icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

bemo
2. pro 2019

@sarkoc díky. Tak to jsme na tom podobně, Šimonek teď měl na 10ti měsíční 7,8 kg a 77 cm. Ale je šikovný a hodně akční, motoricky a hlavně psychicky je velice vyzrálý, všemu rozumí. Každý den mě něčím hodně překvapí. Je to stále hvězda naší rodiny. Když se něco naučí, tak jsou z toho děti nadšené, i naše nejstarší (10 let) a hrozně ho chválí a povzbuzují, hrozně moc ho milují. To je tak hezký, když to člověk může sledovat 😀 Sice mi někdy z dětí jde hlava kolem, ale třeba tento předvánoční čas je prostě skvělý s takovou bandou dětí. Dnes si vytahovali úkol z adventního kalendáře, ten jsem kdysi šila pro naše 2 děti a teď pro těch 5 už tam musím dát jen úkol, nebo mapu, nebo nějakou práci a pak musí hledat podle nějakých indicií a to si fakt připadám jak ve školce, jak se strhne to davové nadšení 🙂
@priefi s tím chlapečkem od známých je to na dobré cestě, samozřejmě je to ještě na dlouho, ale léčí se a to je důležité. Všichni tady doufáme že to zvládne.
@sarkoc doufám že se u vás ta fibroza nepotvrdí.

sarkoc
3. pro 2019

@priefi také jsem si říkala, že by neměla nervovat zbytečně, pak už ty projevy člověk vidí ve všem :( ale ne, reálně akorát ta váha, že ačkoli se cpe, jak nezavřená, tak přibývá strašně málo a mezi 6. a 8. mým měsícem dokonce zhubla...a je téměř permanentně zahleněná no...jinak si myslím, že je to šikulka a nijak nezaostává nebo tak...že by byla nějaký rychlík, to rozhodně ne, ale leze, sedí, stoupá si, první slovíčka...

priefi
3. pro 2019

@sarkoc to, co jsi popsala sedi i na abkm, delali na to testy?

sarkoc
3. pro 2019

@priefi to nedělali...ale ona je zahleněná jakoby v dýchacích cestách, ale ve stolici hleny nemá...

priefi
3. pro 2019

@sarkoc cetla.jsem ze pry i zahleneni v dychacich cestach muze byt projevem. Zkus pozadat o testy

krisatko
4. pro 2019

Ahoj holky, mimo téma těch nemoci a trablu... Co máte už dvě a více dětí, kdy a jak se naučily dát vědět, že chtějí čůrat nebo kakat? Malá je suprova, máme tak 4 plinky na den, chodí po každém vstávání, když jdeme ven i když se vrátíme na nočník. Ale zatím je to tak, ze aniž bych sledovala třeba hodinky nebo ji, jestli se kroutí, ji sundám plinku, posadim a řeknu že má čůrat nebo aji kakat a ona hned dělá co potřebuje. Asi je ještě v necelym roce malá na to, aby si řekla, je zázrak, že tak brzo pochopila co se na tom nočníku dělá, ale abychom to třeba začali trénovat včas 🙂

V posledních dnech se vždycky za jeden den něco nového naučila, paci paci konečně, takže když se na nočníku vyčurá nebo vykadi tak si hned tleská 😂 Taky už umí uklízet hračky, dokonce i sama od sebe už si jednou uklidila, začíná se trefovat do tvarů, chytá balón, kutálí ho.... Tak si říkám, že až přijde ta správná chvíle, taky se to říkání na nočník rychle naučí, ale abych zhruba věděla, kdy to cca má být. 🙂

priefi
4. pro 2019

@krisatko ja asi raci pomlcim 😂 za me muzu rici jen jedine, az to pochopi, tak to pochopi a i kdybys se stavela na hlavu, tak nepochopi ani drive ani pozdeji. Proste to pochopi, az prijde jeji cas. Ale co jsem tak vsimala, tak deti, co maj bezolenkovku od mimca, jsou automaticky naucene, ale jeste moc nechapou, takze bezplenkovka je krok dobrym smerem... ja jsem ale na bezplenkovku leva nebo leniva. Jinak ten nas cca kolem 1,5az 2 let uz vedel, ze chce, ale jedine do pliny. Nocnik vzal na milost az po 2,5r, do te doby byl uhlavni nepritel. A pak hned ve 3 letech bez problemu spal bez pliny i v noci

priefi
4. pro 2019

Holky, co mate UM, ktere je nej? Jeste sice nechci prechazet, ale mam moznost na pojistovnu koupit UM za 500kc, tak uvazuji o 3 nebo 4 do budoucna. A jeste jeden dotaz, jak dlouhou maji garanci? Chtela bych totiz kojit min.do roku a pul, tj.zda teda maji UM garanci delsi nez pul roku, protoze jinak by mi ty mleka byly k nicemu

pe_tu_ss_ka
4. pro 2019

@priefi malý na to jaký byl prsomil, tak se mi přes den úplně odstavil.. Má 4 jídla a před spaním má lahvičku mléka od Kendamil (jediné UM z plnotučného mléka, za mě výborná chuť a krásně voní, je to vyráběné podle původního receptu sunaru - ten prodal licenci na jeho výrobu a už je také z odtucneneho mléka). Jinak se kojí 1 po půlnoci kolem 1-2 a pak kolem 6 ráno. Malému sedlo, čp do složení, má navíc složky a nějaké vitamíny, které obsahuje díky plnotučnému mléku, ostatní UM je nemají.. Malý má jednou za čas dělaný i komplet krevní obraz, kvůli tomu předčasnému narození, a nikde mu nic nedělá neplechu.. Tak za nás jedině kendamil 👌 a co se týče trvanlivosti, tak ti mrknu ráno 🙂

pe_tu_ss_ka
5. pro 2019

@priefi tak je 2 roky použitelné..

priefi
5. pro 2019

@pe_tu_ss_ka super! Dekuji! Na ten jsem se koukala, slozeni se mi docela libilo.

pe_tu_ss_ka
5. pro 2019

@priefi nemáš zač, a i mě strašně chutná 😂 jiná mi smrdely a byla při mé hořká..

journals
5. pro 2019

@priefi take pomalu premyslim o tom, co bude az odstavim. Moc mlika uz nemam. Kdybych potrebovala nejake UM tak se mi nejvic libil take Kendamil

priefi
5. pro 2019

@journals ja si rikam skoda nevyuzit 500kc ze ZP 😅
@pe_tu_ss_ka a kdyz nebude chutnat, snim si ho ja 😂😂😂😂 me taky chutnaji susene mlika a pod. 😂😂😂 kdyz bylo zle, dala jsem si i parkrat neocate od starsiho, kdyz jsem drzela diety kvuli kojeni a to skoro nikomu nechutna

priefi
5. pro 2019

@journals ja jsem prave doufala, ze mi nekdo ketamyl doporuci, pac se mi libilo

pe_tu_ss_ka
5. pro 2019

@priefi jako když se mi trochu vysype, tak ho slížu 😂 fakt je výborný.. My máme zatím zásobu, a asi ještě mít dlouho budeme, protože má jen jednu láhev denně.. A to 900g balení má na dlouho.. Nedávno jsme chytili na mall akci, a jmts jedna pixla vyšla na cca 290,- 🙂

journals
5. pro 2019

@priefi ale vyzkoušený fakt zatím nemáme, ještě se nějak plácáme v kojení. Nicméně kaše od nich mu chutná 👍

veselaopicka
5. pro 2019

Prosim pekne vy co mate tyto capacky .. nemaji deti problem ze by jim to padalo z nohy?? Opravdu to tam drzi na te noze...

pe_tu_ss_ka
5. pro 2019

@veselaopicka nepadají, když si je ten lump teď naschvál poslední dny nesundává - vždy jednu nohu i s ponožkou.. A vždy kouká, jestli to vidíme 😂 ale jinak drží 🙂

pe_tu_ss_ka
5. pro 2019

Holky, ten náš prcek od včera zkouší kroky.. 🙈 Obchází zásadně s držením jedné ruky, a včera to bylo asi 3x jeden krok a dnes už se pokoušel o 2.. 🙊

veselaopicka
5. pro 2019

@pe_tu_ss_ka no tak ja zitra zmerim nozku a koupim je.. cestuje mi kolem nabytku strasne ji ty nohy klouzou tak to musim nejak vyresit...🙂 musi byt na tesno nebo tam ma byt nejake misto?

pe_tu_ss_ka
6. pro 2019

@veselaopicka Ona je tam gumička, takže to na noze drží, je to pružný, dobře se to nandavá a neškrtí 🙂 My budeme objednávat větší.. První měl na velikost cca do 11,5cm (měl 10,5).. Tak taky musím změřit..

veselaopicka
6. pro 2019

@pe_tu_ss_ka a odkud je beres? Nase ma nohu 10cm..

pe_tu_ss_ka
6. pro 2019

@veselaopicka no 10,5cm měl před asi 2 měsíci, teď už má tlapu 🙈 máme odtud https://www.capacky.com/kozene-capacky-pro-kluky/

pe_tu_ss_ka
6. pro 2019

Tak my jsme skoro ready na zítřejší oslavu 1 narozenin... A já už jsem zralá na to, abych to zabalila 🙈 ale už mám vše nakoupeno, upečené 2 menší dortíky pro malého bez cukru, a místo dortu pro dospělé cupcakes... Už jen zítra upéct maso a přílohu a vývar už tahnu... Uff.. Ještě že je to jen jednou ročně 😂

priefi
6. pro 2019

@pe_tu_ss_ka ty jo... a to se Vam podarilo jakm takova luxusni cena?

priefi
6. pro 2019

@veselaopicka drzi a ma se kupovat nadmerek +1cm 😉
@pe_tu_ss_ka sis makla teda 😉 jaky jsi pouzila recept? Jak mel starsi rok, tak tusim bananove testo s jablecnou presnidavkou na to odkapany jogurt holandia jako krem a boruvky na ozdobu v originale byly jahody.

pe_tu_ss_ka
6. pro 2019

@priefi měly na mall asi 20% slevu, a pak je tam dětský klub, a na první nákup bylo ještě 200 Kč dolů, a ve výsledku to vyšlo za 280 ks 🙂

pe_tu_ss_ka
6. pro 2019

@priefi přesně tenhle 😊 noc dobré těsto i ten okapany jogurt 🤤

krisatko
6. pro 2019

@pe_tu_ss_ka nás to čeká 14 teho. Dospelakum asi udělám nepečený piškotový a malé jak říká priefi. Tak Malej je borec. Ta naše se jaksi zasekla. Tak jak jsem říkala že už se staví sama v prostoru ze dřepu, tak už týden zas jen lozi a zvedá se o něco, chodí kolem nabytku... Ale je fakt, že si vždycky když jsem si myslela že se zasekla tak za pár dní uměla něco nového, tak uvidíme no.... Ale není kam spěchat, stejně teď po venku sama chodit nebude, v té zimě...

Jinak u nás se už dopoledne dva dny nespí. Je to mazec, doteď jsem mohla pracovat hodinu dopoledne a dvě hodiny odpoledne a teď prd... No... Začíná to být docela zahul.

Strana