Ahoj holky, jsem mezi 29 - 30. týdnem a musím teda říct, že nic moc... Od pátku cítím bolesti zad, ale ne úplně po celý den, ale jen takový nárazový. V pátek to přišlo během dne, kdy jsem si říkala, že jsem to ve čtvrtek asi přehnala s úklidem. Večer jsme šli s manželem "mezi lidi", a to jsem si musela občas i stoupnout a projít se, jelikož sedět moc nešlo. V noci jako kdyby nic - o zádech jsem nevěděla. Včera jsem cítila bolesti snad jen 2x za den. Dnes mě záda bolely ráno, dost, ale přešlo to, tak jsem se pustila opět do úklidu a bác, přišla zase bolest, takže jsem všeho nechala a šla si lehnout. Jenže jsem nevěděla, jak si lehnout, protože mi to bylo dost nepříjemný. K tomu se přidala občas bolest v bříšku, ale ne nijak velká, dnes jsem byla už po čtvrté na velké, bylo mi i nevolno, ale nezvracela jsem. Nikam jsem zatím nevolala, na pohotovost jsem nejela. Přečetla jsem si tady pár článků a dočetla se, že se možná jedná o poslíčky. Jsem trošku v šoku... Tak "brzičko"?!? Malej o sobě taky dává hezky vědět, ale neřekla bych, že nějak zvlášť výjimečně, než kdy jindy, protože poslední dobou ho cítím docela často a dost 🙂 Teď ve čtvrtek jsem byla na ultrazvuku a vše bylo v pořádku..... Zažívala tohle některá z vás??? Čekám prvního mimíska, tak vůbec nevím co a jak 🙂
Dobré ranko, dnes jsem se probudila bez bolesti, tak doufám, že mám na nějakou dobu klídek, ale už se teda začnu víc šetřit - do teď jsem normoš fungovala a dám dohromady tašku do porodnice. Doufám, že bude klídek a já porodím normoš v termínu 🙂
Mě takto začal problém se žlučníkem ☹ záda mě bolela jakoby v pravo pod lopatkou... v posledních týdnech těhotenství se to pak zhoršilo a měla jsem i žlučník. záchvaty. Po porodu šel ven a v druhém těhu už klídek...
Na předporodním kurzu nám říkali, že poslíčci jsou normální klidně už od 26. týdne. Že se děloha začíná pomaličku chystat a "chodí do posilovny". Jsem teď taky 30. týden a poslíčky nebo tvrdnutí břicha mívám pravidelně skoro každý den. Jinak únava na mě padla včera strašná, že jsem prospala půl odpoledne. Doteď jsem taky jela jako normálně, ale asi bude potřeba začít se malinko víc šetřit 😉 jinak mi bývá i špatně od žaludku, prý je to tím, jak jsou orgány všechny stlačený, takže hlavně nestresovat, užívat si a těšit se na miminko 🙂
Užívám si, těším se a ZATÍM nestresuju, ale včera jsem se lekla - to nebudu lhát 🙂 Jsem ráda, že jde vlastně o "normální" věc a že nejsem jediná 🙂 Pár řádků tady mne moc uklidnilo 🙂
Začněte chodit na masáže
@bibikulda ahoj ja mam bolesti zad sileny uz par tydnu.. kolikrat me to chytne tak hrozne ze jsem treba v noci 2h v teple sprse..strili me to az do bricha a je to nesnesitelna bolest.. Posledni mesic opravdu poctive denne cvicim tehotenskou jogu na bolava zada a je to urcite lepsi..plus mi manzel koupil nahrivaci elektrickou decku abych nemusela dny a noci travit v teple sprse a taky to dost pomaha..na tehu masazi jsem byla 2x oni nemuzou moc tlacit tak mi to prislo spis takovy hlazeni a nevim jestli to melo nejaky efekt ja bych to potrebovala fest projet ale to se v tehotenstvi nemuze
@1nelinka samozřejmě je to vaše tělo, vaše dítě, vaše věc...Mi to na gynde přímo zakázali a když jsem chodila na rehabilitaci, cokoliv co pouštělo elektřinu do tela, bylo v těhotenství striktně zakázáno
Každopádně je mi sumafuk co si budete dělat, jen jsem chtěla upozornit na to, že to není bez rizik
Srovnávat pouštění elektriny do těla s barvením vlasu není úplně happy srovnání, hezký den
Ale holky, tak se nehádejte 🙂 důležité je, jak to BIbikulde dopadlo, jestli ji něco pomohlo. Moje osobní zkušenost je, že je dobré zajít si na masáž, ale skoro nikde vám jí nechtějí dělat, když jste těhotná. Já nakonec pořídila až u paní co vedla předporodní kurzy, měla jsem zablokovaný žebra a dost to bolelo. Teplo na záda mi pomohlo, na rhb mi pak dali ještě rašelinový obklad 🙂
Takže... Řeším to klidovým režimem - fakt se hlídám, abych víc odpočívala, teplou sprchou, delší vanou, nahříváním u krbíčku a musím říct, že dobrý - tak silný bolesti zad jsem už neměla 🙂
Tak holky, dnes je to zase síla.... Záda mě bolí už od dopolka a ne a ne to polevit. Nyní jsem v 33.týdnu, tak doufám, že už se nechystám rodit.. Vše je jinak v poho, mimčo se hýbe jako vždy, bříško netvrdne... Už několik dní přemýšlím o tom, jaký to bude, až to přijde. Poznám to?? Vyteče plodovka?? Stihnu dát doma koupel?? Jak jste to měly vy?? 🙂
Nejsou to ledviny? Měla jsem pořád to samé, šílené bolesti zad, ve 30.tydnu me odvezli do nemocnice a měla jsem ledvinovou koliku. Myslela jsem si, že to jsou žádá, ale byly to ledviny.
@aleenka1234 Jéé, teď jsi mě vyděsila.... Aleta bolest vždy ustoupí a třebas teďka ráno ji neítím vůbec... To snad ledviny být nemohou 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
bolesti zad jsou v tehotenstvi často, hodně z nas měla problemy třeba už před tehotenstvim. Nicméně to co pišete si myslim že jsou spiš "poslíčky".uz vyšetřeni je dobře že je ok, ale nutné je i vyšetřeni gynekologické-stanoveni cervix score=zda se "neotvírate". jinak je fajn zapojit chlapa aby zada lehce namasiroval 😉