Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi tak to si me uklidnila. Zasilha obcas
@veselaopicka My jsme byly v té ortoptické ambulanci a pan doktor diagnostikoval pseudostrabismus... že má široký kořen nosu a oko se schová za něj ale vlastně nešilhá
Krásný večer holky. S naší malou je to mazec. Rsp s malou a tou větší dohromady. Jsem country 😂😂😂 Rozka mi nějak přestala spát. Tedy spí, ale o půlnoci vzhůru a od té doby se válí po posteli. Takže já spát nemůžu, hlídám jí aby nespadla. Do postýlky jak jí přendam, tak to deseti minut řev jak kráva. A to může být tuhá jak chce. Je to peklicko 😂😂😂 Navíc mě docela štve, že stále nechce dudlík, ale bohužel ani flašku. Takže um na noc je u nás Sci-fi. Přitom starší mi v tomhle věku už usinala krásné v postýlce s kaší na noc v lahvičce. No nic. Sem si tu poplakala a jedeme dál.
@fly80 🙈 tys byla u nás? 😂 Malému se tlačí 4 zuby nahoře naráz, usínání je teď docela boj, pak spí asi hodinu až dvě v postýlce, ale jakmile si lehnu do postele je hore a neusne jinak než u mě.. Jinak se u nás mění celkem čas buzení ale je to někdy kolem 12, většinou pak 2:30-3:30 a někdy kolem půl 5.. Zrovna se u nás pochoduje.. Mám chvíli padla, vystřídal mě chlap 🙄 taky už meleme z posledního.. Ale dnes si to vyžehlil - poprvé řekl máma.. Samozřejmě jen jednou, a pak už zas a táta, táta.. 😂 Závidíme těm, co jim mimina spí a vyhrožujeme mu, že bude jedinacek 🙊😂
@pe_tu_ss_ka my taky nespíme... malá spí třeba do půl 12, půl 1 a pak už musím být s ní v posteli jinak by byla vzhuru a kolem 5 se začne budit na vstávání tak dělám že jsem mrtvá a ona občas mezi hopsáním po mě a posteli usne.... a pak se zase vzbudí.
@krisatko no on právě ani v posteli být nechce, ani když je u mě... 🙄 A umí teda spustit pěkný divadlo, dokud nevylezeme🙊
@pe_tu_ss_ka ona to na mě taky zkouší... jednou už jsem ji dala do postýlky a nechala se vztekat protože mě mlátila cumlem po hlavě, uplně záměrně.... ale jinak se mi daří dělat mrtvolu, dneska mě teda tahala za vlasy no...
Jak jste zvládli posun času? U nás se vstávalo po staru v 7 takže v 6...
@krisatko no on zase stipe a a trhá vlasy.. Vůbec nepomáhá, že dělám mrtvého brouka 😮 jsou to malý sadisti..
@krisatko u nás taky po staru.. Po prochozene noci, kdy pak kolem 4 usne, tak spí do 7:30, dneska 6:30..
@krisatko u nás taky po staru.. Po prochozene noci, kdy pak kolem 4 usne, tak spí do 7:30, dneska 6:30..
Ahojda, už někdo chodíte?
@priefi
@pe_tu_ss_ka
@krisatko zatím jen obchází a pak mezi nábytkem projde, když ví, že u jedno se drží a u druhého se chytí 🙈
@krisatko nn, stejne, jak @pe_tu_ss_ka a co u Vas?
@priefi
@pe_tu_ss_ka taky tak....
Holky co posun casu? Dobry? My meli rezim a prijde mi ze uz nemame... driv jak v 20h neusne a to chodivala od pul 7 do 7 cca a spala hned dopoledne spavala dve hodiny ted sotva pul h a v poledne po obede je to marny boj o uspani..na to jak krasne jsme to meli najety tak nemame nic. Pristi tyden 9 mesicu zacla se stavet takze v postylce se postavi a rve a rve...kde je to moje maly miminko??
@veselaopicka no na malého to má taky docela vliv, dřív spal už kolem půl 9, teď až po 9..a ráno vstával o půl 8, když nasbíral na další spaní, a teď vstává v 6:30-7.. Ale naštěstí aspoň přes den spí 2x skoro 2 hodiny.. Jinak malej měl ve čtvrtek korigovaně 9 měsíců, a už miminko neplatí několik měsíců.. Je to malej tyran, stipe, kouše, a jak se dokáže vztekat, když mu něco vezmu, jinak z postýlky nám už skoro vyleze a to jí má dole 🤷♀️🙊 úplně vidím svou malou kopii 🙈
@pe_tu_ss_ka evidetne mame doma to same ... kdyz ji neco deberu zacne se vztekat.. jako ja foufam ze se to upravi. Delam doma ucetnictvi a dost srm vyuzivala toho ze spi... ale zase na ukor toho vseho se budi na jidlo o pulnoci a pak az k ranu... vstavame kolem pul 8 .. na to ze vstavala i 4x za noc.. o víkendu poprvé spala u babičky tak jsme toho využili a šli jsme na večeři A v sedm večer telefon že pořád řve A nemůžu jí utišit takže s nimi Asi do půl deváté Byla v obýváku hrála si taky dali do postýlky a během pěti minut spala včera jsem to měla doma úplně stejně a když jsem jí to chtěla natáhnout v létě aby jsme mohli být venku tak to nešlo a od 6:30 protivná A teď když je zima a jsme doma tak spát nechce jinak přidávám jednu fotku z vánočního focení potom smažu
@veselaopicka tak takhle by naše mladá nikde jen tak neseděla... z desítiměsíčního focení mi odcházela, takže fotky žádný :D
@krisatko to mi připomíná naše 10m focení, kdy byl úplně hypnotizovaný milnikovou kartičkou, takže vyfotit to fakt nešlo, vždy jsem měla na fotce jeho dupku, nebo jak se snaží zdrhnout 😂 jedna se povedla, když jsem mu do ruky dala jinou kartičku 🙊
Holky mam dotaz. Dneska jsme byli u dr na prevazeni. Mala za mesic pribrala cca 70g. Podle dr je to malo. Vzala vyter a ve ctvrtek rano jdeme na krev. Rostou ji zuby dole a tlaci se ji dvojka .. celkove toho moc nesni obcas ma prujem to priklada k tem zubum. Neplace je v pohode - az na ty zuby. Brisko ji neboli. Zacla hodne lezt a stavet se. Pres den kdyz nespi tak je furt v pohybu. Smeje se atd. Mate nekdo taky takovy problem??. Ja se docela desim..
@veselaopicka u nás malej přibral jeden měsíc jen kolem 100g, a bylo to v době, kdy prodělal virozu, mel pekelnou rýmu a tlačily se mu zuby, taky je porad v pohybu a proste tou dobou vůbec nechtěl moc jíst.. teď co má zuby (už 7) venku, tak zase baští a má během 3 týdnů kolem 700g nahoře 🙈 tak snad to bude i u vás v pořádku ..
Ahojte maminky prosim vás Jak je to v cr moze matka alebo otec poberajúci rodičovský príspevok pracovať? Dakujem za info
@pe_tu_ss_ka jo posledni 4 dny mam pocit ze rezim co jsme meli uz neni.. pres den spat nechce vecer uspavam 2 hodiny a to se revem... od 2. Mes mi chodila v 19h spat ... ted spi v 10 se zbudi a do 2 do rana cumime..ja sem z toho vyflusla unavena a v nervech. Je to od zmeny casu.
@veselaopicka nam už si to trochu sedá.. Přes den teda vypustil jedno spaní.. Takže už spí jen 2x a mění se i čas spánku na 1-2 hodiny, jak kdy.. Ale to buzení v noci, na to si pamatuju.. 🙊 To byla šílenost každou noc asi 3 týdny přesně v rozmezí 1:30-2:30 se vzbudil a řval a řval, dokud si ho nevzal můj a nešli do obýváku, kde si hrál vždy skoro do 4 🙆 to jsme padali na hubu oba.. Teď už jsme si zase zvykli, že se spí dobře po lahvi s mlékem do půl 2, to dostane prso a spí skoro do 6, zase prso a v 7 vstáváme.. Tka doufám, že tohle mu vydrží, nebo líp se ten spánek v kuse prodlouží.. 👏 Zatím mu asi 3x podávám dudel, aby vydržel do těch pul 2..

@veselaopicka obcas jeste zasilha, myslim, ze ocka se jeste stale formuji. Neco jineho je, kdyby silhala porad nebo hodne casto