Termín porodu v srpnu 2018
Ahoj holky, je tu někdo s termínem v srpnu?
@snahnah No hele, já mám teď dojem permamentního mokra.. a jak otrochu se bojím, aby to nebyla plodovka.. tím jak mě teď hodně bolelo to břicho a jak mě tlačí hodně dole.. ale zatím furt doufám, že ne, když do teď bylo vše ok.. Jestli to bude pokračovat, koupím si v lékárně nějaký ten roztok na to..
Tak mě ta alergie zlobí hlavně na tom jaře.. a letos zatím ani nijak extrémně.. jedu to bez prášků zatím..
@veronikanel Omlouvám se, tvoje zpráva mi tady pak nějak zapadla, tak jsem včas nereagovala..
Tyjo, ten počet dětí mě maličko vyděsil :D :D ale to s Vámi asi nežijou všechny, ne?
Ono ještě čím víc jich mezitím zrušíš a budeš mít větší rozestupy, o to to bude podle mě horší :( každopádně se snaž být co nejvíc v klidu.. tu situaci ti fakt nezávidím, já byla celý první 4-5 měsíců vynervená kvůli práci.. jak mi bylo furt zle, furt jsem řešila kdy se vrátím a jestli se vrátím a když se vrátím, jestli se tam nezblázním.. denně jsem kvůli tomu brečela.. takže vím jaký to je dělat si s něčím hlavu :-/
Já zítra začínám 29tt a začínám čím dál víc vnímat jak není nic připravený.. a nejlepší je ten výbuch doma.. :-/
ahoj, ak môžem, rada sa pridám 🙂 termín máme 29.8. 🙂
aby som teda aj nejako prispela 🙂.. tak večer mi tvrdne stále brucho, prsty na rukách puchnu ( to asi aj kvôli tomu ze spím s rukami pod vankúšom), nohy našťastie nie.. asi tretí deň má pichá v podbrušku.. no proste asi klasika veci 😉... co ma štve trochu je, že pomaly každý doktor mi povedal iný tt.. ja viem, že je niekedy to ťažké vypočítať.. no neviem presný tt... podľa mojej OG som v 26.,podla vyšetrenia v nemocnici na rizikovom som v 27. a podla kalkulaciek na nete v 29. 😀 ja už neviem, ale šibe mi z toho.. mali ste to aj vy tak?
neviem, je to divné naozaj.. som zvedavá co mi povie na ďalšej kontrole moja gynekologicka
jj ďakujem 😉
@kejtrin6 Ono záleží kdy máš ovulaci, jak dlouhý menstr.cyklus. Běžně se počítá, že cyklus je 28 dní a ovulace a plodné dny uprostřed, takže první termín jsem měla 9.8., ale dle utz v 1.trimestru mám teď stanovený 19.8. Což odpovídá přibližně moji pozdější ovulaci. A kdy k oplodnění došlo vím naprosto přesně :D Na posledním to ukazovalo ještě jinak, když Dr. plod poměřovala, ale nikdo nejsme podle tabulek 🙂
@viki999 Taky mě týden zpátky tlačila na spodek, ale spíš dozadu, jako by mi chtěla nakopat zadek zevnitř. Teď se po obratu hemží jen do stran.
Pro jistotu si zkontroluj, jestli to není plodovka, jestli je nějaký tester. A buď v klidu, v budoucím domově furt stavba, teď to ani nemůžu zkontrolovat... Si říkám, zůstanu v Ostravě a dítě zabalím do plenek a položím do sena, co mám pro morčata,bo do současné ložnice se postýlka nevejde. Vždyť i Ježíšek se narodil ve chlévě na seně :D a kamarádce prý dělali koupelku, když byla v porodnici. Junior dneska zas úřadoval v kuchyni. Jako je šikovný na to, že je mu 9 let.I párek v rohlíku jsem dostala až do postele, že prý nesmím vstávat 🙂 ale ten bordel okolo (chybí mi smajlík, který si rve vlasy).
@snahnah Existuje temesvaryho činidlo, po polití vložky/kalhotek na kterých je plodovka by to mělo zmodrat.. teď jsem to znova hledala a dost špatně se shání, v lékárně to nemají standardně a prý to reaguje i s močí a v podstatě i s obyč vodou.. tak k čemu to pak je moc nechápu :-/
Plán dobrej.. očekávám pak fotku na seně :D :D mě často chybí smajlík který si vystřeluje mozek z hlavy, případně si ho provrtává vrtačkou :D
Jinak já teď "makám" na přebalovací podložce.. no, vymyslela jsem si kombinaci dvou látek a teď mi to nevychází.. okraj na každé straně mám jinej..už jsem to jednou opravovala a stejně je to jiný... takže na to PRDÍM :D to mimino to nepozná :D
@snahnah já si siju ze standard látky a pak přes to bude buď jednorázová nebo pratelna nepropustna.. neboj, mám to nastudovany :D
Takhle to ale budu mít stejný s hnízdem.. fotbalový.. ale třeba zrovna u ty podložky si nejsem jistá zda dělám dobre a vzhledem k tomu, ze dole mam standard koupenou, tak kdyžtak sahnu po ty a nebo koupím druhou..
Beztak o téhle látkách nejsem od začátku moc přesvědčena.. takže vyhozených cca 1000 :D
@snahnah Tak já dělám nejvíc na zemi (stříhání a spendleni a tak), takže u toho nevydržím dlouho..
Mám koupenou taky už nějakou chvíli piratskou látku a chci si z ní udělat kolovku.. ale furt nebyl čas.. teď ale se chci hecnout, ze bych ji pouzila na tehotensky foceni..
Pro ty holčičky se dají šít nádherný věci <3
@viki999 Permanentně s námi žije ten nejstarší,má dcera a Adam.Ti dva mladší jsou ve střídavé péči,takže 14dní tu a 14 u matky.Pravda ale je,že když jsou tady,je vše snazší - paradoxně.Pomáhají,hlídají,ráno o víkendu si hrají s Adámkem a já si tak mohu přispat a když mě vidí něco nést,hned na mě křičí,ať to položím😄
Naštěstí jsme si vybudovali poměrně super vztah.Asi to bude i věkem.Táta má 45let a já 29 tak mají ke mě blíže.
Toho se právě bojím.Bolesti mám skoro denně tak silně zvažuji,že školu na čas přeruším.Dokonce se stalo,když jsem jela,že malý kopl tak silně,že jsem strhla volant do protisměru😱Ale pořád je tu ten nátlak ze strany chlapa no...
Tenhle pocit,že není nic připraveno mám také.Je pravda,že po dětech toho je tolik,že mi chybí jen kočár a postýlka,ale i tak ve mě cosi hlodá...Taška do porodnice je celkem ready,ale stejně se bojím,abych pak nezapomněla věci jako mobil,kartáček,pastu apod😄Ono totiž jestli je pravda,že každé dítě leze ven rychleji,budu mít co dělat.Adam byl venku od příjezdu za 20min😂A to jsem tlačila už v autě😄
@kejtrin6 Utz počítá stáří dle velikosti plodu.Může se pak stát,že čekáš drobečka a už je výsledek jiný 😊
Mě třeba pořád lítá termín mezi 8.8.(dle PM) a 14.8.(dle Utz).Teď naposled zase změna na 13.8.😄
@veronikanel já školu dělala při dvou dětech a vím co to teda je. První jsem rodila na začátku 2. ročníku a synátora v období státnic😀😆. Musela jsem je odložit o rok, jelikož bych to opravdu nedala. A to že další děti jdou rychleji ven tak to u mě neplatí. Já oba porody přes 12 hodin, ale bez bolestí 😀😀.
Jinak věci mám už nachystané a postýlka už je taky nachystaná. Tašku do porodnice ještě nemám zbalenou a nemám ještě ani vše nakoupené.
A o bolestech ani nemluvím. Každý den mě buď pobolívá břicho a nebo tvrdne. Už aby to bylo za mnou. 😀😀😀😀😀
@veronikanel Tak to jsi mě překvapila, je super, že máte takový vztah!! Jinak jsem si říkala, že budeš mít staršího partnera vzhledem k věku nejstaršího syna 🙂
Rozhodni se s tou L tak, ať si pak něco nevyčítáš.. takhle to já nakonec vyřešila s tou prací.. než si vyčítat, že jsem dojížděla jak dement a ještě se v práci nervovala od nevidim do nevidim, tak jsem nakonec přistoupila na to, že budu doma.. a fakt si myslím, že u tebe to platí dvojnásob..
Tak já tašku do porodnice zatím ani neřeším.. :D ale ten pokoj bych ráda, aby se udělal, až nebude Vr mrzák :D
Jinak dnešní noc děs, do půlnoci jsem byla vzhůru, páč jsem nemohla spát a prcek se furt vrtěl. pak jsem usnula a vzbudilo mě ani nevím co asi ve 2.. a když jsem znova usla ve 4, tak mě za půl hodiny vzbudila kočka.. pak už jsem to vzdala..
hooolky už jenom týden do práce 🙂 týjo vůbec si to nedovedu představit po 18ti letech nepřetržitého pracovního nasazení na jednom místě .... to je pořádná životní změna. Dojíždím do práce 50km a už mi nedělá dobře to celodenní sezení tak vyčerpám dovolenou a navážu na mateřskou
@viki999 Asi nějaké erupce,měla jsem to dnes úplně stejně😄Jako kdyby mi tam skákal na trampošce,rány úplně všude a naráz😕A ráno zase,jak kdyby měl zimnici,takové třesení😄Jako modlím se,aby tam byl co nejdéle,ale už fakt prahnu po tom luxusu dělat si s tělem co chci,např.spánek na břiše a nebo...no...co si budeme povídat,sex😂
@zofinecka 12h?To bych nepřežila😱Dcera byla venku od začátku bolestí za 4,5h a syn...no,jak jsem psala,v nemocnici 20min,ale vlastně to začalo dříve.Ve 3h ráno mě vzbudili bolesti,ale nijak hrozné a hlavně super nepravidelné.Vzhledem k týdnu jsem myslela že jde o poslíky.Až když jsem v 6h našla růžový hlen na toal.tak se jelo a to už byli bolesti dost drsné😂
Obdivuju každou mamku,co rodila déle!!!Já je i tak prosila,ať mě raději zabijou😂😂😂
@veronikanel já měla bolesti až těsně před porodem. Tak cca 2 hoďky. Do té doby byl klid. Ale u obou mi už předem odtekla plodová voda a nic se nedělo. I tak jsem musela už do porodnice.
@viki999 Taky jsem chtěla kolovku, mám pod ní super objemovou spodničku 🙂 babkam na dědině vypadnou oči z důlků😁 měla bych nápadů a nápadů, ale šít je pro mě za trest. Ve škole jsem z šití měla většinou horší známku za pomalost. Furt jsem párala a přešívala 😡
Bořislav se v noci asi zas otočil nohama dolů. V čekárně u obvoďačky jsem jenom nadskakovala z lavice s překříženýma nohama.
Junior dneska vaří na oběd špagety s omáčkou, naviguju ho z gauče. Dneska bych usla i ve stoje, kdybych furt nekašlala.
@snahnah Aha, tak já zásadně neparu :D No, ještě nevím zda to nebude jen pulkolovka.. ono ta sednice tam je i bez toho kvanta látky.. ale nejdřív musím dodělat ten prebalovak (ted to stoji na prezehleni tě predni strany).. a dokompletovat..
Prcek se taky mozna pretocil z5 napříč.. já už to přestávám sledovat :D přijde mi že už kope všude..
No, já jsem taky utahana jak jsem nespala, ale i když si lehnu, zabrat nedokážu..
Jinak jsem na zahradě objevila první jahody.. sebrala jsem jich 5, pak jsem se začala obávat že buď mi vypadne dítě spodem nebo obsah žaludku vrchem :D ale ty co jsem ulovila byly tak dobrý <3 asi pujdu na druhy pokus..
@viki999 No, na to, že se teď ani nezvládám pořádně postarat o morčata, má drahý odvážný nápad :D ale kotě jsme chtěli, tak se narodily a nějaký můj zápal plic je nezajímá 😂 a snad nemám na kočky alergii. Ségra má v bytě kocoura a jsem u ni ok, ale jednou od kamarádky s kočkou jsem musela odejít, jinak bych asi umřela.
@snahnah Já bych spíš viděla trochu problém v tom, že to kotě je nejproblematičtější.. většinou je dostaneš neodcerveny a ne vždy umí na wc, nebo si v novém znovu zvykají na wc..
Jinak Vr občas taky frka z kočky.. ale většinou jen když si třeba sáhne do oka neumytou rukou nebo tak..
@viki999 S louzickami a hovinky jsem smirena, mam stejne v byte jen jediny koberec, ktery uz je na vyhozeni (magnet na kecup a dite kecup miluje a rve ho vsude🙄). Doveze ho behem tydne, snad mi bude lip. A je cerne, ze k cernemu psovi chce cerne kote :D tak jsem si rypla, aby se mu nenarodilo cerne dite 🤣

@viki999 Nějaké malé auto bych ocenila,ale mám smůlu.Máme dohromady 5dětí(21,12,9-přítele,6-moje dcera,spolu Adámka) a šesté na cestě,takže klasický osobák nepřichází v úvahu 😒Ale přesně těch silnic se bojím.Máme je uzounké a když jede autobus,má i chlap co dělat a to je luxusní řidič.
No uvidíme.Teď jsem dvě jízdy rušila kvůli bolestem,další mě čeká 31.5. a už teď mám zase nervy😄Když školu nedám,jsem v háji.Díky Adámkovu postižení musíme vozit v kočáru,takže budeme kupovat sourozenecký a ten jen stěží narvu do příměšťáku😂
Pravda ale je,že bych se na to teď nejraději vyprdla a čekala v klidu na porod😒Dnes jsem začala 30tt a syna jsem rodila 32tt😱Pro jistotu už mám i sbaleno do porodky😄