icon

Tak co, máte "dvě čárky"? - termín porodu v září 2019

barumat
4. led 2019

Já na ty svoje přišla v úterý a dneska zkontrolovala, jak to sílí. Ale do kontroly daleko 😞 Termín mi vyšel 09.09.2019, skoro magický datum, tak snad bude u doktora vše ok, i když u prvního to teda bylo všechno jiný.

marketa1218
13. led 2019

Díky, díky podle tè těhotenskè kalkulačky už jsem to zkoušela, na utz musím počkat 14 dní, tak uvidíme no. Je to dlouhý čekání nooo...

mmonika87
14. led 2019

Ahoj,pridavam se k Vam. Moc vsem gratuluji k tehotenstvi. Ja jsem dnes 5+2,termin mi vychazi na 14.9. Na kontrolu jdu v patek.Mam za sebou potrat ve 21.tydnu,pak porod dcery ted uz 3,5 lete a v roce 2016 2x potrat do 8.tydne.Takze mam veliky strach,jak dopadne tohle...

iowa
14. led 2019

Holky, jsem 4+3, nevolnosti už přestaly, ale moje prsa! Nejradši bych si je uřízla. Pomáhá vám něco na bolest? Mažete je něčím? Sprchujete teplou/studenou? Vždycky jsem měla bolavá prsa týden před MS a teď se to drží od začátku těhotenství. Mám strach, že mě budou bolet až do konce :D Dneska si jdu koupit aspoň těhotenský podprsenky,už se to fakt nedá.

mmonika87
14. led 2019

@iowa me taky bolely prsa,ale zlepsilo se to. Ted uz je mam jen citlive. Ale porad citim podbrisek,obcas pichnuti na strane a takova lehka nevolnost

iowa
14. led 2019

@mmonika87 V břiše mě dloubalo hned druhý den od styku, takže už jsem tušila, že se tam něco děje. A pak mě po třech týdnech dloubat přestalo, až jsem začala mít pocit, že jsem si to vše vymyslela a těhotná nejsem :D Jo, nejkrásnější období ženy.. Drž se 🙂

ajkada
14. led 2019

@barumat Taky si kratim cekani curanim 🙂) Vcera uz mi najela tehotenska driv, nez se to dostalo ke kontrolni, takze hcg nam kazdopadne roste.Mam pocit, ze letos ten leden nepreziju 🤔

ajkada
14. led 2019

@lenkapk18 Drzim palce, dej pak vedet, jak to s vami vypada. Nekdy vi nase telo vic, nez my😐

ajkada
14. led 2019

@morcica Ja mam doma sice jen 16 mesicni, ale po roce uz mi taky zacalo vadit porad vstavat v noci. Tak jsem se jednoho dne rozhodla, ze uz toho mam dost a v noci mlicko nedala. Prvni noc brecela a uspavala jsem asi 2 hodiny, pak spala az do rana, druhou noc jsem uspavala asi 15 min. A od 3. noci spi uplne celou noc. Vzbudi se az kolem 6/7, to ji ale staci prestehovat k nam do postele a spi dal. Neni to sice univerzalni navod, kazde dite je jine, ale za sebe muzu doporucit. Ted si neumim predstavit, ze by mi v noci jeste zuzlala moje bolave bradavky 🙂 Jinak na uspavani po obede a vecer jsem mliko jeste nechala, takze bez mlika uplne neni 🙂

barumat
autor
14. led 2019

@iowa Mě teď nebolí, ale u dcery mi pomohlo mít pevnou sportovní podprsenku, prostě je stáhnout k tělu. I jsem v ní chvíli spala.

barumat
autor
14. led 2019

@mmonika87 No ty sis tedy užila své 😲😒 Tak moc držím palce ✊

amaliekvidova
14. led 2019

@mmonika87 To sis chudáků fakt užila 😏 Já jsem po revizi před 4 měsíci..a teď úplně šílím strachy jestli bude srdíčko, protože minule nebylo. Pořád se pozoruju, ale nic moc nevypozoruju😀 Blbě mi není, jen se mi občas motá hlava a jsem unavená. Potřebovala bych nějakou radu, jak se uklidnit. Pomáhá mi, říkat se, že to tentokrát určitě dobře dopadne😊

janasie
14. led 2019

@mmonika87 treba verit, nic jine nam neostava, taky mam za sebou 4 potraty, ale jeste nemam zadne dite, ted dalsi pokus, uz verim ze uspeny 😊

janasie
14. led 2019

Holky dnes jsem byla na kontrole, podle ms 7+5 ale na utz je mimi trosku vetsi 8+1 a dari se mu 🙂 musim si pichat kazdy den sama injekce do bricha, ale kdyz to pomuze tak cokoliv.

amaliekvidova
15. led 2019

Tak holky, mám další příznak...šíleně se mi mastí vlasy, ale fakt hrozně. Nikdy jsem s tím problém neměla. Teď si myju hlavu denně a stejně to mám jak týden nemyté😏 Máte to někdo stejně? 😊

marketa1218
15. led 2019

Já jsem otěhotněla po dvouletém snažení a je to moje první těhotenství, celkem bez příznaků, kromě nateklých prsou, kde mi také vystoupily žíly mi nic není, možná trošku unavená, ale jinak bych na sobě těhotenství opravdu nepoznala, kdyby mi to lékař nepotvrdil a tedy vůbec si nechci připouštět, že by bylo něco špatně. Kontrola příští týden.

sirka1
15. led 2019

Mám doma prcka rok a sedm měsíců, po IVF. V únoru jsme měli jít na další pokus IVF, dva mrazáčky jsme už použily a nic z toho nebylo. Už v prosinci jsem měla 3 dny zpozdění. Poté, co jsem udělala test, jsem MS dostala. Poslední menstruace byla 7. 12. Teď jsem měla týden zpozdění a říkala jsem si, že to stejně každou chvíli dostanu, že testovat je zbytečné. No, pak jsem si test udělala a tam byly dvě čárky. Nemohla jsem tomu věřit. Na kontrolu k doktorce jdu až 31. 1. To bude ještě dlouhé čekání.

marketa1218
15. led 2019

@sirka1 gratuluji, ono se říká, že když je jednou IVF, že podruhé to už vyjde přirozeně, že to tělo se nastartuje. Tak na tom asi něco bude 🙂. My jsme měli chvíli problémy se spermiogramem, ale pak se to zlepšilo a věděla jsem, že jsme prostě jinak zdraví, takže jsem se do žádného CARu nehrnula, v lednu jsem se měla jít objednat na laparoskopii, kvůli průchodnosti vejcovodů a místo toho jsem šla s pozitivním těhu. testem. U mě hrála obrovskou roli zřejmě ta psychika.

sirka1
15. led 2019

@marketa1218 Rozhodně jsem počítala s dalším IVF, protože mám autoimunitní onemocnění. Na první mimčo jsme čekali pět let.

marketa1218
15. led 2019

@sirka1 Gratuluji moc 🙂 Já měla poslední menstruaci 2.12., takže jsme kousek od sebe.

mmonika87
15. led 2019

@sirka1 gratuluji. Znam asi 3 pripady,kdy maji 1.dite z IVF a dalsi prirozene 🙂 moc gratuluji.
Ja jsem dneska nejak unavena,ale to prisuzuju tomu,ze od soboty jsem vzhuru pred 5.hodinou a pak uz nemuzu zabrat.Ted bych v praci spala. Jinak priznaky vymizily. No uz se nemuzu dockat kontroly. Ta nejistota...

luciex2
15. led 2019

@amaliekvidova Já 😀 vždycky mi stačilo si vlasy umýt jednou za 3-4 dny a teď ikdyž mám čerstvý melír tak je mám druhý den mastné😝

amaliekvidova
15. led 2019

@luciex2 Fakt? Tak to mám radost, že v tom nejsem sama😂😂 Kouknu na nějaký speciální šampión, nemůže přece takto vypadat 🙄🤔

luciex2
15. led 2019

@amaliekvidova A to mám ještě k tomu problém s pokožkou na hlavě takže jen tak nějaký šampon nemůžu 😀

luciex2
15. led 2019

Holky může mi někdo poradit co dělat když první dceři budou v dubnu tři takže místo v práci mi asi držet nebudou jelikož už neexistuje ale rodit mám až v září. Mám v práci nahlásit že jsem těhotná ještě před tím dubnem? Nebo jít na pracák,nebo si vzít neplac.volno , pokud mi ho vůbec dají? Neřešíte to teď taky někdo?

mmonika87
15. led 2019

@luciex2 a neschopenku by ti doktor nenapsal?

Holky,je to v haji :( u dcery ve skolce se objevily nestovice. Ja a ani dcera jsme je nemely :'(

luciex2
15. led 2019

@mmonika87 To asi jo ale zase se nechci omezovat vycházkami. Navíc nevím jestli to jde pobírat nemocenskou a ještě mateřskou ,podle mě ne. Jinak držím palce s neštovicemi. Zase pro malou by bylo dobré kdyby je měla takhle malá.

mmonika87
15. led 2019

@luciex2 ano,proc dceru by to bylo dobre,ale pro me ne.

ajkada
15. led 2019

@mmonika87 Ja bych nepanikarila, dceru do skolky radeji nedavala. Ale pokud nema ty nestovice primo nejlepsi kamaradka, se kterou by olizovala jedno lizatko, tak to nejspis nechytne. My byli pred par mesici u kamaradu se stejne starym chlapeckem. Deti ve veku, ze jeste vse strkaly do pusiny, druhy den maminka hlasila nestovice a nase mala nic nechytla. Drzim palce 🙂

barumat
autor
15. led 2019

@luciex2 A o co přesně ti jde? Aby ti trval pracovní poměr nebo o co? Já to mám úplně stejně, šéf ví, že zpátky nenastoupím nikdy, protože jsem se stěhovala 100km daleko. Ale jsem u něj pořád zaměstnaná, aby mi druhou mateřskou počítali z prvního základu. A já teda jen nahlásila, že budu na RD do tehdy a tehdy. A místo ti po 3. roce asi držet nemusí, ale vyhodit tě podle mě taky teď ještě nemůže, když jsi na RD nebo jo?

mmonika87
16. led 2019

@ajkada no do skolky kazdopadne nejde. Ale s moji smulou urcite nestovice chytneme.
@luciex2 a do jdy mas rodicak? Zamestnavatel ti musi drzet misto do 3 let veku ditete,pak uz ne. Abys pak mela narok na materskou,kdyz budes na pracaku . .

Strana