První velký UTZ v pořádku, může 2. vyjít špatně?

fujarka22
26. črc 2017

Ahoj,prosim chtela bych se zeptat,ze tripole testy vychazi falesne pozitivne jsem slysela ale kdyz je velky utz v prvnim trimestru v poradku,stava se ze druhy velky utz muze vyhit spatne?

rosa106
26. črc 2017

Ahoj. Predpokladam, ze myslis tripple testy. Ty skutecne dost casto vychazi falesne pozitivne. Ale zpet k utz...
Ty dva ultrazvuky se zameruji na neco jineho, takze bohuzel sance, ze i kdyz prvni vysel dobre, druhy vyjde spatne, tam je...On se ten prvni zameruje spise na genetiku a nemoci z ni vychazejici - patau, down, a pod., kdezto u druheho se zkoumá predevsim vyvoj organu - zda mozek vypada tak, jak by mel, srdicko zda se deli na sine a komory, a tak...
Z toho plyne, ze se tam neco objevit muze, i presto, ze prvni utz dopadl dobre.
Ale neboj se a drzim palce 🙂

pandora197
26. črc 2017

Ano,bohužel stát se to může...ne,vše jde vidět na prvním screeningu a navíc ten druhý je mnohem důkladnější,kontrolují vše podrobněji.Našla bys tu určitě spousty příběhů...,nicméně pokud Tě toto vyšetření teprve čeká,nepřidělávej si nervy takhle dopředu.Hlavně mysli pozitivně a nestresuj,to mimču taky neprospívá.😉

vanea
26. črc 2017

Ahoj, nejdřív bych napsala, že není nutné se zbytečně dopředu nervovat, ve většině případů to dopadne dobře, zvlášť pokud byl NT i s krví v pořádku ;) ale ke tvé otázce...ano, možné to je. Na prvním ultrazvuku je šmudla ještě hodně malý, spousta vad může být tedy skrytých a projeví se až později - obvykle právě na druhém velkém ultrazvuku. Jedná se hlavně o různé druhy rozštěpů, vrozené vady orgánů a srdíčka, taky se měří kosti, jestli roste bobek správně...bohužel je strašná spousta způsobů, jak se může něco podělat...Ale to je tak se vším, takže dokud nevíš, nenervač🙂 většina prcků dopadne dobře;) my jen do této chvíle čekali s oznámením mého těhotenství, chtěli jsme si být jistí, ale to už je věc každého=)

fujarka22
autor
26. črc 2017

Nestresuju ale hlavou mě to samozrejme probehlo 🙂 vsecko dobre dopadne,myslim ze myslim pozitivne 🙂

fujarka22
autor
26. črc 2017

Diky za odpovedi :/)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru