Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
Děkuji holky za podporu😞, už aby to bylo ze mě pryč. Bude to těžké, snad to brzo přejde. Budu muset nějak zaměstnat mysl...to chce nějaký nový koníček.
Holky, musím si zde postěžovat... Je mi pořád děsně blbě od žaludku, zvracím, na jídlo nemám ani pomyšlení, sem jak mátoha a musím aspon z části fungovat, protože mám doma 5-ti letou dceru. Ste na tom někdo podobně? Každý den si říkám, že už to brzo přejde a teda poslední dny to spíš zesiluje a sem nepoužitelná celý den. Dnes končím 12 tt. a opravdu počítám dny a moc si přeju, at už je mi líp, jen přežívám 😢😖
@veverka.terka dnes mi bylo take od noci uz blbe..sice nezvracim zatim...ale moc nefunguji...jsem spava a bez elanu. Do toho mam oba dva syny nemocny...v pondeli horeckoval mladsi..od vcerejska starsi a to jsme meli dnes slavit jeho 10 narozeniny...v utery meli jet kluci s babi a dedou za tetou do Cech..no a nic z toho nebude..asi se to cele posune..ale stve me to..jelikoz posledni tyden pred skolou uz jsem chtela byt s nimi v klidu doma..u uku mi pri tehu nebylo zle vubec..ted je to jine..nektere dny v poho a nekdy se necitim vubec dobre..hlavne vecer. A jeste se mi udelal opar na rtu..podruhe v zivote...
@vendelinka08
@veverka.terka ja to tak mela v minulych, ted prave naopak. nic mi neni, jen mam bolavy prsa a sem unavena jinak ani nevim ze sem tehotna. tak snad vam to brzy prejde, drzim pesti
@hribek no...je fakt ze jsou dny kdy jsem uplne v pohode...ale vecer jak kdy...prsa me boli strasne a unava take velika. Pres den vetsinou usnu. Ale muze byt i hur..to je mi jasne...tak doufam ze to bude bud lepsi nebo alespon stejne...
Holky,taky to mám jak na houpacce.....jednou mi je cely den perfektně a pak se nemůžu ani zvednout z gauce.....každopádně jestli vám to pomůže.....me už několikrát na nevolnosti pomohlo calipo nebo takové ty vodove nanuky z kik.....
Ahoj holky, muzu se k vam pridat?😊 jinak je mi lito Janiny, ze to nevyslo. A je to stoprocentni? Neni jeste sance, ze se plod objevi? Vim, ze se stava ledacos a spoustu zenskych melo jit na revizi a nesly a maji zdrave deti. Stalo se to i me kamaradce. Ale pozitivni je, ze jsi plodna, ze to slo, pry je po samovolnym potratu a po revizi telo dobre pohnojene a jde dobre znovu otehotnet, ze neni ani potreba cekat na dalsi menstruaci a klidne to zkusit, kdyz se budes tam dole uz citit v pohode. Drzim palce, at se zadari brzo.
@janulejean je mi to luto ☹ vela sil do dalsich dni.
Jinak jmenuju se Misa, je mi 30 let, mam manzela a 2 leteho synka Vasika. S Vasikem jsem mela bolavy prsa, parkrat jsem zvracela, pak docela pohoda, obcas 3 denni silenne migreny a potom paleni zahy. Ale ted? Jsem asi 10 tyden, je mi porad strasne spatne, unava silena az bych brecela. Tak ze se umim vzit😊jinak prsa neboli, dokonce jeste Vasinka jeste kojim, jsem zvedava, kam to dotahneme, zatim mi to nevadi, jen mi nesmi rejdit na druhe bradavce, to teda silim. Jinak srdicko bylo ok pred 2 tydnama, ted jdu v utery asi na krev. Do toho 3. mesice jsou to docela nervy.
Mě je špatne denně - dnes jsem pomalu nevstala z gauce, naštěstí se o skřítky postaral tatínek. Zítra se fakt těším do práce :/ zatím to tam neví - chci to říct až po velkém utz, na který jdu ve čtvrtek. Tak snad s 13 týdnem ty nevolnosti polevi 🙏🏻
A holky jste tady treba nektera, ktera vychovava sve deti kontaktne, je takova alternativnejsi, treba i deti neockuje a planuje mimco nosit? Me taaak nekdo takovy chybi. Vubec nikoho takovyho nemam. Mam kamaradek spoustu, ale zadna kontaktni. Nemam s nikym spolecne tema. Vzajemne se respektujeme a dost me to naucilo respektu k ostatnim, ale stejne mi potom mrzi videt, jak maji deti ze svych rodicu strach a jsou rezany😓a nerespektovany. Tak treba tu najdu spriznenou dusi alespon na pokec.
@mysek Tak já obě děti nosila, fyzické tresty se u nás neuplatňují, ohledně toho očkováni jsem zvolila střední cestu - oba mají pouze to nejnutnější a ne Hexu ale zaplatili jsme Pediacel 🙂 Vyloženě alternativní nejsem a výchovu praktikuji spis podle sebe. Nikdy jsem nejela podle striktního ,,režimu” viz. kojení po 3h, noční buzení a spani přes den na minutu 😅, ale zase je fakt, že jak jsou skřítci větší a člověk už řeší i to zaměstnání atd. tak někdy v rámci pohodlnosti povolim par věcí, které se s tou alternativní výchovou moc neslučují 🙂). Václav je krasne jméno!
@mysek Mno stoprocentní, řekla bych že ano. Doktor říkal ,že s největší pravděpodobností už se nic neobjeví, že prostě ať s ťím nepočítám. A i kdyby, měla bych být 8+2 a to srdíčko už musí na 100% být. Takže i kdyby se něco objevilo, nevím jestli by to bylo vůbec dobré. Četla jsem ,že se často žena rozkrvácí v den kdy to měla dostat a pročistí se sama. Uvítala bych to více, ten den je dnes... Tak se to snažím trochu podpořit. Jinak taky jsem četla ,že po revizi to jde mnohem rychleji, ale zase to není dobré, protože při zákroku odeberou sliznici a ta nestihne dorůst. Mno uvidíme jak se budu cítit. Děkuji
@mysek za alternativní se nepovažuju, ale snažím se ve všem řídit především svoji intuici. Respektive dost si toho nactu a pak zvolím přístup, který je mi blizky a citim, že je to tak správné 🙂
Snazim se o respektující přístup a jsem v Nevychove, nosit jsem se snažila, ale malá byla silně nenosici, takže jsem to nehrotila a nenosila. Povinne očkování ma, nepovinné ani jedno, odstavila jsem v roce a třičtvrtě kvůli lekum, do té doby byla kojena na požádání. No a odplenkovame teď ve dvou letech, předtím byl nočník nepřítel a já nenutila 🙂
@mysek já nosila prvního, docela dlouho spal u nás v posteli od toho cca 3 měs. Vlastně jakmile to potřeboval. Nosili jsme hodně a snesl krásne i kočárek. Ockujeme normálně jen jsme si to rozložili. Dávali jsme pneumokoky navíc, protože jsem zdravotník a ve 5 měs jsem začala pracovat 1 den v týdnu tak jsem měla strach abych to domů nedotahla.
Jinak jsou malému 2, hodně se mazlí, dáváme do postýlky když u mě usne. A stále máme plinky protože ho nutit nebudu, jen nenásilně učím. A tělesné tresty minimálně. Spíš se ridim tím jak to zrovna cítím já nebo manžel. 🙂 asi tak.
@michaela_2 jinak já taky blindim, teď maličko je to lepší. Teď jsem 13 TT. Dneska jsme byli na screeningu. Malé je ok. A zatím to vypadá na Pytlíka c.2.
@lenyskat gratuluji k výsledku! 🙂 A pověděli Vám už tip na pohlaví?? Já bych si právě do třetice chtěla nechat to překvapení 😀 Na velký utz jdu ve čtvrtek, tak budu preventivně už ode dveří hlásit 🙂
Doufám, že s prvním trimestrem ty nevolnosti odejdou....
@michaela_2 já už se teda nemůžu dočkat, až nám řeknou, co to bude, pevně doufám v páreček a švagrová mi řiká, že to budou dvě holky.....Já si teda musim ještě počkat. teprve příští týden se budu objednávat, tak doufam, že nás vezmou rychle :D
Jde o to co je alternativni..ja se neskatulkuji..nestykam se s jinymi matkami...nesrovnavam kdo co dela nebo nedela...uprimne na to nemam cas...mam uz vetsi deti a vychovavame tak jak to citime..asi to nedelame dokonale...take jsme v jistem smyslu oblivneni vychvou nasimi rodici...kazdopadne kluky jsem nenosila..nechteli to...tenkrat to teprve zacinalo. Kluci byli v kocarku spokojeni a doma jsem si je nosila kdykoli...ockovano davam...jo a jinak Prevenar pred 10ti lety nebyl povinny..stal hoooodne penez..pak nastala spousta zmen atd...plus debaty o ockovani...nikomu to neberu..at si kazda dela podle sveho zvazeni. Takze asi alternativni nejsem...ridim se sama s sebou...
@lenyskat super..ze sceeninv dopadl dobre...a jak moc je to videt to pohlavi ve 12tt? Ja si to nikdy nenechala rict..ale ted bych chtela...
@vendelinka08 Já když si u prvních dvou nechávala říkat, tak vždy až cca v 16-18 týdnu, to bylo vidět. Ale slyšela jsem, že ve 13. týdnu to zkušený doktor na kvalitním UTZ může určit podle močové trubice - jestli to bude holka nebo kluk 🙂 Ten pohlavní výrustek tam mají kluci i holky v tomto týdnu, ale prý ta trubice podle toho jaký má sklon, to udává..........
@michaela_2 tak uvidime..jako zeptam se a kdyz to jesze neurci..tak si pockam..a pokud se mimco neukaze...no tak to bude opet tresinka na dortu 😊
@vendelinka08 a kolik let je starším dětem?? 🙂 My to těm našim povíme až ve čtvrtek po tom velkém UTZ - oni by to totiž rozhlásili všude 😃 a dříve než v tom 13. týdnu jsme to říkat nechtěli. Tak jsem zvědavá na jejich reakci. Ale často o miminku mluví, tak předpokládám, že se budou těšit 🙂
@michaela_2 no tak to je fajn. Rekla bych, ze to mam stejne. Ja to rozhodne neprehanim, jime vsechno, zdrave i nezdrave, pouzivame kosmetiku prirodni, ale i normalni, to same leky a doplnky stravy. Ale lekarnicku mam skoro prazdnou, nepouzivam teplomer, srazim jen telo na telo. Spis se snazim byt alternativnejsi, ale pak si klidne dame vsichni bramburky a treba kolu a dokonce jsem ted i uvarila polivku z pytliku😂a malymu nic nezakazuju, abych to sama jedla a on nesmel. Ale myslela jsem prave nekoho presne jako jsi ty, co respektuje svoje deti a jejich potreby s to same zada od nich. Jinak Vasik V. po tatovi, to muselo byt😊
@janulejean hele ja cetla prave v jedne diskuzi ted na fb, ze za prve bys mela byt podle menstruace 8+2, ale otehotnet si mohla jindy nez je obvykle, tak ze muzes byt klidne 6. tyden treba. Cetla jsem spoustu takovych pripadu. A vsechno se srovnalo az na dalsi kontrole. Spoustu holek to tak tam melo a nekterym se dokonce ukazalo srdicko az v 11. tydnu, tak ze proto jsem to s tebou chtela probrat. Nadeje umira posledni. Ja bych tomu rozhodne dala sanci po tom, co jsem vse precetla a kolik jich hnali doktori na revizi a ono to bylo v poradku a maji zdrave deti. Jak se citis? Citis se byt tehotna? Zkus si udelat i test, jestli carka slabne nebo je tlusta. Moc bych ti to prala. Neumim si ani predstavit treba kolik mamin takhle zbytecne vydesili nebo zbytecne poslali na revizi. Nejsme roboti, aby jsme mely vsechny stejne ovulaci. Dokonce jedna otehotnela hned po MS nebo tesne pred. Nechod prosim jeste na revizi, tak nejak vnitrne doufam za tebe, ze se srdicko objevi.
@dmiska no tak super. Ja zacala s nosenim, az kdyz bylo malymu 9m a v 16m zacal chodit a uz jsem moc nenosila, uz moc nechtel. Ale druhe miminko budu nosit asi vic, ze to bude dobry pomocnik. No jinak malej stale na plene, absolutne do nocniku nic, jen si na nej sedne. Venku se klidne vycura. Doma klidne taky do perin, na koberec😀tak ze jeste ma plenku, snad jsem nepromeskala spravny cas😊tvuj pristup se mi take moc libi😉
Holky diky za reakci vsem. Mate vsechny pro me mily pristup a libi se mi to. Ono hodne byvame ovlivneny vychovou svych rodicu a opakujeme stejne chyby, i kdyz se snazili to delat nejlepe. Nejde ani tak o kojeni, noseni, ovkovani a tak. Ale takovy ten vzajemny respektujici pristup, to jsem hlavne mela na mysli. Proste my jako deti, myslim ja s brachou, tak jsme byli vecne zavreny v pokoji, aby jsme neotravovali a nasi meli klid. Zadny sverovani se, povidani si, mazleni, pohlazeni a tak. Ale rezany jsme nejak nebyli, jen teda 3x si pamatuju, ze to mama prehnala a mam z toho trauma do dneska, ale uz jsem ji to vnitrne odpustila. Nasi jsou skveli babi a s dedou a snazi se pomahat. K malymu se chovaji skvele, nikdy by ho nenechali vztekat, brecet a nerikaji takovy ty blby reci😀proste bereme Vasu na stejny urovni jako jsme my, ze je to stejny clovek, jen jeste dite, ktere se teprve vsemu uci, ovladat emoce a tak.
@mysek My máme po tatínkovi a dědečkovi a pradědečkovi Františka 🙂) říkáme mu Fanoušek. Kdyby teď třetí byl znovu chlapeček, musíme vybrat nějaké stylově podobné jméno - ale to bude ještě něco! 😀
Na dceru jsem měla tu Adrianu vybranou už pradávno a když s ní manžel souhlasil, nebylo co řešit. Pro chlapečka jsme měli také jasno 🙂, takže až nyní nás bude čekat takové to opravdové vybírání.......
@mysek my mame take Vasika po tatovi a dedovi...takze Vaclav 3..a Vojtu...sama Vecka...a pokud to bude dalsi kluk..libi se mi Vitek..ale myslim..ze bych si na sebe usila bic..jelikoz uz ted si je stale pletu..fakt..porad....jak zacinaji na stejne pismeno...u holky mame jasno..tam jsme meli vzdy...takze by to byla Anna...

@janulejean to me moc mrzi ☹ ja to mam za sebou 6x ale v pozdejsich tydnech. drz se, ted to boli ☹ chce to cas a zamerit se na neco jinyho ☹