Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@natysnovec zrovna jsem četla nějaký článek, že normální je pokles o 5 - 10% porodní váhy, takže jsi v normě, pokud se to zastaví a trochu zvedne, tak můžete domů. Taky mně nikdy nechtěli pustit, dokud děti nepřibývali. Teď ještě kojím mladší, tak doufám, že maličké to bude mít o to jednodušší 🙂 Já vždy po porodu chtěla hned domů a teď to bude o to víc, že maličká je ještě malá, kluci už to nějak dají.
Holky, tak ja mam za sebou prvni poradnu v porodnici! Jsem dnes 38+2tt a zatim to na porod nevypada, mala ma cca 3 kg a malou hlavicku, takze prej zadnej obrik nebude a mela by se mi dle slov doktorky hezky rodit ☺. Kazdopadne mame pry pokračovat ve "snaze o vypuzeni" a i kdyz jsem ted na špičku prstu, tak zitra to muze byt uplne jinak, takze to fakt neni smerodatne ! No ja si myslim, ze ceka na toho 13. ☺💜
@darkwitch Tesim se na info !!! ✊☺
@natysnovec taky mi dcera u kojeni furt usinala, mela i nejakou slabsi zloutenku, ale mela sem ji u sebe porad. Taky to byly jediny tri dny, kdy mi spala.. 😀 Doma jako by sem si ji s nekym vymenila. 😀 No, ja se ji snazila pri usinani budit a kojit casteji.. Klidne co hodinu a pul. Stejne sem odchazela s nizsi vahou nez pozadovali, nastesti mi to sestricka nejak zakamuflovala.. Ted vim, ze ani tak by nemeli pravo me tam drzet.. Tentokrat pujdu domu do 24 hodin.
@laja64 Já jako malé věřím, že se narodí, až nastane ten správný čas, ale opravdu nerada bych "přenášela" (jasně, do 42tt to není přenášení, ale my ženy si rozumíme 😀). Doktorka doslova řekla, ať denně sexujem a pijem červený víno, tak jsem to pak volala mýmu a ten klasicky "No jo, ty si pro to víno vždycky výmluvu najdeš 😂".
Jinak jsem zvědavá na tu masáž, co to s tebou udělá - abys mě ještě nepředběhla 🙄😅👏.
Tak jsem zvědavá, po kontrole me poslala na prochazku, tak ted cekam jak to dopadne, jestli me jeste poslou domu nebo na sal...
Holky kolik maliniku vypijte za den? Já už se tak těším až ho budu mít u sebe a nebude mi okopava moje zebra, které už mám dost slušně bolavé...
@aronek no ja bych rekla, ze jsem mela stesti jen to rano. 😀 Ja mela dite 24h u sebe ( krom prvnich asi 2-3h, co jsem prejela z porodniho salu, ale uz nikdy nedopustim, aby se to opakovalo, cekalo se pry na dr 😣), nechtela jsem ho odvazet, tak trosku me ignorovaly 😀 Jen se prisly podivat, jak kojim a tim to skoro haslo. Kamaradka vedle na luzku ale mela po tretim porodu peklo. 😀
@ishumisz já právě vždy bydlela s problémovýma maminkama, takže to že já jsem v klidu a nic moc nepotřebuji braly jako balzám 🙂 Jinak ono po CS nic moc, ale mazlil tatínek a když nebyla jiná možnost, tak holt byly u sestřiček. Bohužel po prvním porodu jsem byla několik dní na kapačkách, tak to jinak nešlo ☹
Holky ja jsem zoufala 😚zitra nastup do porodnici a streda cisar.Porad nemam vyresene jmeno.Jsem asi blazen,ale fakt nevim co s tim.Rozhodujeme mezi Vojtechem a Mikulasem.Muj syn chce Vojtecha,manzel Mikulase a ja vubec nevim🤔 je to normalni???? Co se vam libi?
@petronelas a co to nechat na dobu, až se narodí mimčo? my jsme to vždy tak dělali na poslední chvíli, měli jsme tak 2 favority a rozhodli jsme se v podstatě až na porodním sále, až když jsem dítko vyprdla, když se náš zeptali, jak se bude jmenovat 😀 😀
@ojo nevim jestli to pujde po cisari.Nevim jak dlouho muze byt mimi bez jmena.Ale taky me to napadlo...
@petronelas třeba až pojedeš na sál, tak ti to cvakne a rozhodneš to hned nebo prostě řekneš sestřičkam, že dáte jméno, až malého uvidíš...ani nevím, jak u nás, jestli dělají celkovou nebo jen lokální anestezii.
@aronek kupovali jsme starší r.v. 2005, hlavně z důvodu, aby šli sedačky vyndavat a jsou všechny ještě posuvné, i ty vzadu, páč u těch nových se nedají vyndat a posouvat vůbec. Taky se nám líbila ta verze familly u VW, že dělá sedačky s integrovanými podsedáky. No a díky těm posuvným sedačkám, když je všechno posuneme dopředu, tak vzadu je ještě dost místa v kufru, kam nacpu i složený dvoukočár nebo min. sporťák 🙂 a zároveň to neni ještě nijak extra dlouhý auto, dodávka či taková ta krabice. Páč s tím jezdím hlavně já, tak kvůli parkování ve městě a tak. Vyzkoušeli jsme i peugeota experta a to už je podstatně větší a hranatější.
@darkwitch Tak preju at se to hezky rozjede a mame prvni opravdu rijnove miminko 😊
@petronelas kazdemu se libi neco jineho, i tady se prece posledne strhla “diskuze”, kazdy jen daval, co se mu libi.. fakt bych to nechala (pokud to jde) na Vasem pocitu po porodu.. jak to i ty uvidis a ucitis 🙂
@martina250703 rijnova miminka uz se dneska narodila 🙂 psaly holky na druhe skupine Rijnovek 🙂 jedno nevim c kolik, maminka nenapsala a druhe v 7:03 🙂

@ishumisz spadla ze 4kg na 3700g.Mam ji u sebe...je spava pokazde mi u kojeni usne...ano mam ji furt u sebe...cca po 3 h...v noci jak se vzbudi.