Jak oznámit dceři příchod sourozence?

mku
10. led 2017

Poradite prosim jak oznamit prichod miminka starsimu sourozenci? Mam jedenactiletou holcicku, dlouhe roky jsem s ni po rozvodu byla sama, takze je to jedinacek se vsim vsudy, i kdyz si nemyslim, ze by byla uplne rozmazlena. Ve vsem funguje vyborne, je rozumna a uz je to vlastne docela velka slecna... jenze ted jen naznak o tom, ze by mohla mit brachu nebo segru absolutne odmita. Sourozence nechce, chce abych mela jenom ji... Ale ja uz jsem ted 10tt ❤🙂Ve ctvrtek, pokud kontrola dopadne dobre, uz ji budeme muset rict, ze se v lete roztosteme, protoze se chystame na tyden na lyze a ja lyzovat asi uz nebudu a musime ji vysvetlit proc...
Mate nekdo podobnou zkusenost s takhle velkym rozdilem veku mezi sourozenci a jak jste prichod miminka tomu starsimu oznamili?

annasmyckova
10. led 2017

u nás nejstarší syn taky nejásal (styděl se, že nás je tolik, bál se, že příjde o pokojík...dokonce mi řekl, že je to ostuda mít tolik dětí), ale pomohlo, že jsem dala na jeho výběr jména (jméno pro bráchu jsem vymyslel já...).
Mám bráchu o 15 let mladšího a hodně mě to překvapilo (myslela jsem, že je mamka stará na mimino -38 let 🙂 ) Ale když se narodil, moc jsem byla ráda, těšila jsem se ze školy domů, byl naše rodinné sluníčko. A hlavně škola do budoucna, věci okolo mimina se nezapomínají, tak jsem to měla všechno okoukané pro svoje děti..takže holky bývají možná jiné než kluci...

lv
11. led 2017

Není to stejné, muž má dcerku z 1.manželství, bylo jí 8. Když jí řekl, že budeme mít dítě, schovala si hlavu do dlaní, jakoby se chtěla ukrýt. Podvědomě asi nechtěla přijít o lásku, dělit se o tatínka..ale jak rostlo břicho, hladila ho, tulila se a sestru moc milovala od malička. Vysvětlili jsme jí, že v srdci se místo nedělí, udělá se nové místo pro další děťátko, že ji budeme mít rádi stejně..
Já jsem mladší od sestry o 9let téměř, prý po narození nemluvila s našimi, s rodiči, ale mě ráda měla, měla zájem, a uklidnilo se to postupně.

risu
11. led 2017

Dcera bude porad jedinacek. Ja se narodila, kdyz bylo brachovi 10,5 a prakticky jsem vyrustala sama.. jedine co rekl, tak at nepocita mama s tim, ze me bude vozit.

risu
11. led 2017

@risu jo a jeste dodam, ze mama byla s brachou sama od necelych dvou let.

mku
autor
11. led 2017

Holky moc diky... doufam, ze to vezme dobre... problem trochu je, ze tatinek, muj prvni manzel, ji pravdepodobne vali do hlavy, ze uz ji nebudu mit rada atd... tak snad to pobere a s rostoucim briskem se bude i tesit 🙂

risu
11. led 2017

@mku A je to holka, ta by se mohla tesit na kocarek 🙂

mrazulkav
11. led 2017

@mku zkus se jí přímo zeptat čeho se bojí. Jestli opravdu ztráty lásky a pozornosti, tak musíš holt domlouvat a dokazovat 🙂 Bude to velká změna, ale to byla i když se měla narodit ona...
Já mám 3 sestry. 3 jsme po roce a nejmladší je ode mě skoro o 16 let. Takže já už to brala jinak, stejně jsem byla věčně ve škole nebo na cestě. Ale byla to výborná antikoncepce 😀 (ne, že bych ji neměla ráda, ale viděla jsem kolik je to starostí...)

lucinkaxxx
11. led 2017

Ahoj, ja mam kluky o devet let. Taky jsem byla s prvnim 5 let sama. A vzal to teda uplne super. Byl nadsenej ze nebude jedinacek. Nakonec me v tehu s druhym jeho otec opustil,takze jsem s klukama zustala sama opet a jsem rada ze maji jeden druhyho. Clovek taky nebude vecne. Ja jsem ze 4 sourozencu,a s jednou segrou mam fakt blizky vztah a jsem za to rada.

romanavai
11. led 2017

U nás byl mladší syn nadšený a ten starší se vůbec netěšil.Prý jednoho bráchu už má a to mu stačí.Málem jsem to obrečela.Po porodu se vše změnilo,když viděl ten malý roztomilý uzlíček,tak se hned zamiloval.Teď sestřičku vozí ukazovat spolužačkám a pořád ji fotí na fb.

petuliee
11. led 2017

jejda 🙂 držím palce at to dcerka veme co nejlíp. Našim holkám jsou 2 a 3 ta starsi uz delsi dobu otravuje ze chce brašku 🙂 myslim ze dcerka bude ráda, moje mamka byla jedináček a byla by ráda za sourozenc klidně i v 11. držím palce 🙂

anetulkaaa
11. led 2017

Vážené budoucí maminky,
doufám, že neporušuji pravidla 🙂
chtěla bych Vás požádat o vyplnění níže uvedeného dotazníku - jehož cílem je shromáždit názory těhotných ženy o prenatálním vzdělání- myslím si, že téma Vás bude zajímat. Jeho vyplnění trvá asi 5 minut. Získaná data mi pomůžou formulovat návrhy, které budou zahrnuty do diplomové práce. Budu vděčna za každou odpověď.

anketa zde: https://goo.gl/forms/hAcEkJCyofmz0hy72

babanci
24. kvě 2019

Měla jsem mezi dětmi rozestup 14 let. Starší dcery byly přímo zděšené, že ještě budeme mít "trolla". Tak té poslední říkaly. Ta nejstarší se za mě asi i styděla, že jsem už stará /bylo mi 33 let/. Ona měla první dítě v 35 letech. 😀😀 Chvíli trvalo, než si zvykly. Jsou dospělé, matky a poslední, svobodná ségra, se jim teď na hlídaní hodí. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru