icon

Termín porodu v srpnu 2018

tereza1995
26. pro 2017

Ahoj holky, je tu někdo s termínem v srpnu?

veronikanel
16. kvě 2018

Ahoj maminky ☺
Tak jak vám to utíká?
Já si od minulé středy "užívám" poslíčky a modlím se za každý den,kdy prcek zůstane tam kde má☺
Včera jsem trpěla 3,5h😕Dnes jsme ale byli na růstovém skenu a vše v pořádku.Malý Matyáš má odhad 1072g a nerad se fotí😄

snahnah
16. kvě 2018

@viki999 Buď v klidu, to bude v pohodě 🙂 letos mi to chutnalo a zajedla jsem to pak doma koblihou 🍩 Bylo nás tam 5 a zvládly jsme to všechny. Držím palce 😉
Téma kuchyň: výběrové řízení vyhrál příbuzný, nezvýšil cenu a v pátek prý bude objednávat materiál. A máme postel a topení už i v dětském pokoji 🎉🤣🍾

snahnah
16. kvě 2018

@veronikanel Ten je krásný 😍 U nás v pohodě, jen mám furt žravku, v 10 dopoledne jsem si MUSELA udělat hranolky po té, co jsem snědla banán 😁

veronikanel
16. kvě 2018

@snahnah Tak o tom bych mohla vyprávět😄Min.týden jsem musela na pohotovost.Doslova jsem se prožrala k zánětu žaludku😄😕Měla bych ještě držet dietku,ale copak to jde...😂

viki999
16. kvě 2018

@veronikanel Držím palce, ať se drží zuby nehty.. máš diagnoatikovano něco proč by měl jít dřív? Jinak je peknoucky 🙂

@snahnah dam vedet jak jsem dopadla 🙂 a držím teda palce ať se příbuzný pochlapi a je to brzo ready 🙂

snahnah
16. kvě 2018

@veronikanel večeře: zeleninový salát, hořčicové chipsy, banán, bebe dobré ráno. Asi taky za chvilu skončím na pohotovosti, uff 🤣

veronikanel
16. kvě 2018

@viki999 Kdepak,zatím to vypadá,že je dole vše zavřeno,ale po minulém porodu ve 32tt mám nahnáno.I díky tomu a potratům jsem na rizikovce.
@snahnah Hlavně opatrně...ty bolesti jsou pak nesnesitelné 😥
Já to měla asi díky steaku na houbách.

snahnah
16. kvě 2018

@veronikanel Budu se muset začít krotit 🙂 a stejku s houbami se radsi vyhnu.
Prý mám v břiše kung fu pandu podle kulatého tvaru 🐼

feiit
16. kvě 2018

Ahoj holky dnes jsem byla na 3d utz 28+1 mala 1170g krásný zážitek

zofinecka
17. kvě 2018

@snahnah tak to u nás je naopak. Já mám zas problém vůbec jíst. Musím se do jídla nutit.😛
Třeba včera jsem na snídani měla jablko a bylo mi po něm pak špatně. A navíc nemůžu Jan tak něco sníst. Když si dám hranolky, tak mě to prožene. 😁😁😁
@veronikanel jejda tak to se držte. Mě u obou taky hrozili porodem od 32tt,ale nakonec jsem to vždy vydržela. Synátora jsem rodila sice v 37tt,ale v poho. Teď už mám asi od nějakého 20tt tvrdnutí břicha. Dostala jsem magnézko a na chvilku to u stalo, ale teď se to zase trochu zhoršilo. A navíc se k tomu dostavil i občasné bolesti v podbřišku. Na poslední kontrole ale bylo vše v naprostém pořádku, tak jsem zvědavá co bude příště.

fanunka
17. kvě 2018

holky a koliky a kolik máte kg nahoře? Já mám tedy trošku pozdější termín 28/8 jak vy ostatní takže jsem trošku pozadu, ale už mě pěkně tlačí břicho pod žebry :(

zofinecka
17. kvě 2018

@fanunka ahoj tak já mám termín 17.8. a přibrala jsem cca 4,5kg. 😁 Prý nevypadám jak těhotná.

fanunka
17. kvě 2018

@zofinecka nenééééé ty se máš!!!!! já mám nahoře 8kg při výšce 164cm. Já byla totiž hodně sportovně aktivní a po otěhotnění můj celoživotní sport nepřipadá v úvahu takže kynu a kynu a to trpím nechutenstvím takže i jím daleko daleko méně než před otěhotněním achjo :(

zofinecka
17. kvě 2018

@fanunka tak já před těhu byla taky hodně sportovní. Každý den 30 min. cvičení a do toho jsem běhala a do práce chodila pěšky. Ale je to i o jídle. Nemůžu jíst co děti a manžel. Nemůžu jist potraviny obsahující lepek a mléko. Tak asi i proto tak nepřibíram.

viki999
17. kvě 2018

Ahoj holky, tak jsem OGTT přežila, akorát jsem došla domů a snídám🙂
Největší problém byl dostat do sebe takový množství tekutiny za minutu s neustálým "pijte pijte" jakmile jsem dala hrnek od pusy..
Jinak jsem objednana na poslední UTZ a dostala jsem papír k PPM. Zatím hlavou dolů není, ale času ještě dost 🙂

snahnah
17. kvě 2018

@viki999 Vidíš, jak jsi šikovná 😀
Před chvílí jsme došli s Juniorem z rentgenu plic, hatmatilce ve zprávě nerozumím, k MUDr. jdu zas odpoledne, ale říkala něco o podezření na zápal plic. Budu ho mít třetí týden doma, mě picne 🤯
Bořislav v noci zkoušel eskymácké obraty 🤪 jsem zvědavá v jaké bude poloze.

zofinecka
17. kvě 2018

@viki999 není brzo na papír na PPM ? 😮

fanunka
17. kvě 2018

co je PPM? :(

zblunicka
17. kvě 2018

@fanunka materska (penezita pomoc v materstvi)

fanunka
17. kvě 2018

@zblunicka dekuji

viki999
17. kvě 2018

@snahnah Šikovná nevím, ale teď už jen přežít porod :D
Držím palce ať to zápal plic není :-/

@zofinecka Taky jsem byla překvapená, ale u nás objednavaji zjevně všechny stejně, teď ve 28. jsem byla na té cukrovce, dalsi navsteva az v prubehu 32. A to uz vlastne je ten nastup na MD, tak asi proto..
Tak teď musím vykoumat kdy to odnést do práce a co ještě teď zařídit..

zofinecka
17. kvě 2018

@viki999 PPM vyplácí OSSZ a tam si to musíš odnést sama. Já bych ráda nastoupila na MD až od července. Musím se domluvit pak s dr.

veronikanel
17. kvě 2018

@fanunka Zrovna dnes nemohu vůbec dýchat,jak ho mám pod žebry.Nahoře mám 7kg,ale s tím,že jsem nejdřív 3kg dala dolů zvracením😄

snahnah
17. kvě 2018

@viki999 O porodu mi ještě nemluv, jak si vzpomenu na první, je mi šoufl.
Ještě jdem zítra na krev, byl nějaký nález na jedné plíci. Už aspoň nemá teploty.
Drahý se ptal na tu dovolenou u nich v práci. Takže paní to spočítala, že bych teď měla nárok na 2 dny a doporučila vybrat si to až po mateřské a na mateřskou nastoupit co nejpozději, ať je pak vyšší rodičák. Ta naše pipina asi nemá kalkulačku a že je bez části mozku víme už dávno 🙄

viki999
17. kvě 2018

@zofinecka No ale musí to jít přes zaměstnavatele.. ty příjmy za poslední rok si těžko vycucaji z prstu..
Já chci nastoupit co nejdřív.. Jsem stejně v neschopnosti a tak nemusím nic resit/rozhodovat..
@snahnah Já jsem z porodu vydesena obecně.. Ale tak zas už nemůže být hůř :D
Nechápu jak by ti pozdější nástup na mateřskou zvedl rodicak?

viki999
17. kvě 2018

@zofinecka Pro zajímavost..

feiit
17. kvě 2018

budte v klidu ja sem pribrala uz 11,5kg 😀

snahnah
17. kvě 2018

@viki999 K porodu si budu muset vycvičit drahého jako obránce, kdyby zas na mě personál chtěl být hnusný.
Mateřskou máš 28 týdnu, pak navazuje rodičovská, která je do určitého data a objem peněz je 220 tis., které se rozpočítají. Tím, že půjdeš o ty 2 týdny později, máš jakoby ty 2 týdny k dobru. To udělá pár kaček +teď 2 týdny nemocenské (příp. plat). Aspoň tak jsem to pochopila. Jsem doma tak jako tak, už mě ty 2 týdny nevytrhnou a stejně budu balit na stěhování (doufám 😁)

snahnah
17. kvě 2018

A na to jak furt žeru mám asi jen 5 kg nahoru, prsa+břicho. Oblíknu těhu kraťasy, co jsem měla před 10 lety😀

viki999
17. kvě 2018

@snahnah právě to prece nedává smysl.. mateřská je vždy 28 týdnů.. a rodičovskou máš přesně furt stejnej objem peněz.. je na tobě na jak dlouho si to rozpočítas.. za mě prostě suma je furt stejná.. :D
Já nastoupím na MD právě co nejdřív, rádi bychom pokud to půjde jeli ještě na chatu.. a to chceme ideálně v červnu..

Strana