Tak co, máte "dvě čárky"? - termín porodu v září 2019
Já na ty svoje přišla v úterý a dneska zkontrolovala, jak to sílí. Ale do kontroly daleko 😞 Termín mi vyšel 09.09.2019, skoro magický datum, tak snad bude u doktora vše ok, i když u prvního to teda bylo všechno jiný.
Tak já se s Vámi děvčata loučím. Ani 3.utz neukázal plod,jen žloutk.váček. Zítra jdu na revizi dělohy.
Vám všem přeji ať těhu probíhá, jak má.
@simens Ale ne 😢 ve kterém jsi měla být týdnu? Přeji hodně síly ❤
@simens Ale ne 😢 a ve kterém jsi měla být týdnu? Přeji hodně síly ❤
Ahoj všem, konečně se mužů i já přidat 😊. Po dlouhém snažení se konečně podařilo a jsem 10+6. Termín máme 4.9 tak snad bude všechno v pořádku.
@barumat souhlasim se zamcenim skupiny
Jinak vas pravidelne ctu z postele, uz od ctvrtka lezim, kdykoliv to jde. Mam sileny kasel a rymu, az se bojim, ze toho chudacka z bricha vykaslu😕 Dost casto spim a nejsem vubec schopna cokoliv delat. Vcera mi zmizely vsechny priznaky, vcetne nevolnosti, tak jsem se zacala bat, ze je neco zle. Dnes mi uz bylo opet poradne spatne a prsa mam snad o dve velikosti vetsi. Tak jsem z tech dnesnich nevolnosti mela i radost.
Planujete letos nekdo dovolenou u more? My to slibili synovi, muzu letat bez lekarskeho potvrzni do 20.cervna, takze planujeme Kretu na tyden v cervnu. Ale narazila jsem u pojisteni, ze ne kazdy chce pojistit tehotnou.
@simens to me moc mrzi..
@marketa1218 dnes 8+2,dle dělohy 8+6.
Děkuji všem.
Ahoj holky, jsem tu nova, rada bych se k Vam pridala, ted jsem v 11. tydnu a cekam sve prvni miminko...Termin mam 9.9. 2019, krasny datum..Jinak jeste chodim do prace, ale je to dost narocne, protoze mam opravdu celodenni nevolnosti..Nezvracim, ale je mi porad tak jaksi nanic, skoro nic mi nechutna. Uz aby to preslo.
@simens To je mi líto :(... stalo se mi to stejné minulé těhotenství. Drž se! Ze začátku to bude hrozné, ale brzo to přejde a budete se snažit znovu 🙂
@janulejean Já mám kolem sebe zase případy, kdy přestalo miminku tlouct srdíčko třeba v 9 tt, tak se strašně bojím, že příští týden už mu třeba také tlouct nebude, ale snažím se myslet pozitivně. Jenom ty smutné konce kolem sebe vidím často, tak mi to nedá na to nemyslet :(
@marketa1218 Případů je hodně, ale nikdo o tom nemluví. Až když jsem se sama začala svěřovat, tak jsem byla překvapená kolik lidí se s tím setkalo. Ale myslím si, že když už srdíčko tluče, tak už je mnohem menší šance že by se něco takového stalo. U mě se plod minule ani nevyvinul. A to víš že jsem taky strašně nervózní 🙂. Když jdeš už za týden tak to už se celkem dá, to aji uteče. Já mám jít až za 3 týdny a furt na to musím myslet. Včera jsem neodolala a objednala jsem si angelsounds abych se trochu uklidnila. Jen doufám že nebudu nemehlo a podaří se mi srdíčko najít :D. Když jsem říkala mamce své obavy, tak na mě koukala proč by se něco takového mělo dít když už má srdíčko. Moje mamka porodila 6 dětí, je jí 67 let a když mi popisuje jak to chodilo dřív na gyndě, tak musím říct že máme nehorázné vymoženosti. Dřív nevěděli vůbec do 2 trimestru jestli mu bije srdíčko a jak na tom je. Utz byla vymoženost až dalších trimestrů 🙂
@janulejean Ano jdu příští středu už na odběry a první screening, těším se, ale samozřejmě se i bojím.. máš pravdu, mamka mi taky říkala na co všechno nemyslím a jak se dřív pomalu vůbec nic nekontrolovalo a že se dneska ty maminky kolikrát jenom zbytečně stresují. Už se taky těším až to v rodině řekneme, zatím to ví jenom moje maminka a chtěli jsme počkat až po tomhle vyšetření, kdy dostanu konečně ultrazvuk a těhotenskou průkazku.. ve kterém jsi ty týdnu? Držím moc palce.. nad tím poslechem srdíček také přemýšlím, ale bojím se, že jsem tele nic nenajdu a potom zbytečně vyplašená 🙂
@marketa1218 My jsme to nejbližší rodině řekli, je to tak pro mě snazší. Kdyby to nedopadlo tak jim to stejnak řekneme, takhle se nemusím přetvařovat. Minule jsme to nikomu neřekli a strašně mě vadilo lhát a přetvařovat se proč nepiju a proč to a proč too.. Takhle mám klid. Dneska bych měla být 10+1. Ty jsi v kolikátém? Mno tak uvidím jak to půjde u mě ten poslech a pak podám reference :D. Taky mám strach abych pak z toho nebyla vyplašená, ale tak zas když to jde ostatním...Tobě držím pěsti ať je vše tak jak má 🙂, taky se moc těším na těhotenskou průkazku. To už pak je to takový oficiální :D
Tak u nás naštěstí vše ok, aspoň na pohled, teď mi brali krev a UTZ screening bude až 6.3. Jinak jsem 10+2, podle UTZ 10+5, takže mrně drží standard a roste plynule, posledně bylo taky o tři dny větší. Dělal mi vnitřní i přes břicho a já náhodou vzala s sebou telefon, tak mám oba natočený 😍 Na tom vnitřním je vidět jak hýbne rukama a popolehne si, dokonce jak mele pusou 😂 Na tom vnějším je zase hezky z profilu, je vidět jak si tam lebedí, nohy, pusinka, fakt krásný to vidět. Akorát to už to asi chrnělo, takže pohyb žádný 😁 Holky všem držím palce, teď už věřím, že zamlklé ani potrat nebude, snad dopadne i ten screening 🙏
@westie S dcerou jsem byla v 11tt autem až v Monaku 😁 Teď nás drží doma právě spíš ona než strach. Ale chtěla bych začátkem července i s ní autem na Slovensko k příbuzným, a někdy třeba v květnu bez ní na prodloužený víkend třeba někam do Alp, jen tak na skok, klidně do stanu nebo spát v autě, Rakousko nebo tak něco. Uvidíme jak to vyjde.
@milit @sofiedam Vítejte a gratuluji!
@janulejean Přesně tak. Je těch případů strašně moc, jen se o tom nemluví. Když jsem před 5 lety potratila dvojčátka ve 21. týdnu, tak jsem najednou zjistila, kolika ženským (i v mém okolí) se stalo něco podobného.
@barumat Taky mi dnes dělal vnitří i vnější UTZ. Ale spíš proto, aby se sám přesvědčil, že je mezi dětmi přepážka. On má takový zastaralejší UTZ než mají v nemocnici a on prostě přes břicho tu přepážku neviděl. Vnitřním UTZ už ano. Jinak velikost miminek nekontroloval, to bude až za 14 dní, kdy jdu na kontrolu. A asi budu mít těhotenskou cukrovku. Hodnotu mám 5,4. Nad 5,6 je už cukrovka, takže za 14 dní mi bude brát krev jak na cukrovku, tak screening.
@barumat Gratuluji k prohlídce👍 Trochu jsi mě uklidnila s tím cestováním, zítra odjíždíme na hory do Rakouska (lyžovat nebudu), v dubnu jedeme na farmu s poníkama a v červnu plánuju tu dovolenou. Jsem zvyklá hodně cestovat pracovně, i teď musím občas letět, tak si říkám, že snad je to odolné miminko a všechny ty naše cestovní nápady vydrží🙂 Syn je hodně společenský, pořád by jezdil někam na výlety, doma se vyloženě nudí a pak jsou scény, takže pro nás jsou výlety mezi lidi nutností🙂
@barumat Tak paráda, taky gratuluji k prohlídce 🙂

@zrzulec on vyleze, já tam mám dost špeku, tak se musí prokousat 😁 ve kterém jsi tydnu?