icon

29tt a zaostáváme o 3 týdny v růstu

ppejskova
3. pro 2015

Ahoj,
Tak jsem si včera z poradny přinesla oči navrch hlavy a nervy v kýblu, celou dobu až na pár mušek, zdravé zvířátko najednou o 3 týdny zaostává v růstu,prý odpovídá 26tt,a pani doktorka nás chce vidět za 14 dní znovu...pokud prý se to nezlepší,čeká nás prý cesta do porodnice a inkubátoru,a mě zajímá,zažily jste to některá??? Bude pro ní zlepšení i to že malá třeba přibere na váze?? Protože upřímně, nevěřím že za 14 dní doroste to,na co měla mít 3 týdny...

Strana
z4
linee
1. led 2016

@ajik123 ja tam byla 3 tydny a s taskou chodim na kazdou kontrolu.Ty percentila je velikost odpovidajici gestacnimu stari.Cetla jsem i medicínské clanky a je to tak,ze pod 10 perc.doporucuji vyvolavat.Ale vsechny cisla ziska dr.az z kompletniho vysetreni...mne chteli take vyvolavat,ale prave z pozorovani vzeslo,ze mimi roste,prospiva a ma se dobre,a tak domu dr.nechala cas.A to davala par dni.Mne spatne prutoky zpusobil tlak.Ten mas v poradku?

linee
1. led 2016

@ajik123 pokud dolninhl hranice,ale porad v norme,zkus se zeptat,proc nepockat.Porad to neni pod normou.A kterou hodnotu takto mas?Jsou 3 cevy,ktere se sleduji...Mne kvuli diagnozam take budou nejpozdeji ve 40+0 vyvolavat,ale ver,ze je rozdil vyvolavat mimi v 34,35 nebov 37tt....i pro mimiska

ajik123
1. led 2016

@linee oni mi nechtějí vyvolávat kvůli průtokům. ale mám ještě jinou těhotenskou nemoc, kvůli které mi to musí vyvolat, ale až v tom 37 tt 🙂 . PI a ACM PI - ty ve zprávě zmiňuje.. které jsi měla ty? Naposledy mi malou měřila jsou to dva týdny a to byla o dva týdny větší a průtoky v tu dobu ok 🙂. Tento týden ji neměřila.

ajik123
1. led 2016

@linee vím, že to ACM PI souvisí s mozkem... to jsi měla taky pod hranicí ?

linee
1. led 2016

@ajik123 chapu,ze 37tt je jasny a pokud spatne prutoky,ze vyvolaji i driv.Chapu to dobre?Ja mela prave ty zbyle dve hodnoty hluboce pod normou.Ano,to acm je ceva v mozku.kdy mas dalsi kontrolu?

ajik123
1. led 2016

@linee o vyvolání ohledně průtoků nic neříkala 🙂 další kontrolu v úterý, nebo ve střed.. já jsem ráda, že to pořád ještě není pod normou.. a jaké ty jsi měla špatné průtoky ?

ajik123
1. led 2016

@linee a tlak mám v pořádku 🙂

linee
2. led 2016

@ajik123 tak to jsem pak pochopila uplne blbe.Takze vyvolavat ti budou ve 37tt a prutok acm mas na spodni hrane normy,mimi je asi o dva tydny velikostne napred.Promin,nejak nechapu,kde je problem.V brzkem vyvolani?

ajik123
2. led 2016

@linee jsme v tom nějaké zamotané že 😀 mimčo měřeno naposledy před 3 týdny a bylo větší o 2 týdny. Tento týden neměřeno. Problém vidím v té hranici normy. Doktorka s tím strašila.

linee
2. led 2016

@ajik123 toho se neboj,pokud by to bylo kriticke,nechaji si te tam nebo hned vyvolavaji.Budou sledovat a jak jsem psala,zlepsit se to urcite muze

Strana
z4