icon

Bolest zubů v těhotenství, jaký si můžu vzít prášek?

zaneta3
18. srp 2014

Zdravím,
jsem ve 34. tt a začal mě v noci strašně bolet zub. K Zubařce můžu nejdřív až zítra protože nejsem objednaná a ona bolestivé případy bere jen ráno do osmi. Tak se chci zeptat mohu si vzít nějaký prášek na uklidnění bolesti abych se mohla aspoň najíst? Jinak jak je to u zubaře v těhotenství, pokud mám kaz bude mi nejspíš vrtat že? mám docela panickou hrůzu ze zubařů..:/

vercik83
•
18. srp 2014

Muzes si vzit treba paralen a kazu neboj,ani umrtveni nevadi,kdyby chtela vrtat.

gosa22
•
18. srp 2014

já tedy nevím....ale moje zubařka mi nedoporučovala umrtvovací injekci v těhu, zejména ne ve vysokém stupni...měla jsem otevřený zub, takže rentgen se provést nemohl a muselo se čekat...pozor na paracetamol, sice se může, ale opatrně, raději bych se poradila s mudr 😒

ifet
•
18. srp 2014

Me to chytlo v 27 tt a cistila mi kanalky 2x...jednou s injekci a jednou bez....injekce nevadi, prasek bych si asi nevzala radsi...cucala jsem hrebicek, trosku to umrtvuje...

leg
•
18. srp 2014

Ahoj, mě v těhu trhali osmičku. MUDr. mi doporučil vydržet do 3 trimestru a pak šla ven pod injekcí a říkal, že si klidně mám vzít 200 Igalgin (kdyby to hodně bolelo) a jinak chladit a výplachy hřebíčku. Obecně už to beru tak, že když se podívám kolikrát s jakou životosprávou (feťačky, alkoholičky....) jsou některé maminy schopné porodit zdravé dítě, tak si říkám, že jeden prášek opravdu neuškodí. To asi více uškodí stres maminky, která tou bolestí trpí. 🙂

uztotakbude
•
18. srp 2014

Zubaře se neboj, umrtví ti to. Bavila jsem se o tom s doktorem na zubním v Brně U sv. Anny, byl to velmi šikovnej starší doktor s obří praxí a říkal, že to není žádný problém, plodu to rozhodně neublíží, je to malá lokální dávka a k plodu se vůbec nedostane. Jinak co se týče prášků ti neporadím. Ale zavolala bych doktorce, jsi těhu, to je jiná situace, třeba tě vezme dnes.

milatka
•
18. srp 2014

Na bolest bych doporučila pouze paralen v doporučených dávkách,není bohužel moc silný,ale třeba na chvili pomůže.Ibalgin ani jiné léky s obsahem ibuprofenu nedoporučuji,ve 3.trimestru je kontraindikován.
Myslím,že to chce co nejdříve zoubek otevřít,bude tam asi zánět a tak by měla bolest polevit.A samozřejmě přeléčit.

ninive211
•
18. srp 2014

Já byla u Dr. na začátku 7.měsíce, taky problém s kanálky a nějaký váček pod zubem, bolelo to fakt jako čert, injekci mi dát odmítla, že prý to si nelajzne v tomto stadiu (o měsíc dříve možná ano, ale v tom 3.trimestru prý 100% ne, že nebude riskovat předčasný porod a takový kecy :-/) Takže jsem to musela vydržet bez injekce, bolest šílená, i slzičky ukáply, naštěstí je to vždycky jen chvilka, a my ženské jsme silné bytosti, tak to holt nějak vydržíme....Na dotaz, jestli můžu nějaký prášek na bolest, mi bylo řečeno "jedině paralen".
@leg To s divím, že ti Dr. doporučila Ibalgin, u něj je výslovně napsáno, že se ve třetím trimestru NESMÍ!!!
@uztotakude Jo tak to moje Dr, mi injekci v 27tt odmítla, i když jsem jí říkala že mám z více zdrojů ověřené, že se lokální injekce dát může...prý ne, že ona si to nevezme na triko.

lenicka07
•
18. srp 2014

Mě na to v takovém případě v lékárně dali Panadol a doporučili proplachovat ústní vodou, docela mi pomohl Listerine.

45kata
•
9. led 2016

Ahoj holky,chci se zeptat včera mi doktorka trhala osmičku a neskutečně to bolelo a stále bolí už nevím co mám bolesti dělat... Paralen ani ledovani nepomáhá...máte některá podobnou zkušenost a nakou radu děkuji za odpověď

frenny
•
18. led 2016

myslím že paralen nebo u lékaře ti poradí.

domca89
•
4. čer 2016

Ulomila se mi půlka plomby a zub bolí jako čert. Paralen a ani hřebíček doma nevedu. Tak dotaz smím alespoň gel na dásně pro děti nebo třeba aspirin?

veverkamaminka
•
20. dub 2018

Jsem 29 tt a už zase mi vypadla plomba a všude mám kazy to se mi u kluka neničili u holčičky jo 😭a je pátek objednat se můžu v pondělí, hlídání v týdnu není možné a tak pojede se mnou a to přes celou Prahu z Modřan skoro do Dejvic ale vemu si taky paralen

veverkamaminka
•
20. dub 2018

@veverkamaminka ovšem bere akutní případy bez objednání tak je to akutní a pohotovosti v těhotenství nevěřím radši k mé doktorce

janulisek22
•
14. kvě 2019

Jsem tehu a bolí mě šíleně práva strana zubů a jde mi to až do ucha nemůžu ani spát co na to pomůže

odula
•
14. kvě 2019

@janulisek22 zubar. Asi to bude nerv. A v mezičase chladit a paralen. Už je líp?