Černý kašel měsíc do porodu

kituska20
7. bře 2017

Ahoj teď jsme byli aktivně asi 14 dní v kontaktu s černým kašlem až dnes se to potvrdilo.
Dcera 2 roky už trochu pokašlává al jdeme zítra na výtěr z krku a budu se modlit ať to nic není. Já jsem v 36tt a co by znamenalo pro mě kdybych ho měla? A hlavně pro miminko? Narodit se přece může už skoro každý den...
Dcera je očkovaná normálně podle kalendáře tak mě to štve ještě víc kdyby ho teda fakt měla :(.
Poraďte někdo kdo si tím prošel..
Díky

no_title
7. bře 2017

@kituska20 u nás bylo jen podezření, které se nakonec vyvrátilo. Každopádně, pokud by se u dcery čk potvrdil, bylo by vhodnější, aby byla u babičky nebo u někoho na hlídání, protože hlavně to nesmíš chytit ty. Kolik je dceři let? Teoreticky by to ještě mohlo pokrýt očkování.

kituska20
autor
7. bře 2017

@no_title jsme v přímém kontaktu s ČK bohužel( můj otec) bydlíme v dvougeneračním domě. Zítra se podle výtěru uvidí co a jak dál.
Dceři bude za 5 dní dva roky.

no_title
7. bře 2017

@kituska20 tak dceři by ještě mohlo fungovat očkování, i když ani to není 100%, horší, že dospělí se neočkují, tudíž to můžeš chytit třeba ty. Možná zavolej do porodnice, jestli děťátko mohou očkovat hned po porodu a případně si vás kvůli tomu na šestinedělí nechat trochu déle...

anniesfibis
7. bře 2017

neockuji se nahodou od prosince 2016 vsechny tehotne povinne?

jitavrtule
7. bře 2017

@anniesfibis povinne to urcite neni, to bylo jen doporuceni Narodni imunizacni komise. Navic se neda ockovat jen samotny cerny kasel, je to kombinovana vakcina proti CK, tetanu a zaskrtu.

popelka1984
7. bře 2017

My jsme prodělali černý kašel, konkretně partner ja a náš v te době 1měsíční syn. Partner to chytil v práci a od něho my. V te době jsme bydleli přes léto u partnerových rodičů a ani oni ani jeho bratr to od nás nechytli i když jsme s nimi byli den co den. Dali nám antibiotika, partner se léčil doma a ja byla s malým měsíc v nemocnici. Jak to chodi v těhotenství nevím,pokud jste byla očkována v dětství tak to nemusíte mit, kdyby přece tak se myslím nasadí okamžitě antibiotika jako u kohokoliv jiného, myslím že už prvním podáním se ten bacilák zabije a pak už to nepřenášíte dál.Říkali mi ze i když kašel prodělám tak mě to nechrání moc dlouho takže je lepší po nějake době nebo před dalším těhotenstvím naočkovat.

lenusaak
7. bře 2017

@kituska20 co se nechat naočkovat tya a v tehotenstvi ted jeste? Protilatky prenes na miminko. Mne to navrhoval hematolog abych se ve tretim trimestru nechala preockovat, ale nejdu do toho, ale v tve situaci bych o tom popremyslela. Zkus se poradit s lekaři a drzim palce at vše hladce probehne

popelka1984
7. bře 2017

Co si ještě pamatuji takové útržky tak snad to v těhotenství matku ani miminko neohrožuje. Nejhorší je to pro miminka asi do tří čtyř měsíců. Nám řekli že ten měsíc je fakt hraniční aby to zvládlo. Malý končil měsíc takže to jsem se fakt bála. Jak vám to zjistili, z krve nebo ty odporné výtěry 😖 ?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru