Tak co, máte "dvě čárky"? - termín porodu v září 2019
Já na ty svoje přišla v úterý a dneska zkontrolovala, jak to sílí. Ale do kontroly daleko 😞 Termín mi vyšel 09.09.2019, skoro magický datum, tak snad bude u doktora vše ok, i když u prvního to teda bylo všechno jiný.
Ahoj,pridavam se k Vam. Moc vsem gratuluji k tehotenstvi. Ja jsem dnes 5+2,termin mi vychazi na 14.9. Na kontrolu jdu v patek.Mam za sebou potrat ve 21.tydnu,pak porod dcery ted uz 3,5 lete a v roce 2016 2x potrat do 8.tydne.Takze mam veliky strach,jak dopadne tohle...
Holky, jsem 4+3, nevolnosti už přestaly, ale moje prsa! Nejradši bych si je uřízla. Pomáhá vám něco na bolest? Mažete je něčím? Sprchujete teplou/studenou? Vždycky jsem měla bolavá prsa týden před MS a teď se to drží od začátku těhotenství. Mám strach, že mě budou bolet až do konce :D Dneska si jdu koupit aspoň těhotenský podprsenky,už se to fakt nedá.
@morcica Ja mam doma sice jen 16 mesicni, ale po roce uz mi taky zacalo vadit porad vstavat v noci. Tak jsem se jednoho dne rozhodla, ze uz toho mam dost a v noci mlicko nedala. Prvni noc brecela a uspavala jsem asi 2 hodiny, pak spala az do rana, druhou noc jsem uspavala asi 15 min. A od 3. noci spi uplne celou noc. Vzbudi se az kolem 6/7, to ji ale staci prestehovat k nam do postele a spi dal. Neni to sice univerzalni navod, kazde dite je jine, ale za sebe muzu doporucit. Ted si neumim predstavit, ze by mi v noci jeste zuzlala moje bolave bradavky 🙂 Jinak na uspavani po obede a vecer jsem mliko jeste nechala, takze bez mlika uplne neni 🙂
@mmonika87 To sis chudáků fakt užila 😏 Já jsem po revizi před 4 měsíci..a teď úplně šílím strachy jestli bude srdíčko, protože minule nebylo. Pořád se pozoruju, ale nic moc nevypozoruju😀 Blbě mi není, jen se mi občas motá hlava a jsem unavená. Potřebovala bych nějakou radu, jak se uklidnit. Pomáhá mi, říkat se, že to tentokrát určitě dobře dopadne😊
Holky dnes jsem byla na kontrole, podle ms 7+5 ale na utz je mimi trosku vetsi 8+1 a dari se mu 🙂 musim si pichat kazdy den sama injekce do bricha, ale kdyz to pomuze tak cokoliv.
Tak holky, mám další příznak...šíleně se mi mastí vlasy, ale fakt hrozně. Nikdy jsem s tím problém neměla. Teď si myju hlavu denně a stejně to mám jak týden nemyté😏 Máte to někdo stejně? 😊
Já jsem otěhotněla po dvouletém snažení a je to moje první těhotenství, celkem bez příznaků, kromě nateklých prsou, kde mi také vystoupily žíly mi nic není, možná trošku unavená, ale jinak bych na sobě těhotenství opravdu nepoznala, kdyby mi to lékař nepotvrdil a tedy vůbec si nechci připouštět, že by bylo něco špatně. Kontrola příští týden.
Mám doma prcka rok a sedm měsíců, po IVF. V únoru jsme měli jít na další pokus IVF, dva mrazáčky jsme už použily a nic z toho nebylo. Už v prosinci jsem měla 3 dny zpozdění. Poté, co jsem udělala test, jsem MS dostala. Poslední menstruace byla 7. 12. Teď jsem měla týden zpozdění a říkala jsem si, že to stejně každou chvíli dostanu, že testovat je zbytečné. No, pak jsem si test udělala a tam byly dvě čárky. Nemohla jsem tomu věřit. Na kontrolu k doktorce jdu až 31. 1. To bude ještě dlouhé čekání.
@sirka1 gratuluji, ono se říká, že když je jednou IVF, že podruhé to už vyjde přirozeně, že to tělo se nastartuje. Tak na tom asi něco bude 🙂. My jsme měli chvíli problémy se spermiogramem, ale pak se to zlepšilo a věděla jsem, že jsme prostě jinak zdraví, takže jsem se do žádného CARu nehrnula, v lednu jsem se měla jít objednat na laparoskopii, kvůli průchodnosti vejcovodů a místo toho jsem šla s pozitivním těhu. testem. U mě hrála obrovskou roli zřejmě ta psychika.
@marketa1218 Rozhodně jsem počítala s dalším IVF, protože mám autoimunitní onemocnění. Na první mimčo jsme čekali pět let.
@sirka1 Gratuluji moc 🙂 Já měla poslední menstruaci 2.12., takže jsme kousek od sebe.
@sirka1 gratuluji. Znam asi 3 pripady,kdy maji 1.dite z IVF a dalsi prirozene 🙂 moc gratuluji.
Ja jsem dneska nejak unavena,ale to prisuzuju tomu,ze od soboty jsem vzhuru pred 5.hodinou a pak uz nemuzu zabrat.Ted bych v praci spala. Jinak priznaky vymizily. No uz se nemuzu dockat kontroly. Ta nejistota...
@amaliekvidova Já 😀 vždycky mi stačilo si vlasy umýt jednou za 3-4 dny a teď ikdyž mám čerstvý melír tak je mám druhý den mastné😝
@luciex2 Fakt? Tak to mám radost, že v tom nejsem sama😂😂 Kouknu na nějaký speciální šampión, nemůže přece takto vypadat 🙄🤔
@amaliekvidova A to mám ještě k tomu problém s pokožkou na hlavě takže jen tak nějaký šampon nemůžu 😀
Holky může mi někdo poradit co dělat když první dceři budou v dubnu tři takže místo v práci mi asi držet nebudou jelikož už neexistuje ale rodit mám až v září. Mám v práci nahlásit že jsem těhotná ještě před tím dubnem? Nebo jít na pracák,nebo si vzít neplac.volno , pokud mi ho vůbec dají? Neřešíte to teď taky někdo?
@mmonika87 Ja bych nepanikarila, dceru do skolky radeji nedavala. Ale pokud nema ty nestovice primo nejlepsi kamaradka, se kterou by olizovala jedno lizatko, tak to nejspis nechytne. My byli pred par mesici u kamaradu se stejne starym chlapeckem. Deti ve veku, ze jeste vse strkaly do pusiny, druhy den maminka hlasila nestovice a nase mala nic nechytla. Drzim palce 🙂
@luciex2 A o co přesně ti jde? Aby ti trval pracovní poměr nebo o co? Já to mám úplně stejně, šéf ví, že zpátky nenastoupím nikdy, protože jsem se stěhovala 100km daleko. Ale jsem u něj pořád zaměstnaná, aby mi druhou mateřskou počítali z prvního základu. A já teda jen nahlásila, že budu na RD do tehdy a tehdy. A místo ti po 3. roce asi držet nemusí, ale vyhodit tě podle mě taky teď ještě nemůže, když jsi na RD nebo jo?

Díky, díky podle tè těhotenskè kalkulačky už jsem to zkoušela, na utz musím počkat 14 dní, tak uvidíme no. Je to dlouhý čekání nooo...