😂 Rozka mi nějak přestala spát. Tedy spí, ale o půlnoci vzhůru a od té doby se válí po posteli. Takže já spát nemůžu, hlídám jí aby nespadla. Do postýlky jak jí přendam, tak to deseti minut řev jak kráva. A to může být tuhá jak chce. Je to peklicko 😂😂😂 Navíc mě docela štve, že stále nechce dudlík, ale bohužel ani flašku. Takže um na noc je u nás Sci-fi. Přitom starší mi v tomhle věku už usinala krásné v postýlce s kaší na noc v lahvičce. No nic. Sem si tu poplakala a jedeme dál.

pe_tu_ss_ka
26. říj 2019

@fly80 🙈 tys byla u nás? 😂 Malému se tlačí 4 zuby nahoře naráz, usínání je teď docela boj, pak spí asi hodinu až dvě v postýlce, ale jakmile si lehnu do postele je hore a neusne jinak než u mě.. Jinak se u nás mění celkem čas buzení ale je to někdy kolem 12, většinou pak 2:30-3:30 a někdy kolem půl 5.. Zrovna se u nás pochoduje.. Mám chvíli padla, vystřídal mě chlap 🙄 taky už meleme z posledního.. Ale dnes si to vyžehlil - poprvé řekl máma.. Samozřejmě jen jednou, a pak už zas a táta, táta.. 😂 Závidíme těm, co jim mimina spí a vyhrožujeme mu, že bude jedinacek 🙊😂

krisatko
27. říj 2019

@pe_tu_ss_ka my taky nespíme... malá spí třeba do půl 12, půl 1 a pak už musím být s ní v posteli jinak by byla vzhuru a kolem 5 se začne budit na vstávání tak dělám že jsem mrtvá a ona občas mezi hopsáním po mě a posteli usne.... a pak se zase vzbudí.

pe_tu_ss_ka
27. říj 2019

@krisatko no on právě ani v posteli být nechce, ani když je u mě... 🙄 A umí teda spustit pěkný divadlo, dokud nevylezeme🙊

krisatko
27. říj 2019

@pe_tu_ss_ka ona to na mě taky zkouší... jednou už jsem ji dala do postýlky a nechala se vztekat protože mě mlátila cumlem po hlavě, uplně záměrně.... ale jinak se mi daří dělat mrtvolu, dneska mě teda tahala za vlasy no...

krisatko
27. říj 2019

Jak jste zvládli posun času? U nás se vstávalo po staru v 7 takže v 6...

pe_tu_ss_ka
27. říj 2019

@krisatko no on zase stipe a a trhá vlasy.. Vůbec nepomáhá, že dělám mrtvého brouka 😮 jsou to malý sadisti..

pe_tu_ss_ka
27. říj 2019

@krisatko u nás taky po staru.. Po prochozene noci, kdy pak kolem 4 usne, tak spí do 7:30, dneska 6:30..

pe_tu_ss_ka
27. říj 2019

@krisatko u nás taky po staru.. Po prochozene noci, kdy pak kolem 4 usne, tak spí do 7:30, dneska 6:30..

lenka196
Autor odpověď smazal
buchosab
1. lis 2019

@lenka196 Ahojky, já jsem si nechávala proplácet monitor dechu (1000,-), to šlo ještě přes moje rodné číslo, a nedávno přes malého jsme byli u soukromé fyzioterapeutky a to nám na malého RČ proplatili 500,-. Jsme u VOZP. 🙂

priefi
1. lis 2019

@lenka196 ahojky, ono by ZP to mela mit upresneno v popisu, kazdopasne nejlepe zavolat a zeptat se primo na ZP, kazda ZP ma jine podminky.

krisatko
2. lis 2019

Ahojda, už někdo chodíte?
@priefi
@pe_tu_ss_ka

pe_tu_ss_ka
2. lis 2019

@krisatko zatím jen obchází a pak mezi nábytkem projde, když ví, že u jedno se drží a u druhého se chytí 🙈

priefi
2. lis 2019

@krisatko nn, stejne, jak @pe_tu_ss_ka a co u Vas?

krisatko
3. lis 2019

@priefi
@pe_tu_ss_ka taky tak....

veselaopicka
3. lis 2019

Holky co posun casu? Dobry? My meli rezim a prijde mi ze uz nemame... driv jak v 20h neusne a to chodivala od pul 7 do 7 cca a spala hned dopoledne spavala dve hodiny ted sotva pul h a v poledne po obede je to marny boj o uspani..na to jak krasne jsme to meli najety tak nemame nic. Pristi tyden 9 mesicu zacla se stavet takze v postylce se postavi a rve a rve...kde je to moje maly miminko??

pe_tu_ss_ka
3. lis 2019

@veselaopicka no na malého to má taky docela vliv, dřív spal už kolem půl 9, teď až po 9..a ráno vstával o půl 8, když nasbíral na další spaní, a teď vstává v 6:30-7.. Ale naštěstí aspoň přes den spí 2x skoro 2 hodiny.. Jinak malej měl ve čtvrtek korigovaně 9 měsíců, a už miminko neplatí několik měsíců.. Je to malej tyran, stipe, kouše, a jak se dokáže vztekat, když mu něco vezmu, jinak z postýlky nám už skoro vyleze a to jí má dole 🤷‍♀️🙊 úplně vidím svou malou kopii 🙈

veselaopicka
3. lis 2019

@pe_tu_ss_ka evidetne mame doma to same ... kdyz ji neco deberu zacne se vztekat.. jako ja foufam ze se to upravi. Delam doma ucetnictvi a dost srm vyuzivala toho ze spi... ale zase na ukor toho vseho se budi na jidlo o pulnoci a pak az k ranu... vstavame kolem pul 8 .. na to ze vstavala i 4x za noc.. o víkendu poprvé spala u babičky tak jsme toho využili a šli jsme na večeři A v sedm večer telefon že pořád řve A nemůžu jí utišit takže s nimi Asi do půl deváté Byla v obýváku hrála si taky dali do postýlky a během pěti minut spala včera jsem to měla doma úplně stejně a když jsem jí to chtěla natáhnout v létě aby jsme mohli být venku tak to nešlo a od 6:30 protivná A teď když je zima a jsme doma tak spát nechce jinak přidávám jednu fotku z vánočního focení potom smažu

veselaopicka
3. lis 2019
krisatko
3. lis 2019

@veselaopicka tak takhle by naše mladá nikde jen tak neseděla... z desítiměsíčního focení mi odcházela, takže fotky žádný :D

pe_tu_ss_ka
3. lis 2019

@krisatko to mi připomíná naše 10m focení, kdy byl úplně hypnotizovaný milnikovou kartičkou, takže vyfotit to fakt nešlo, vždy jsem měla na fotce jeho dupku, nebo jak se snaží zdrhnout 😂 jedna se povedla, když jsem mu do ruky dala jinou kartičku 🙊

veselaopicka
5. lis 2019

Holky mam dotaz. Dneska jsme byli u dr na prevazeni. Mala za mesic pribrala cca 70g. Podle dr je to malo. Vzala vyter a ve ctvrtek rano jdeme na krev. Rostou ji zuby dole a tlaci se ji dvojka .. celkove toho moc nesni obcas ma prujem to priklada k tem zubum. Neplace je v pohode - az na ty zuby. Brisko ji neboli. Zacla hodne lezt a stavet se. Pres den kdyz nespi tak je furt v pohybu. Smeje se atd. Mate nekdo taky takovy problem??. Ja se docela desim..

pe_tu_ss_ka
5. lis 2019

@veselaopicka u nás malej přibral jeden měsíc jen kolem 100g, a bylo to v době, kdy prodělal virozu, mel pekelnou rýmu a tlačily se mu zuby, taky je porad v pohybu a proste tou dobou vůbec nechtěl moc jíst.. teď co má zuby (už 7) venku, tak zase baští a má během 3 týdnů kolem 700g nahoře 🙈 tak snad to bude i u vás v pořádku ..

martinasip
6. lis 2019

Ahojte maminky prosim vás Jak je to v cr moze matka alebo otec poberajúci rodičovský príspevok pracovať? Dakujem za info

veselaopicka
6. lis 2019

@pe_tu_ss_ka jo posledni 4 dny mam pocit ze rezim co jsme meli uz neni.. pres den spat nechce vecer uspavam 2 hodiny a to se revem... od 2. Mes mi chodila v 19h spat ... ted spi v 10 se zbudi a do 2 do rana cumime..ja sem z toho vyflusla unavena a v nervech. Je to od zmeny casu.

pe_tu_ss_ka
6. lis 2019

@veselaopicka nam už si to trochu sedá.. Přes den teda vypustil jedno spaní.. Takže už spí jen 2x a mění se i čas spánku na 1-2 hodiny, jak kdy.. Ale to buzení v noci, na to si pamatuju.. 🙊 To byla šílenost každou noc asi 3 týdny přesně v rozmezí 1:30-2:30 se vzbudil a řval a řval, dokud si ho nevzal můj a nešli do obýváku, kde si hrál vždy skoro do 4 🙆 to jsme padali na hubu oba.. Teď už jsme si zase zvykli, že se spí dobře po lahvi s mlékem do půl 2, to dostane prso a spí skoro do 6, zase prso a v 7 vstáváme.. Tka doufám, že tohle mu vydrží, nebo líp se ten spánek v kuse prodlouží.. 👏 Zatím mu asi 3x podávám dudel, aby vydržel do těch pul 2..

Strana