Tak co, máte "dvě čárky"? - termín porodu v září 2019
Já na ty svoje přišla v úterý a dneska zkontrolovala, jak to sílí. Ale do kontroly daleko 😞 Termín mi vyšel 09.09.2019, skoro magický datum, tak snad bude u doktora vše ok, i když u prvního to teda bylo všechno jiný.
@kac9
@ajkada holky já taky kojím, kluk a, má 2,5 roku a teda všude čtu, že kojení v těhotenství nevadí, ale musím říct, že já sama jsem unavená a bledá. když jsem čekala malého byla jsem taky teda unavená, ale mám pocit, že jsem od pohledu vypadala zdravěji ( nebo jsem chodila nalíčená a svou zelenou barvu maskovala? 🙂). Zároveň je kluk velký mazel a při kojení se utiší, když má nějakou bolístku, anebo, jak píšete na uspávání. Jinak neusne. Takže to chci zvládnout, co nejdéle to půjde. spíše mám straxch, aby to neohrozilo miminko v bříšku
a co se týká jmen, tak na holku máme vybranou Gábinku. Malý koukal v televizi na Tygra a Pů a tam byla Gábinka. Měli jsme období, kdy si říkal Gábinka a do toho přišla ta novinka, že čekáme miminko, tak holčičí bylo jasné. Na kluka máme zatím Adam, protože na Štědrý den jsme zjistili druhou čárku na testu 🙂. To ještě ale zvažujem, protože přece jen mít svátek na Štědrý den bývá pro děti opruz 🙂
@barbora_rozek My už 2x o miminko přišli, takže jsem psaná na rizikovém... i z toho důvodu zvažuju, že přestanu s kojením, u rizikového se doporučuje přestat, jen je to pro mě zvláštní, malej je právě taky kojící mazilek, až na to tahání za vlasy :/ :D
@kac9 náš taky tahá, taky mně to štve, tak ho na to dycky upozorním a on se zeptá, jestli může hladit... no za chvíli tahá znova 🙂
@tanakin jo, je to boj, ale stále mám pocit, že to za to stojí. Sice už mi hubuje tchýně, že mám přestat. Dnes v noci se mi vzbudil až v 6 hodin ráno, tak si myslím, že už je tam mléka míň a míň
@barbora_rozek Hezký jména, hlavně se mi líbí tvar Gabriela, to je takový opravdový jméno, a taky se moc nedává 🙂 Bohužel Gabriela Richterová by bylo fakt tvrdý 😀 Ještě kdyby si nedejbože vystudovala nějakou humanitní školu a byla Mgr. Úplně stačím já, jako Mgr. Barbora Richterová, to drnčí jak upadlej vejfuk za autem 😂
@barbora_rozek To ten náš lump nehladí, jen tahá a už jsem zkoušela všechno... říct au, placnout mu, dělat tytyty, děláš auvi... nic nepomáhá 😕
@kac9
@barbora_rozek U nas neni problem s vlasy, ale zase kousanim. Co vyrostly prvni zuby (cca 6. mesic), tak me kouse. Ze zacatku casto, ted uz jen obcas. Ale kdyz ji uspavam a neceho se lekne(bouchnou dvere, zazvon mobil, zvonek...) Tak mi klidne prokousne bradavku, ze tece krev 🙈. Vzdy jsem mela prsa citliva, ted v tehotenstvi o to vic a tohle me uplne nici. Taky jsem vyzkousela vse. Jenze to nedela vedome, takze vsechno marny.
@barbora_rozek taky mi všichni říkají, že mám přestat, musím to ted probrat s doktorem, ale moc se mi do toho nechce. dcera se teď poslední noci budí po páté s hysterákem a neuklidní ji nic, až po delší době prso :-/
@kac9 @ajkada @tanakin ja jsem dceru kojila 18 mesicu,pak jsem prestala ze dne na den. Do te doby byla na prsu dost,v noci nekolikrat. Jenze jsem otehotnela a bala se potratu,tak jsem prestala.Do tydne jsem stejne potratila,ale bylo to spatne od zacatku. A musim rict,ze jak jsem se toho odstaveni bala,tak to probehlo dobre.Dcera uz to brala,pochopila to. Jen teda u mw byl problem se zastavenim laktace,prsa se mi porad nalevala
@kac9 Adelka do tech 18 mesicu nemela temer flasku v puse,proste ji nechtela. Bala jsem se toho fakt hodne. Meli jsme doma asi 4 ruzne druhy flasek,tak jsme zkouseli,jestli nejakou nevezme. Nastesti se pak slitovala nad jednou. Prvni mleko vlastne nemela na noc. Dali jsme ji sunar do flasky a vycucla ho raz dva a poprve taky prospala temer celou noc. Jen si jednou pofnukala uprostred noci a to stacilo se pritulit a spala dal. Dalsi noci uz spala bez buzeni. Pres den se pak naucila pit z ruznych flasek,ktere jsme obmenovali podle toho,jak moc z jake pila...
Holky, já vás obdivuju. Já kojila kraťounce - dcera nesála, kojila jsem dva měsíce pokaždé z obou prsou, poctivě, nutila, budila, jakmile jsem dala prso pryč, ječela hlady, jakmile jsem prso dala, cucla a usnula. Takže jsme nikdy neodbouraly dokrm a jelikož pak mojí první menstruaci strávila týden v křečích, prostě jsem se na to vybodla. A jelikož jsem si ke kojení dost pochopitelně neudělala zrovna žůžo vztah, tak si nedovedu vůbec představit, že bych ještě teď kojila několikrát za noc, přes den, uspávala prsem... 🙈 To je pro mě úplně scifi ty jo. Jinak někdo tu říkal, že se bojí o imunitu. Hele, to je podle mě stejně strašně individuální. Tři moje známé kojily výhradně a děti měly antibiotika v prvním půl roce. Pavla je měla ve dvou letech poprvé. Jinak má tak dvakrát do roka rýmu, jinak nic. No a třeba kamarádka kojila osm měsíců a držela to hlavně kvůli imunitě, protože s tím taky dost bojovala, no a kluk byl nemocnej předtím stejně jako potom. Zkrátka pokud k tomu máte vztah a chcete to dítěti dopřát, chcete si to celé ještě zachovat, kojte, ale kojit jen kvůli imunitě, na to bych se vyprdla.
Ja to psala s tou imunitou, ja prave kojim uz tech 16 mesicu a krome rymy a ted v lednu trochu kasle nebyla nemocna vubec. A to ji nesetrim, co se tyce obchodu, obcas prazske mhd, chodime spolu obcas do prace, kde vzdy nekdo kasle....Pediatr mi doporucil aspon 1x denne do 18.m, coz vychazi idealne na jaro, kdy bude nejhorsi za nami. Takze to drzim, ale prave jen 1x denne, od roku postupne ubiram a nijak se nedozaduje, tak jsem s tim v pohode, az na to kousani. Holky co davate flasku, davate UM a piji vam to? Kolem me kamaradky, co chtely dat UM vetsim detem po odstaveni, tak ani nahodou. Pit to nebudou. Tak jsem si rilala, ze na UM prdim. Ale ona teda krasne ji i pije, miluje jogurt, davam kase z UM, tak snad ji to chybet nebude.
Já holky kojím už 20m a myslím, že ještě dlouho budu. Už teď se těším na případný tandem, pokud teda se syn sám neodstaví. Jinak přes den kojím tak 10x a přes noc obcas i nonstop (když lezou zuby), jinak tak 5x.
@lenkapk18 Naštěstí vše proběhlo bez komplikací. Ono každý říkal něco jiného 😞 Moje doktorka půl roku klid a potom zkoušet druhé. Nejvíc věřím doporučení doktora při propuštění, 3 měsíce klid - to se prý hojí vnitřní stehy, no a potom zkoušet... Já už teda zkusila po měsíci a půl a nic... Podle mě se to tělo musí vzpamatovat 🙂 Jestli chceš, klidně mi písni soukromou zprávu, ať tady budoucí maminy neděsíme...
Dcera byla kojena do 10m. UM odmítala,tak byla na activiich a od cca roku na klasickém mléku a kakau. Vitaminy nejí. Je jí 10let a nikdy neměla antibiotika. Je to asi vážně individuální 😉
Holky, a jak jste na tom s ockovanim? Davate i nepovinné?
@simens já nebydlim přímo v Jičíně, ale pár km za 🙂 Do Jičína ale dojizdim do práce. A jaký byl ples?
@pololo1 já si teda buduv muset k očkování ještě načist, první mimčo. Každopádně vím, že se to dneska hodně řeší zda očkovat či neočkovat. Jedno velké téma no, ale velmi ráda si přečtu názory zkušenějších maminek.
@pololo1 @marketa1218 Já dala normálně povinné, plus rotaviry (kamarádky holka skončila rychlostí blesku v nemocnici na kapačkách) a pak jsem dala pneumokoky. Já dost trpěla na záněty středního ucha a u dcery si moc tenhle "luxus" nemůžu dovolit kvůli tý vadě sluchu, každý zánět může ten sluch ještě zhoršit. Uvažovala jsem ještě o meningokokovi, ale nemám k tomu nic moc načteno, takže zatím nechávám být. Zeptám se spíš na žloutenku, před nástupem do školky. Neuvažuju ani výhledově o klíšťovce.

@barumat Tak snad bude, budu přesně 7+0.Třetí den držím dietu je to masakr, ale co bych pro bobka neudělala😊 Aspoň moc nepřiberu😉 Ale nejvíce ostrouhá celá moje rodina, protože peču a dělám dorty a deserty pro všechny 😂😂