Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@martinasip s nama furt v posteli ☺️
Malá spí od narození v pokojíčku, ale já, se přestěhovala k ní, máme tady mnsnzelskou postel a v noci když chce kojit si ji nechávám u sebe. Usíná teda v postýlce 😁☝️
Co se, týče očkování ještě uvidím. Přemýšlím nad změnou pediatra, takže nevím jak se rozhodneme ještě.
@veselaopicka šikula.,... U nás pořád strach vyhrává. Když si myslí, že jí držím (chytám ji třeba za bundu) tak jde, už udělala i 5 kroku sama, ale když se může rozhodnout, tak pořád vítězí kolena
Ahoj holky, teto diskuze jsem ai vsimla az ted 🙈 mam taky lednatko 2019, nas Jonášek se narodil 24.ledna 2019. Ted uz chodí od zacatku prosince a mluví hodne 😂 jezdí na motorce, vyleze na stul, sedacku i na okno 🙈 je to s nim sranda 😂 hodne rozumi, treba kdyz se zeptam, kde si sundal ponozky, tak jde do pokoje, vykrikne tady! a pak mi je poda a rika u toho ná! No ke to s nim uz sranda 😂 ted se naucil rikat ke mě, nebo uku, jakoze chce ruku, to ho pak vezmu za ruku a on me vede do pokoje abych si s nim sla hrat 😂
Mam dva kluky, vlevo roční Jonasek, vpravo dvouletak Filipek 😂
@priefi my zatím venku nevypustili, jen teď ve středu, když jsem s ním jela k našim, tak šel za ruku a než jsem hodila tašku a věci do kufru, už mi bral čáru pryč, jsem ho musela honit po chodníku 😂 bude sranda na jaře.. 🙈
@theryinka to je pěkně upovidany 😄 u nás jede klasicky táta, máma, baba, děda, teta, ne a včera po mě opakoval hade, když jsem mu tak řekla, když byl ve vaně a házel ven kelímky z vodou 😆 jinak taky pěkně rozumí, donese uklidí (tak pár hraček, než to všechno zase vysype 🙈)..
Jinak jsem se od mámy teď dozvěděla, když se předváděl a vztekal se, že je úplně celý já, když jsem byla malá.. 😂
@pe_tu_ss_ka prave, je hodne ukecany...to klasicky - máma, táta, bába, děda a teta říká uz snad od osmi, deviti mesicu, tak to uz ani nepocitam 😂
@theryinka nám malej co dohnal na váze, výšce a co do pohybových aktivit jako nedonošenec, tak s povídáním si dává na čas.. Zase si říkám, že stačí, že ho odevšad sundávám tak štěstí, že mám aspoň trochu klidu co do mluvení 😂😂
@pe_tu_ss_ka to souhlasim, klidu bych taky nekdy brala vic 😂 jak jsoi dva rychle po sobe, tak ke to zahul...jeden vyleze na stul, druhy musi taky....jeden leze na televizi, druhy musi taky 😂 jak se furt napodobujou 😂 oba ukecani, oba aktivni, az hyperaktivni 😂 oba zacali rychle brzy chodit a mluvit...😂 ale je hezky, jal spolu drží a vsechno dělají spolu ❤
@theryinka teď koukám, jak je máš za sebou.. Ty brdo, to jsi dobrá.. Já si nedokážu představit, že bych příští měsíc rodila druhé miminko k tomu našemu zvířeti 🙈😆
@theryinka vítáme Tě mezi námi 😉 je to šikula, nás umí máma, na, táta, am, ještě něco, ale nevím teď už co 😂 jinak stále eeee a jiné skřeky 😂
@pe_tu_ss_ka my ho "venčíme" se starším na hřišti 😅
@priefi taky jsem říkala, že bychom měli začít vypouštět, jinak až bude na zahradě u prarodičů, tak z něj budou víc šedivý, než jsou, s tím jak všude vleze, všude lítá (on totiž nechodí, co kdyby mu něco uteklo), na všechno sahá 😂😂teď když jsem se u nich stavila ho ukázat, tak měla babička dost a to mají 1+2 😂 u našich měl kámošky, co naši hlídají, tak nebyl tolik v běhu 😄
@pe_tu_ss_ka
@theryinka tak u nás oslovení členů rodiny včetně jmen zvířat 😅, ňam, bác, baf, tytyty, a spoustu věcí se snaží opakovat, ponožky a papuče jsou pom, Pap... Tož taková ta hatmatilka. No ale teď dva dny tak drmoli, že se furt chlameme. Joo, ještě kiš kiš vlastně, zvířecí zvuky klasika ale co mě překvapilo že úplně krásné říká BRM včetně toho r, a jednou zpívala místo nanana lalala taky krásný L.
Ale teda ke úplně nadšená na klouzačce, to ju můžem dávat furt dokola nahoru. Úplně se chlame
@krisatko Joo to on taky rád říká bac, zvlášť když hází hračkama po celém obýváku 😂 mňam a ham, při každém jídle.. Jsem zvědavá, kdy začne fakt opakovat po nás, třeba když řídíme, to bude slovník 🙈 ale čím nás odrovnal a já se fakt smála a bylo mi líto, že ne nahrávám.. Bylo, když jsme jeli k rodičům, chlap řídil a po dlouhé době začal malej pořád opakovat "máma, máma, máma". A chlap zepředu prď na mámu, řekni táta. A prcek zase máma. A chlap ku říká, tak na to jdem jinak, kdo tě štve. A malej táta.. To nás odrovnal oba 🤣🤣🤣
A ještě umí velice důležité slovo "ne" a nezdráhal se ho použít 😂
Holky jsem Vám to její drmolení nahrála :D 😂
Holky je mozne aby kdyz male rostou zuby aby skoro nejedla? Ona si da 180 ml rano a pak ve 16h presnidavku a v 18.30 100 ml a jde spat.. to jako vazne to dite nema hlad??? Myslim ze ji dole lezou dvojky. Nevim jestli to neresit ale nabizet nebo cinknout k dr. Nevim jestli by mi na to vubec neco rekla
Ale pije teda. Rozhodne vic nez predtim.
@veselaopicka u nás je to hodně podobný když rostou zuby ale mlika dá tak max 60 a pak ji spis něco tvrdsiho co ji dráždí ty zoubky třeba piškoty chleba hlavně okupuje kurky atd
@veselaopicka u nás dnes taky, výrazně snížil jídlo.. Lezou mu horní stoličky na každé straně, a večer pije klasicky 210ml mléka, a dnes si jen 2x cucnul, a k svačině si taky dal jen kousek banánu.. Tak jsem zvědavá, jak zvládne noc..
@veselaopicka jj, děti často odmítají, když rostou zoubky
@veselaopicka
@pe_tu_ss_ka tak malé rostou už nějakou dobu všechny špičáky a všechny první stoličky nahoře i dole vlevo i v pravo.... a jako taky ji min než dřív ale stejně je furt popelnice
@pe_tu_ss_ka no me normalne neste v noci vypije 260 ml k veceri normalne 210ml si da .. kdyz mela sklenicku od hippu k obedu / vareny uz vubec nechce/ tak ji dala predtim celou ted max jednu lzicku.. dneska sem ji udelala krupicnou kasi na feraka s grankem trosku a snedla 3/4 talire / pac vim ze jak tam je granko tak neodmitne/ ale nemuzu ji to davat kazdej den.. v 17h sem.do ni dostala 90ml presnidavky a k veceri si 2x cucla a bylo a usnula. Desim se jaka bude noc... dostala sem typ na gelik tak to zkusim zitra koupit abych ji aspon ulevila.
@krisatko jako taky je to popelnice 😂 ale dneska teda překvapil, že si nedal mliko před spaním.. A to přes noc už nic nepije, má až ráno snídani.. Teď asi budu vstávat a dělat mliko.. 😬
@veselaopicka no malej dává přes 200 kaše k snídani a ovocem, pak přesnídávku, nebo tyčinku (lisované ovoce) a trochu ovoce, oběd má kolem 250g většinou už naše jídlo nebo skleničku, a pak mívá tvaroh nebo jogurt s ovocem, a večer tu láhev mléka.. Přes noc už nic nejí.. To se obávám, že dneska neprojde..

@martinasip ne ne vůbec nevyleza .. my měly dvě postýlky jednu v ložnici a jednu v pokoji ale malá pořad v noci plakala a manžel ráno brzo vstává tak sem s ni šla parkrat do pokoje a bylo to lepší ale ne o moc a jednou sem byla úplně ko a potřebovala si v klidu odpočinout tak sem ji tam nechala a šla spát do obýváku (abych byla blíž ) s chuvickou a ona najednou spala 5 hodin v kuse a tak sem to tak zkusila víckrát a bylo to super ona krásné spinkala .. pak jsme jely na dovcu kde jsme zase byli v jedné místnosti a zase průšvih co chvíli byla vzhůru a nemohla jakoby zabrat