icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
17. lis 2019

Po delsi dobe jsem se sem prisla podivat. Mela jsem nejake zdravotni potize, takze na konika nezbyl cas ani sila... nicmene, od patku nase mrne zacalo sedat ala jedna noha v pred, druha pod zadecek do zadu. Jednou se stalo, ze se o me oprel, pustil se a par vterin stal sam bez opory, ale to bylo jen a pouze jednou. Stale ma jen 6 zoubku. Na 10m prohlidce jsme u dr.nebyli, zve jen pri problemech, takze nevim miry. Dalsi kontrola bude az ve 12m. Starsi zacina vystrkavat ruzky, utoci na mrne... takze mame o zabavu postarano... nejde mu to vysvetlit po dobrem ani po zlem...

Co se tyce kalendare, tak happy foto ma do zitrka black friday a cewe podle me budou mit slevy v tydnu black friday, takze doporucuji jeste pockat, tusim ze obdobi black friday bude kolem 25.11. Ja chci vyvolavat fotky, ale je jich mega moc a do zitra bez sance... to je tak, kdyz clovek delsi dobu nevyvola foto.... a ani si nenachysta vyber. Takze krok jedna, udelat vyber, krok dva cekat na slevu 😅

@martinasip pokud mas zajistenou peci o dite, tak nevadi. Vim, ze kdysi bylo nejake omezeni davat deti do jesli/skolky do dvou let, ze peci o dite zastavaly napr.babicky. Ale pracovat rodic muze
@veselaopicka my to resime protiskluzovymi ponozkami a capacky, napr.z lidlu z kuze, jsou obdobne jako ty capacky viz vyse, jestli ne stejne. Nejsem si jista, zda boticky, ktere mas, jsou vhodne pro prvni krucky, aby spis neudelaly paseku

fly80
17. lis 2019

@halasovci007 no, ona vlastně tolik vlasů nemá 😂 tohle je ten zbytek co měla po narození a pak má všechny tak centimetr krátké. Já po večerech už nedělám nic. Malá spí se mnou a jak usne, vrtí se a válí po posteli a bojím se že spadne.

veselaopicka
21. lis 2019

@priefi ja sem se radila v tom.obchudku a tam mi pani rekla ze kdyz se stavi ze je mit muze. Nedavam ji je.

pe_tu_ss_ka
21. lis 2019

@veselaopicka mě kolikrát přijde, že se v některých obchodech snaží "radit", jen aby něco prodali... Ale na tohle jsem ráda, že jsme konzultovali i na fyzioterapii.. A tam právě ty pevné boty, které se nedají ani ohnout, nedoporučuji, právě kvůli posilování svalů nohy.. A hlavně tam i pěkně názorně ukazovali rozdíl chůze "naboso/v kožených capáčkách" a v těchto a dalších pevných botách.. Nejlépe je pro první kroky boso chůze, u nás to kvůli studené podlaze nejde, a tak jsme teda za kožené capáčky, které izolují, lae nebrání ve zdravé chůzi 🙂

Jinak ten náš se už staví v prostoru, a každý den vydrží déle, nejradši se chytne něčeho jezdícího (nejradši má dřevěnou provlékačku z ikei) a za tím šlape, to je nejšťastnější 😱

halasovci007
22. lis 2019

@krisatko tak to je šikulka. To máte dobře vychytaný.

halasovci007
22. lis 2019

@fly80 my už spíme v postýlce jako velký holky a jsem fakt ráda, taky jsrm se bála, že spadne, tak jsem ji vecer naučila spát v postýlce a v noci když se chce kojit si ji nechám už u sebe. Dokonce mi teď 2x spali a v postýlce i odpoledne 💪 jinak spinká v kočárku, ale jak fakt lilo a malá má hnudnou rýmu a mě taky nebylo dobře nechtělo se mi odpo ani na terasu, tak jsme leželi spolu a když už byla v polospanku pomazlila jsem ji a dala do postýlky a ještě jsem ji chvíli hladila, aby věděla, že jsem u ní než tvrdé zabrala a pohoda spala hodinou a půl, což je paráda tak spinká i v kočárku i když teď jak ji není dobré mi spala v kočárku i přes 2hodiny!

krisatko
22. lis 2019

@pe_tu_ss_ka naše teď objevila chůzi s papírovou krabicí od parního generátoru :D :D už s tím valí druhej den....

pe_tu_ss_ka
22. lis 2019

@krisatko Joo u nás taky byla první krabice, ale to dřevěné líp klouže 😂 jedna babička už má připraveno dřevěné pasivní chodítko k prvním narozeninám.. Tak snad se nerozchodi driv😂

veselaopicka
22. lis 2019

@pe_tu_ss_ka tak u nas bych tak nejak resila spis podlahu ze je studena ale neni to tak hrozny spis to ze ji to na plovoucce klouze a nekolikrat uz ji ujely nohy a sla na papulu. Ja mam uplnou hruzu z toho ze mi nekde nalitne na hranu stolu okem oblicejem celkove. Staci ze ji hlidal muj tata jen se otocil pro piti a pes ji skrabnul vedle oka na nos. Ja byla tak nasr... ale jelikoz jsem videla jak je tata z toho spatnej tak sem nerekla pul slova. Muj bracha jako malej spadl na pusu na na rantl stolu a hodni zoubky mu vyrostli uplne cerny - druhy samozrejme oka. Ale deti se mu ve skole smali. Tak asi proto z toho mam takovej des. Jinak premejsella sem o tech atipaskach nebo jak se to jmenuje ty boty ale jsou docela drahe.. tak asi mrknu zitra v hm jestli nesezenu protiskluzovy ponozky. Jinak dneska zacla pomalinku obchazet ale jeste si neni tak jista. Opez min ji ale ma boulicky na 4 mistech takze ji nenutim hlavne ze pije 🙂🙂

pe_tu_ss_ka
23. lis 2019

@veselaopicka toho že se někde uhodí, se také bojím.. Ale spíš ho učím, aby si dával pozor, nemůžu mu být 100% stále za prdelkou, hlavně ani kdybych chtěla, tak všemu nezabráním.. Takže už kolikrát vybral pád, nebo z cestovní postýlky má prolézačku, ale už ví, že ven se leze pozadu, vždy se našteluje nohama ven a jde po bříšku.. Samozřejmě že začátku jsme tam seděla, opakovala pozadu a štelovala mu ty nohy já, párkrát vyletěl, když jsem nestihla doběhnout, ale nikdy se nehodil, a zapamatoval si to.. Teď vyleza s přehledem.. Ale jsem asi víc v pohodě, protože jsem dost obouchaná z výchovy holek, které jsem měla od druhé 8m do téměř 7 let, u nás je víc v pozoru tatínek 😍🙊 ale učí se mu důvěřovat..
Junák pozor i na takové ty "ponožky" které mají celogumovou podrážku, sice jsou ohebné, ale platí u nich to výše popsané, že necítí tu podlahu a neposiluji ty správné svaly chodila..

Malá je krásná 😍 jinak u nás teď jdou asi stoličky.. 🙄 Pořád si tlačí něco na dásně, mačká zvenku oblast stoliček.. A včera měl šílený hysterák od 11 do 3, kdy vždy na chvíli usnul a vzápětí řev, jak kdyby ho něco strašně bolelo.. Nepomohl tentokrát ani nurofen.. Byla to vážně výživná noc.. Tak snad budou mít broučci brzo všechny venku (vím, že to bude trvat dlouho 🙈😂)..

veselaopicka
23. lis 2019

@pe_tu_ss_ka stolicky lezou jako posledni ne? Kamaraduv kluk bude mit 2 roky a ted mu prave lezou stolicky... o tech ponozkach jsem myslela ty s tema teckama ze spod. Jsou to klasicke fusakle. Tak ja se ji taky snazim stelovat nohy ale ona je vesmes na zemi tak moc nemam odkud. Ale kdyz ji mam na gauci tak ji poustim po zadecku dolu. No jako muzu rict ze jako prvorodicka az ted chapu co je to strach.

pe_tu_ss_ka
23. lis 2019

@veselaopicka no myslím, že špičáky by měly poslední.. Ale možná mě někdo opraví.. I když u toho našeho, kdy mu preskakuje růst zubů.. (nejdřív 1 vpravo, pak 2 vlevo, pak teprve 1, no a nahoře to vzal radši najednou všechny 4, dole druhá 2 zatím nikde a honí stoličky)..
Jako určitě jsem se strašně o malého bála na začátku, kdy musel na tu operaci, a když si nebyli jistí, jestli nemá zánět v těle asi 14 dní po operaci.. Ale při těchto běžných činnostech si to moc nepřipouštím, protože bych se asi zcvokla, kdybych měla za každým rohem, za každou překážkou čekat nějaký úraz.. 🙊 Neříkám, že mě to občas nemihne hlavou, co by se stalo, kdyby spadl na roh třeba spánkem, prostě to zatlačim někam dozadu, a zatím se mi to daří.. Ale to asi všechno díky tomu, že už jsem jedno mimino (i když cizí) vychovala..

halasovci007
23. lis 2019

@veselaopicka to je princezna, jak se směje krásně a ten overalek je nádhernej 😍

krisatko
23. lis 2019

@pe_tu_ss_ka u nás špičáky. Jinak naše už se taky naučila slizat z gauče postele spíš po nohách. Tak nemusím furt asistovat... To je fajn.

veselaopicka
23. lis 2019

@halasovci007 a umi toho uz pekne zneuzivat potvurka..😀😀

veselaopicka
24. lis 2019

@pe_tu_ss_ka jj no ale neni to u vsech stejne poradi. Nase ma 1ku dole dvojku nahore a ted raši dole jednicka a nahore jednicky.. kamosky malej ma vse krom stolicek ve 2 letech..

pe_tu_ss_ka
24. lis 2019

@veselaopicka každému to ais roste jinak. Ségry malému vylezly 1+2 dole i nahoře a teď mu lezou stoličky právě..

zzuzzana1
24. lis 2019

Holky chystate se v lete s prckama k mori? Nejaky tip kam?

krisatko
24. lis 2019

@zzuzzana1 my asi do Chorvatska do Pakoštane

veselaopicka
24. lis 2019

@zzuzzana1 my nikam .. nikdo by jsme z toho nic nemeli.

journals
26. lis 2019

Ahoj, zdravím všechna ledňátka 🙂 holky, co dáváte dětičkám ke snídaním, svačinám? Mně už nějak dochází inspirace. Mám pocit, že syn jí pořád to samé dokola. Hoďte mi pro inspiraci nápady na svačiny 🙂

pe_tu_ss_ka
26. lis 2019

@journals k snídani má vždy obměnu kaší, a svačiny má domácí cottage chleba s domácí lučinou, jogurt a ovocem (+vločky, sušenky, jahly), nebo čistě ovoce, domácí přesnídávky.. Tím že se tam mění ovoce, tak mu nepřijde, že je to stejné 🙂 dneska dopoledne měl ten chleba s lučinou a k tomu hrušku, a teď bude mít nadrcene sušenky, bílý jogurt, hruskovou přesnídávku a má to zaprášené troškou kakaa.. Ještě přemýšlím, že bych zkusila pudink jestli by jedl..

bemo
26. lis 2019

Ahoj holky, nebyla jsem tu celou věčnost, tak se jdu na ty vaše děťátka kouknout a pročíst co kdo už umí.
Vidím, že jste probraly pády. Tak u nás už jeden, bohužel, proběhl. Tatínek hlídal, já byla s ostatními dětmi pryč. A malý mu spadl ze schodů. Naštěstí tak nějak nejlíp jak mohl, mohlo to dopadnout podstatně hůř. Ale stalo nás to dva výlety na pohotovost a 3 probděné noci. Teď ještě pojedeme na chirurgii kvůli tvaru hlavičky. Tak doufám že bude vše v pořádku. Čím jsem starší, tím vyplašenější jsem. U těch prvních dvou dětí jsem si nějak žádné strachy nepřipouštěla a teď jsem u pátého dítěte tak vystrašená a kontroluji malého mnohem víc než ostatní děti. A já bych to tak ráda zase měla všechno na háku jako za mlada.
@journals jinak u nás svačina je vždy ovoce a něco k tomu, bílý jogurt, chleba, rohlík, piškoty i kaše, když není nic jiného.

priefi
26. lis 2019

@bemo smankote 😔 a je v poradku?

priefi
26. lis 2019

Co se tyce zubu, plati pry pravidlo, ze prvne jdou 1, pak 2, pak 4, pak 3 a nakonec 5. Starsi jel podle harmonogramu 😅 Mladsi je vyjimka, co potvrzuje pravidlo. Prvne mu sly 1 dole, pak nahore, pak 2 nahore a ted jdou 3 (spicaky) nahore. Nevim, kde se stala chyba 😂

krisatko
26. lis 2019

@pe_tu_ss_ka u nás měl puding docela úspěch, ale stejně se musela dojíst ještě banánem.

bemo
26. lis 2019

@priefi je v pořádku, ale na RTG zjistili že má lehce dolichocefalický tvar hlavičky. O tom víme už od narození, ale hlavička se mu čím dál víc a líp formuje, tak jsme se dohodli s dr že to budeme muset řešit až po prvních narozeninách, tak se to akorát teď trochu uspíší. Jen bude muset na magnetickou rezonanci, tak ho uspí a z toho radost fakt nemám.

priefi
27. lis 2019

@bemo a co to muze znamenat u te hlavicky? Nejake zdravotni potize do budoucna? Budu drzet pesti, at je magneticka rezonance v poradku. Kdy na ni jdete? To verim, ze z narkozy nemas radost, ale vse bude v poradku, neboj. Budu na Vas myslet.

pe_tu_ss_ka
27. lis 2019

@priefi ty jo pěkně taky na přeskáčku.. Fakt každému to roste jinak 😀

@bemo to je dobře, že si neublížil 🙊 budu držet palce, ať je všechno v pořádku, ať to malý všechno hezky zvládne ❤️

pe_tu_ss_ka
27. lis 2019

@krisatko a jak si, prosím, dělala pudink? Normálně si vařila UM? Já totiž stále kvůli tomu váhám 🙈

Strana