Častá mykóza v těhotenství, bolest při zavádění čípků

mamcalucie
19. bře 2015

Ahoj holky,už su neštastná,trápí mě měsíc mykóza,pořád se vrací,doktorka už neví co semnou,mám ji šíleně uvnitř,teď to tam mám zarudlé a červené,tak mi předepsala clatrimazol čípky,ale nejdou mi zavést aplikátorem,ani normálně prstem hrozně to bolí,myslíte,že si ho můžu potřít lubrikačním gelem z lékárny (neparfémovaný)..Předtím jsem brala macmiror a ještě my předepsala vitagyn C na prevenci,který bduu brát po Clatrimazolu,mám i mast,ale tu mám používat zevně...Včera jsem si zavedla čípek a hrozně to bolelo až píchalo a dnes mi je hrozně od rána mě píchá u čípku už asi 9x fakt děs!!! Prosím o radu????

v_anilka
19. bře 2015

Mně teda na mykózu pomohla celková změna stravovování... vynechat absolutně cukry, bílé pečivo..atd.. hodně diet je na internetu.... a taky jsem začala používat na intimní hygienu Laktacyd s antibakteriální složkou a přežehluju si kalhotky v rozkroku.... a zatím je to dobrý... už ani tu dietu moc nedržím....
@mamcalucie

mamcalucie
autor
19. bře 2015

@v_anilka Taky vynechávám sladké a cukry,ale prostě jsem těhotná a někdy si něco málo dám a bez bílého pečiva bych asi nic jiného nejdela 😀
Taky si ted budu zehlit kalhotky...a co si mylsíš o tom gelu na zavádění,mě to tam nejde prostě dostat...Macmiror šel to byli klouzavé čípky,ale tyhle fakt bolí..

mamcalucie
autor
19. bře 2015

@v_anilka Jo a intimni mýdlo my doktorka rozhodně zakázala!

kattyd
19. bře 2015

@mamcalucie Také jsem mela nedavno Clotrimazol, aplikátorem se v tehotenstvi nesmí zavadet-je to napsane i v pribalovem letaku. Takze zavadet jenom rukou a ne moc hluboko. Jestli te to nepicha ze sis ho zavedla moc blizko k cipku.

mandarinkka
19. bře 2015

@mamcalucie
Mám stejný problém, mykóza mě trápí prakticky celý těhotenství a nemůžu se jí úplně zbavit. Ten clotrimazol jsem měla, používala jsem ho bez aplikátoru, první dva čípky jsem zaváděla jenom prstem, ale přesně jak říkáš, bolelo to a šlo to jenom na kraj, takže pak jsem používala právě ten lubrikační gel a šlo to v pohodě. Úleva byla znát hned druhej den🙂 Akorát se mi to teda pár dní po dobrání těch čípků zase vrátilo, ale to už je jiná věc...🙂

lennus
19. bře 2015

@mamcalucie Trpěla jsem na to skoro celé těhotenství a nesnášela to. Když mi pak zjistili těhoten. cukrovku, tak po dietě zmizela. Takže vyřadit sladké, to mi potvrdila i kamarádka, že když přestala jíst sladké, neměla ji už tolik.

v_anilka
19. bře 2015

@mamcalucie no a mně zase ten gel pomohl.. je přímo z lékárny... ne obyč z drogerky.... a nic jsem naštěstí nezaváděla, takže v tom neporadím..

adypro
19. bře 2015

Tak to taky znám, také jsem brala i clotrimazol a trochu to pomohlo, problém je prostě ta strava, já jsem to nebyla schopná moc ovládat, jako být úplně bez pečiva, ovoce atp. Sladkosti jsem zas tolik nejedla. Ale pak v nouzi jsem brala Candimis a myslím, že to bylo to co pomohlo. Působí proti kvasinkám ve střevě. Ale ideální je změnit i tu stravu, ale chápu, jak je to těžké. Já jsem se snažila na to jít pak alternativně, protože doktorka kromě pár léků nic neměla, co si člověk nevyřeší sám, nemá, aspoň mě to tak přijde.

mandarinkka
19. bře 2015

@adypro
Taky mi to tak přijde, mě doktorka dala jen ten clotrimazol a když jsem pak přišla s tím, že to moc nepomohlo (nebo teda že se to zase brzy vrátilo), tak mi jen řekla, že se to léčí těžko, obzvlášť v těhotenství a že se mám zeptat v lékárně... Takže se taky odhodlávám k tý úpravě stravy, ale nechce se mi do toho🙂

v_anilka
19. bře 2015

Jo a ještě jsem zapomněla napsat, že beru preventivné lactobacily Biopron 🙂

michalusenka
19. bře 2015

ženy a co sex když máte problémy tyhle? já si nedokážu představit v těhu že to bude ještě horší a tudíž žádný sex, protože ono to fakt bolí že! jinak já mám podruhé tříměsíční kůru - nejdřív Feminella Vagi C (teď podruhé jsem myslela, že se zblázním - tak jsem ji měla napuchlou, že jsem ani chodit nemohla a jen brečela večer) a poté Natural Factors (Multi Acidophilus)...jinak průběžně mezitím canesten a rosalgin výplach, ale přijde mi, že nic nepomáhá!

lennus
19. bře 2015

@michalusenka Holt kondom, pokud je toho žena aspoň trochu schopná.

mamcalucie
autor
19. bře 2015

@lennus jo mě doktorka honí na cukrovku,ale já testy nechci,brala mi krev z prstu,dělám si testovací proužky z moči a občas měřím glukometrem a hodnoty jsou v pořádku,tak to je možná hraniční hodnota,tak to snad zvládnu..

mamcalucie
autor
19. bře 2015

@kattyd To bude asi tím,že jsem si ho zavedla až tam,to jsem nevěděla,že se to nesmí tak hluboko,ted už to zavedu níž díky!!

mamcalucie
autor
19. bře 2015

@mandarinkka A zjistili ti cukrovku? Tak ted teda nevím zda zavádet gelem,třeba se to vrátilo tím,že zase neco nevhodného přišlo do styku s tou mykozou..

mamcalucie
autor
19. bře 2015

@adypro bez ovoce taky? A jéje,jak pak bude vypadat malinká,člověk se v těhu nesmí takovým věcem vyhýbat,alespoň tak jsem to slyšela od doktorů..

lennus
19. bře 2015

@mamcalucie Já po těch zkušenostech, kdy mi ji zjistili a díky stravě jsem měla hodnoty v normálu, bych test na cukrovku nepodceňovala. Při neléčené cukrovce jsou tam určitá rizika pro dítě. Byla jsem na sebe v ditetě fakt přísná, i v pohybu, doktorka mě chtěla poslat na nemocenskou, protože jsem měla sedavé zaměstnání, což jsem nechtěla, doma bych zblbla a jen myslela na kraviny. Manžel mi koupil hole na nordic walking a část cesty z a do práce jsem chodívala pěšky rychlou chůzí.
Čeho se bojíš, když na ni půjdeš? Všichni mě strašili, jaký je to hnus, ale je to prostě sladké jako sirup a jak jsem byla po ránu hladová, i to bodlo a dodalo mi to energii.
Vůbec by mě nenapadlo, že bych mohla mít cukrovku, ale po třicítce to riziko prý rapidně stoupá. Vždy jsem sportovala, i v těhotenství, normálně jsem jezdila na kole, zdravě obecně taky jím, i když v těhotenství byly různé chutě a někdy jsem jedla jako prasátko, to zas jo. Ale nadváhu jsem v životě neměla, no snad u druhého cukrovka už nebude.

mamcalucie
autor
19. bře 2015

@michalusenka Bez sexu!! Mě zakázala dr.úplně i s kondomem,ze začátku boj teda,ale teď už to bereme jako samozřejmost..musíme to překonat!! :( je to ale pech!!

mamcalucie
autor
19. bře 2015

@lennus právě,že u prvního jsem ji asi neměla (doktor mi ani neřekl o testu na cukrovku,tak jsem to neřešila) a po přestěhování jsem vyměnila dr. a ona mě nutí na každé vyšetření takže to s ní je komplikované a tak jsem ji podepsala,že nechci na test,pak jsem nakonec řekla že asi jo a ted zase nee,za prvé nemám hlídání a v sedm mi dítě spí a já jsem člověk co omdlívá když nemá ráno jídlo ani pití a zvlášt tři hodiny za druhé mi bývá špatně a já sotva vypiju denně litr na tož tam vypít půl litru během chvilky a za třetí manžel si nemůže brát neustále dovolenou s tím,že by musel pro mě dojet asi bych nebyla schopná odjet autem zdehydrovaná...je to komplikované,tak jsem to vzdala,ale fakt nevím co můžu jíst a co nee.

mandarinkka
19. bře 2015

@mamcalucie
Nene, cukrovku nemám, takže mě do tý diety nic jinýho nenutí, jen ta mykóza....
S tím gelem nevím, nikoho jsem se na to neptala, ale mám nějakej úplně bez parfemace a na vodní bázi, používáme ho běžně a nikdy jsem nepociťovala, že by se ty příznaky mykózy po použití gelu nějak zhoršily... Každopádně bez něj bych si ty čípky vůbec nezavedla až tam, kam je třeba, takže jsem to moc neřešila...🙂
Jinak jak jsi psala ohledně testů na cukrovku, tak já mám taky teď problém ráno nejíst, je mi hned špatně, takže jsem se toho děsila, jak vydržím tři hodiny nejíst. No ale sestřička mi řekla, že ten glukozovej roztok má kalorickou hodnotu jako jedno jídlo, takže tě to zasytí. A opravdu jsem celou dobu hlad neměla... Takže kdyby to byl hlavní problém, tak se toho nemusíš zas tak bát🙂 Ale samozřejmě je to na tobě🙂

mamcalucie
autor
19. bře 2015

@lennus Jinak mi je 22 a nejsem tlustá naopak spíše hubená a nejde mi to moc přibírat a když jsem koukala na internet na ty stravy tak to byhc nemohla splnit,máme málo peněz a jako pravidelně jíst 5x za den nehrozí a dělat si večeře...

mamcalucie
autor
19. bře 2015

@mandarinkka Já jsem si říkala,většinou se projeví cukrovka,tak doufám,že ji taky nemám...Taky mám ten z lékáry,je to ,,Ty a Já,, myslím...No já mám pořád strach,že jim to tam vyzvracím,fakt nevím,nejhorší je,že mě dr.jen kontroluje čípek,ale ultrazvuk nikdy neudělala,tak nevím jak je velké dítě,jen jsem dvakrát byla v Brně na 13,20 týdnu a mám jít až 30 týden s tím,že jsme si říkala kdyby dítě bylo nějak moc velké a neodpovídalo by najednou,tak bych do té cukrovky šla,ale to už asi bude pozdě ve 30 týdnu,ale snad by mi to ještě udělali..

senoritapetra
19. bře 2015

Já měla zánět tedy jen týden, ale Canesten nebo Clotrimazol mi pomohl, čípky i mast, taky to bolelo, ale přežila jsem to (ono to zavádění není všeobecně moc příjemné, to svědění bylo hrozné). Sprchovat se, nepoužívat parfémovaná mýdla, prodyšné prádlo, často měnit intimku, žádný sex (mimochodem, partner by se měl přeléčit taky, pokud jste se spolu milovali a měla jsi zánět) a taky s tím počkat, až budeš úplně přeléčená. Změna jídelníčku - protikvasinková dieta - www.candida.cz rozhodně pomůže - především vynechat bílou mouku, mléčné výrobky omezit, taky kafe a sladké. A jinak jíst se dá normálně i za málo peněz, neboj, klidně poradím do IP 🙂 A abych nezapomněla - kup si nějaká probiotika 🙂

mandarinkka
19. bře 2015

@mamcalucie
Já jsem se toho taky děsila, přečetla jsem si tu pár komentářů, jak je to hnusný a nedá se to vypít a byla jsem z toho celá vyplašená... Ale fakt to bylo úplně v pohodě.. Ale každý to samozřejmě snáší jinak... Já jsem zas taková, že věřím doktorům, sama se v tom nevyznám, takže bych si netroufla ten test odmítnout, abych něco nezanedbala.. Jak je to s tím testem po 30. týdnu to netušim... Jinak mě doktorka taky vždycky kontroluje jenom čípek, ultrazvuk mi taky bude dělat až v tom 30 týdnu, myslím, že je to normální🙂

mamcalucie
autor
19. bře 2015

@senoritapetra Mě to vždy vyléčil Macmiror,ale ponechal mi tam to zduření a zčervenání,ted uvidím co ten Clotrimazol...A myslíš zavést i s tím lubr.gelem? Já to jinak nedám,včera jsem si to akorát podráždila..Vše dodržuji a mažel byl přeléčen,tak snad..nemáme spolu nic od té doby co začala..
A jaká třeba probiotika za přijatelnou cenu? Mě předepsala jen na prevenci po těch prášcích zavádění nějakého krému Vitagyn C..
Děkuji moc za odkaz! A co pomeranče můžou se? Někde jsem četla,že ty celozrné rohlíky jsou šizené,záleží na prodejnách,tak ej lepší brát obyč.rohlík,tak snad nevadí..Jinak ohledně snídaně vždy jím jen sladké,nedokážu si dát salám či sýr,nějak se mi to znechucuje po ránu,tak jím ted jen marmelády místo medu a nutely..Ale asi se budu muset toho vzdát také :( achjo děsí mě to :(
A moc nepiji,max 1,5 l.

Děkuji za rady!

senoritapetra
19. bře 2015

@mamcalucie Nemám zkušenosti se zaváděním tablety s lubrikantem, nevím, jestli je vhodné to prostředí ještě dráždit lubrikantem 🙂 Ale určitě zavést tabletu prostě opatrně, pomalinečku vždy po sprše, já to zaváděla až téměř k čípku a upřímně mi to šlo jemněji s tím aplikátorem než prstem 🙂 Jinak ihned vyměnit intimku na kalhotkách a namazat to okolí Clotrimazol mastí (klidně i lehoulince zajet prstem dovnitř- jen na začátek, okraj). Mi se ulevilo tak po dvou dnech zavádění, ty antimykotické tabletky jsou silné. Jinak co se týče stravování - zkus spíše místo bílého rohlíku celozrnné tmavší pečivo a spíše přímo v pekárně 🙂 A určitě můžeš rýžové chleby (klidně lehce namazat tenčí vrstvou marmelády), nedráždivé věci a moc nekořenit - rýže, kuřecí prsa, hovězí (ale né moc), čistě uvařený brambor bez soli, k tomu na zapití např. acidofilní (čisté, né žádné malinové apod.) mléko, je fajn na obnovení laktobacilů a mikroflóry, zařaď i vlákninu, např. si nastrouhej jablko, mrkev a přelij to trochou pomerančové šťávy, popř. citronem, lepší jsou zralejší pomeranče, člověk to nemusí přislazovat. Na snídani - ovesné vločky, musli, bílý jogurt s mléčnou kulturou (ale né každý den), jáhlovou kaši, nebo si zamíchej marmeládu do toho bílého jogurtu 🙂, trocha sacharidů určitě neublíží 🙂 Zkus klidně i zeleninu na páře, pokud se Ti momentálně nehnusí 🙂 Místo kafe se dá koupit špaldový nápoj ve zdravé výživě, není nijak moc drahý a je dobrý 🙂 A rozhodně hodně pij, čistou vodu nejlépe, klidně do toho mátu a citron. Na probiotika se poptej lékárnice, vysvětli jí problém, řekni hlavně, že jsi těhotná, ona něco poradí 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru