Tak co, máte "dvě čárky"? - termín porodu v září 2019
Já na ty svoje přišla v úterý a dneska zkontrolovala, jak to sílí. Ale do kontroly daleko 😞 Termín mi vyšel 09.09.2019, skoro magický datum, tak snad bude u doktora vše ok, i když u prvního to teda bylo všechno jiný.
@janulejean já byla u dr včera - 6+4 a srdíčko taky ještě nebylo. ani u dcery jsem ho ve stejném týdnu neměla, až potom v 9 tt na kontrole bylo
@barbora_rozek na to jsem úplně zapomněla :-O v tom šoku, no zeptám se příště
@marketa1218
@tanakin Jee holky děkuji za uklidnění 😘, byla jsem z toho včera úplně špatná. A teď vím že je fakt brzo. Ono když to jednou dopadlo blbě, tak hned vidím špatný scénář. Tak za 14 dní nám snad všem bude bušit❤.
@janulejean ♥ ono se to sice v mnohých článcích píše, že už může jít vidět, ale fakt je kolikrát brzy. Určitě to bude v pořádku! Já jdu až za 3 týdny, ale věřím, že to uteče.
Já mám do kontroly ještě skoro dva týdny, tak si krátím čas čůráním na testy 😁 Ne zase pořád, ale dneska jsem sama doma, tak jsem to zkontrolovala a testovací čárka už je silnější než kontrolní 😍
včera v noci jsem trochu zakrvácela tak jsem dneska šupajdila k doktorovi i když je dost brzo termín mi vychází až na 15.9. ale na ultrazvuku nic nebylo ještě mám přijít za týden na kontrolu a na krev ale že to moc nevypadá doma jsem si zkusila udělat test a čárka slabší než před týdnem takže nejspíš samovolný potrat no uvidíme ve čtvrtek ale moc nadějí tomu nedávám :(
Přidávám se, s předpokládaným termínem 4. 9. Doma máme skoro dvouletého kluka, tak se těšíme na druhé. Na první kontrole jsem byla teď 6+1 a zatím prý vše v pořádku, i srdíčko už tlouklo. Teď musím pořešit ještě endokrinologii a kardiologii, to zas bude odběrů!
@tanakin Jé, ty jsi taky z únorčat 2017, že jo?
Hezký den všem kteří tady jste.Mě MS mešká týden což se u mě nestává takže si myslím, že bych měla taky zkusit testovat. Mám už dva starší kluky 9 a 6 tak uvidíme jak to nakonec dopadne.
@tanakin To jsem ráda, že taky ještě někdo kojí dvouleté dítko 🙂 V okolí jsem jediná a navíc do mě všichni šijou, že ať se nedivím, že se mi budí Xkrát za noc, když kojím. Ale já prostě nevím, jak na odstav. Teď začal spát konečně aspoň ten první interval třeba i pět hodin v kuse, tak je mi zas líto mu potom to mlíčko nedopřát.
@morcica taky pořád slyším, že mám přestat a že jí to nic nedává a kdesi cosi. až zjistí, že jsem těhotná, tak to bude tím víc :( ale taky nevím, jak ji odstavit. to dcera dá tak max 2 hodiny a vzbudí se :-/ sem tam dá víc, ale výjimečně.
u dcery mi spaní na břiše začalo vadit ještě dřív, než jsem zjistila, že jsem těhotná, teď mi to vadí taky už teď
Ahoj holky, já jsem tu nová, ale už mám za sebou první kontrolu 7. ledna, byla jsem 6tt+5 mimi mělo 8,5 mm a už bylo vidět i srdíčko 🙂 <3 Přeji vám pohodové těhulkování 🙂
Holky prosím můžete mi vysvětlit, jak si ty dny/tydny počítáte? Děkuju, pro mě taky bude teď dlouhých 14 dní no. Ale dobře to dopadne
@marketa1218 Pocitas od prvniho dne posledni menstruace. Prvni cislo je ukonceny tyden (tt) a druhe cislo je den v poradi v probihajicim tydnu. Ja mela posledni ms 21.11. Ted jsem v 7tt+3 co znamena ze uz mam ukonceny 7 tyden a je 3ti den z nasledujiciho tydne, tj. probihajici 8 tyden. Kdyz tak me nekdo opravte 😊
@marketa1218 Nech si to spočítat 😉 Zadej si do googlu "těhotenská kalkulačka", na maminkám.cz je jednoduchá a hezká. Zadáš první den poslední menstruace, spočítá ti to a dozvíš se i fajn informace, co se děje s tebou, co s mimi, kdy je termín porodu, atd.
@barumat kalkulacka je sice dobra vec, ale ona pocita s ovulaci 14. den cyklu. Takze ofiko muzes byt treba 6+2, ale v realu jsi treba 5+2 protoze ovulace byla jindy. Ja ji mam vzdy 21. den cyklu a pak bylo vse o tyden posunute. Ultrazvuky i termin porodu. Cili pro orientacni pocitani je to ok, pro to prave je lepsi nechat to na ultrazvuku 🙂
@sudylichozrout To sice jo, ale dotaz zněl jak to počítáte, ne? Stejně v průkazce bude mít termín a týdny podle ms, jen podle utz pak třeba konstatujou, že plod vypadá spíš třeba o týden starší.
Podle UTZ se to upravuje az pri 1.screeningu a i to jen pokud je rozdil vetsi nez tyden, jinak se nechava termin dle ms. Nebo jak u ktereho dr 😉
Měla jsem, ne měla jsi 🙄

@janulejean Ahoj, jdu tě uklidnit, dnes mám za sebou kontrolu, lékař mi potvrdil počáteční těhotenství - o to mi šlo, ale sám říkal, že na srdíčko je ještě brzy. V podstatě mi ani neřekl, ve kterém jsem týdnu, jenom že to všechno podle poslední menstruace hezky všechno odpovídá a srdíčko za 14 dní 🙂. Takže se nenervuj, bude tam.
@barumat, také mám na prsou pěkně vidět modrý žíly 😀 Každopádně už teď mám D, takže pomoooc 😀