icon

Tak co, máte "dvě čárky"? - termín porodu v září 2019

barumat
4. led 2019

Já na ty svoje přišla v úterý a dneska zkontrolovala, jak to sílí. Ale do kontroly daleko 😞 Termín mi vyšel 09.09.2019, skoro magický datum, tak snad bude u doktora vše ok, i když u prvního to teda bylo všechno jiný.

kac9
8. únor 2019

@kris17 Prosím tě, buď v klidu 😅 já jsem si v prvním těhu čas od času dala s manželem vínko, nebo když jsem měla chuť, tak i třetinku piva (syn je na konci září, takže v létě občas přišlo vhod) těhotenství není nemoc, aby tě mělo nějak výrazně omezovat, pokud nejsou problémy... neříkám pít každý den, nebo týden, ale jednou za čas 🙂 v poho, mám to i posvěcené od dr... takže buď v klidu

kris17
8. únor 2019

@kac9 dekuju za uklidneni. Mela jsem z toho spatny pocit a otevrela jsem clanky na internetu, ze se nesmi ani kapka, ze i malo muze nevratne plod poskodit, ze mimi ty jedy z alkoholu neumi zpracovat a odbourat, tak jsem se vcera z toho hroutila a ze vsech tehle hruz jsem ani nespala.

mmonika87
8. únor 2019

@kris17 zrovna nedavno jsme tu resily,jak jsme slavily Vanoce a Silvestra alkoholem 🙂 Ja jsem mela jeste sklenicku vina v 5.tydnu,pak uz teda ne. Ale urcite neuskodi. V prvnim tehotenstvi jsem mela taky obcas male pivo nebo sklenicku vina

zrzulec
9. únor 2019

Ahoj já tedy dvě čárky našla 11.1 termín ješte nevím ale byla jsem trochu překvapená nečekala jsem to a proto mi asi mimčo dává zabrat celodenní kocovina a natahování točení v hlavě začátek a já už jsem kao bohužel mám i strach jsem starší aby bylo vse o. K

pololo1
9. únor 2019

Holky, tak predevcirem první zvracení. Furt žaludek na vodě. Včera večer jsem si dala zavináče a malém jsem umřela 😂. Tohle z prvního těhotenství vůbec neznám. V noci se vzbudim a nemůžu spat. Tak nevím jak budu vypadat ve třetím trimestru 🤭. Mějte krasny víkend, my se teď řítíme na Šumavu 😎

pololo1
9. únor 2019

@zrzulec neboj, taky nejsem žádná mladice. To zvládneme 😉

westie
9. únor 2019

Znate nekdo z predchozich tehotenstvi nocni mury? Ja je ted mam snad kazdy den:( Rikam si, jestli to je tim, ze vic spim a mozek ma vic sil na vymysleni blbosti🙂 Kazdopadne se kvuli tomu v noci budim a slozite usinam, ty mury se mi vraci i behem noci opakovane...

mmonika87
9. únor 2019

@pololo1 zatim jsem nezvracela,ale zaludek jak na vode mam minimalne obden.
@zrzulec gratuluji. Hlava se mi mota taky,lita mi tlak.

Holky,vcera mi to nedalo a zkusila jsem lovit srdicka v angelsoundu. Jedno jsem nasla,dneska jsem nasla obe. To je krasa. A to jsem si rikala,ze v 9.tydnu je urcite blbost neco slyset. A ono opravdu je 🙂

ajkada
10. únor 2019

@westie Ja je mela minule tehotenstvi casto a postupne se stupnovaly na desivosti a realnosti. Ke konci jsem se casto budila uplne vydesena z toho. 🙈 Vetsinu tech snu si pamatuju, jak kdyby se to opravdu stalo, mohla bych psat scenare hororu podle nich. 😀Je to neprijemne, ale na druhou stranu me to nijak neobtezovalo v beznem zivote, tak jsem si riklala, ze to je jeste dobry negativni projev tehotenstvi 😀

zrzulec
10. únor 2019

Ahoj děkuji za gratulace
@pololo1 dík za útěchu si nevím kolik ti je :D ale trochu jsi mne utesila
No já mám kontrolu až 21.2 a pokud bude vše v pořádku tak krev ale vůbec nevím co se bude dík děti mám už velké plno vyšetření je jinak vše je jinak jsem úplně zoufalá jestli budu vědět co a jak

tanakin
10. únor 2019

@kris17 já neodolala včera a cucla jsem si vína, a i ta troška mi teda stačila a docela jsem ji cítila :D

mmonika87
10. únor 2019

@tanakin haha,ja si vcera taky dala 2 loky vina. Jak bylo dobre,ale bohate to stacilo

barumat
autor
10. únor 2019

Já u našich ochutnala víno co táta koupil, jakože fakt "srrrk". No a dvakrát jsem měla tak půlku piva, takže tak dvě deci. To fakt nevadí. Samozřejmě ne denně, ale třeba kamarádce to vyloženě doporučil gynekolog, že pokud jí přepadne nevolnost tak sladké, zázvor, mátový čaj nebo v hodně omezené míře pivo. Že když to bude třeba decka jednou za týden, tak je to úplně v pohodě. Jinak s prvním jsem si občas skleničku (2dcl) vína nebo jedno pivo dala, ale to teď nechci, až později, teď se tam vevnitř přeci jen ještě pracuje na mozku a tak, tak si počkám na pozdější týdny 😉

barumat
autor
10. únor 2019

@mmonika87 Ty jo, fakt?? Tak to to musím nějak nenápadně zase sbalit kamarádce, který jsem ho půjčila 😃

tanakin
10. únor 2019

já si stáhla aplikaci do mobilu na poslech srdíčka, ale je to nějaké divné, tluče to, i když to nemám přiložené, tak nevím, jak to je věrohodné....

mmonika87
10. únor 2019

@barumat no fakt,jsem je slysela. Poprve jsem nasla,pak jsem chtela poslouchat s chlapem a nekam se schovaly. Takhke brzi jsem to opravdu necekal

marketa1218
10. únor 2019

Ahoj holky, tak já jsem teď vylezla ze sprchy a musím říct, že už dobře kynu. Břicho, stehna, zadek o prsou ani nemluvím. Jsem v 10 tt a za chvili se do ničeho nevejdu. Já jsem teda nebyla žádná twigi ani pred těhotenstvím, ale trochu se děsím, abych nenabrala 20kg. Mám pořád hlad 😁 a co vy?

kac9
10. únor 2019

@marketa1218 Ahojda, ten hlad trochu závidím 😁 mě je ze všeho zle, takže téměř nejím 😶 a těhu není vůbec vidět, už se těším, až bříško vykoukne 😊

mmonika87
10. únor 2019

@marketa1218 u me je to teda zatim znat jen na brichu a to dost. Pupek mam jak s Adelkou skoro v pulce tehotenstvi. Je to asi taky tim,ze jsem mela mirnou diastazu nebo tim,ze je to vlastne 5.tehotenstvi.Ja uz jsem dneska vytahla tehotensky kalhoty. Ne,ze bych uz normalni kalhoty nezapnula,ale dost me tlaci,tak proc se v nich cpat.

jajaneu
10. únor 2019

@mmonika87 já už je taky nosím... Nemusí tlačit pupík

marketa1218
10. únor 2019

@mmonika87 také musím pořídit, čekám na 20.2. první screening a pak se už také musím mrknout.

kris17
10. únor 2019

@marketa1218 ja to mam stejne, spatne mi neni, ale mam porad sileny hlad a uz taky poradne kynu, navic mi nejsou uz skoro zadny kalhoty, tak nosim saty:D.

zrzulec
10. únor 2019

Tak to jsem na tom podobně já jim pořád protože jak mám prázdný žaludek pořád mne natahuje kynu taky ale je mi tak zle že mi to je momentálně fuk

westie
10. únor 2019

@marketa1218 ja kynu prubezne od zjisteni pozitivniho testu - bez jidla mi je zle, takze porad jim🙂 Hodne jsem se zvetsila i pres boky, musela jsem si poridit volnejsi kalhoty, ale zatim mi to je jedno, protoze vim, ze bez plneho zaludku bych cely den prozvravela:(

ajkada
10. únor 2019

@marketa1218 Pri prvnim tehotenstvi jsem pribrala 23kg a to jsem v prvnim trimestru zvracela a nemohla jist a zbytek tehotenstvi se hooodne hlidala. Sladke minimalne. Ted nezvracim, jim porad, protoze jinak je mi spatne a mam dole 2kg. Dle meho si telo v tehotenstvi proste dela, co chce a nema cenu se stresovat. Po porodu se to nejak sunda 😀

marticcelli
11. únor 2019

Mam to holky stejne, s prazdnym zaludkem je mi zle.. brisko se mi vyvalilo hned na zacatku,takze pokud nemam hodne volny svetr, vypadam jako v 5.mesici... :D

zrzulec
11. únor 2019

Tak to jste mne utesily že to je normální většinou každý kdo zvrací říká že nejí a já musím :D

marketa1218
11. únor 2019

Holky díky, je to moje první těhu, takže vlastně vůbec nevím, co mě čeká 🙂 Každý den nějaké nové překvápko 😀 Fakt když se nenajím, tak se mi i motá hlava a motám se jako vítr v bedně. Ale snažím se vyhýbat sladkému, jím hodně ovoce a zeleniny i když na ní moc v zimě nemám chuť, budu stejně koule, ale hlavně ať máme zdravá miminka 🙂 Už se těším, že příští týden po první screeningu už to řekneme, protože teď chodím jenom do práce a domů, aby mě nikdo moc nepozoroval 😀

kac9
11. únor 2019

Tak jo, včera jsem tu psala, že těhu není vidět a dnes jsem se zděšením zjistila, že se nevejdu do svých kalhot 😂 kruci a těhu věci se ztratili při stěhování 😁🙈

tanakin
11. únor 2019

já jsem taky pěkně nakynutá, taky pořádně žeru... :-/ ale jedno dítě mě vysává zevnitř a druhé zvenku :D kalhoty mě taky pěkně utlačují, že už asi fakt vytáhnu ty těhotenské. ale nějak mi přestaly všechny příznaky, až mě to mírně děsí....

Strana