Bolest zad už v 6. týdnu

eviku55
7. říj 2018

Ahoj. Jsem teprve v 6tt a silene me boli v krizi, prez kycle az do celych nohou. Nejvic me to trapi v noci a zadna poloho neulevi. Jsem uz silene unavena a nevyspala. Dr rekl, ze mi nic dat nemuze a musim to pry pretrpet. U prvniho tehotenstvi jsem to nemela..

laja64
7. říj 2018

@eviku55 a bude hůř. To znám 😐😄 Kup si v lékárně mast -TRAUMAPLANT. Doporučili mi ji v těhotenství, a moc pomáhá, mažu se s ní do teďka👌

eviku55
autor
7. říj 2018

@laja64 Jako v prvnim tehotenstvi me boleli zada ke konci, to jo, ale tak nejak normalne. Tohle je bolest az kolikrat brecim a to nejsem zadny bolistko 😁 Rikal ze mam nejspis to Es Íčko skloubení.. Na tu mast ze zeptam, diky

helen_h
7. říj 2018

@eviku55 Nejsem si jistá, jestli je to bolest v důsledku těhotenství. Něco se tu mohlo v zádech hnout, obzvlášť jestli bolest vystřeluje až do zad, může to být třeba hnutá plotýnka. Zkusila bych vyhledat nějakého fyzioterapeuta, dostat se někam na rehabilitaci, kde by ti ukázali cvičení, kterými si ulevíš.
Já měla v těhotenství v 7. měsíci hnutá záda u SI spojení (je to v bedrech, na straně), dokonce se mi strašně špatně chodilo. Naštěstí ,i cvičitelka na těhu cvičení dala kontakt na rehabilitační sestru, která se nebojí pracovat s těhotnými. Jedna návštěva mi ohromně pomohla, vyšetřila mě a něčím mi v těch zádech hnula a postupně bylo do pár dní po bolesti, vše si zase sedlo. Nevím, jak by to dopadlo, kdybych spoléhala na to, že bude dobře až po porodu, a nechala to být...

helen_h
7. říj 2018

@eviku55 Pardon, myslela jsem, že jestli ti bolest vystřeluje až do NOHOU, tak je to blbé, že by to mohlo být od plotýnek. Což se dá ale velmi velmi zlepšit pravidelnými cviky.

helen_h
7. říj 2018

@eviku55 Už čtu odpověď, ano, to SI spojení jsem měla rozhozené taky (u prvního dítěte až po porodu jsem se plazila "tahala nohu"), u druhého se mi to nějak rozvolnilo a pomnulo již v tom těhotenství. V noci bolest hrozná a to jsem potřebovala vstávat ke 2letému synovi, když jsem "vyskočila" z postele, bolest mě úplně ochromila, měla jsem slzy v očích a skoro jsem myslela, že bolestí omdlím, bylo to děsné. Přes den jsem to tak nějak rozhýbala, jen jsem tedy strašně chodila, jak jsem tahala ty nohy, bedra neměly sílu nohy zvedat, to byla velká bolest.
Naštěstí mi pomohla ta rehabilitační sestra, na zádech mi ty nohy nadzvedávala a pak něčím cukla - teda taky jsem myslela, že jí tam omdlím, ale ale evidentně něco "nahodila zpátky" a pomohlo to!

laja64
7. říj 2018

@eviku55 mám hnute s hrudni páteři, terapeutka mi to srovná Dornovou metodou a dalšími, jen musím počkat, až porodim🙊 Jojo já taky kolikrát brecim. V těhotenství s tebou terapeutka nic extra nenadělá, ale možná nějaké cviky pomuzou. Záleží odkud přesně ta bolest pramení. Ale tu mast zkus 👌😊

eviku55
autor
7. říj 2018

@helen_h Diky za zkusenost. Nejake cviky jsem nasla na internetu. Me nechce napsat rehabka noc, protoze mam rizikove. Pra e taky mam 2 a 5 mesicu holku a musim fungovat. Prez den to jde, citim to, ale chodim, neco delam, ale jak si sednu, nedej boze lehnu, hruza..

eviku55
autor
7. říj 2018

@laja64 Zkusim, diky ;)

eviku55
autor
7. říj 2018

@helen_h Ale jestli to brzy nepovoli, poprosim doktora at me nekam posle, jinak to nedam.

swetlusska
7. říj 2018

Já byla v těhotenství na masáži + ještě ze zoufalství u fyzioterapeuta (placeného), aby mě trochu narovnal. Trochu to pomohlo, dalo se s tím pak docela fungovat. Nejhorší je, že člověk nemůže léky na bolest, takže doporučuju hledat kontakty na fyzioterapeuta a zároveň cvičit (na míčích doma třeba).

eviku55
autor
7. říj 2018

@swetlusska Ja bych rada, ale oni mi cviceni nedoporucuji z duvodu rizikoveho tehotensvi, ale jestli to nepovoli, tak to jinak nepujde. Mic mam, na nem to jde, ale ja bych radsi v noci spala nez sedela na mici :D Je to mazec. Ale diky ;)

swetlusska
8. říj 2018

@eviku55 To chápu, taky jsem měla rizikový, nic mi nechtěli dát, nikam poslat. Tak jsem si cvičila sama, jen ty uvolňovací cviky s malým míčem a zašla jsem si na rehabilitaci sama (bez doporučení), protože bolest to byla fakt šílená. Jo a jednou mi i jako těhotné píchla Dr. něco na bolest, protože jsem už lezla bolestí po zemi. A trošinku pomohl stahovací bederní těhotenský pás.

eviku55
autor
8. říj 2018

@swetlusska Ono jestli to nepovoli, tak za dr zajdu, on to mysli dobre kvuli mimcu, ale ja musim byt pouzitelna, mam tu jeste dcerku vid.

merope
8. říj 2018

@eviku55 Zkoušela ses dívat i dost nešťastně a že to opravdu nejde? Já se ptala na gyndě, doporučili cvičení až po 16tt a když jsem hodila nešťastný kukuč, že mne opravdu zlobí záda, tak sestřička pár cviků doporučila (u mě to není v kříži, ale prostě jak jsem měla klidovější režim kvůli IVF a nemohla pořádně posilovat břicho, na což jsem byla zvyklá, záda začala zlobit). Teď teda opatrně cvičím a pomáhá to. Na kříž mi pomáhá ležet na zádech s pokrčenýma nohama a případně jemně prostě klasicky "podsazovat pánev".

normalnimatka
8. říj 2018

pokud by to bylo v esíčkách (podle popisu mi to tak přijde), pak pomáhaj rotační cviky. ležíš na zádech, pokrčený nohy, ruce vzpažený (doufám,že se to tak říká:D) hlava na jednu stranu, nohy na druhou, s VÝDECHEM překlopit hlavu na druhou stranu a zároveň nohy taky. a pak mám ještě jeden cvik, kterej mi přijde, že opravdu vrací esíčko do správný polohy, ale to nedokážu popsat slovama...:/
spousta fyzioterapeutů tě asi odmítne. ale existujou i jen obyčejný "maséři", který kolikrát uměj mnohem víc, než fyzio a nebojej se sáhnout i v těhotenství. já jsem absolvovala aniradšinevimkolik měsíců na konci těhotenství a porod s vyhoženým esíčkem, a teda podruhý to opravdu trpět nehodlám. přitom esa jsou svině, taky už cejtim, že mi to zas vyjíždí, neboto mám už vyjetý, jen to pořádně nezačlo bolet.... a to sem teda jako taky kurňa dost čerstvě 2v1...:(

normalnimatka
8. říj 2018

houby vzpažený, ale upažený asi spíš..:D

@eviku55 jaký cviky jsi prosimtě našla na netu? to jsi hledala přímo na esíčka, nebo jiný?

nnnadja
8. říj 2018

Já měla to samé. Skončila jsem na pohotovosti s takovými bolestmi že mi pichli něco na bolest i když to mohlo ohrozit plod. Nešlo to ale vydzet🙁 bolest trvala asi do 11 týdne a pak se zase vrátila ve 20 týdnů ale už ne tak dramatická. Mě řekli že je všechno vlivem hormonů.. pro ně to bylo horší než oba porody.

eviku55
autor
9. říj 2018

@merope Dostatecne nestastne asi ne, ja v tu chvili co jsem u dr byla, jsem byla stastna, ze vyloucili selhavani ledvin 😝 Predevcirem byla noc silena, ale na dnesek uz me to nechalo trochu vyspat, tak doufam v lepsi zitrky ;)

eviku55
autor
9. říj 2018

@nnnadja Nestras, az to povoli at uz se fo nevraci 🙏

eviku55
autor
9. říj 2018

@normalnimatka Na netu jsem vyhledala, je to sezeni na polstarku a a s panvy dopredu a pak dozadu jako vystrcit zadek, pak se zvedat v bocich nahoru stridave, ve finale to delas dokola dopredu vystrcit, zvednout bok, do zadu, druhy bok, pak zas na druhou stranu 😁

normalnimatka
9. říj 2018

@eviku55 tyjo no abych si to esíčko tím ještě neokurvila:D to sou takový nic moc pohyby...

eviku55
autor
9. říj 2018

@normalnimatka No, to ti nezarucim :D

misak48
9. říj 2018

@eviku55 měla jsem ze začátku těhotenství podobné bolesti (ale asi ne tak strašné) taky jen v noci, přes den to bylo dobré. Pomohlo mi vzít do postele kojící polštář a spát s ním. Pak to po prvním trimestru přešlo a polštář musel pryč, jak mě přestala bolet záda, tak už se s ním nevyspim 😀

eviku55
autor
10. říj 2018

@misak48 Dekuji, nechci to zakriknout, ale zlepsilo se to, tak snad se to nevrati, jako citim to, ale uz se dalo trochu spat 🙂

ckei
10. říj 2018

@eviku55 já toto měla také, v takové míře, že jsem ani pořádně sedět nemohla, jak mě bolelo kříž.. Kolem 7.tt se to zlepšilo a záhy došlo k potratu. Takže u mě to byla zřejmě předzvěst, že něco není v pořádku.

eviku55
autor
10. říj 2018

@ckei To jsem mela v prvnim tehotenstvi, take doslo k potratu, ale to byli vyslovene krizove kontracni bolesti a spinila jsem. To ted nemam, ale jasne, ze to muze dopadnout jakkoliv. Nezbyva nez cekat a doufat ;)

eviku55
autor
11. říj 2018

Tak tuk tuk tuk, zada celkem povolili, doufam, ze uz se to nevrati 😁

hanka_12345
11. říj 2018

@laja64 musim taky doporucit, zlepseni snad po tretim namazani

eviku55
autor
3. lis 2018

Ahoj. Bolest po tydnu ustoupila sama. Nekde jsem cetla, ze to muze byt mnohocetnym tehotenstvim a ano byla to dvojcatka nakonec. Byla.. V utery me ceka revize, jedno se nevyvijelo a druhe embryjko tam je, ale nemame srdicko. Bohuzel..

merope
5. lis 2018

@eviku55 Tak to je škoda, držím pěsti, ať se další zadaří líp.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru