icon

Tak co, máte "dvě čárky"? - termín porodu v září 2019

barumat
4. led 2019

Já na ty svoje přišla v úterý a dneska zkontrolovala, jak to sílí. Ale do kontroly daleko 😞 Termín mi vyšel 09.09.2019, skoro magický datum, tak snad bude u doktora vše ok, i když u prvního to teda bylo všechno jiný.

simens
27. led 2019

@barumat já u dcery 10let nyní, dávala žloutenku myslím v 1.třídě a i klíšťovku dávám tuším od cca 4-5let.
@marketa1218 super, takový typický vesnický,ale maturitní. A kde přesně bydlíte? Myslím vesnici.

ajkada
27. led 2019

@pololo1 Dala jsem samozrejme povinne a z nepovinnych zatim proti pneumokokum.

amaliekvidova
28. led 2019

Dcera ma 18 měsíců a dala jsem rotaviry, pneumokoky a memingokoka..z toho memingokoka mám velký strach🙄

monib66
28. led 2019

Malý má zatím jen hexu, MMR jsme chtěli naočkovat v dubnu, ale jelikož jde o očkování živými patogeny odložíme na podzim, až bude miminko na světě. I doktorka mi potvrdila, že pokud je maminka těhotná očkování MMR nedoporučuje.

mmonika87
28. led 2019

Adelka ma povinne,MMR a pneumokoky

tanakin
28. led 2019

@pololo1 zatím máme jen hexu, ted když jsem těhotná, tak nevím, co s mmr 😲 asi zase odložit... nepovinné nemá žádné.

amaliekvidova
28. led 2019

Tak srdíčko bylo😍😍 Na diabetologii jsem vyfasovala insulin, který si musím pichat a mám přísnou dietu. No co bychom pro děti neudělali 😊😉

pololo1
28. led 2019

@tanakin Mame pouze hexu a mmr jsme dávali s odkladem. U nas to bylo horké téma. Četla jsem všechnu možnou literaturu a ptala se vsech známých doktoru. Nakonec mi z toho vypadlo, ze nepovinné dávat vůbec nebudeme, takže nemame vlastně skoro nic....

ann_87
Autor odpověď smazal
kac9
28. led 2019

@monib66 Můžu se prosím zeptat proč? Ne že bych chtěla rypat, ale fakt to nevim 😂 malýmu je teď 16m a měli jsme jitse nechat, očkovat spalničky, které jsem chtěla ve 14m odložit... jde to odložit ještě dál? Hexu měl v termínu, tak jsem nikdy neresila a nehledala info 🙂 díky moc

ann_87
Autor odpověď smazal
monib66
28. led 2019

@kac9 Jde o to, že očkovaní MMR obsahuje oslabené původce onemocnění narozdíl od hexy, kde jsou vpravovány již antigeny. Proto je u MMR doporučováno očkovat až je miminko na světě. Může se totiž stát, že dítě dostane mírnou formu spalniček, příušnic či zarděnek, což může miminku uškodit. Když už očkovat, tak nejlépe ve 3.trimestru, kdy je miminko skoro dovyvinuté.

kac9
28. led 2019

@monib66 super, moc děkuju za vysvětlení 🙂

ann_87
Autor odpověď smazal
mmonika87
28. led 2019

Tak aktualni info ode mne-lezim v nemocnici. Stale spinim (uz vice jak tyden),tak me doktor poslal radeji do nemocnice. Jsem cela rozpicha,protoze mi na gynde brali krev - na jedne ruce nesla napichnout zila,tak brali z druhe. No a ted jeste v nemocnici. Nejdriv jedna,tam ani kapka,tak to zkusili z druhe,tam nastesti tekla. Dvojcatka teda cekam jednovajecna s 2 obalama a kolem 1/3 plodoveho vejce je hematom,coz je celkem dost. Nastesti ten hematom neni tak siroky.
No a nestovice. Dneska rano jsem objevila Adelce na nozce 3 pupinky. Nevim,zda to nejsou nestovice. Kazdopadne jak jsem jela od sveho doktorqla domu si sbalit veci,tak doktorka rikala,ze nemam s dcerou prijit do styku. Holky,to bylo strasny,jak ja to orvala. Dcera na me volala "maminko,ja Te chci obejmout". Des a hruza,neodolala jsek a proste jsme se objaly. Neslo to,nenechat ji.
Tak se mejte a od vas cekam jen same dobre zpravy!

barumat
autor
28. led 2019

@mmonika87 To je hrozný s tím loučením, normálně mám v očích slzy. Tobě moc držím palce, je dobře, že jsi pod dohledem, můžeš být klidnější a i s ohledem na ty neštovice 😘

marketa1218
28. led 2019

Holky, já potřebuji trošku uklidnit, jsem v 8tt a dneska jsem v práci dost lekla ( bouchly dveře) že jsem tím nemohla nijak tomu tvorečkovi ublížit? Bojím se, aby mi třeba nepřestalo bít srdíčko. Další kontrolu mám až 20.2. a dneska jsem teda silně na větvi :( Moc děkuji <3

barumat
autor
28. led 2019

@marketa1218 To určitě ne, neboj, spíš ho zaplavil adrenalin a užil si první lekanec 😊 nepříjemné to určitě je, ale já si pak snažím říkat, že to by tu dnes nebyly žádné válečné "děti" a podobně. Mimčo vydrží víc, než si myslíš 😉

janulejean
28. led 2019

@marketa1218 Neboj, takhle na začátku to vůbec nic není. Jsou to jen pověry, že se těhotné nesmí lekat.

janulejean
28. led 2019

Dnes jsem byla na kontrole, zrovna dnes když je u nás je šílená sněhová kalamita a dopravit se k p. dr. byl opravdu zážitek plný nadávek. Ale jsem nejšťastnější jak vůbec mohu být... Podle UZ jsem 7+6 (o týden méně než podle ms), a bylo nám krásně vidět srdíčko. Dokonce ten prcek velký 15mm tam hýbal ručičkama :D. Božinku to bylo tak krásný :D. To je fakt zázrak přírody 🙂

barumat
autor
28. led 2019

@marketa1218 Ještě jsem to ze zvědavosti hodila do googlu a hned první čtyři odkazy všechny říkají, že leknutí opravdu potrat nezpůsobí. Můžeš být klidná 😊

marketa1218
28. led 2019

Moc vám holky děkuju!

tanakin
28. led 2019

@mmonika87 to mě mrzí :( drž se a držím palce, ať je vše ok a jsi zase brzy doma! taky bych nedokázala odejít bez rozloučení.

pololo1
28. led 2019

@janulejean v Praze po sněhu ani památky. Pod mrakem 😞. Už aby bylo jaro 😎

mmonika87
28. led 2019

@marketa1218 leknuti bych se taky nebala.
@ann_87 vitej a gratuluji k tehotenstvi.
@janulejean je to nezapomenutelny zazitek,videt takovyhle male orditko,jak si krasne plave v deloze,ze?
@barumat @tanakin Takovyhle louceni bylo fakt strasne tezky :( pak mi jeste mavala za oknem a posilala pusinky. Snad se udrzim nebulet,az si budeme volat pres messengera.

marketa1218
28. led 2019

@mmonika87 Ach jo, to by mě taky dostalo no, kolik je holčičce? To všichni určitě zvládnete, je doma s tatínkem? Držím palečky 🍀

mmonika87
28. led 2019

@marketa1218 diky Je ji 3,5 roku. Ted je doma s tatinkem nebo s dedeckem. Bydlime v rodinnem domku,moji rodice dole,my nahore. Adelka si za babi a dedou muze jit kdykoliv chce.

luciex2
28. led 2019

@barumat my se taky rozhodujeme mezi Lenkou a Eliškou a kluk po tátovi Honza ikdyz já bych radši něco jiného 😊

luciex2
28. led 2019

Ty jo holky to jste mě dost vyděsily s tím MMR, odkládám to už hodně dlouho, malé budou v dubnu tři a měla by jít na pár dní v měsíci do školky tak nevím, bez očkování mi ji nevezmou.

ann_87
Autor odpověď smazal
Strana