Bolest zad (ne v kříži) ve 32tt, máte zkušenost?

marcelka.bubli
2. únor 2015

Ahoj,
jsem ve 32. týdnu a cca 3 týdny jsem byla nemocná a měla silný kašel... Ten teď přešel, ale začala mě nejdříve (cca před týdnem) bolet žebra na levé straně a dnes ráno i záda v okolí páteře těsně pod žebry... Bolest je spíše bodavá a nemůžu téměř chodit a i dýchání mi dělá potíže... Měla jste některá podobnou zkušenost, případně co Vám pomohlo??? Nejsem žádný bolestínek, ale tohle je opravdu velmi silná bolest, která maličko ustoupí jen vsedě... Děkuju za Vaše rady...

milerka30
2. únor 2015

Zdravím, jsem též ve 32. týdnu a zhruba před 3mi týdny mě začaly bolet záda podél páteře, zhruba od úrovně lopatek skoro ke kříži. Kroutím se jak žížala v sedě, ve stoje a už nepomáha ani lehnout si. Bohužel mám astma a s kašlem hodně zkušeností a nechci strašit, ale dá se tak snadno zablokovat na zádech kde co. Silným kašlem jsem si dokonce natrhla jeden zádový nerv a několikrát zablokovala žebro nebo páteř. Je to právě jak udáváte bodavá, vystřelující bolest, někdy se dá najít poloha, při které se bolesti zmírní, ale většinou při neřešení problému tuhnou svaly kolem problémové oblasti a bolí to stále víc. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit intenzivní nahřívání suchým teplem, alespoň 3x denně a vydržet opravdu několik dní, protože to v domácích podmínkách umí hodně pomoci. Ven důkladně oblékat, vyhnout se průvanu a celkové špatným polohám - zkoucení v křesle atp. Pokud se Vám neuleví, raději k lékaři. Ten pozná blokaci páteře atp. Přeji hodně štěstí, ať se Vám uleví.

marcelka.bubli
autor
9. únor 2015

@milerka30 Moc děkuji... 🙂 Nakonec se ukázalo, že to byl začátek ledvinové koliky a tak jsem si pobyla v nemocnici... Teď už je to lepší, jen žebra stále bolí, ale to přisuzuji tomu, jak se rozpíná děloha... Tak uvidíme... 🙂 Hezký den M.

milerka30
9. únor 2015

No, tak to je taky hezký ☹ To mě mrzí. Doufám, že budete v pořádku. Hodně štěstí, L.

marcelka.bubli
autor
16. únor 2015

Díky, snad ano... Všechno vypadá, že je v pořádku a už jen 6 týdnů do konce, to už snad zvládneme... 🙂

luckaasamuel
13. říj 2019

@milenka30 ahoj jsem 27tyden a mam bolest okolo lopatek a žeber a je to fakt hrozny. ..bolí mě ty zada i na dotek. ..hrozny byla jsem I u mudr ale vše ok .......už jsem z toho na palici trápím se stim už přes měsíc. ....střílí mi todopředu do zeber....už jsem z toho nestastna. 🤔ta bolest zad je jako bych měla zkracene svaly či co...úplně krevovita bolest ani pořádně narovnat se nemuzu🙄máte to také někdo 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru