icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
3. lis 2020

@zavodnice to věřím 😉 držím pěsti, ať Ti brzo pošlou penízky

halasovci007
4. lis 2020

@priefi to me moc mrzí 😥

crazy_girl3
10. led 2021

Holky, jak to máte s detma s nočním spaním? Malá vždycky spavala dobře, bez problémů. Už spavala normálně celou noc a od října je schopna se 2x vzbudit na mliko a místo půl 8 vstává v půl 6🥴jak to mají vaše děti?

krisatko
10. led 2021

@crazy_girl3 u nás jak kdy, podle toho jestli spí po obědě nebo ne a taky podle toho co přes den dělá. Když nám v noci zasteka pes tak ho jde okřiknout že má být ticho a pak dojde za náma do ložnice. A taky se jí tlačí stoličky , tuším pětky, takže to je fakt každý den jinak.

veselaopicka
10. led 2021

@crazy_girl3 jsou dny kdy spi mala od tech 20h do pul 8 v kuse nekdy treba 2x za noc za breci ze spani a ted posl. Dobu vstavame po 6h rano ale max do 20.15 spinka. Bez revu kriku. Cetli jsme i pohadky. Ted chce usinat sama ve tme.

zzuzzana1
10. led 2021

@crazy_girl3 jo u nás je to úplně stejný spavala cely noci třeba 12 hodin ale taky tak od října listopadu usne nejdřív o půl 11 spis až po 11 a ve tři už ve vzhůru a mezi 6-7 zase ... zkousela sem i nedat soat odpo ale to je ještě horší 🤯

crazy_girl3
10. led 2021

ona spí přes den cca 2-3 hod po obědě a večer chodí kolem 19. Usne, všechno v pohodě, jen se kolem 12 budí a neusne bez mlíka a o půl 6 to stejný. TO po mlíku chvíli v postýlce vydrží, ale v 6 už je většinou úplně hotovo

semmi
6. únor 2021

@crazy_girl3 Naše malá se stále budí 2-3x za noc. Po těch cca čtyřech hodinách. Někdy i dřív. 🙄 Už jsem jak 🧟‍♀️ za ty dva roky. 😂 No ale moc mi nechce jíst před den, tak to pak asi dohání.

semmi
6. únor 2021

Ahoj holky, zase se po nějaké době hlasime. Jak jste oslavili narozeniny? U nás je teď celkem blázinec. Starší dceři byla zjištěna zkřížená lateralita. (Píše levou, ale dominantní oko je to pravé) takže každé úterý docházíme k psycholožce. Doma trenujeme ruku, oko. Do toho se vracím ke své práci, ale nově budu muset skládat zkoušky u ČNB. 🙄 V říjnu jsem dodělala autoškolu. Nyní se snažím odplenkovat Eli, ale moc se nedaří. Na nočník sedne, ale to je asi vše. Je moc šikovná ručně. Fakt jo, kostky skládá jak nic. Vysoký věže atd. Chtěla jsem se zeptat, je tu ještě nějaký dítko, co pořádně nemluví? Eli slova nějaký jo, něco i spojí do sebe, ale je to bída. 🤦 Když si vzpomenu na starší dceru, ta od roku a půl jela ve větách, tak mi přijde i oproti jiným dětem ve stejném věku, že je El pozadu. Ale nějak nevím, co s tím. Mluvím na ní, snažím se ji číst, ale to jí nebere. Vím, že každé dítě je jiné, ale trošku mě to tíží. 🤷‍♀️ Jinak je to strasnej satan. 😂 Starší ségru šikanuje a nás občas taky. 🙏🤣

veselaopicka
9. bře 2021

ahoj holky tak jsem si musela obnovit heslo k uctu, mám nový pc a nějak se mi vše ztratilo. Jak jste na tom s plínkama ?? Malá 6.2 dva roky .. vola na mě cuuurat i kdyz nema plinu ale kdyz ji posadim na WC nebo nocnik kdyz si tam sedne tak mi jen řekne NECHCI a zacne se smat. Mám to nějak hrotit nebo počkat na leto nebo aspon jaro az bude tepleji. Občas ji necham bez pliny běhat po bytě ale spravidla se pocura. a druha vec dudlik. Má ho na usnutí ale jak ho najde přes den tak mi ho už nedá, musím nepozorovaně ji ho sebrat schovat a vzdy nějakej vyštarchá. Když ji ho nedám když si na něj vzpomene tak šilenej pláááááč. A já to prostě nedám. Jinak umí počítat do pěti, spojuje tři slova, odmlouvá, vzteká se, jezdí na odstrkávadle jak drak, umi poděkovat poprosit , je zlatá. Přítel mě ukecává na druhé, ale já nevím jestli takhle brzo chci ( na mě je to asi brzo ) maalá mi dává dost zabrat a do toho dělám práci z domu. ale urcite nechci aby byla sama ale pořád si rikam ze mame n a druhe cas.

krisatko
10. bře 2021

@veselaopicka ahojky, já odplenkovala vloni od května do září zhruba. Malá je 12.12.18. Nehrotila jsem to, venku si bez gaťek sama Čapla, doma jsme na to museli myslet protože ji nedocházelo, že to není venku a doma stejně. Ale nejvíc pomohlo až si na podzim počůrala několikrát gate a musela kvůli tomu domů, což ona moc domu nechodí.... Radši je na zahradě. Loužičky jak po pejskovi jsem doma uklízela mockrát a i hovino, když jsme byly každá v jiné místnosti a ona mi šla říct že se jí chce ale už to nestihla. Dudyna j sem ji brala někdy v roce a půl, když přešla do velké postele a nechtěla tam usínat sama, tak jsme dali dudyna skřítkovi, schovala jsem ho tak aby ho nenašla a uspavame teda sice doteď ale šlo to. Asi týden to řešila, první dva dny aji s řevem, pak už spíš tak posmutnila že ho nemá....

pe_tu_ss_ka
10. bře 2021

@veselaopicka ahoj, malej už je bez plenek, ale musel si k tomu dojít sám, dávám tedy rybí tuk už od listopadu, který má pomáhat dozrávání nervové soustavy, tak možna i to pomohlo. Jinak dudlík je u nás to samé, má ho jen na spaní, ale naštěstí nedělá scény, když ho najde přes den, to mu ho beru nekompromisně. Když jsem se mu ho snažila vzít i na spaní začátkem roku, tak mě normálně přes den bral, teda dokud nepřišel partner z práce, to jsem byla vzduch, a večer jsem na něj nesměla ani sáhnout, prostě scény a scény, nechtěl se semnou sní pomazlit nebo mi dát pusu. Jak jsem ho vrátila, tak jak lusknutim prstu úplně obrátil. Jinak my tedy už čekáme druhé. Docela už nám přišla fajn doba, že asi 2 měsíce po porodu bude mít malej v prosinci 3 roky. Tak snad to dáme 🙂

pe_tu_ss_ka
10. bře 2021

@krisatko moc gratuluji k druhému miminku ❤

halasovci007
10. bře 2021

@pe_tu_ss_ka moc gratuluji ❤️🍀

halasovci007
10. bře 2021

Ahojky. U nás je to s plinkou jak na houpačce. Někdy se ráno vzbudime a kdyz jdu oblékat zjistím, ze je plínka sucha. Tak honem na nocnik. Polední spánek máme bez plenky. Kdyz jsme na zahradě taky bez plenky. Ale kdyz jsme chodili ba delší procházky plinku jsem dávala. Asi má zmatek v hlavičce a odplenkujeme uplne až s příchodem léta. Dudlík máme jen na spinkani i polední. Ale jakmile vstane dá dudlík, ze je jen na spinkani ovšem někdy kdyz nějaký objeví hned rada zaduda 🙈 sice se je snažím furt dávat do truhlícky, ale její skrýše jsou nekonečné 😜🤣 jinak malá říká básnicky, mluví ze se ji pusa nezastaví, na trikolce frčí jak drak ze mám kolikrát co dělat ji stíhat (hlavně teda z kopce 😆🙈). Vzteka se taky pěkné. Spis mě trápí, ze jj chybí děti. Včera se mi chtělo až brecet kdyz mi řekla po poledním spánku, maminko to tu budem zase jen samy? Jo jasne táta přišel domu, bydlí s námi i děda. Občas jezdí segra, ale ona byla od malá zvykla všude možné s námi jezdit, všude děti i kroužky a teď měsíc neviděla svého vrstevnika. Porad se ptá kdy budeme moct za dětmi. Strasne mě to mrzi a už nevím jak ji to vysvětlit. Jak to řešíte vy? Dneska snad manžel rozdela trampolinu, ze bude mít trochu změnu no. Už mi dochází nápady co tvořit nebo dělat. Natě někdo nějakou inspiraci? Malujeme, tiskame, čteme, tvorime z modeliny, lepime, tancujeme a zpívame dětské písničky, foukací fixy jsem teď objednala, jinak si klasicky hrajeme a už fakt nevím co se dá ještě dělat 🙈 kez by už bylo pěkné počasí. Chodíme ven ale tam je furt zima a po dvou hodinách jsme zmrzlý no. A ještě dotaz. Má tu někdo problémy s mytim vlásku? Malá strasne vyvadi kdyz ji jen namočíme hlavu. 😱🙈

pe_tu_ss_ka
10. bře 2021

@halasovci007 děkuju 🙂
Jinak my máme stejnou náplň, občas si vydrží i sám hrát s legem, nebo tou krajeci ovoce a zeleninou z lidlu, má doma houpačku, sám si i vynda pastelky a vydrží si malovat.. ale taky úplně ožije, když k nám dojela ségra se synovcem hlídat, když jsem musela na kontrolu a nechtěla jsem malého vozit sebou, aby nemusel mít roušku. Nebo včera když přišel správce odepsat vodu a přišel s kontrolou na komín, ten kdyby mohl, tak je provedl po celém bytě a svou hatmatilkou jim to i popsal, co se kde dělá 😂 už se těším, až hude teplo a hlavně až tohle pitomý období skončí.. a taky doufám, že ho vezmou do školky, aby měl na dopoledne kolem sebe děti, a že je zase nezavřou jako teď 🙈

veselaopicka
10. bře 2021

@halasovci007 no s tim dudliekm je to peklíčko.

Měla dudu od mala jen na spani večer, jenže pak ji začali lezt stolicky a zacla i pres den a ted je to děs. KDyž je zabavenna celej den nebo jsme venku tak ho nema ale jak prijde 6h večer a zacne byt unavena tak ho chce. No musime se dopracovat k tomu aby ho mela jen na noc. Uvidime. ja na todle nejsem tvrda a než aby plakala tak ji to vratim ale budu muset se zapřít. Jinak co se týká vlásku tak bez problemu, ona je vodní živel ona strci celou hlavu pod vodu pod sprchu lehne na zada do vany ze je cela pod vodou az po oblicej .. chybi nam bazen. Mame zaplacene plavčo a byli jsme jednou. Jinak co se týká dětí .. tak se s kámoškama scházíme celou dobu i na jaře. Můj brácha ma přesně o pul roku mladšího kluka a viděj se někdy i 4x za týden, mám tři kamosky co maji stejně stare děti a navštěvujeme se každý týden minimálně dvakrát. Chodíme i ted na hříště / našštěstí nam ho město nechalo a nezapáskovalo / Spíš nám chybí, že jsme chodili do herničky tam byla ve svým živlu ale ted bohužel. OD kamosky malý tak ten se s detma nestýká vubec / ani nemají skym / a musim teda rict ze na tom klukovi to je znát. Všech dětí se boji, pořád mámu za ruku behne se od ní. Moje jak vidí děti tak maminka neexistuje 🙂 Myslim že ve skolce nebude mít problém. Nedokažusi predstavit ze by jsme skoncili v karanteně to by bylo docela na palici. Už aby tadle debilni doba skoncila. I ty děti tím trpí.

veselaopicka
10. bře 2021

@pe_tu_ss_ka jéé tak to gratuluju 🙂 já se dycky rozplynu když vidím miminko ale pak ma malá blbej den a mě to prejde :D

priefi
10. bře 2021

@veselaopicka my s plenkami nehnuli a dudlík bylo to samé, co u Vás, ale vytrvali jsme a přes den už nevyžaduje a když jde spát volá "dudlík, mami dudlík". Mno... Co se týče toho druhého miminka, těžko říci, zda se někdy budeš cítit být připravena 🙈 já to měla jak na houpačce a nakonec jsme nechali volný průběh a trvalo to rok, než jsem otěhotněla, takže pak už jsem to Mimi chtěla s ono pořád ne a ne přijít. Ale velice důležité je, jaké to máte s přítelem, zda se to mezi Vámi zlepšilo, anebo je to stále takové nic moc. Pokud to není ok, do druhého asi není zrovna dobrý nápad jít.
@pe_tu_ss_ka držím pěsti, ať je vše v pořádku 🍀❤️🍀 gratulovat budu až po narození miminka 😉

pe_tu_ss_ka
10. bře 2021

@veselaopicka no mě taky dlouho stačil ten jeden vztekloun a že to umí pěkně 🙊 ale nějak koncem roku se to zlomilo, začali jsme se o tom doma bavit.. no a pak jsme si řekli, že by to asi bylo prima, budou mu skoro tři, už teď pomáhá a je zlatej, když se teda nesnaží prosadit svou za každou cenu 😆

pe_tu_ss_ka
10. bře 2021

@priefi děkuju, já doufám, že tentokrát to bude všechno bez stresu a až do konce, tak jak to má být... trochu doufám, že si užiju všechno a v relativním klidu 🤞

priefi
10. bře 2021

@pe_tu_ss_ka určitě ano 😉 držím pěstí 🍀❤️🍀

krisatko
11. bře 2021

@pe_tu_ss_ka díky, a tobě držím palce 🙂
Budeš dávat rovnou každý den na to dopoledne? Já se nemůžu rozhodnout....

krisatko
11. bře 2021

@pe_tu_ss_ka já to druhé taky moc nechtěla, ale nakonec jsem se nechala přemluvit skrz tu kolegyni z práce.... A z porodu jsem měla i kovbojku zase 🤦 tak přeji pohodové těhu!

pe_tu_ss_ka
11. bře 2021

@krisatko no jestli ho vezmou, a nezavrou zase školky, tak asi první měsíc podle toho, jak to bude zvládat.. pak asi jen dopoledne, aby si mohl pohrát s dětmi. No četla jsem, že si měla akutní sekci.. už jste v pořádku?

krisatko
11. bře 2021

@pe_tu_ss_ka asi kvůli covidu se s náma ani moc nemazali. Hned druhý den mi malou dali na pokoj, mohla jsem si sice na sestřičky zazvonit ale i tak... No a v sobotu už nás lifrovali domu. Jako jo, je to každý den o cosi lepší ale zlatej porod .... Fakt že jo

pe_tu_ss_ka
11. bře 2021

@krisatko ty brdo. No mě stačil slepák v dětství a laparoskopie po mimoděložním.. Tak bych se sekci ráda vyhnula.. A jak reaguje starší na miminko?

krisatko
11. bře 2021

@pe_tu_ss_ka je to ségra ochranitelka. Pořád hlídá jestli se budí, říká "mamko vem Elišku šup!" 😂 Chová ju a pusinkuje a kočárek běda aby vozil někdo jinej než ona 😄

pe_tu_ss_ka
11. bře 2021

@krisatko to je super 😍 jsem zvědavá na toho našeho, děti má rád, ale miminko ještě v blízkosti neměl.. hlavně až pak bude muset přenechat kočárek, ještě se totiž sem tam rád povozí, nebo spíš to asi mám radši já, když spěchám, tak ho tam posadím a neprotestuje. Tak přemýšlím, jestli nepořídit skate ke kočárku.. vůbec jsem zvědavá, jak si to na podzim u nás sedne, ale na miminko se těším..

priefi
11. bře 2021

@krisatko a jak probíhal porod? Psala jsi, že to byla zase kovbojka

Strana