Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Tak jsme si dnes udělali výlet do centra autosedaček v Čestlicích a máme krásnou pokračovací sedačku.. Malý nám v ní hned po rozjetí usnul. ❤️ Ve vajíčku bude, než z ní úplně vyroste, jen u mě v autě, když půjdeme k doktorovi nebo na rychlý nákup, abych si ho ještě mohla nacvaknout na kočárek.. Tak holky za nás doporučuju tento obchod, jsou tam moc příjemní a poradí.. My teda šli na jisto pro Axikid minikid, a malý bude jezdit co to půjde dál v protisměru 😍
@pe_tu_ss_ka přesně v Cestlicich nám pan poradil a máme tu samou v červeném. Jezdíme od listopadu a spokojenost. 💪🥰 Vajíčko mám u mamky v autě. Ale nám už je fakt malé ještě tak centak a končíme.
@halasovci007 my máme vajíčko právě do 13kg a asi 83cm nebo kolik to má max.. Tak to má malý na délku ještě asi 2cm a 2kg k dobru .. Sice už je to posilka z a do 3 patra, ale pořád výhoda, že si ho můžu cvaknout na podvozek 😀 ale tahle je teda láska na první pohled.. Malej je spokojený, že má prostor.. 😍
@pe_tu_ss_ka přesně nam malá už brečela a byla úplně spocena na delších cestach z vajicka jak tam byla na fest, takze ho máme max na po pojetí do města u mamky to je cca 5minut autem a odhaduji tak max ještě pár týdnů ptz už chybí pár cm a končíme. Jenže sehnat za rozumný peníze druhou protismernou sedačku i na bazaru je nemožný. Já tím že sama neridim tak nás občas třeba k našim nabrala mamka jenže teď budu pěkně v háji a nám právě radil ten pán nedávat ani za nic do směru jízdy jinak pak už nebude chtít do protisměru znovu 🤦♀️ tak nevím co budu dělat asi budu odkázán jen na peskobus kam dojdu nebo max občas můžu jet městskou. K našim se nedostanu jen s manželem 🤦♀️😢
@halasovci007 hele a co nějaká ta levnější varianta.. Myslím, že doporučovali od joie.. Ale ta je snad v protisměru jen do 18kg (mě se na ni nelíbilo, že to jsou 3 skupiny v jedné - od narození až po školáka). Nebo zkusit mrknout do té skupina na Fb (děti proti směru) a tam se prodávají taky ty protisměrné, má tam být nějaké album..
@halasovci007 5 min autem k Vašim, to ale není velká vzdálenost, ne? Já to mám k našim 10 min autem a používám pěšochod 😊
Holky, tak a je to tu... Mrne skoro 13m a dorazila 1.ms 😖😅 vůbec mi teda nechyběla 😂🙈
@priefi jee to závidím... Mě ta mrcha dorazila už myslím 9 týden po porodu.. Asi jak jsem první měsíc jen odsávála, a pořádně se začal kojit až na konci února.. Ale doteď chodí pravidelně +/- 2 dny na čas.. 🙄😂 Takže vítej v klubu
@pe_tu_ss_ka zkusím mrknout děkuji za tip. No uvidíme jak to poresime 👀
@priefi 5min do města k našim tak 10minut jenže bydlí na vsi do které nevede chodník a pěšky prakticky kočárkem nemožný nebo možný, ale dosti nebezpečný. Na horizontu u vsi už bylo hodně bouracek dokonce smrtak a chodník tam vůbec není. To radši k nim nepojedu. Mimo to pěšky to by trvalo nejmíň 2hodiny.
@halasovci007 snad nějakou seženete 🙂 a nebo vždy vyndat vaší, a pak jen přehodit k mamce.. Prý to je pak otázka pár minut, když se chytí ten grif 😀
@pe_tu_ss_ka fakt manžel to instaloval hodinu napoprvé 😅 má co trénovat.
@halasovci007 jsou snad nějaká oka, která usnadňují práci, že nemusíš ty pásy vezt pod lyzinami 😀 jsem zvědavá, jak bude nadávat ten můj, až to bude prvně přehazovat 🙈😂 zatím to má bez práce, když se mi malý vejde ještě do vajíčka. Ale okukoval to poctivě, když nám jí mlaďoch instaloval do auta
Holky budu kupovat novy sportak. Docela se mi zamlouva valco snap 4 ... ale nevim ktery typ .. mate ho nekdo ???
@pe_tu_ss_ka my jsme ji právě nrnecgsvalininstalovat tam, ptz jsme měli ještě vajíčko a kupovali jsme malinko dřív, že měli slevy na Black Friday. Můžu se zeptat kolik jste platili? Klidně do sz jen mě zajímá zda fakt nějaká sleva byla, že někdy nasadí ceny aby mohli dát jakoby slevu a klamou lidi..
@priefi ja mam ms od 8. Tydnu male 🙂😀
@halasovci007 me mala u znamych 2 dny jezdila v jejich sedacce po smeru a uplne v pohode .. mame jeste vajicko ale uz taky vybirame sedacku a chtela sem ji dat uz po smeru ale mam strach kdyby neco ... od kamosky maly jezdi po smeru od pul roka. Jinak dalsi kamoska chtela raky protismernou ale mela problem pac je k tomu pry potreba dost prostoru a to uz by si asi do predu nikdo nesedl pry takze jezdi po smeru.
@veselaopicka kamarádka mi půjčila na chvíli Valco snap 2 na vyzkoušení. Do města ok, do terénu ani náhodou. Po pěti metrech jsem měla vyklepany ruce a dítě bylo jak v kostitrasu naklepany jak řízek. I když novější typy jsou už prý vylepšený. A co se mi teda líbilo byla obrovská stříška, ktera jde úplně zaklopit, což můj sportak od dvojkombinace v sedící poloze třeba nejde tak abych jen nelamentovala. Fakt záleží kam budeš primárně jezdit.
@veselaopicka s tím místem v autě jsem slyšela že je to problém. Jedna známá dokonce kupovala posmernou i do starší Octavky, což mě teda překvapilo, že tak velký auto s tím má problém.
@halasovci007 ja to mam hlavne do mesta nebo k mamine popripade do obchodaku. Na teren mam tfk joggster. Ale to tfk je tezka velka krava a jelikoz mame sklep do prizemi kde je dost schodu tak se mi to nechce tahat tak ho mam porad v kufru auta. To valco je super ze je lehke a ta striska je parada a hlavne je tak lehke ze si to muzu vynest i do 2. Patra. Jen prave resim je vic typu valco snap 4 .. valco sport .. a dalsi.. cenove dost velky rozdily. S tou sedackou no prave ze mam sice octavii III v combiku ale myslim ze bude stejnej problem. Ze si tam do predu pritel uz nesedme nebo ja max s.kolenama do palubky. Uvidime. V kazdym pripade mame vybranou pettite mars nebo jak se to pise. Obousmerna otocna o 360 to byla moje podminka a polohovatelna. Stoji neco pres 5tis. Uvidime chci o vikendu jet pro kocar tak mrknu i na sedacku🙂😀
@halasovci007 hele a klínem jsme platili 10800... Ale zase si říkám, do 125cm a 25kg má čas 🙂 jiank ji máme ve vw passat Variant B8, a u mě bude v Octavii I, v passat si dopředu sedne i partner 186cm, v Octavii s námi nikdo vpředu nejezdí, tak je mi to šumak, jestli bude až na doraz vpředu..,
@veselaopicka Do posměru bych takhle malé dítě nikdy nedala, zvlášť když máš přečteno, jak fungují dtest a adac test, že bezpečnost sedaček zohledňují fakt jen do 50%, a nezkoumaji nápor na krční páteř dítěte, protože pak by žádné posmerna sedačka neprošla.. Nejvíc na hlavu je, že pultikova sedačka má tak super hodnocení, ale při nehodě z ní dítě vyletí, protože pás nedrží dítě ale pult.. 🤦♀️ Pro nás je hlavní bezpečí, takže pokud sedačka neprošla Plus testem, tak jí nechceme a může to být super známá značka.. Na posměr má dost času.
@pe_tu_ss_ka to mas pravdu ale bacha na dtest .. spousta jinych vyrobku prosla dtestem ale nikdo nevi jak.. delala sem v tom.. me staci co to s tebou udela pri narazu a to si dospely clovek natoz co to udela s krkem ditete. Jinak mame rodinou firmu- odtahovou sluzbu a casto sem videla u nehody jak to vypada a casto jezdim s malou dalky takze za me urcite protismer.
@veselaopicka právě, dtestu ani adac testu nevěřím. Jsem ráda, že jsem začala hledat, a narazila na švédský Plus test.. Zvlášť když ve Švédsku už tak jezdí děti skoro 50 let a hlavně skoro do 6 let.. Je to neuvěřitelný, jak v ostatních zemích stačí reklama, dát k tomu nálepku nejlepší sedačka, nebo vítěz testu, a lidem to stačí.. A přitom pak bezpečnost je jen pár procent, a ostatní procenta řeší složení potahu, a jak se s tím manipuluje.. Fakt jsem ráda, že tu funguje i prodejna Centrum autosedaček, kde jsou fakt školení prodejci..
@veselaopicka u mě to prodloužilo aktivní kojení 😊
@priefi A co ted nevim co mas na mysli
@veselaopicka že mi teprve teď přišla ms 😉
@veselaopicka tak držím palec ať pořídíte a dobře vyberete. Jj manžel taky, nadává na nas těžký sportak když to laduje do kufru. Jenže já u nás v terénu musím mít prostě tělový kočár. Spíš přemýšlím zase naopak jen na cesty něco takového lehčího.
@pe_tu_ss_ka my budem mit teď octavku tak jsem zvědavá. Rapid byl v pohodě takže si myslím, že to nebude problém.
@pe_tu_ss_ka to máš recht s tím centrum autosedaček. My jsme si třeba do návštěvy toho krámu mysleli, že nejbezpečnější je Isofix až tam nám ten pán vysvětlil, že pás je mnohem bezpečnější, že Isofix udrží mnohem min že je jen pohodlný pro rodice.

@priefi děkujeme 🥰