icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

kacka214
21. únor 2019

@michaela_2 paní doktorka Pavlů je opravdu dobrá.

tereza2016h
21. únor 2019

@michaela_2 hele,stejně tomu miminku peřiny dávat nebudeš. Já začala synovi dávat z někdy v roce a půl. 😉 ale matrací b to chtělo 😂

michaela_2
21. únor 2019

@tereza2016h jj 😃😂👍

kreatura
21. únor 2019

@baruda Ti jsou kouzelní 🙂 Jsou úžasní, za chvilku budete všichni doma a zase to bude jiné a krásnější 🙂

kreatura
21. únor 2019

@petratra Já jsem s dvojčaty měla menší břicho než teď s jedním 🙂 Nikdo mi téhdy nevěřil, že čekám dvě, protože v okolí měly všechny maminky větší pupík než já... 🙂
A držím palečky ať je všechno v pořádku a brzy se zahojíš, hlavně bez komplikací! 🙂
Myslím na Tebe 🙂

kreatura
21. únor 2019

Tak jsem byla včera na další kontrole v nemocnici, všechno v pořádku, jízva je prý v pořádku ( rozměr nevím, ale je prý dostatečně tlustá) Takže zatím stále normálnímu porodu nic nebrání 🙂
Otvírat se otvírám, ale byla tam jiná paní doktorka, takže mi jen řekla, že porodní cesty jsou krásně připravené, více mi neřekla 😀
No a další kontrola příští středu, to už bude den před termínem 😀 😀
Stále nemám tak něják nic dochystané, než to co jsem udělala před nějákým tím pátkem, ale teď mě to už vůbec nevzrušuje... Nevím čím to je 😀

No a dneska 39+0 , na to jak strašili, že budeme rodit brzy, je to skvělé a asi tak 2 dny mám pocit, že se žádný porod neblíží, přestalo mě všechno bolet a jsem jak v 33tt a né týden před porodem 😀

dmiska
21. únor 2019

@kreatura přesně, taky jsem si přečetl připadala víc v rozkladu 1-2 týdny zpátky a teď nic 🙈 holt asi budu přeci jen rodit obříka, když se mu tam tak líbí...

zuzka_f
21. únor 2019

Ahoj holky, dnes jsem 36+2 a termín mam 19.3. Malá sebou hezky v brisku mele 😁 odhad váhy je po včerejší kontrole 2850g a k porodu lehce k 3kg. Tašku uz mam pro jistotu týden sbalenou, vsechny papíry a písemné souhlasy do porodnice jsou přibaleny v jedné složce... oblečení a pleny výprane, vyzehlene a uložené. Postylka jedna v ložnici v patře a druhá v přízemí u prebalovaciho pultu. Člověk si to naplanuje, ale stejne počítám s tím, ze se to v průběhu bude přizpůsobovat. Jinak az ted mi trochu natekla chodidla a zacala jsem se spíše koulet než chodit 😂 Opatrujte se ☺️

kreatura
21. únor 2019

@dmiska Ano 😀 A tak v sobotu máme v plánu ZOO, tak třeba mě to nabudí 😀 U nás to na obříka zatím nevypadá, ale jestli tam bude ještě půl roku, tak to obr bude 😀

vendelinka08
21. únor 2019

Tak dnes kontrola u dr...vse v poradku...vzal mi ster na streptokoka..za tyden me jeste objednal jednou na mereni plodu...nevim proc..pry jestli se miminku dari. A za dva tydny zase kontrola u nej a od 38tt me posle do porodky...neni to pozde? Drive se posilalo uz od 36tt...co kdyz bude porod drive? Jinak jsem pribrala cca 10Kg...takze zase nic.

dzogobela
autor
21. únor 2019

@vendelinka08 zalezi doktor od doktora. Nekdo zustava u sveho az do konce, do porodnice jde jen rodit. Jinak ano, treba v Praze se vetsinou predava nejak po konci 36. tydne, nebo spis chtek aspon 1 navstevu v te dobe kvuli vyplneni papiru. Moje doktorka treba nema monitory, takze js bych u ni zustat nemohla i kdybych chtela 🙂

levandulina
21. únor 2019

@vendelinka08 Já jdu naposledy ke své mudr.ve 34tt a pak už do porodnice. Ale nevím, za jak dlouho (nebo v kolikátém tt) tam půjdu poprvé.

vendelinka08
21. únor 2019

No prave...vzdy jsem chodila od 36tt...stihla jsem alespon 2 az 3 monitory pred porodem...tak jsem si rikala ze tam zavolam a pojedu se tam alespon podivat a zeptat se na nejake info...kdybych rodila drive. Doktor monitory take nema...jsem myslela ze jdu k nemu dnes naposled...no...proste se to zmenilo...

dmiska
21. únor 2019

@vendelinka Já chodím v Praze v Krci do porodnice od minulého týdne (37+3), ale monitory dělají až od ukončeného 38. Takže jsem je měla poprvé dnes ve 38+3. V minulém těhotenství to bylo stejně

michaela_2
21. únor 2019

Já byla dnes na druhem monitoru, vše v pořádku, váha miminka prý něco málo přes 3kg, plodovky dostatek a vše se tváří jak má být. Zřejmě si bere příklad z brachy a segry a před termínem se hold neuvidíme 🙂

michaela_2
21. únor 2019

@vendelinka08 a posila tam vždy doktor? Já tedy chodím i na gyndu do Hořovic, kde je i porodnice, takže i monitory, ale třeba kvůli te registraci v Rakovníku, jsem se po 36. týdnu objednala k nim na poradnu a natočení monitoru sama - chtějí minimálně jednu návštěvu před porodem....

dmiska
21. únor 2019

@vendelinka08 to jo, to je druhá věc, jak pise
@michaela_2 - doktor mi neříkal, kdy mam jít do porodnice, to běží víceméně svoji cestou. V porodnici jsem byla poprvé ve 34. týdnu na sepsání dokumentace a rovnou si mě objednali dle sebe bez ohledu na doktora

kreatura
21. únor 2019

@vendelinka08 Mě také můj doktor předával do porodnice až v 38tt, před tím jsem se tam byla domluvit, kvůli přirozenému porodu, takže jsem chodila do nemocnice i ke svému... A teď už jsem ofiko v nemocnici 🙂 I zaregistrovaná a tak 🙂

mialagia
21. únor 2019

@michaela_2 tak já jsem se přistihla, že vpodstatě se toho bojím kdyby se porod měl rozjet spontánně sám, tak mě chytá panika, bojím se že se to nebude otvírat stejně a skončím na akutní sekci..tak asi moc naladěna nejsem😔
tak jsem se asi už rozhodla, že si v pondělí domluvím termín sekce, lepší plánovaně než akutně..jinak vám to všem moc přeju a závidím zároveň, ale já se bojím, že bych to nedala..

stef9328
21. únor 2019

Ja jdu poprve do nemocnice v pondeli to budu 38+0tt. Jinak mi muj gynekolog od 35+0 delal v ordinaci monitor.

michaela_2
21. únor 2019

@mialagia žádný “nedala”! Ty to dáš, v každém případě - a jestli vaginálním porodem nebo sekcí, to už je jedno. Sekce není žádná pohodicka ani leharko. Takže každý porod je jinak náročný a ve finále obdivuhodný 🙂 V pondělí na vás budu myslet! Ty jsi teď 38 týden?

morwisek
21. únor 2019

Ja budu chodit až do konce ke své dr. chodím do Berounské nemocnice ta je spojena s Horovickou porodnici kde chci rodit. prihlasena jsem pro jistotu v motole a to že bych tam měla jít na aspoň jednu kontrolu po 36tt je naštěstí nepovinné.

mialagia
21. únor 2019

@michaela_2 děkuji to jsi hodná😘já budu v pondělí 38+3..taky držím palce 🙂

babikadaska
22. únor 2019

@petratra uz je to za tebou.... cakam netrpezlivo na spravicku ❤

petratra
22. únor 2019

Ahojte holky! Jj už to máme za sebou. Byl to nakonec celkem fofr, nechala jsem si dát epidural, abych mohla být při vědomí a manžel tam byl s nama! Mimča jsou drobečci, Sofinka váží jen 1900g a Danecek 2620g. Oba byli chvilku v inkubátoru, ale dnes už být nemusí. Už jsem od rána i na normálním pokoji a chodím za nema a zkoušíme přikládat k prsu. Malej pije hezky a malé to zatím moc nejde, ale věřím, že to časem půjde!

petratra
22. únor 2019
petratra
22. únor 2019
babikadaska
22. únor 2019

@petratra zo srdca blahozelam !!!! Mimca su krasne, ako z katalogu 🙂 kolko ti odhadovali vahu na uzv kym boli v brusku? A ako sa citis ty mamicka ? Brusko boli ?

denadena16
22. únor 2019

@petratra moc gratuluji ❤️ ať se vám daří

petratra
22. únor 2019

@babikadaska odhady váhy byly 2kg a 2, 3kg..a cítím se dobře, břicho bolelo nejvíc večer a v noci. Ale ráno jsem ještě dostala něco od bolesti a vecer dostanu zas. Nehraju si na hrdinku a prostě jsem si o to řekla, abych mohla chodit za prckama a trochu už fungovat. Jinak tu stále platí zákaz návštěv. Ale tatínky za mimčama pousti. Což mi teda úplně stačí, na návštěvy se zatím úplně necítím a su i rada, že sem zatím nikdo nemůže.

Strana