icon

Čištění kanálků v těhotenství. Jak zvládnout rekonvalescenci?

30. zář 2021

Maminky mám dotaz.
V pondělí mě čeká čištění kanálků v horní jedničce kde je zánět. Budu ve 14tt a mám z toho obavy. Byla jste některá na tomto zákroku v těhotenství a jak jste zvládly následnou "rekonvalescenci"? Pomohl na bolest Paralen/panadol?
Děkuji za každou odpověď.
Hezký den.

barmil
•
30. zář 2021

Byla jsem v 33tt, normalne zub umrtvili a 2h cistili. Na bolest už jsem nic nemohla, protože v posledním trimestru se nic nesmí kvůli srdci plodu, porad se tam, co smis.

autor
•
30. zář 2021

@barmil děkuji za odpověď. Přesouvali jsme to až na druhý trimestr tak doufám že to bude v pohodě.

merope
•
30. zář 2021

Já po čištění kanálků žádné léky nebrala. Jenom na vlastní zákrok nějaký "oblbovák".

jana_zofie
•
30. zář 2021

Ja uz to nejak nestihla. ZT v 8tt. Nevim, jestli to k tomu treba neprispelo. Ale v kazdem pripade to radsi vycistit nez nechat tam zanet. To je o dost horsi.

pexi
•
30. zář 2021

Měla jsme zánět i čištění kanálků a nic jsem si nebrala. Upřímně to bolelo hlavně při zánětu, pak se to naopak zklidňovalo, takže nebylo nic třeba. Vše v 1. trimestru, kdy se zub rozbláznil...

autor
•
30. zář 2021

@pexi děkuji za odpověď. Doufám že to bude i u mě takhle v klidu jako u vás.

@jana_zofie to mě moc mrzí.. zubarka mi to posunula z prvního na druhy trimestr právě.

pexi
•
30. zář 2021

Tak ono "v klidu" jsem skončila na pohotovosti... potom už bylo jen lépe. Každopádně mrňousek to zvládl bez úhony, už mi tu spinká v postýlce 😊

misa905312
•
1. říj 2021

Já byla na čištění kanálků cca 17tt přesně si to teď nevybavuji, čistila mě 3 stoličky (samozřejmě jednu návštěvu jeden zub) bez umrtveni, stolicky mají hodně kanálků a dostupnost taky nic moc trvalo to skoro hodinu jeden zub…nic. příjemného ale vydržet se to dá a všechno bylo v pořádku , žádné léky ani po jsem nebrala 🍀