Nemoc v 15. týdnu těhotenství, je to velký problém?

denishka
15. pro 2014

Ahoj holky,prosím Vás o radu,jsem v 15.týdnu a dostala jsem rýmu a bolí mě dost silně v krku musím si na to v lékárně pořídit nějaké speciální léky pro těhotné,nebo mohu používat bežné co mám doma(olint,septolete,neoangin,tantum verde).Je to velký problém u miminka?mohlo by se mu něco stát pokud budu nemocná?jsem z toho strašně nervozní ☹ ....a mocpředem děkuji za rady a odpovědi 🙂

hanivasi
15. pro 2014

@denishka loni jsem řešila to stejné a dá se říct ve stejném těhotenském období. Šla jsem radši k dr. Ta mi řekla, že běžné léky, co mám doma užívat určitě nemám. Ani paralen grip, ani jox, ani jiné na co jsem zvyklá. Spíš mi doporučila vitamíny, čajíčky, a když je teplota, tak trochu paralenu, ale taky ne moc. Radši si k ní zajdi....k obvodní.

jaja01k
15. pro 2014

@denishka Určitě bych nebrala nic bez porady s lékařem nebo aspoň bych se zeptala v lékárně, jestli je něco, co se v těhotenství může. Nejlepší by bylo zkusit to vyležet bez jakýchkoli léků.

maudn
15. pro 2014

nevím, jestli to je nebo není vhodné,ale koupila jsem synovi sprej Nasic (2-6let) a nakonec ho používáme doma s manželem a je super při rýmě. Ale zkus to vydržet, na krk si dej pastilky vincentka nebo takové bílé cucací prášky,ale ty nevím ted z paměti jak se jmenují

loilla
15. pro 2014

@denishka já byla nemocná hned zezačátku - v 8. týdnu. Zánět nosních dutin - takže bolest hlavy, ucpaný nos a do toho bolest v krku.. a sama bych si nic nenaordinovala.. došla jsem k Dr., která mi povolila v nejhorších případech Paralen a dětské kapky do nosu. Určitě bych se s lékařem poradila... Paní doktorka byla tehdy sama bezradná, co mi může a nemůže napsat, takže bych to nepodceňovala 🙂

mysonek
15. pro 2014

@denishka Určitě můžeš Paralen v běžném dávkování, toho se neboj, ostatní léky na teplotu raději ne. Ve druhém trimestru nic neudělá ani Ibuprofen, ale raději ho neužívej. Určitě ne ve 3. trimestru. No a kapky do nosu já normálně používala Olynth.

gass
15. pro 2014

jen paralen , pokud máš teplotu, jinak na kašel jsem používala jitrocelový sirup Muller a myslím ,že pro těhotné kapky do nosu je Pinosol. To jsou snad jediné kapky do nosu, které mají napsané ,že můžou používat i těhotné . Ale ty jsem používala jen na noc ,abych se vyspala. Jinak jsem si stříkala do nosu 'Vincentku. a na cumlání je myslím taky Vincentka v tabletách..

lucieandrlova
15. pro 2014

Byla jsem nemocná v těhotenství (trpím na angíny...). Na krčním mi doktor řekl, že nejlepší je kloktat 4soli (míchají v lékárně cca za 20 Kč). Taky jsou dobré pastilky a sirup Vincentka s mateřídouškou. Ostatní pastilky nedoporučil. Prý to je samá chemie a ten krk jen dráždí... Pokud je nejhůř může těhotná antibiotika Penbene.
A myslím, že do určitého týdne i Bioparox.
Ale všechno si ověřte dle týdne těhotenství, zda se mohou brát v tom a tom trimestru.
Léků se nebojte. Měla jsem v těhotenství Penbene a potom léky na alergii a dcera je zdravá. Doktoři mi říkali, že je lepší vzít nějaké léky a uzdravit se než aby tělo bojovalo s nemocí a miminko se nemohlo v klidu vyvíjet...

berusinecka
15. pro 2014

@denishka Ahojky, během prvního jsem to moc neřešila a také si raději vzala paralen. Při druhém jsem už nechtěla nic z těch sraček, tak jsem používala Oscilococsinum-zabírá u mě stejně jako paralen a není to svinstvo. Na rýmu Coryzalia a na bolest v krku Homeogene 9. Jsou to homeopatika, které mají všechny lékárny. Pokud chceš přímo na tvoji rýmu (dle zbarvení) jukni na stránky, zeptej se homeopata a nebo ti to můžu napsat z knížky. Mě osobně to zabíralo a zabírá. Používám to už 2,5 roku. Synovi homeopatika vyléčila molusky, angínu, kašel, rýmy, náhlou bolest kolena. Já doporučuji. Sice někdo tomu nevěří, ale já to mám vyzkoušené. Na paralen ti sice řeknou že jo, a na další a další léky, ale já bych to už nebrala. Ale to je na názoru 🙂

kathy_smilca
15. pro 2014

Taky jsem v prvním trimestru chytla virózu - rýmu, kašel,teploty. Na rýmu je buď Pinosol a nebo sprej Panthenose. Na kašel jsem popíjela vincentku a čaje, užívala ráno a večer lžíci medu na zklidnění. Stejně jako uživatelka nade mnou jsem si koupila od bolesti v krku homeopatický lék Homeogene 9. Veškeré cucací pastilky totiž v těhu nelze užívat (Neoangin, Septolete, dokonce i přírodní pastilky doktora Müllera). Při teplotách lze užít Paralen v běžném užívacím režimu.
Osobně bych si raději zašla za MUDr. - jen pro klid ;)

janinek
15. pro 2014

@denishka Vetsina tech beznych leku pro tehotne vhodna neni, precti si pribalovy letak, eventualne zavolej doktorovi. Srazela bych horecku nad 38,5, to neni dobre pro plod. kdyz se to nezlepsi, jdi k dr.

mysonek
15. pro 2014

@janinek no ono je lepší se poradit s doktorem, dle příbalového letáku by se nesmělo nic. Třeba paralen je fakt zcela bezpečný. Když se zeptáš gynekologa tak nezakáže ani olynth, nasivin (působí jen lokálně) a ani ty různé tablety na bolesti v krku. Ale samozřejmě když přijde těhotná do lékárny, tak jí neprodají skoro nic.

dolda
15. pro 2014

@denishka kup si homeopatika oscilo. a za tři dny máš po problému;)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru