Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@kamish U nás těžká pohoda, tatínek se plně zapojil a dokonce už přebalí "voňavou" nadílku, jen se u toho hrozně xichtí. 😁 Jinak taky máme lepší a horší chvilky, ale to se srovná. Dneska jsme byli na kontrole a od úterý má +80g, taky je to pěkný jedlík- jen mě zarazila doktorka že mám intervaly kojení protáhnout na delší dobu, až na 3 hodiny😲, ale ona je stará škola- ještě moje matka k ní se mnou chodila. 🤔Tak jsem si pomyslela něco o tom že ona ten řev hlady poslouchat nebude a radši jsem jí to odkývala. 😂😂
@niki1107 Každý dítko je jiný 🙂 Jen teda mě zaráží ta rodinná návštěva- já všude rozhlásila že dřív jak po šestinedělí mi sem nepáchne ani noha a nazdar. 😂A na prdíky je super ten polštářek s trešňovýma peckama, ale u nás je skrze tohle klid, piju kojící čaj a tam je fenykl a kmín, nebo zkus pít čistě fenyklový čaj a skrze MM to pomůže 🙂 A Jo- je to normální 😊 Časem se vše srovná 🙂
@niki1107 přesně jak píše dusovkam.
Každý ráno si udělám konvici prdícího čaje (čti fenyklovýho🙈) a ten popíjím celý den. Hodně pomáhá i koupel nebo polštářek. Za mě asi nejvíc, když si jej položím na hrudník na bříško a tak se vykrká i vyprdí.
Nebo když si jej dám tzv. na tygříka. A jistota je rektální rourka 🙂))
@dusovkam Je to vítaná (a prvni od porodu) návštěva, takze o to nejde, spis chci vsechno zvládat na 200% jako driv a ne vzdy to jde (a pak mi chlap nadava, proc si treba s malou nelehnu, kdyz spi, abych se taky vyspala, ze uklidí on), takze tohle je muj problem 😀.
Jinak diky za tipy, kojici caje piju, polstarek nemam (používám teplou plenu), cvicim s nozickama, nosim v klubicku a delam ruzny dalsi podobny srandy, ale nekdy je to proste marny. Ale uz me uklidnila kamaradka, ze to je proste jen období a nezbyva nez vydrzet 😀.
@dusovkam Taky mám pocit že jen co dokojím, je pomalu čas na další :D. Ale hlavně že přibírá. Na porodní váhu jsme se dostali za dva týdny a kousek, ale to jsme jí ze začátku fedrovali hlava nehlava (v prvních dnech zhubla 10% váhy, tak jsem jí ještě dávala odstříkaný mlíko). Teď už nejsem tak přísná. V noci pak občas spí i 6 hodin v kuse, že jí musim nakonec vzbudit, jinak mám pocit že bych praskla. Ale 3 hodiny - tehle interval celkem držíme taky, to mi přijde jako nejkrajněší možnost, mít to častěji tak si nai na záchod neskočím! :O Ale možná to bude tím, že nám to kojení moc nejde - většinou má potřebu pít tak 20 minut až půl hodiny a aby se tahle potřeba uspokojila, musíme si na to vzít minimálně třičtvrtě hodiny. Zbytek času se pereme. Je to děs :(.
Jinak nikdo problémy s kojením nemáte? Já už jsem docela zoufalá, mám permanentně rozkousaný bradavky, každý kojení je utrpení a fakt už nevim jak jí mám správně přisát. Četla jsem všechny příručky a koukala na videa, teorii mám fakt zmáknutou, ale neumím to převést do praxe - moje maličká to totiž nečetla a tak neví, že má třeba jako že zaklonit hlavičku, otevřít tlamičku dokořán a vypláznout jazyk. A tak to nedělá. A když už tu tlamu teda otevře tak si do ní nacpe ručičky. Když jí seberu ručičky tak se rozeřve. A když je náhodou v tak dobrém rozmaru že se přisaje hezky, vydrží jí to asi 5 minut a pak se začne kroutit, vrtět hlavou jak teriér a nechce pustit. Takže to už občas nevydržím a kojím s kloboučkama, což ale k zlepšení techniky kojení rozhodně nepřispívá. 😖 Nějaké tipy od zkušenějších?
@amenophus a nechces si zkusit zavolat laktacni poradkyni aby na vas mrkla? Treba je to “prkotina” a budete kojit s radosti.. jinak ja na prsa strasne trpela s prvni - temer ploche bradavky tak nez si je vytvarovala a tak..praskly,citlivy snad 3-4mes:/ laktacni nas videla a dobry,jen jsem svetly typ a tak jsem drobek trpela i ted s druhou,do toho me opet trapi syndrom bile bradavky s kterym toho tolik delat nejde jen nahrivat v podstate,a to nez bych furt litala nahrat plinu nebo kapesnik tsk to radsi skousnu...jinak nevim jaka jsi priznivkyne homeo ale me ted mooc pomohli prave s prasklinama a odrenyma bradavkama do krve..nitricum acidum 9ch a arnica montana 9ch a tak cca za 3dny bylo vse ok,a mazu porad po kazdem koju mastickou z DM,za me skvela...obcas maznu kalciovkou sle ta se musi smyvat...c tom hojeni mam srovnani s homeo a bez a je to rozdil🙂 jinak je dobry i prsa vetrat...casto menit prsni vlozky... a vydrzet,prejde to a i mimco na to prijde 🙂
Tak malá měla na kontrole porodní váhu (5 dnů po porodu). A porostla o 1cm. Kojení nám celkem jde. Hned se přisaje a pije. Ale bolení bříška nás občas také trápí. A pak nemůže ani v noci zabrat. 😔 Někdy spinká i tři hodiny a někdy je, co chvíli vzhůru.
Zatím cvičíme s nožičkama, piji čaje, masíruji bříško, dáváme si jí bříškem k sobě, ať se vyprdí. A jinak ještě po koupeli je klidnější.🤔
Jinak můj chlap je skvělý. Se vším mi pomáhá. Překvapil mě, že zvládá přebalování, uspávaní, nebojí se vzít malou. A já si zajdu, aspoň na záchod. 😄
Máte nějaké kapičky proti bolesti bříška, co fakt zabírají?? Chci zkusit Bio Gaiu a Espumissan. Ať máme něco v záloze. 😊
Jinak malá by jedla pořád. Je to malý pijan. 😂👍🏻Doktor mi řekl, že budu dobrá kojná a že můžu dávat i sousedovi. Tak jsem ráda, že nám to kojení jde. 😉
Čau holky, tak už nás včera pustili domů 🙂 malej je zlatej, kojím cca co 3 hodiny a pak jen chrní nebo si kouká...no jako jeho sourozenci 🙂 teď chrní, mladší mimina chrní, starší venku sbírají listí, tak mám teď pro sebe pěknou volnou chvíli 🙂 jídlo mě dneska udělala mamina, zítra přiveze tchýně, tak ještě nemusím ani vařit 🙂
Porod jinak teda dobrej, používala jsem ty dýchací techniky z hypnoporodu, co jsem tak narychlo načetla a bylo to mnohem lepší než nějaké to psí dýchání, co jsem praktikovala u minulých. Vyjeli jsme v devět večer, ale to jen kvůli tchýni, která se přiřítila na sms, aby byla připravená, ať raději jedeme a blabla, no kdyby to bylo na mě, tak jsem tak do půlnoci doma podle těch bolestí, ale takhle jsem si tam dala aspoň vanu, ta byla vážně ulevující, no a malej se narodil v 1h ráno. Ale uteklo mě to rychle, vůbec jsem ten čas nevnímala 🙂 poradnění mám a zavinování dělohy pak bylo opět peklo, ale jinak dobrý.
Pak pošlu nějakou pěknou fotku 🙂
@amenophus já jsem taky měla dost rozkousané bradavky, bylo to tím že malej měl přirostlou uzdičku pod jazykem, měl to hodně, jazyk nemohl vypláznout a měl ho do srdíčka a tak mu tu uzdičku šmikly hned takhle malýmu a už to bylo v pohodě. To byla hlaví příčina, proč špatně sál. Kdyžtak se na to zeptej pediatra, aby mu to zkouknul.
Jinak po každém kojení mažu bradavku puleranem, takovou silnější vrstvu, zatím při kojení taky trpím, ale vím, že si to ještě musí sednout a zahojit a jak poroste, tak mu to půjde lépe. A při kojení mám malýho zatím ještě pořád zakarpovanýho, tj. zavinutýho do pleny právě kvůli těm ručičkam, aby se neodtahoval a nestrkal je do pusy. Kojení vypadá tak, že si dám malýho na polštář (mám takový tvrdší) a když jde na levé prso, tak si ho nakloním na sebe, pravou rukou chytnu za hlavičku, levou si držím prso a případně ještě ukazováčkem od té levé ruky někdy malýmu přiotevřu tu bradičku a pak jakoby dítě nabodnu na bradavku...
@darkwitch musela jsem se teda na to fakt soustředit, měla jsem tendence, když začínala kontrakce se soustřeďovat na bolest místo na dýchání, takže okamžitě přepnout mozek a počítat a hodně pomáhal manžel, který pořád dokola do mě mluvil "náááádech, výýýýdech, uvolni se, pěkně pomalu"...
Ahoj holky, chtela jsem se zeptat je tu nekdo komu dite nechce byt v kocarku? Vubec nevim cim to je,ale posledni 3 dny se mu nelibi v kocarku a celou prochazku probreci.Nevite cim to je? Jsem z toho docela nestastna.No a taky zacal mit obdobi,ze pres den breci a ja nevim proc.Byl do ted uplne ukazkove miminko.Jenom spal a jedl.
Nas milacek ma dneska 1. mesic.😘😘😘😘😍
Tak udelame dneska detem radost a vyrazime smer Panda😃😃😃
@petronelas naše slečna taky❤️...jsou to největší lásky😍!!!
@pazdelu Dík za tipy! žiju v zahraničí, tak asi neseženu ty samé značky, ale kouknu po něčem podobném. A laktační poradkyně tu má děsné lhůty, tak jsem si říkala že se napřed zkusím poptat jestli existuje ještě něco co jsem nevyzkoušela :D - abych se neobjednala k poradkyni a než bych se dostala na řadu, problém přešel... A vida, o syndromu bílé bradavky jsem nikdy předtím neslyšela, ale podle toho co o tom čtu to mám asi taky :-O. Takže nechladit, vida, já se snažila bolest tlumit studenými obklady a štvalo mě že to nepomáhá 😂. Příště zkusím teplý.
@ojo Mimo kojení malá jazyk vyplazuje, takže si myslím že uzdičkou to nebude, ale nechám ji radši zkontrolovat. Ale když ji "svážu" kvůli těm ručičkám tak se strašně vzteká a kroutí :(. Ale zkusím nějak přidržet tu bradičku, to by mohlo taky pomoct!
Dík za tipy holky, snad se to dá do pořádku, musím jen vydržet 🙂
@petronelas Jééé, narozeniny ve stejný den, to jsem si ani nevšimla! 😍 I my včera slavili první měsíčniny!
@ojo Jak to děláš že ti tak dlouho vydrží?🤔 U nás je taková vydrž jen v noci, přes den to sotva natáhnu na dvě hodiny. 😁 A porod ti závidím- sice jsem to měla relativně rychle za sebou, ale už na přípravně jsem na nějaký dýchání zapomněla 😂 Hlavní průšvih byl asi ten že já jsem naučená nádech a zařvat si na úlevu. 😂 Ale pomohlo mi to, horší bylo to tlačení fuj 😂
@amenophus ten SBB je pitomej, ja to mela s prvni a mam to zas:(ale boli to min nez minule,uz ani nenahrejvam..driv jsem si nazehlila kapesnik a sup do podprdy..jinak myslim ze ty homeo asi sezenes i v zahranici,zkus pohledat no🙂 jeste pak jak je Purelan tak mnohem levnejsi a stejne ucinny je kdyz si nechas v lekarne dat do kelimku Adeps Lanae, taky je to lanolin,staci lehce zahrat mezi prsty a natrit a primasti fajn🙂 me ted teda nejvic vyhovuje ta mast z DM cca za 50kc a kdyz mam delsi prodlevu mezi kojenim tak maznu kalciovkou🙂 a taky je pry dobry nesoleny sadlo ale to jsem sama nezkousela..😉 a casto menit vlozky v podprde no 🙂 aby se jeste nerozjela kvasinka treba:( stejne je to kojeni svym zpusobem veda a narocny,bolavy..ne jak vsude na obrazku pohodicka..to az za dlouho (teda aspon u me)...
Holky nevíte kdy tak prestavaji prsa neustale tect? Když v noci kojim na boku a usnu u toho, tak je pak mala cela mokra...
@dusovkam já prostě rodím organizované děti, co se kojí co 3h a v noci tak 1-2x 😀 😀 používám teda dudlík a třeba chovám, když se probudí dřív...snažím se to natáhnout na ty 2,5-3h...ale když má bolení břicha, tak mu prostě dám dřív...ale zatím je to na pohodu 🙂 džím bezezbytkovou dietu, takže malej nemá žádné prdíky 🙂
dneska byla noc luxusní, naposledy kojím po 10h večer a dneska jsem se sama vzbudila v půl čtvrté a musela vzbudit i malýho, abych ho nakojila, další kojo až v půl osmý, kdy jsem ho zase musela pomalu budit :D
@petronelas Take nekocarkove dite?! 😁 Druhe ted vypada, ze bude klidas, zatim spac a kde co ji nebude vadit, ale prvni syn byl uplny opak a absolutně nesnasel kocarek (korbu)!! Byl v nem 3x, 1x jako nejmensi usnul, pak tam vydrzel 15 min s pohledem, ze je to fakt za trest a pak zacal plakat a jinak tam rval jakobychom jej na noze brali....tudiz uz jsem to pak neriskovala.
A ackoliv byl prelom jaro/leto, tak jsme se ven s kočárkem vubec nedostali (navic vyhozené peníze). Ven se slo jedine s vajíčkem na zakladne od kocarku; tam se mu libilo. A ve 4 měsících nas zachranilo Kibi, v 8 mesicich pak sportak. Tam se mu libilo, ptz videl ven a kolem sebe 😉 To mu podle me vadilo v korbe, ze nic nevidi. Vzdycky byl maly zvedavec.
A ma splneny zakladni potřeby? Nakrmemy, prebaleny, teplotni komfort, nikde nic netlaci, nesviti do oci, zvuky kt by mohly vadit. Nebo mozna je jen pretazeny a nemuze usnout. Kamaradky syn (2,5 mesice) ma ted takove obdobi-nakoji se, ale neusne a pak knoura a place, ptz se ještě neumi uspat sam. Zachránilo je naštěstí nositko, tam se hned uklidni a vytuhne.
Holky planujete vítání občánků?!? Mne to nic nerika a ani me to nelaka, ale cim dal vice pribuznych tlaci na to, ze bysme to MELI absolvovat (a je pozvat).
U prvního jsem to vubec neresila a ani nikdo jiny, ale u druhého je to nahle "in" 🙄

Ahoj holky ☺, no my jime hezky, mala mela v pondeli 2 tydny a v utery jsme byly na 14tidenni prohlidce, oproti porodni vaze jsme +180g (je plne kojena), takze jsme dostaly pochvalu. S tim spankem je to horsi, resp jak kdy...Treba dnes jsme od 3 vzhuru a mala mi zabere vzdy max na pulhodku a zacne knourat...A to se od rana snazim uklidit cely byt, peru a v mezicase vencim psa, protoze zitra cekame rodinnou navstevu...Je to na palici 🙊🙈. A kdyz pak ctu, ze nekomu spi dite furt a ze se nudi, tak opravdu regulerne zavidim ! Trpíme teda na prdiky, ale ja ze stravy vyredukovala vsechno mozny, takze zbyva jedine nejist. Reknete mi někdo, ze je to normalni !!!😂 (Jasne, ze jsou dny, kdy spi skoro cely den i noc, ale toto me zabiji ).