icon

Co dělat při hraničním záchytu těhotenské cukrovky?

mimig
16. čer 2025

Dobrý den,
na odběrech mi ve 25.tt zjistili nalačno hraniční hodnotu těhotenské cukrovky 5,1. Chtěla jsem se proto zeptat vás, které s tím máte zkušenost, zda i přesto po vypití sladkého roztoku byly další 2 odběry vpořádku nebo hodnoty zůstaly horší i v těchto případech a musely jste na diabetologii?
Děkuji za reakce 🙂🙏🏻

j.a.n.i
16. čer 2025

No, hlavně se pri teto hodnotě nema v testu pokracovat, ale maji te pozvat znovu na jiny den.

lucieferka
16. čer 2025

ahoj, jsem teprve 11tt a měla jsem v krvi taky 5,1, takže mě hnali dřív. Po vypití glukózy a odběru krve už bylo vše ok. A neboj, dá se to přežít 🙂

antanyela
17. čer 2025

Měla jsem to stejně, v testu se nepokračovalo a objednali mě na jiný termín, kde už vše bylo v pořádku a proběhly všechny tři odběry. V případě, že bys i na podruhé měla vyšší hodnotu, odešlou tě na diabetologii.

nina004
17. čer 2025

@mimig Mala som to rovnako. V teste sa nepokračovalo a opäť som šla na testy o týždeň. To už bola hodnota o trochu vyššia. Celé tehotenstvo som mala problém ,,len,, s lačnou hodnotou. Ale neodporúčam to podceniť. Skončila som na 50j inzulínu.

lauriak
17. čer 2025

@mimig mala som to iste. Tiez ranna hodnota 5,1. Dalej sa v teste nepokracovalo a na dalsi test uz ma neposlali. Bola som odoslana do diabetologickej ambulancie. A tam zistili, ze mi nic neni a cukor mam uplne v poriadku 🤷🏼‍♀️Kazdopadne do diabetologickej ambulancie som musela chodit do konca tehotenstva raz za mesiac.