icon

Chudokrevnost s cukrovkou v těhotenství. Co dělat? Poradíte?

90bobisek90
6. říj 2020

Maminky, chci se zeptat a poradit. Pred chvilkou mi volala obvodacka, ze mam malo hemoglobinu, a proto mi hodne busi srdce. Jenomze uz docela dlouho beru na to tabletku + vitaminy superfolin a ona rikala, ze mam malou davku, ale vzhledem k me vaze toho nemuzu brat vic. Takze mam hodne jist a odpocivat. Jenomze s cukrovkou jsem omezena a uprimne, docela se s ni trapim a doma mam dvouleteho dabla. A samozrejme mam strach o miminko, aby se spravne okyslicovalo. Na gyndu jdu az za dva tydny. Momentalne jsem v 31tt a ted fakt nevim, co delat. Nemate nejake rady nebo aspon utechu?

katebk
6. říj 2020

Kolik jste ten hemoglobin měla? Já ho měla taky nízký, je to zcela normální jev v těhotenství, hlavně kolem 30tt brala jsem tardiferon (železo) na předpis... Kdyby to bylo vážné, určitě by to takhle dr nenechala 🙂

katebk
6. říj 2020

Jestli berete něco podobného, tak ja brala hned 2x denně, normální dávka je totiž 1x denně..na gyn bych zavolala a zvýšení dávky bych si nechala odsouhlasit 🙂

katebk
6. říj 2020

Stravou se myslí špenát, brokolice atd... to vše v rámci diety s diabetem můžete, měla jsem ji taky 🙂 ale někde jsem četla, že je tam menší množství než v těch tabletách a hlavně není to úplně "přímý" zdroj (nějaký čas trvá než to tělo zpracuje) 🙂

90bobisek90
autor
6. říj 2020

@katebk beru tardyferon-fol a zitra budu volat, kolik jsem mela hodnotu. Volala jsem i na gyndu, kde mi shodou okolnosti brali taky krev a tam zase rikala, ze to vyslo dobre a mam brat jen tu jednu tabletu a ze vzhleden k vaze by do me nebylo dobre cpat vyssi davku, ale ze se jeste na to s dr podivaji a zhodnoti.

katebk
6. říj 2020

Ju tak věř gyndě, v těhotenství jsou ty hodnoty nižší a to bere gyn v potaz 🙂 já měla nějak 107 proto jsem brala 2 tablety přesně toho, co máš ty, pátrala jsem po názvu jen v paměti 😁normální je myslim kolem 140-150 (u netěhotné) 🙂

90bobisek90
autor
7. říj 2020

@katebk na gynde mi rekli, ze mam 104 a to je pry v pohode a staci mi ta jedna tableta... Ale od 107 to uz neni moc 🙈🤣

katebk
7. říj 2020

Co doktor, to názor fkt 🙂 :D tak bych byla v klidu a věřila bych jim.. třeba jednou za čas bych si ty dvě klidně vzala, nic ti to neudělá, jedině hoooodne zapachajici zácpu nebo naopak prujem, to je typický pro železo 🙂 ja brala 2 denně snad od 20tt až do konce tehu