icon

Termín porodu v srpnu 2018

tereza1995
26. pro 2017

Ahoj holky, je tu někdo s termínem v srpnu?

kejtrin6
16. čer 2018

ja som nafuknuta hlavne večer keď tvrdne brucho čiže dokopy je to paráda 😀 neviem sa vtedy ani poriadne zdvihnúť z postele ako to boli a pichá.. takisto som začala cítiť väčšie tlaky úplne dole..rebrá ma nebolia no som cela stuhnuta po celom dni a cítim sa ako dokochodkyna 😀... na veľký utz idem v pondelok tak dúfajme ze bude všetko ok.. zdá sa mi ze malému sa už nejak nechce kopať, asi už má menej miesta.. no snažím sa ho "zobudiť" občas jemne aby sa ozval 🙂

viki999
17. čer 2018

@veronikanel Jo, zrovna mě to vzbudilo :D

fanunka
18. čer 2018

S žebry mam problem uz mesic :( to je jediny co me boli hruza :( a ja se bala ze budou velky problem zada... vcera rano jsem si nasla klíště, achjo cela leta nic a zrovna ted se musi prisat. Modlim se aby nebylo infikovane .....

veronikanel
18. čer 2018

@fanunka Snad nebude 😕Asi máš teď lepší krev😊
Já to mám přesně naopak.Každé léto jsem terčem komárů.Ale extrém.A jen já.A tentokrát mě nějak nechtějí,tak to je asi tím,jak si píchám Clexane.Dobrý repelent😄
Jen tedy horka snáším blbě.A to i pitomých 27stupňů😡

ivis314
18. čer 2018

Ahoj holky, tak jsem po dlouhé době tu 🙂
Hlavně zdravím @zofinecka a @viki999 . Holky, jak se máte? 🙂

Já mám malého hlavou dolů od ukončeného 28týdne. Zajímavé 🙂 Takže mu do bříška apeluju, ať už se hlavně nepřetáčí, zatím dobrý 😃 Jinak všem, kteří řeší přetočení, určitě to nechat na přírodě a doktorech 🙂 Švagrová tohle řešila, nakonec ke konci těhotenství dělala cviky na přetočení pod dohledem gynekologa a pak doma, šup, po pár lekcích se synovec přetočil jak měl, přirozený porod, všechno v pořádku. 🙂
Jinak váhový odhad k 30týdnu jsme měli 1580g, podle paní doktorky máme ukázkové hodnoty miminka, který má pěkně dlouhý nožičky 🙂 Taky má být po kom čahoun, když taťka má 190cm 🙂
A jak kdo zvládáte ty vedra? 🙂 Já mám těhotenství naprosto v pořádku..miminko je zdravý, jen moje tělo to nezvládá a jsem celá otočená já sama 😃
Věčně nízkej tlak, aktuálně 71kg při 160cm a to ještě 8 týdnů nás čeká, natékají mi nohy, že je mám jak medvědí tlapy, denně mě pálí žáha, odpoledne padám únavou, v noci nemůžu zabrat. Teď se mi udělala bradavice na ruce - poprvé v životě! 😃 Nevíte náhodou některá, zda se může vypalovat v těhu? Jdu zítra na kožní, tak jsem zvědavá, co mi řekne.
Sním půlku oběda, hned jsem jak balon 😀 Takže menší porce, víckrát denně. Vnitřní stehna mě bolí neskutečně a poslední se přidala i stydká kost, jak tu psala jedna slečna 🙂)))
Nooo nebudu si stěžovat, je to přeci nejkrásnější období v životě 🙂)))

viki999
18. čer 2018

@ivis314 Ahoj, tak super, že už je pripravenej.. náš dle posledního UTZ taky, snad mu to vydrží:D
Vahovy odhad a všechno měření ok odpovídající týdnu.. víc mi neřekla a já tam neviděla, na 2.jen byly taky delší ruce a nohy-manžel 2m 🙂
Vedra des, většinou jsem zalezla.. v pa nákup a málem jsem sebou rizla.. manžel mi na to řekl- no a zvládla jsi to, zvládla.. že jsem půl věci nakoupila, protože jsem měla fakt co dělat sama se sebou nezájem..
Jinak nohy pomalu taky natekaji.. už mi nejsou sandály co jsem teď nosila :D taky nohy furt bolí.. vstávat je za trest.. vzhůru jsem většinou 4-5.. dnes jsem pak ještě chvíli zabrala a vzbudila mě kočka.. :-/

ivis314
18. čer 2018

@viki999 A ještě chodíš do práce? 🙂 Asi už ne vid? 🙂
Mě čekají ještě cca 3 pracovní týdny a pak 5.7. jdu, nástup na MD. Ale nadávám si jak blbec, že jsem se na to měla vyprdnout. Jenže teď mám rozvrženou práci do konce měsíce a musím to dodělat. Nechce se mi vstávat, někam jezdit, něco řešit a hlavně dřepět v kanclu. Jediná výhoda je, že je tu chladno 🙂 😀
Jsou to kluci šikovní ♥ Brzy je tu máme na světě. Toto uteklo vid? 🙂 Nedávno jsme řešili, co to bude, pohlaví a že mají pár gramů a teď už se bavíme vlastně o kilech 🙂)))))

snahnah
18. čer 2018

@ivis314 Na bradavici si zkus utrhnout vlaštovičník, dává se jen kapka lokálně, tak snad by to nemuselo škodit. Mi to vždy zabralo, jen mamce na ploskach noh ne.
Dneska jdu na kontrolu. Musím zkontrolovat, jestli náhodou Bořislav nemá rohy, protože se říká, že čert nikdy nespí. Od poslední kontroly, kdy byl hlavou dolů si myslím, že se ještě několikrát přetočil. Horka mi nevadí, konečně mi není zima 😆 akorát mám furt namožená žebra na pravém boku a bloklý křížovo kyčelní kloub na levé straně, takže když se v posteli otáčím, je to jak manévry s tankem 😂

ivis314
18. čer 2018

@snahnah
Zítra jdu na to kožní, uvidím, co mi řekne, ale radši bych teda nějakou přírodní léčbu 🙂 Takže vlaštovičník a taky vím, že plátek česneku a měnit třeba 3x denně, přilepit náplastí 🙂
Jako já si myslím, že je to bradavice, ale jistá si nejsem. Je to vlastně taková boulička a v ní červené tečky...ale to mi právě mamka říkala, že jak je tělo překrvený, tak jsou tečky červený 🙂 Já jsem typ, co si diagnózu většinou určuje sama a většinou mám pravdu 😀 Takže poslední návštěvy u lékařů vždycky prosím, ať mě vyslechnout, jestli mám pravdu 😀 Aspoň je pobavím 🙂

Takže Vaše mimi bude Bořislav? 🙂 Já tu dávala příspěvky někdy leden/únor, pak už ne. Něco jsem teď dočítala, ale spoustu informací mi uniklo, tak se když tak nezlob 🙂)))
My budeme mít Jiřího 🙂

ivis314
18. čer 2018

Holky, máte facebook? ;) Ptám se blbě, pže spoustu lidí ho poslední dobou ruší 😀
Napadlo mě udělat skupinu tam...ještě pár maminek mám, co rodí v srpnu 🙂
Mně teda přijde, že je lepší komunikace na fcb, než tady 🙂

snahnah
18. čer 2018

@ivis314 Bořislav je pracovní název, bude to holka 😁 fejsbůk mám.

viki999
18. čer 2018

@ivis314 Fcb mám, ale tady mi vyhovuje ta anonymita.. 🙂

zofinecka
18. čer 2018

Fcb taky mám.

Tak jsem právě odešla z vyšetření na FN a nic nového mi neřekli. Prostě to bude prcek😁😁😁😁😁. Jinak vše je v poho a jak má být. My máme váhový odhad v 32tt 1539g😀😀😀😀😀. Vedra jsou hnus. V sobotu jsme jeli na výlet do Zoo Opole a bylo to velmi náročné.

viki999
18. čer 2018

@zofinecka Tak super, že je vše ok 🙂

snahnah
18. čer 2018

Poloha pricne, odhad 1660 g. Uz je mi jasne, proc nemuzu lezet ani na boku 🙂 A rohy nema 😁

snahnah
18. čer 2018

Maminka mi dneska udelala radost trickem 🙂

fanunka
20. čer 2018

Ja jdu na screening do porodnice v pátek ... uz se nemuzu dockat a modlim se at je vsechno v poradku.. tyhle 2 dny budou nekonečné:(

viki999
20. čer 2018

@fanunka To chápu, měla jsem to tak minulý týden, měla jsem i nějaké problémy, tak jsem čekala an kontrolu jak na slitování... držím palce!!

fanunka
20. čer 2018

@viki999 dekuji, jake problemy jsi mela?

veronikanel
22. čer 2018

Tak i já mám po posledním velkém UTZ 🙂
Váhová odhad necelých 1900g a konečně se frajer rozhodl otočit hlavou dolů.Mám mega radost❤
Jen hemoška se mi zhoršila,resp.došlo ke zhoršení srážlivosti,takže z 0,4 Clexanu jsem přešla na 0,6😕

fanunka
22. čer 2018

Screening v 30tt dopadl na jednicku vse jak ma byt a vaha 1.5kg taky v cajku a hlavou dolu veeelikaa radost!!!

fanunka
23. čer 2018

Holky berete některá anopyrin?

adrianka1816
23. čer 2018

@ivis314 jestli bude nějáka skupina vytvořena, dejte vědět 😊

sticker
veronikanel
23. čer 2018

Holky...teď koukám na zprávu ze včerejšího UTZ...i když vím,že je to blbost,uklidněte mě😄
31.5.měl prcek stehenní kost 6,5cm a včera "jen" 5,9cm...že jde o špatné měření?!😅Přece není možný,aby se mu noha zkrátila😠😱

viki999
24. čer 2018

@veronikanel To urco není možný, že by se mu noha, nebo resp. Kost smrskla... to bude špatný měření.. a nebo se někdo upsal při opisování.. taky mám v jedné zprávě chybu z opisu..

veronikanel
24. čer 2018

@viki999 Jo,ten opis mě nenapadl...Psala to sestra,dr.jen diktoval a já vlastně ani nevím kolik,nedávala jsem pozor😄

zofinecka
25. čer 2018

@fanunka tak to máte super váhu. To my ji máme v 33tt. 😆😁

A jak jinak holky? Já už počítám poslední dny v práci. ☹️ Vůbec se mi nechce odcházet, ale na druhou stranu už mě to docela zmáhá.

snahnah
25. čer 2018

@zofinecka Jsem od včerejška na mateřské. Postupně doděláváme rekonstrukci a chystám se na stěhování, snad to stihnem 😆

zofinecka
25. čer 2018

@snahnah teda ty se máš. Já jdu ve středu na kontrolu a tam už se musím domluvit s dr. ať mi vypíše papíry na MD.

fanunka
25. čer 2018

@zofinecka ja jsem doma uz 14 dni cerpam dovolenou, me hrozne tlaci zebra :( roztahla se mi skoro o 20cm a kdyz sedim tak strasne trpim

Strana