Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
Vzdyt existuje zrcatko. Bezpecny to zrovna neni..
@laja64 No tak to je šikulka! 💗 Hej tu dovolenou těžce závidím, já chci jet v září na Bílou Horu na bitvu od pátku do neděle a je to děsnej problém. 🙄 Přitom starší by byla na ten víkend u babičky nebo u táty, ale prostě opět nezájem. 😐 Jinak Kubís už krásně sedí a leze a zkouší nábytek (viz odpověď pro darkwitch. ) 😁 A konečně se mi zase povedlo vyfotit moje děti spolu, poněvadž Áňa je děsně nefotogenická 😁
A propo holky kdyby jste se o víkendech nudily s dítkama a máte to nějak poblíž tak se někdy o víkendu (10., 11., 24., 25. a 31.8.) stavte na Staré Hrady u Jičína, mám tam brigádu u malování na obličej... 😁
@dusovkam jakože chlap by Kubíka nepohlídal? Ten můj řekl, že si udělal děti, tak se bude starat, a že ví, že toho mám plnou prdel tak jen ať si jedu, že si vezme dovču. Jednou by měl nějaký problém, ohledně hlídání a viděla bys co by se dělo. Holt každý není stejný, ale ten tvůj by si měl uvědomit jaké štěstí má doma👍
Holky co si o tom myslíte? Dostaly jsme jako dárek.. Vím samozřejmě k čemu to slouží, ale moc si to nedokážu představit. Malá sem tam dostane ovoce nebo zeleninku jen tak do ručičky a je fakt, že mám občas strach, aby ji nezaskočilo, ale představa ze cumlá tu síťku mi přijde lehce nechutná.. Máte také, používáte?
Nemam. Nepouzivam. Kdyz jsem byla mala ja, tak nam to mamka davala do pliny. Mne to prijde nechutny, strkat kus plastu do pusy. Staci ze tam rve jiny veci 😀 Vsak se musi naucit kousat a polykat. Zablity od toho to dite bude stejne tak jako tak 😀
@veraakubik nepoužívám, jedu v BLW takze, kousky do ruky má od začátku
@darkwitch sice úplně nevím v čem jedeš, ale taky ji dávám všechno rovnou do ruky, ani jedno z mých dětí to nemělo, teď jsme to dostaly a nějak mě děsila představa, jak to malá chudinka žužlá tak jsem se asi potřebovala ujistit, že je nás víc se stejným názorem.. 😉
@ishumisz právě si říkám malá je dost šikovná co se týče jídla, jo, občas ji zaskočí když si vezme větší kus, ale tak to je snad i normální a teď jsem se snažila představit jak ji ,,učím,, na tohle, na to jak to cumlá.. No fuj..
@veraakubik tak to se používá spíš pro ty šestiměsíční miminka a dřív než dostanou ovoce do ruky, když uz davas jídlo do ruky byl by to krok zpět...
@darkwitch no je fakt, že se k nám kamarádka chystala docela dlouho a třeba to myslela dobře. No, tak to schováme do šuplíku.. 😉
@veraakubik Já to koupila když byla malá menší právě proto, že se neustále dusila většíma kouskama ovoce a zeleniny. Napřed jsem jí je balila do plíny, ale je peklo to pak čistit, tak jsem koupila tenhle bazmek. Ale malá ho vůbec nechtěla. Tak jsem radši rezignovala na "zdravost", začala jsem jí dávat křupky a rohlík, ona se krásně naučila kousat a polykat a už to není třeba. Tak to místo do šuplíku dejte na bazárek, třeba se to někomu bude hodit 🙂
😇 Holky jste živý? 😨😀
Co prďolky? Kubís 73cm a 7,86 kg a konečně ho má paní doktorka v grafech a tabulkách 😎😀 Jediný co umí jen divně žvatlat, dělá pápá a leze po čtyrech 🙂
@dusovkam u nas aktualni miry budou az za tyden, ale ocekavam tak 75 cm a 8 kg 🙂. Byli jsme na leto v CR a bylo to super - novy prostredi, novi lidi, nez jsme jeli, akorat se kutalela a couvala. Ted se plazi rychlosti blesku pres celej byt, obcas zkousi na ctyri, stoupa si, sedi, dela papa a pacipaci. Jen cestou zpatky chytla nakou osklivou virozu, blila, kadila, ted uz ji to leze spis do nosu, dneskanuz v plenkach apokalypsa nebyla, zato za sebou furt taha nudle. No snad uz to bude dobry.
My taky zijeme. Vcera mel 11 mesicu a zub zatim zadny nemame.Uz me to zacina desit!!! Jinak uz sedime,lezeme,stojime,obchazime nabytek a chodime za choditkem.Rika mama,tata,toto, Ada ( to je starsi bracha).Je to moje laska a zacina byt na me dost zavislak.Ted ja mam rymu a maly ma hodne velky kasel.Tak snad budeme brzy fit.
Ahoj holky ! ❤️My taky žijeme, ozývám se po extra dlouhé době ! A to s tím, že jsem vám psala před pár dny, ale po napsání dloooouhého příspěvku mi MK napsal, že z technických problémů...🖕. Každopádně - máme se super ! Před porodem bych si myslela, že to malé miminečko je to nejlepší, ale změnila jsem názor - čím je malá starší, tím je to lepší ! (aspoň zatím 😀). A to nemám žádné pomocníky jako chodítko nebo ohradku a na malou jsem z 90% sama...První tři měsíce pro mě víceméně byly horor, malá trpěla na bříško, neustálý pláč, nervy v kýblu... Ale...čas plynul..nebolelo bříško a začaly bolet zuby 🙄😀🖕! Ne, teď vážně ! ☝️ Denča slaví 15.10. rok, sedíme, lezeme, stojíme, chodíme kolem nábytku, neustále mluvíme (máma/táta); když se nám zrovna chce, děláme paci paci/jak jsem veliká/pošli pusu/pápá; máme 8 zubů a další 2 na cestě ( a všichni o tom víme !! 🙈) a stále kojíme (i když jíme prakticky všechno) ❤️. Jinak 29.6. jsme se vzali, takže jsme oficiálně rodina. Moc vás všechny zdravím a posílám nějaké fotky! Mimochodem - ach jo, četla jsem si staré příspěvky, jak jsme řešily ty naše porodní příznaky a úplně se dojímám ❤️...to tak uteklo...
Ta fotka s tou béžovou bundičkou s ouškama je ze dneška, zbytek je takovej mix, kterej jsem vám chtěla ukázat 😊.
Tak my taky po delsi dobe referujem 🙂. Dneska jswm cela namekko (mala me teda trochu uzemnuje protoze je od rana protivna), nasi cacorce je prave rok a 10 hodin. Stoupa si,splha, plazi se, ale zatim jeste nechodi. Rika tata a bapa ("mama" v prekladu), deli se o jidlo a piti, cisti si zoubky (ma 4, skoro 5) a cese si vlasky. Rada si pousti hraciho medvidka, hlavne kdyz ma spinkat. Porad je hodne kojena, ale jinak by snedla na co prijde. Dnes mame krasny jarni den, tsk vas podzimni zdravime.
Ahoj holky, my dnes slavime narozeniny. Mirinka se v 5:26 narodila. Je hrozně šikovná, chodí kolem nábytku, říká asi 12 " slov", nejčastěji NE, táta a houpy😂.. a samozřejmě na mě neustále volá "mamiiiii".. dokáže si krásně sama hrát, miluje knížky a taky je pěkně vzteklá😬...před pár dny se mi začala tak hystericky zmítat v náručí, až jsem ji neudržela a spadla mi na hlavu😢, naštěstí rentgen v pořádku, ale lekla jsem se pěkně. Pořád je hodně kojená, prso si hrozně vynucuje, v noci kojím i pětkrát, šestkrát, často se budí😕. Ale jinak je to miláček❤️. Se ségrou se zbožňují, už si spolu i vyhrají, tak je to moc fajn. Má 8,1kg a 75 cm🙂..Konec hlášení 😂!
Ahoj holky, tak Lea bude mít 26.10. rok. Říká mama,táta,,Nela,,-ségra, ham, nyny...Má 5 zubů a šestý se jí klube. Vstává max 1x za noc. Krmíme Kendamilem od narození, příkrmy má ze skleniček. Chodí kolem nábytku a pár kroků už zkoušela i sama, tak počítám že za měsíc bude lítat jak uragán☺️ Já si byla s kamarádkou na 4 dny odpočinout na welnesu na Jižní Moravě, je to potřeba. Poporodní kila jsou dole 3x v týdnu si dopřávám cvičení a solárko tak se cítím konečně fajn a ne jako tank🙃
Jinak souhlasím s @niki1107 , čím starší tím lepší 😁

@dusovkam ahoj u nás paráda, malá lozí, staví se k nábytku, sedí. Příští týden jdeme na očkování proti meningokoku. Jinak baští jak o život, koncem měsíce nás čeká i 10.měsíční prohlídka. Já konečně mám čas na cvičení a hubnu, v říjnu si chlap bere týden dovolenou,bude hlídat a já jedu s kamarádkou do Egypta-abychom vypli od dětí 🤗🤗 Jelikož on se starší dcerkou už u moře byli tak jsem na řadě já a těším se jak malá Jaruna😂 A co u Vás?😊😊